Американски питбул териер
Публикувано: 27 February 2012 - 02:43 PM
Пинпонг, в 27 February 2012 - 12:46 AM, написа:
От това което си написала лъха не само некомпетентност и егоцентризъм , но и ПОТЕНЦЯЛНА ОПАСНОСТ.
Защото много често стопанин като теб са по- опасни дори от ония лумпени дето искат кучето да е" мнооооо зло и да Апе "и го насъскват по кварталните бездомници.
Но не съм аз тоя дето ще оправи света така че , който си го надроби да си го сърба!
Ще се направя че не съм го видял и ще карам на татак.

ТРЪН , какво те е мнението за механичните бягащи пътеки задвижвани от самото куче?
Aз обаче няма да се направя ,че не съм видяла вашият пост!Първо защото си позволявате да давате квалификацй без дори да имате най- малка престава от отглеждането на кучета точно това господине лъха от вашият пост едно голямо невежество съчетано с желанието винаги да бъдете прав и да наложите гледната си точка сега ще ви обясня и защо.Термините който сте използвали си личи ,че не познавате много добре.В първия си пост съм ви задала няколко въпроса на който вие не пожелахте да отговорите вместо това вие си позволихте отново да квалифицирате и да обиждате хора който дори не познавате.Второ сега отново ще си позволя да задам един въпрос на който се надявам ,че ще получа отговор този път.С какво аз като стопанин съм опасна?Можеби с това ,че кучето ми има зелен плакет(да поясня живея в Германия и за всички породи който се водят опасни като например питбул,бултериер,кане корсо и др. се изисква този плакет) плащам и данъците има си чип,кастрирана е ,и е заведена при ветеринар и всеки месц ние сме на преглед.Та кое от тези ме правят опасен стопанин или можеби това ,че моето куче се разбира с всички животни и хора и никога не ме е поставяла в ситуация която би застаршила мен ,нея или ходещите по улицита животни и хора или това ,че не желая да има битки между животни или какво още ме прави опасна като стопанин ??
Tran v gaza 2
Прочетох ги да стана ми старшно интересно защо след като вие господине искате тук да се разговаря на теми свързани с тренировки,разходки,хранене ,добавки и прочие вие сте написал ето това исказване
"Не ли по-добре сега всеки да разкаже примерно как тренира своето куче,на какво трябва да се наблегне,може и със снимки примерно.Или сега ще почнете ти си луд,как може такова нещо,да трепеш животинките.Може и да се развие и темата за храненето повече.И такива нормални темички.А не ти как мажа да си земеш пит ти знаеш ли какво е това,или моя пит цялден спи на леглото и яде и с....е,а като го разхождах един,с един род ми се правеше,а ма аз хванах моя пит че ако беше го набарал щеше да заключи и незнам,а те нещата въобще не са така."
Да и моето куче цял ден спи на леглото и цял ден си проси нещо за ядене и като го разхождам си умира от радост когато срешнем куче без значение какво е защото голяма игра пада и се прибираме при голямото семейство и продължава да си играе с 4 -ми котки и другите ми 3 кучета който тежат колкото главата и но тя играе толкова нежно и внимателно.Аз се гордея ,че имам такова нежно и мило създание което е невероятно верен и добър приятел на който знам ,че винаги мога да разчитам също както и тя знае че винаги може да разчита на мен и аз никога няма да я предам като например да я захвърля в един ринг да умре заради желанието на някой ненормални индивиди за който тази цялата кървава баня се води за спорт и престиж.
Господине аз не се заяждам а изказвам своето мнение което се различава от вашето но това не е заяждане това е гледна точка и аз си я устоявам!

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
All PIT BULLS -PLEASE FORGIVE THE HUMAN'S MISTAKAES
Публикувано: 27 February 2012 - 03:02 PM

Публикувано: 27 February 2012 - 05:05 PM
Публикувано: 28 February 2012 - 12:17 AM
Нарочно ще ти пиша на "ти" защото тук всички сме просто птребители и това обръщение ми е малко лицемерно.
Зада не хабя време в дълги обяснения ще карам на кратко.:
Няма да давам пример с твоето куче защото каквото и да напиша ти можеш да го отречеш независимо дали е вярно или не.
Да приемем че кучето ти не притежава типичния за породота характер и ти си успяла да го пречупиш и социялизираш.
Но какво става когато, някой като теб си вземе малко питче ?
Радва му се купува му дрешки гушка го и го обгрижва. Пухчо си играе с всички кучета от квартала но един хубав ден играта леко загрубява и докато се усетиш твоя сладур е захапл довчерашния си приятел и не иска да го пусне!!!

Ще ми отговориш ли какво би направила в такъв случай?
Само не ми пише нещо от сорта "при добре възпитан пит това няма как да стане"
Публикувано: 28 February 2012 - 01:37 AM
Пинпонг, в 27 February 2012 - 10:17 PM, написа:

В такъв случай е добре да се погледне тази статия - http://whitney05.hub...Break-Dog-Fight
и тази http://www.pbrc.net/shop/bsticks.html
Публикувано: 28 February 2012 - 03:53 PM
Пинпонг, в 28 February 2012 - 12:17 AM, написа:
Нарочно ще ти пиша на "ти" защото тук всички сме просто птребители и това обръщение ми е малко лицемерно.
Зада не хабя време в дълги обяснения ще карам на кратко.:
Няма да давам пример с твоето куче защото каквото и да напиша ти можеш да го отречеш независимо дали е вярно или не.
Да приемем че кучето ти не притежава типичния за породота характер и ти си успяла да го пречупиш и социялизираш.
Но какво става когато, някой като теб си вземе малко питче ?
Радва му се купува му дрешки гушка го и го обгрижва. Пухчо си играе с всички кучета от квартала но един хубав ден играта леко загрубява и докато се усетиш твоя сладур е захапл довчерашния си приятел и не иска да го пусне!!!

Само не ми пише нещо от сорта "при добре възпитан пит това няма как да стане"
Няма да ви уча на български език .
Неможете да дадете пример с моето куче защото не го познавате нито мен като стопанин.Няма за какво нито да отричам нито да премълчавам.Никой не е казал кучето да бъде обличано в дрешки,да бъде мачкано и лигавено а да бъде възпитано което няма нищо общо с нещата който вие сте описали по-горе .
Аз ще ви отговоря на въпроса въпреки ,че вие не отговорихте на нито един от мойте,защото това е форум и всеки член трябва да сподели своя опит и да се опита да помогне на на неопитните.Когато дойдохме в Германия една от съседките ни полякиня ни изчакваше да отидем на лекции и замеряше питбулката ми с камъни оттогава тя неможе да я понася и откача като я види настръхва и гърбът цялата се стяга и започва тихичко да ръмжи.За това аз се старая да избягвам всякакви контакти с нея и по-този начин аз предпазвам и нея и кучето ми . Въпреки ,че съм нямала проблеми с питбулката ми спрямо други 4-ноги съм имала с другите ми кучета.
В нашето семейство винаги е имало кучета когато бях малка на 13-14 години имахме 2 средноазитски овчарки доберман и понеже живеехме в къща пред къщатата имаше около 10 улични кучета.
Както вие описахте в един слънчев ден след като доберманката тероризираше женската средноазиатска овчарка когато беше малка.Дойде деня в който малката вече не беше малка и не беше изобщо съгласна даберманката да я тероризира .Та в този слънчев ден баща ми забравил да затвори добре вратата на клетката на овчарките и те излязоха и първото нещо което направи женската беше да скочи на доберманката и да я здави.Баща ми взе една пръчка и се опита да направи почти същото което" Vesela_5 " е копирала като статия .Овчарката беше толкова разярена,че опита на бащами беше напълно безуспешен в ядъ си той започна да налага овчарката отново безуспешно накрая дойде майка ми която от дете се занимава с обучението на кучета след което взе маркуча с който поливаще цветята пусна водата и го натика в устата на овчарката след 20-30 секунди овчарката пусна захвата.
Това беше моя опит.
Аз лично мисля ,че всеки стопанин който има достатъчно силна връзка с кучето си и го познава като характер.Стопанинът би познал кога кучето му е готово да нападне и кога играта вече не е игра.Но човек никога неможе да бъде на 100% сигурен защото това е живо същество със собствен разум и решения който не винаги са по угода на стопанинаколкото и добре да е еъзпитан .Постарх се да прочета и да събера малко информация когато Зина (питбулката ми)дойде при мен за да бъда подготвена както смятам ,че всеки собственик на куче,котка ,слон трябва да направи.Има няколко начина за разтърваване на захват.№1-хващат се заден десен и задян ляв крайник по този начин кучето губи равновесие.№2-със стик като линковето който е дала "Vesela"№3 със водна струя в устата на животното№4с вода ,пожарогасител и други субстанции от този род се пръска в лицето на кучето.
Всеки който е стопанин или ще бъде стопанин на едно такова куче трябва да бъде добре подготвен и да се занимава сериозно с животното си.Не виждам никакъв проблем който и да било да отглежда питбул стига стопанинът да може да поеме пълна отговорност за животното си.И отново казвам ,че няма значение мъй,жена било то на 20 или 50 стига да има желанието и да бъде готов да поеме последствията и грижата за един питбул.
" Но какво става когато, някой като теб си вземе малко питче ?"
Ами става това ,че още един питбул ще получи добър живот ,семейство,грижа ,любов и няма да бъде пуснат да се бие за кефа на някакви малумници.
Сега аз започвам с въпросите "някой като мен" какво искате да кажете с това изказване ?Още не сте ми обяснил какво лошо има в това жена да гледа питбул,още не сте ми обяснил с каво аз съм лош и опасен стопанин!
Когато ми отговорите на тези въпроси можете да ми задавате следващи и можете да провите исказвания от сорта на "някой като теб " и прочие.
Книгата изглежда безкрайно интересна.Има ли я някъде в интернет от където мога да я прочета или изтегля.До сега съм чела само чуждестранна литература.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 28 February 2012 - 04:56 PM
Публикувано: 28 February 2012 - 05:41 PM
Публикувано: 28 February 2012 - 08:30 PM
Hera_mp, в 28 February 2012 - 05:41 PM, написа:
Много благодаря .Много интересно четиво.Програмата за хранене която е описана е по-скоро за много тренирани кучета който се използват за битки.Аз лично не съм привърженик на храненето със сурово месо защото според мен суровото месо озлобява животното моята Зина яде 3 пъти в седмицата месо но винаги го варя.През останалото време яде суха храна на Роял канин за много големи породи като ги бъркам със пържена кайма.

Публикувано: 28 February 2012 - 11:10 PM
zangievkaa, в 28 February 2012 - 06:30 PM, написа:
Аз лично не съм привърженик на храненето със сурово месо защото според мен суровото месо озлобява животното
Това твое мнение ли е, или научно доказано твърдение? Защото аз давам сурово месо и не виждам промяна в характера. Пърженото не е много полезно за кучетата. Суровото месо съдържа голямо количество незаменими аминокиселини (лизин, валин, левцин и т.н.), които при варенето денатурират и голяма част от тях губят качествата си, съответно месото губи хранителната си стойност.. Има много информация за натуралното хранене на кучетата в нета.
Публикувано: 29 February 2012 - 12:28 AM
Vesela_5, в 28 February 2012 - 11:10 PM, написа:
zangievkaa, в 28 February 2012 - 06:30 PM, написа:
Аз лично не съм привърженик на храненето със сурово месо защото според мен суровото месо озлобява животното
Това твое мнение ли е, или научно доказано твърдение? Защото аз давам сурово месо и не виждам промяна в характера. Пърженото не е много полезно за кучетата. Суровото месо съдържа голямо количество незаменими аминокиселини (лизин, валин, левцин и т.н.), които при варенето денатурират и голяма част от тях губят качествата си, съответно месото губи хранителната си стойност.. Има много информация за натуралното хранене на кучетата в нета.
Мисля ,че ясно съм се изразила ,че това са мой мисли наблюдения .Попринцип сте права но не сте ме разбрала правилно не съм казала да бъде съвсем опечен или сварен а да бъде алангле сега ще ви обясня и защо месото нетрябва да бъде кърваво защото при една създала се ситуация където има кръв животното което е хранено с кърваво месо ще налети и ще стане.....Аз съм напълно съгласна ,че това е естествената храна на кучето но 'Vesela_5" мисля ,че може да се съгласите ,че кучетата много отдавна не се ползват по-предназначение и селектираност и не се хранят с нормалната за тях храна.Кучето е хищник но много отдавна навиците им са се променили коренно.Защото ако трябва да гледате кучето и следвате неговите инстинкти то вие трябва да пускате всеки ден по един жив заек,кон ,кокошка и др. който ,кучето само да умъртви и изяде.
И запоследно да уточня защото забелязах ,че не съм се изразила много правилно в последния си пост аз съм за суровото месо но не и за кървавото.Обясних и логиката която следвам.

Публикувано: 29 February 2012 - 01:21 AM

Публикувано: 29 February 2012 - 07:56 AM
Vesela_5, в 29 February 2012 - 01:21 AM, написа:

А по колко трябва да се дава,на хранене или на седмица,и кой меса могат да се дават сурови?
Публикувано: 29 February 2012 - 10:20 AM
Опитвала съм и със телешко рагу,но и там не се получи. Единствено положителното беше,че при рагуто се позачистваха зъбите.
От тези неуспешни действия вече ща не ща варя месото.