Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 373
  • 374
  • 375
  • 376
  • 377
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#7481 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 14 January 2014 - 06:26 PM

Не са глупости.

Защо с рижави петна кутрета са по-евтини? И защо за Бога изобщо с тези рязани до череп уши кръстосват две бели кучета??? Естествено че са породоподобни. Нито един истински развъдчик на пит не гледа кутрета в обора и нито един развъдчик не запложда животните по признак "окраска".
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#7482 Потребителят е офлайн   Kimbo-Valentino Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 16 January 2014 - 06:43 PM

Качена снимка
screen capture software

Това мнение е редактирано от Kimbo-Valentino: 16 January 2014 - 07:55 PM

#7483 Потребителят е офлайн   Kimbo-Valentino Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 16 January 2014 - 07:56 PM

Качена снимка
image search

#7484 Потребителят е офлайн   _Zdravko_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 January 2014 - 08:05 PM

Качена снимка
User's Signature

American Pitbull Terrier

#7485 Потребителят е офлайн   Lifestyle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2014 - 07:48 PM

Не знам как е при питбулите , но при повечето чисто бели кучета има голяма вероятност да е глухо.
User's Signature

ღღღ Dogo Argentino ღღღ

#7486 Потребителят е офлайн   Lifestyle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2014 - 09:48 AM

Ето снимка от списание публикувана от BPC .
User's Signature

ღღღ Dogo Argentino ღღღ

#7487 Потребителят е офлайн   DoneAfraid Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 January 2014 - 01:18 AM

У нас сме трима човека и вече една година не мога да разбера кого си е определил за стопанин. И с тримата се държи еднакво. Така и не успях да го науча да ходи спокойно до мен на повод, винаги се тегли като бик. Като по-малък разпердушини два матрака докато беше сам :dh_188: Избягваме да каним гости, щото ще ги претроши от кеф. Ама той неговата радост е една... грубичка, така да го наречем. Адски лаком е, умира за храна. нЕма ден, който да е скучен с него.

Качена снимка

#7488 Потребителят е офлайн   Pitbull-Bullterrier-Lover Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 January 2014 - 03:19 PM

Dobar den, ii izvinqvam se 4e pi6a na latinica no BlackBerryto nqma kirlica.
Predi 7 meseca vzeh edno kutre 4erni4ko s bqlo na lapite i 6iqta, golqma glezana e v momenta e na 8 meseca.. No ne moga da razbera kakva e sa6testvenata razlika
Mejdu APBT i ACT .. I ima edin problem koito mnogo me pritesnqva pokazva nqkakva agresiq kam deca ako q doblijat prekaleno mnogo ili pravqt po rezki dvijeniq. Ina4e e dosta poslu6na ne darpa po vreme na razhodki izpalnqva komandite mi, no tova s decata neznam kak da go opravq. Vzeh si knigata na Sizar Milan no tam nqma ni6to po vaprosa ( ina4e e dosta dobra prepora4vam vi q ) .. I ako moje da mi kajete kak se postvat snimki da vi q pokaja. Ina4e s drugi ku4enca nqma problem, ne podbira majki jenski igrae si sas vsi4ki. Samo ne obi4a preva!udeni ku4eta, tqh ili gi ramji ili bqha ot tqh. Problem li e 4e roditelite i i ob6to vzeto cqlata i roda e izpolzvana za boeve i sa edni ot nai dobrite borci? Tova moje li da sazdade nqkakvi probblemi v bade6te
I sa6to taka iskam da pitam otnosno razvitieto na ku4eto, koga moga da po4na da i treniram muskulaturata. Za sega bqgame vsqka sutrin po 3-4. Kilometra.
I ima edin dosta nelep strah, strahuva se ot vqtara i neznam kak da si go obqsnq. Problem li e 4e e otkasnata mnogo malka ot maika si za6toto kogato az q vzeh be6e na 1 mesec a predi tova sa q vzeli pri ba6tata na ku4eto i e bila tam pone 15 dena.

Blagodarq predvaritelno
User's Signature

Pitbull & Bull Terrier <3

#7489 Потребителят е офлайн   zliq Икона

Публикувано: 26 January 2014 - 09:48 AM

Не съм специалист, ама е по-добре , че е взета бързо от майката(според мен).Моята също е от родители бойци, но я взех на 3 месеца и като стана на 4 месеца нашето коте загази. Социализирай постоянно с повишено внимание. За децата МНОГО ВНИМАВАЙ, те са малко по-шантави от кучетата ни. Както казах не съм специалист, но ако имаш възможност търси такъв.

#7490 Потребителят е офлайн   Pitbull-Bullterrier-Lover Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 January 2014 - 03:31 PM

Blagodarq mnogo za informaciqta. A po vaprosa za specialnist , govorih s nqkolko no te mi iskat nqkakvi izvanzemni
Ceni deto sa kazva napravo mi sadraha kojata, posavetvaha me da hodq v poznati s deca zaedno s neq, no ne moga da
Poema tozi risk, ne mi se iska da stane incident i da q prispat tq e 4ast ot men i 6te mi e dista tejko. Ina4e kakto kazax s drugi ku4enca mnogo e dobre igraqt si do poluda :) .. Samo me pritesnqva sled vreme da ne prihvane ot
Povedenieto na roditelite si, za6toto togava razxodkite 6te stanat nqkakav ad ..
User's Signature

#7491 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 26 January 2014 - 05:35 PM

Показване на мнениетоPitbull-Bullterrier-Lover, в 26 January 2014 - 01:31 PM, написа:

Samo me pritesnqva sled vreme da ne prihvane ot
Povedenieto na roditelite si, za6toto togava razxodkite 6te stanat nqkakav ad ..

Не се считам за капацитет за породата АПБТ, особено от бойни родители, тъй като съм твърдо против боевете с кучета. Но имам известен опит с АСТ и с характера на кучетата от тази порода. Характера е нещо, което се унаследява стабилно, от родители с дружелюбен и мек характер не можеш да получиш поколение с твърд характер. Следователно от бойни родители, не очаквай кучето ти да стане мило и добро и да се разбира с другите кучета. Агресията може да се подтисне отчасти и също отчасти да се контролира. Но в кучето ти най-вероятно е заложена непоносимостта към себеподобни, така че разходките ви винаги ще трябва да са на повод. Също така ще забележиш, че кучето ти е дружелюбно и толерантно към някои кучета (най-вече с тия, с които е израстнало), а към други - не. Относно агресията към малки деца, това не е нормално за тази порода кучета, апбт принципно си умират за човешки контакт. Така че, докато кучето е малко, смело може да експериментираш с контактите с малки деца, но много внимателно, и нека децата да не са на възраст под 8-9 години.
Относно разликата между АПБТ и АСТ, това са 2 породи с общ прародител, но годините целенасочено развъждане са раздалечили доста двете породи като външен вид и като характер.
Още нещо, страха при АПБТ се счита за доста голям недостатък, общо взето точно този страх може да ти изиграе лоша шега в бъдеще, защото страхливото куче проявява понякога агресия от страх и ти не можеш да предвидиш това и да го предотвратиш. Според мен на кучето ти му трябва повече социализация с хора, деца и други животни, кучето трябва да придобие увереност, да не изпитва страх към нищо. Относно факта, че кучето е било отделено прекалено малко от майката, аз смея да твърдя, че точно това е причината за нестабилния характер на кучето и страха му. Има един момент в развитието на психиката на кучето, така нар. "принадлежност към глутницата", това е момента в който кученцето научава какво е йерархия и как трябва да се държи с останалите кучета и хора. Това става на около 6-7 седмична възраст, затова повечето специалисти препоръчват кученцето да се отделя от майката и да отива в новия си дом на възраст минимум 7-8 седмици.

#7492 Потребителят е офлайн   Pitbull-Bullterrier-Lover Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 January 2014 - 06:38 PM

Tq ime problem s deca mejdu 4-8 godi6na vazrast.
A kak moga da i pomogna (poprincip straha sas vqtara moje da se kaje 4e ve4e go nqma). Haraktera i e stabilen ne e nqkoe nestabilno dezorientirano ku4e. Edinstveno ima problem sas decata i vqtara ot4adsti
User's Signature

#7493 Потребителят е офлайн   zliq Икона

Публикувано: 26 January 2014 - 07:51 PM

На 8 месеца е с горе долу поизграден характер. За това те посъветвах да потърсиш професионална помощ. Друг вариант е, на разходките да има деца, и много да я стягаш. Само докато си помисли за налитане да я сепваш. Пак казвам, не съм специалист, но и моята поналиташе на хора. За съжаление тук няма разхождащи се кучета и се съмнявам, че ще я социализирам.Успех.

#7494 Потребителят е офлайн   Pitbull-Bullterrier-Lover Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 January 2014 - 11:32 AM

Blagodarq vi mnogo :)
User's Signature

#7495 Потребителят е офлайн   Pitbull-Bullterrier-Lover Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 January 2014 - 12:15 PM

Качена снимка

Ina4e eto tova e moita malkata :) pobarka se da si igrae na snega , a az sam bolna kato magare :D
User's Signature

#7496 Потребителят е офлайн   zzverche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2014 - 11:59 PM

малко зимно настроение от нас Прикачена снимка Прикачена снимка
User's Signature

My link

#7497 Потребителят е офлайн   Z. Peev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2014 - 07:15 AM

Съгласен съм с това, което Vesela_5 е написала за страха и ранното отделяне. Мисля,че точно това се е случило при нашето куче. И още нещо забелязвам - страхът лека-полека се преодолява, но кучето остава плашливо. Имам предвид, че лесно се стряска. Нашият няма проблем с деца, но е недоверчив към непознати, което за мен не е толкова голям проблем. не ги лае, не ги атакува, нищо. Ако непознат го приближи, нашият се дръпва. Или отива, подушва го и си тръгва. С непознати вкъщи се държи ок - в началото лае, но когато види, че човекът е наш познат/приятел. И лае повече от притеснение, отколкото, че защитава - той е една плюнка пазач, няма що. Само инкасаторите не го разбират това :Р.

Относно поведението с други кучета - някой може ли да поясни, какво поведение се счита за недопустимо и налага кучето да се разхожда само и на повод или с намордник?
Паркът, в който водим нашето куче е пълен с всякакви породи кучета, някои от които определено имат проблеми с определени кучета, но някак хората преценяват, заобикалят и пазят домашните си любимци. Въпреки това, сбивания се случват, но за щастие не съм чувал за нещо сериозно. Има несъвместими кучета и тях не ги събират. Малко са кучетата, които ги водят само на повод и не ги пускат, те определено имат непоносимост към други кучета. Но от пуснатите има такива, които просто знаеш, че са скандалджии и ги заобикаляш. Някой от тях се държат добре с някои кучета и кофти с други, разбира се, най-често са мъжки.
Трудно ми е да повярвам, че има зряло мъжко куче, което се държи добре с абсолютно всички други кучета, включае и разни там невротични, агресивни и истерични кучаци.
Виждал съм отлично възпитани кучета на опитни стопани, които просто с някое куче не се спогаждат.

#7498 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 30 January 2014 - 01:27 PM

Показване на мнениетоZ. Peev, в 30 January 2014 - 05:15 AM, написа:

Трудно ми е да повярвам, че има зряло мъжко куче, което се държи добре с абсолютно всички други кучета, включае и разни там невротични, агресивни и истерични кучаци.
Виждал съм отлично възпитани кучета на опитни стопани, които просто с някое куче не се спогаждат.

Няма кучета, които да се разбират с всички други кучета. Избирателността е като при хората, някои кучета им допадат, други - не. Моите кучета лично не харесват дългокосмести като хъски, голдън. Към дребни породи обаче проявяват изключителна толерантност (с изключение на йоркширски териер).

#7499 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2014 - 01:42 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 30 January 2014 - 01:27 PM, написа:

Показване на мнениетоZ. Peev, в 30 January 2014 - 05:15 AM, написа:

Няма кучета, които да се разбират с всички други кучета. Избирателността е като при хората, някои кучета им допадат, други - не. Моите кучета лично не харесват дългокосмести като хъски, голдън. Към дребни породи обаче проявяват изключителна толерантност (с изключение на йоркширски териер).

Моето куче, няма проблем с никакви породи и полове. В повечето случаи го нападат него, хапят, дупчат. Понякога проявява инстинкт за лов на дребните кучета, подгонва ги и се опитва да ги мачка. С големите или не им обръща внимание, или си играе. Ако го нападат кучета да го хапят, отскача и се пази от атаките, но е нахален и досажда много.

#7500 Потребителят е офлайн   asensi_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 07 February 2014 - 09:24 PM

Здравейте,
от доста време имам желание за куче и определено се спрях на питбул. Имам само един проблем. Миналата година си взех от улицата малко коте, защото ми стана жал за него и в момента малкото коте е 6 кила :ud_009: Искам да попитам дали ако кучето се вземе от малко ще има проблем с котката в бъдеще. Разбира се от мен се иска да го възпитам правилно, така че да няма конфликти, но все пак породата е специфична. Не мога да се разделя с котарака, защото го прибрах в лошо състояние, похарчих сума пари по лекари и си го обичам, но определено имам голямо желание и за куче...

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 373
  • 374
  • 375
  • 376
  • 377
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни