Американски питбул териер
Публикувано: 29 February 2012 - 01:26 PM
Доказано е, че при дългосрочно натурално хранене, зъбите се почистват и са в много по-добро състояние отколкото ако се храни само с гранула.
Свинското месо с БГ произход не препоръчвам да се дава сурово, защото може да е заразено с трихинелоза и с други неприятни неща. Същото се отнася и за субпродукти от сорта на дроб и бъбреци.
Публикувано: 29 February 2012 - 04:41 PM
Рагуто си го взимах от познат от магазин за месо на по-висока цена с месо,а не само кокал ;)то ако е само кокаляк няма за какво да го дава човек изобщо.
Пилешките са забранена територия при мен.
Публикувано: 29 February 2012 - 05:15 PM
http://www.facebook....f_t=share_reply,
Публикувано: 29 February 2012 - 08:31 PM
Vesela_5, в 29 February 2012 - 01:21 AM, написа:

Не съм запозната как точно се продава месото в магазите,защото никога не купувам месо от магазин винаги от специализирани месарски магазини но най - често тъй като моя приятел има познат който работи в кланица ни носи прясно месо.Напълно съм съгласна обаче с вас и вие сте напълно права в останалата част от вашето изказване.
В началото когато Зина беше на година и 5 месеца реших ,че е време да и давам сурово месо но ми се получи същия проблем като при "ATINA PALADA-DONICHKA " И оттогава започнах леко да варя месото и проблемите ми спряха плюс това тук в Германия са луди по витамини ,минерали и добавки който спомагат за правилното поемане на всички необходими качества на храната.
Относно пилешкото аз съм твърдо против.Преди около 6 години имах приятелка чиято майка беше болна на тема булонки имаха 5 бр. една вечер им давали пилешки кокали и след 2 дена най-малката булонка починала от разкъсване на червата (поне според лекарите е това диагнозата ) от там съм с задни мисли към пернатите.
"Hera_mp"
Ще ви бъдели възможно да качите и снимка на кучето тук във форума.Имам 2 приятели който си търсят куче и могат да бъдат от полза в случая.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
All PIT BULLS -PLEASE FORGIVE THE HUMAN'S MISTAKAES
Публикувано: 29 February 2012 - 08:58 PM

Публикувано: 29 February 2012 - 10:25 PM
Vesela_5, в 29 February 2012 - 08:58 PM, написа:

Въпроса ми е,мога ли да давам примерно суров патешки фенер или пилешки?
Публикувано: 29 February 2012 - 11:37 PM
Малко редакция, искам да пусна една снимка на кучка, порода АСТ, която през живота си не е докосвала гранули. Тя е на 1.5г и физиката й е резултат от натурално хранене. Не е питбул, но двете породи са много близки, с голям % общ генетичен произход.
Публикувано: 01 March 2012 - 10:30 AM
ПП. По последна информация кучето е прибрано,ето :Stela Toshkova
Приятели, познати и непознати ...имам ДОБРА НОВИНА !!! Току що намерих дом на Пити / изхвърлената питбулка, за която писах днес / ! Искам да благодаря на всички, без изключение от... кой град в България са! Да не забравя и интереса от Щвейцария ! Thank you Elizabeth ! .....Благодаря Ви ! Невероятен интерес имаше към нея ! Момичето поверих в ръцете на мой познат, който сега вече ми е И приятел! Пити вече е прибрана на топличко , сега й предстои баня и топло местенце за сън ! Благодаря Ви още веднъж за вниманието, но въпросният познат се отзова....Поверих дамата на него, защото е от Горна Оряховица,/ съответно проблемът с транспорта отпадна /, а нали се сещате,че ще осъществявам контрол над кучето, така както следя всичките над 20 кучовци, които съм раздала във всички краища на родината! Приятели, Пити чака новото си име и надявам се новият си по-добър живот ! Ще кача скоро снимки на момичето, как се чувства в дома си ! Радвам се, че има хора в България с големи сърца....Няма да Ви спомена поименно момчета и момичета...Ще благодаря така - Благодаря на добрите хора от София, Пловдив, Варна, Севлиево, Русе, дано не пропусна някой ! Благодаря и на всички организации за защита на животните в България....Толкова много, които ме подкрепиха ! Благодарности и на всички, които споделяха и се интересуваха от съдбата на момичето ! Спирам вече, че се чувствам като политик, спечелил избори ! :)))
ПП2. Туку що проверявайки какво се случва научих новината.
Това мнение е редактирано от ATINA PALADA-DONICHKA: 01 March 2012 - 01:11 PM
Публикувано: 01 March 2012 - 05:17 PM
Vesela_5, в 29 February 2012 - 08:58 PM, написа:

Oтново сте права обаче предпочитам да не рискувам и да играя на сигурно и просто си вземам телешко,свинско,агнешко и др. ако случайно давам пиле то е обезкостено.Относно гранулите от Юкануба съм страшно недоволна от Проплан съм доволна а от Роял канин възхитена но само от големите гранули за много големи породи.За натуралното хранене съм съгласна изцяло и ви подкрепям с ръце и крака за зехтина и яйцата няма по- добро от тях.Един въпрос какво мислите за зеленчуците и плодовете като час от менюто на нашите любимци?За цената на храната незнам какво да кажа освен ,че всеки който си взема животно трябва да е готов да му усигури всичко необходимобез значение цената.
Относно снимките ,който сте публикувала натуралното хранене е безпорен фактор във физиката на едно животно но преди всичко искам да отбележа ,че това куче е безкрайно тренирано тоест на ден прави доста упражнениея а и гена на животното явно е добър.Но с колкото и натурално меню да се храни това животно без упражнения и бягане няма как да изглежда по-този начин.

ATINA PALADA-DONICHKA
Относно изхвърленото куче новинта е прекрасна дано от тук натък получи добър живот какъвто заслужава!

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
All PIT BULLS -PLEASE FORGIVE THE HUMAN'S MISTAKAES
Публикувано: 01 March 2012 - 08:19 PM
Овесените ядки са много полезни, също пшеничния зародиш (съдържа много витамини от група В). Киселото мляко е много полезно и подобрява храносмилането. Давам и извара. Прясно мляко - твърдо не.
Публикувано: 01 March 2012 - 10:18 PM
Vesela_5, в 01 March 2012 - 08:19 PM, написа:
Овесените ядки са много полезни, също пшеничния зародиш (съдържа много витамини от група В). Киселото мляко е много полезно и подобрява храносмилането. Давам и извара. Прясно мляко - твърдо не.
Браво,найстина много полезна информация,а за хляба?
Публикувано: 02 March 2012 - 03:10 AM
Публикувано: 03 March 2012 - 09:53 AM
Vesela_5, в 02 March 2012 - 03:10 AM, написа:
Ще помоля ако може да купирате от книгата за бойния булдог страница 107 и 108.Това ще даде насока на много хора имащи пит,а пък е и полезна информация.
Публикувано: 03 March 2012 - 02:41 PM
Tran v gaza 2, в 03 March 2012 - 09:53 AM, написа:
Vesela_5, в 02 March 2012 - 03:10 AM, написа:
Ще помоля ако може да купирате от книгата за бойния булдог страница 107 и 108.Това ще даде насока на много хора имащи пит,а пък е и полезна информация.
Ok, но в понеделник ще ги сканирам.
Публикувано: 06 March 2012 - 12:18 AM
а ето ни и нас на 5 месеца вече :)

Публикувано: 06 March 2012 - 03:48 PM
zangievkaa, в 28 February 2012 - 03:53 PM, написа:
Пинпонг, в 28 February 2012 - 12:17 AM, написа:
Нарочно ще ти пиша на "ти" защото тук всички сме просто птребители и това обръщение ми е малко лицемерно.
Зада не хабя време в дълги обяснения ще карам на кратко.:
Няма да давам пример с твоето куче защото каквото и да напиша ти можеш да го отречеш независимо дали е вярно или не.
Да приемем че кучето ти не притежава типичния за породота характер и ти си успяла да го пречупиш и социялизираш.
Но какво става когато, някой като теб си вземе малко питче ?
Радва му се купува му дрешки гушка го и го обгрижва. Пухчо си играе с всички кучета от квартала но един хубав ден играта леко загрубява и докато се усетиш твоя сладур е захапл довчерашния си приятел и не иска да го пусне!!!

Ще ми отговориш ли какво би направила в такъв случай?
Само не ми пише нещо от сорта "при добре възпитан пит това няма как да стане"
Няма да ви уча на български език .
Неможете да дадете пример с моето куче защото не го познавате нито мен като стопанин.Няма за какво нито да отричам нито да премълчавам.Никой не е казал кучето да бъде обличано в дрешки,да бъде мачкано и лигавено а да бъде възпитано което няма нищо общо с нещата който вие сте описали по-горе .
Аз ще ви отговоря на въпроса въпреки ,че вие не отговорихте на нито един от мойте,защото това е форум и всеки член трябва да сподели своя опит и да се опита да помогне на на неопитните.Когато дойдохме в Германия една от съседките ни полякиня ни изчакваше да отидем на лекции и замеряше питбулката ми с камъни оттогава тя неможе да я понася и откача като я види настръхва и гърбът цялата се стяга и започва тихичко да ръмжи.За това аз се старая да избягвам всякакви контакти с нея и по-този начин аз предпазвам и нея и кучето ми . Въпреки ,че съм нямала проблеми с питбулката ми спрямо други 4-ноги съм имала с другите ми кучета.
В нашето семейство винаги е имало кучета когато бях малка на 13-14 години имахме 2 средноазитски овчарки доберман и понеже живеехме в къща пред къщатата имаше около 10 улични кучета.
Както вие описахте в един слънчев ден след като доберманката тероризираше женската средноазиатска овчарка когато беше малка.Дойде деня в който малката вече не беше малка и не беше изобщо съгласна даберманката да я тероризира .Та в този слънчев ден баща ми забравил да затвори добре вратата на клетката на овчарките и те излязоха и първото нещо което направи женската беше да скочи на доберманката и да я здави.Баща ми взе една пръчка и се опита да направи почти същото което" Vesela_5 " е копирала като статия .Овчарката беше толкова разярена,че опита на бащами беше напълно безуспешен в ядъ си той започна да налага овчарката отново безуспешно накрая дойде майка ми която от дете се занимава с обучението на кучета след което взе маркуча с който поливаще цветята пусна водата и го натика в устата на овчарката след 20-30 секунди овчарката пусна захвата.
Това беше моя опит.
Аз лично мисля ,че всеки стопанин който има достатъчно силна връзка с кучето си и го познава като характер.Стопанинът би познал кога кучето му е готово да нападне и кога играта вече не е игра.Но човек никога неможе да бъде на 100% сигурен защото това е живо същество със собствен разум и решения който не винаги са по угода на стопанинаколкото и добре да е еъзпитан .Постарх се да прочета и да събера малко информация когато Зина (питбулката ми)дойде при мен за да бъда подготвена както смятам ,че всеки собственик на куче,котка ,слон трябва да направи.Има няколко начина за разтърваване на захват.№1-хващат се заден десен и задян ляв крайник по този начин кучето губи равновесие.№2-със стик като линковето който е дала "Vesela"№3 със водна струя в устата на животното№4с вода ,пожарогасител и други субстанции от този род се пръска в лицето на кучето.
Всеки който е стопанин или ще бъде стопанин на едно такова куче трябва да бъде добре подготвен и да се занимава сериозно с животното си.Не виждам никакъв проблем който и да било да отглежда питбул стига стопанинът да може да поеме пълна отговорност за животното си.И отново казвам ,че няма значение мъй,жена било то на 20 или 50 стига да има желанието и да бъде готов да поеме последствията и грижата за един питбул.
" Но какво става когато, някой като теб си вземе малко питче ?"
Ами става това ,че още един питбул ще получи добър живот ,семейство,грижа ,любов и няма да бъде пуснат да се бие за кефа на някакви малумници.
Сега аз започвам с въпросите "някой като мен" какво искате да кажете с това изказване ?Още не сте ми обяснил какво лошо има в това жена да гледа питбул,още не сте ми обяснил с каво аз съм лош и опасен стопанин!
Когато ми отговорите на тези въпроси можете да ми задавате следващи и можете да провите исказвания от сорта на "някой като теб " и прочие.
Книгата изглежда безкрайно интересна.Има ли я някъде в интернет от където мога да я прочета или изтегля.До сега съм чела само чуждестранна литература.
Съжелявам че пак пдновявам споровете но не искам да бъда обвинен че не отговарям на зададените ми въпроси.
Продължаявам да твърдя че ти "zangievka" не си наясно с породата , а и с кучетата по- принцинп. Прочела си в нета за начините на разстърваване на кучета и си мислиш всичко ти не ясно. Да ама не!!
Това как овчарката на баща ти е здавила добермана , няма много общо със ситуацията на захапал пит. От начините които си преписала от някаде и даже си номерирала никой няма да ти свърши работа освен отварянето със стик. Което съвсем не е лесна работа а и не съм сигурен дали си се сетила да си вземеш такъв и да го носиш винаги с теб.
Всичко ок, обаче тоя бисер дето го изтърси, че не храниш кучето със сурово месо зада не се озлоби направо ме хвърли в оркестара

Друг подобен начин за озлобяване освен яденето на сурово месо е гледането на анимацията белия зъб, или може да му четеш приказката за червената шапчица , като наблягаш на момента когатп вълка изяжда бабата СУРОВА

Публикувано: 06 March 2012 - 04:23 PM
Да- аз ще ти отговоря на поставения ти по горе въпрос, Защото се случи точно това което питаш-само че си пазеше приятелката

Публикувано: 06 March 2012 - 04:41 PM

http://forum.dog.bg/...b4%d0%be%d0%bc/