Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 345
  • 346
  • 347
  • 348
  • 349
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#6921 Потребителят е офлайн   Kiara Pit Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 February 2012 - 03:02 PM

Това е форум за кучета но както навсякъде е пълно с комплексари ,избивате малко на клавиатурата комплекси браво на вас гордейте се колко много знаете!!Защо не почнете да да вписвате "информацията" която давате в "уикипедия",вместо да обяснявате на хората кой може да си вземе пит бул и кой не,това не е ваша работа ! Просто помагайте на хората които знаят по малко ,вместо да ги критикувате!Но българина е такъв невеж и за това всичко тука е на това дередже и ще си остане така ! БРАВО РАЗБИРАЧИ!!!! :flagbg::flagbg::flagbg::flagbg::flagbg::flagbg::flagbg::flagbg::flagbg::flagbg::flagbg::flagbg::flagbg::flagbg::flagbg::flagbg::flagbg::flagbg::flagbg:
User's Signature

#6922 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2012 - 04:31 PM

Хайде стига сте спорили, тук сме за да си помагаме и да обменяме опит. Знаещите да дават съвети, незнаещите да питат.
Някой да е чел тази книжка. :)

#6923 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 27 February 2012 - 05:05 PM

Книгата е интересна. На мен лично ми беше полезна частта за храненето. Другото е исторически факти за оригиналното предназначение на породата.

#6924 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2012 - 05:16 PM

Съгласна съм с твоето мнение (y)

#6925 Потребителят е офлайн   Kiara Pit Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 February 2012 - 07:28 PM

Къде може да се намери тази книга ??? :)
User's Signature

#6926 Потребителят е офлайн   Пинпонг Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2012 - 12:17 AM

zangievkaa ,
Нарочно ще ти пиша на "ти" защото тук всички сме просто птребители и това обръщение ми е малко лицемерно.
Зада не хабя време в дълги обяснения ще карам на кратко.:
Няма да давам пример с твоето куче защото каквото и да напиша ти можеш да го отречеш независимо дали е вярно или не.
Да приемем че кучето ти не притежава типичния за породота характер и ти си успяла да го пречупиш и социялизираш.

Но какво става когато, някой като теб си вземе малко питче ?
Радва му се купува му дрешки гушка го и го обгрижва. Пухчо си играе с всички кучета от квартала но един хубав ден играта леко загрубява и докато се усетиш твоя сладур е захапл довчерашния си приятел и не иска да го пусне!!! :ud_009:
Ще ми отговориш ли какво би направила в такъв случай?
Само не ми пише нещо от сорта "при добре възпитан пит това няма как да стане"

#6927 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 February 2012 - 01:37 AM

Показване на мнениетоПинпонг, в 27 February 2012 - 10:17 PM, написа:

но един хубав ден играта леко загрубява и докато се усетиш твоя сладур е захапл довчерашния си приятел и не иска да го пусне!!! :ud_009:

В такъв случай е добре да се погледне тази статия - http://whitney05.hub...Break-Dog-Fight
и тази http://www.pbrc.net/shop/bsticks.html

#6928 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2012 - 10:25 AM

Имам я тази книга и в интерес на истината частта с храненето като че е най-полезна, в смисъл другото си е история.

#6929 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2012 - 03:53 PM

Показване на мнениетоПинпонг, в 28 February 2012 - 12:17 AM, написа:

zangievkaa ,
Нарочно ще ти пиша на "ти" защото тук всички сме просто птребители и това обръщение ми е малко лицемерно.
Зада не хабя време в дълги обяснения ще карам на кратко.:
Няма да давам пример с твоето куче защото каквото и да напиша ти можеш да го отречеш независимо дали е вярно или не.
Да приемем че кучето ти не притежава типичния за породота характер и ти си успяла да го пречупиш и социялизираш.

Но какво става когато, някой като теб си вземе малко питче ?
Радва му се купува му дрешки гушка го и го обгрижва. Пухчо си играе с всички кучета от квартала но един хубав ден играта леко загрубява и докато се усетиш твоя сладур е захапл довчерашния си приятел и не иска да го пусне!!! :ud_009:
Само не ми пише нещо от сорта "при добре възпитан пит това няма как да стане"

Няма да ви уча на български език .
Неможете да дадете пример с моето куче защото не го познавате нито мен като стопанин.Няма за какво нито да отричам нито да премълчавам.Никой не е казал кучето да бъде обличано в дрешки,да бъде мачкано и лигавено а да бъде възпитано което няма нищо общо с нещата който вие сте описали по-горе .
Аз ще ви отговоря на въпроса въпреки ,че вие не отговорихте на нито един от мойте,защото това е форум и всеки член трябва да сподели своя опит и да се опита да помогне на на неопитните.Когато дойдохме в Германия една от съседките ни полякиня ни изчакваше да отидем на лекции и замеряше питбулката ми с камъни оттогава тя неможе да я понася и откача като я види настръхва и гърбът цялата се стяга и започва тихичко да ръмжи.За това аз се старая да избягвам всякакви контакти с нея и по-този начин аз предпазвам и нея и кучето ми . Въпреки ,че съм нямала проблеми с питбулката ми спрямо други 4-ноги съм имала с другите ми кучета.
В нашето семейство винаги е имало кучета когато бях малка на 13-14 години имахме 2 средноазитски овчарки доберман и понеже живеехме в къща пред къщатата имаше около 10 улични кучета.
Както вие описахте в един слънчев ден след като доберманката тероризираше женската средноазиатска овчарка когато беше малка.Дойде деня в който малката вече не беше малка и не беше изобщо съгласна даберманката да я тероризира .Та в този слънчев ден баща ми забравил да затвори добре вратата на клетката на овчарките и те излязоха и първото нещо което направи женската беше да скочи на доберманката и да я здави.Баща ми взе една пръчка и се опита да направи почти същото което" Vesela_5 " е копирала като статия .Овчарката беше толкова разярена,че опита на бащами беше напълно безуспешен в ядъ си той започна да налага овчарката отново безуспешно накрая дойде майка ми която от дете се занимава с обучението на кучета след което взе маркуча с който поливаще цветята пусна водата и го натика в устата на овчарката след 20-30 секунди овчарката пусна захвата.
Това беше моя опит.
Аз лично мисля ,че всеки стопанин който има достатъчно силна връзка с кучето си и го познава като характер.Стопанинът би познал кога кучето му е готово да нападне и кога играта вече не е игра.Но човек никога неможе да бъде на 100% сигурен защото това е живо същество със собствен разум и решения който не винаги са по угода на стопанинаколкото и добре да е еъзпитан .Постарх се да прочета и да събера малко информация когато Зина (питбулката ми)дойде при мен за да бъда подготвена както смятам ,че всеки собственик на куче,котка ,слон трябва да направи.Има няколко начина за разтърваване на захват.№1-хващат се заден десен и задян ляв крайник по този начин кучето губи равновесие.№2-със стик като линковето който е дала "Vesela"№3 със водна струя в устата на животното№4с вода ,пожарогасител и други субстанции от този род се пръска в лицето на кучето.
Всеки който е стопанин или ще бъде стопанин на едно такова куче трябва да бъде добре подготвен и да се занимава сериозно с животното си.Не виждам никакъв проблем който и да било да отглежда питбул стига стопанинът да може да поеме пълна отговорност за животното си.И отново казвам ,че няма значение мъй,жена било то на 20 или 50 стига да има желанието и да бъде готов да поеме последствията и грижата за един питбул.

" Но какво става когато, някой като теб си вземе малко питче ?"
Ами става това ,че още един питбул ще получи добър живот ,семейство,грижа ,любов и няма да бъде пуснат да се бие за кефа на някакви малумници.
Сега аз започвам с въпросите "някой като мен" какво искате да кажете с това изказване ?Още не сте ми обяснил какво лошо има в това жена да гледа питбул,още не сте ми обяснил с каво аз съм лош и опасен стопанин!
Когато ми отговорите на тези въпроси можете да ми задавате следващи и можете да провите исказвания от сорта на "някой като теб " и прочие.

Книгата изглежда безкрайно интересна.Има ли я някъде в интернет от където мога да я прочета или изтегля.До сега съм чела само чуждестранна литература.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

All PIT BULLS -PLEASE FORGIVE THE HUMAN'S MISTAKAES

#6930 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2012 - 04:56 PM

Книгата е доста старо издание, аз лично я имам от преди 10 години. И както Vesela_5 казва в поста си, повечето са исторически факти, но най-полезното е храненето. Затова ще сканирам тази част която се отнася за пълноценното хранене и ще я кача тук. :)

#6931 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2012 - 05:41 PM

Показване на мнениетоHera_mp, в 28 February 2012 - 04:56 PM, написа:

Книгата е доста старо издание, аз лично я имам от преди 10 години. И както Vesela_5 казва в поста си, повечето са исторически факти, но най-полезното е храненето. Затова ще сканирам тази част която се отнася за пълноценното хранене и ще я кача тук. :)

#6932 Потребителят е офлайн   Tran v gaza 2 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 February 2012 - 06:40 PM

Показване на мнениетоHera_mp, в 28 February 2012 - 05:41 PM, написа:

Браво,браво ей затова говорим,найстина полезно.Сега какво ще кажете за суровото месо,трябвали или не трябва?

#6933 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2012 - 08:30 PM

Показване на мнениетоHera_mp, в 28 February 2012 - 05:41 PM, написа:

Много благодаря .Много интересно четиво.Програмата за хранене която е описана е по-скоро за много тренирани кучета който се използват за битки.Аз лично не съм привърженик на храненето със сурово месо защото според мен суровото месо озлобява животното моята Зина яде 3 пъти в седмицата месо но винаги го варя.През останалото време яде суха храна на Роял канин за много големи породи като ги бъркам със пържена кайма.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#6934 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 February 2012 - 11:10 PM

Показване на мнениетоzangievkaa, в 28 February 2012 - 06:30 PM, написа:

Аз лично не съм привърженик на храненето със сурово месо защото според мен суровото месо озлобява животното

Това твое мнение ли е, или научно доказано твърдение? Защото аз давам сурово месо и не виждам промяна в характера. Пърженото не е много полезно за кучетата. Суровото месо съдържа голямо количество незаменими аминокиселини (лизин, валин, левцин и т.н.), които при варенето денатурират и голяма част от тях губят качествата си, съответно месото губи хранителната си стойност.. Има много информация за натуралното хранене на кучетата в нета.

#6935 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2012 - 12:28 AM

Показване на мнениетоVesela_5, в 28 February 2012 - 11:10 PM, написа:

Показване на мнениетоzangievkaa, в 28 February 2012 - 06:30 PM, написа:

Аз лично не съм привърженик на храненето със сурово месо защото според мен суровото месо озлобява животното

Това твое мнение ли е, или научно доказано твърдение? Защото аз давам сурово месо и не виждам промяна в характера. Пърженото не е много полезно за кучетата. Суровото месо съдържа голямо количество незаменими аминокиселини (лизин, валин, левцин и т.н.), които при варенето денатурират и голяма част от тях губят качествата си, съответно месото губи хранителната си стойност.. Има много информация за натуралното хранене на кучетата в нета.

Мисля ,че ясно съм се изразила ,че това са мой мисли наблюдения .Попринцип сте права но не сте ме разбрала правилно не съм казала да бъде съвсем опечен или сварен а да бъде алангле сега ще ви обясня и защо месото нетрябва да бъде кърваво защото при една създала се ситуация където има кръв животното което е хранено с кърваво месо ще налети и ще стане.....Аз съм напълно съгласна ,че това е естествената храна на кучето но 'Vesela_5" мисля ,че може да се съгласите ,че кучетата много отдавна не се ползват по-предназначение и селектираност и не се хранят с нормалната за тях храна.Кучето е хищник но много отдавна навиците им са се променили коренно.Защото ако трябва да гледате кучето и следвате неговите инстинкти то вие трябва да пускате всеки ден по един жив заек,кон ,кокошка и др. който ,кучето само да умъртви и изяде.
И запоследно да уточня защото забелязах ,че не съм се изразила много правилно в последния си пост аз съм за суровото месо но не и за кървавото.Обясних и логиката която следвам.
User's Signature

#6936 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 February 2012 - 01:21 AM

Ами аз доколкото зная от магазина не може да се купи "кърваво месо" Качена снимка Говоря за месо, годно за човешка консумация, измито, изцедено. Месо, което има максимално висока биологична стойност, която се намалява рязко при термично обработване. Разбира се, има меса, при които е категорично противопоказано да се дават сурови - свинско примерно.

#6937 Потребителят е офлайн   Tran v gaza 2 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 February 2012 - 07:56 AM

Показване на мнениетоVesela_5, в 29 February 2012 - 01:21 AM, написа:

Ами аз доколкото зная от магазина не може да се купи "кърваво месо" Качена снимка Говоря за месо, годно за човешка консумация, измито, изцедено. Месо, което има максимално висока биологична стойност, която се намалява рязко при термично обработване. Разбира се, има меса, при които е категорично противопоказано да се дават сурови - свинско примерно.

А по колко трябва да се дава,на хранене или на седмица,и кой меса могат да се дават сурови?

#6938 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2012 - 10:20 AM

Преди когато пробвах да давам сурово месо беше само и единствено телешко,но след 3/4 опита се оказа,че на моето куче не му понесе. Разхлабва му се корема и става олеле. Лично аз давах в един определен ден от седмицата по около 300 грама разделено на 2 пъти за куче с тегло около 20кг.
Опитвала съм и със телешко рагу,но и там не се получи. Единствено положителното беше,че при рагуто се позачистваха зъбите.
От тези неуспешни действия вече ща не ща варя месото.

#6939 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 February 2012 - 01:26 PM

В книгата по-горе подробно е описано количеството месо за кг телесно тегло на кучето. Зависи и от физическата му активност. Сурови съм давала - пилешко, патешко, телешко. Телешкото е с висока биологична стойност, съответно е и скъпо, и ако се дава без баластни вещества се получава разхлабване на стомаха. Затова е хубаво да се комбинира с варен ориз. Месото, ако не сурово, може да е попарено, т.е. пуснато във вряла вода за секунди. Ако се храни основно с гранула и веднъж в седмицата се дава месо, винаги ще има проблем, защото организма просто не може да привикне към рязката промяна на менюто. Ако се храни само натурално, стомаха на кучето се адаптира, започва да отделя различни количества стомашни ензими и съответно се изхожда нормално, без разстройване. Ако се дават субпродукти - сърца, дроб, те винаги водят до разстройство, защото са много концентрирана храна, затова се препоръчва да бъдат максимум 10% от общата дажба храна. Телешкото рагу по нашите магазини го обезкостяват до степен да няма грам месце по него, българска работа, така че освен да си счупи зъб кучето, няма голяма полза от него. Варени кокали (кости) НИКОГА не се дават, на мой познат кучето почина за минути след като майка му почерпила кучето с варено пилешко бутче. Пилешките тръбни варени кости стават на игли като се разчупят и могат да пробият хранопровод, стомах, вътрешни ограни, и това да доведе до скоростна смърт на кучето. Пилешките кости са безопасни, когато са сурови.
Доказано е, че при дългосрочно натурално хранене, зъбите се почистват и са в много по-добро състояние отколкото ако се храни само с гранула.
Свинското месо с БГ произход не препоръчвам да се дава сурово, защото може да е заразено с трихинелоза и с други неприятни неща. Същото се отнася и за субпродукти от сорта на дроб и бъбреци.

#6940 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2012 - 04:41 PM

Да така е,когато съм давала телешко сурово кучето беше на натурално хранене и просто не му се получи.
Рагуто си го взимах от познат от магазин за месо на по-висока цена с месо,а не само кокал ;)то ако е само кокаляк няма за какво да го дава човек изобщо.
Пилешките са забранена територия при мен.

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 345
  • 346
  • 347
  • 348
  • 349
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни