Американски питбул териер
Публикувано: 14 January 2014 - 06:26 PM
Защо с рижави петна кутрета са по-евтини? И защо за Бога изобщо с тези рязани до череп уши кръстосват две бели кучета??? Естествено че са породоподобни. Нито един истински развъдчик на пит не гледа кутрета в обора и нито един развъдчик не запложда животните по признак "окраска".

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 16 January 2014 - 06:43 PM
Публикувано: 21 January 2014 - 09:48 AM

ღღღ Dogo Argentino ღღღ
Публикувано: 25 January 2014 - 01:18 AM

Публикувано: 25 January 2014 - 03:19 PM
Predi 7 meseca vzeh edno kutre 4erni4ko s bqlo na lapite i 6iqta, golqma glezana e v momenta e na 8 meseca.. No ne moga da razbera kakva e sa6testvenata razlika
Mejdu APBT i ACT .. I ima edin problem koito mnogo me pritesnqva pokazva nqkakva agresiq kam deca ako q doblijat prekaleno mnogo ili pravqt po rezki dvijeniq. Ina4e e dosta poslu6na ne darpa po vreme na razhodki izpalnqva komandite mi, no tova s decata neznam kak da go opravq. Vzeh si knigata na Sizar Milan no tam nqma ni6to po vaprosa ( ina4e e dosta dobra prepora4vam vi q ) .. I ako moje da mi kajete kak se postvat snimki da vi q pokaja. Ina4e s drugi ku4enca nqma problem, ne podbira majki jenski igrae si sas vsi4ki. Samo ne obi4a preva!udeni ku4eta, tqh ili gi ramji ili bqha ot tqh. Problem li e 4e roditelite i i ob6to vzeto cqlata i roda e izpolzvana za boeve i sa edni ot nai dobrite borci? Tova moje li da sazdade nqkakvi probblemi v bade6te
I sa6to taka iskam da pitam otnosno razvitieto na ku4eto, koga moga da po4na da i treniram muskulaturata. Za sega bqgame vsqka sutrin po 3-4. Kilometra.
I ima edin dosta nelep strah, strahuva se ot vqtara i neznam kak da si go obqsnq. Problem li e 4e e otkasnata mnogo malka ot maika si za6toto kogato az q vzeh be6e na 1 mesec a predi tova sa q vzeli pri ba6tata na ku4eto i e bila tam pone 15 dena.
Blagodarq predvaritelno

Pitbull & Bull Terrier <3
Публикувано: 26 January 2014 - 09:48 AM
Публикувано: 26 January 2014 - 03:31 PM
Ceni deto sa kazva napravo mi sadraha kojata, posavetvaha me da hodq v poznati s deca zaedno s neq, no ne moga da
Poema tozi risk, ne mi se iska da stane incident i da q prispat tq e 4ast ot men i 6te mi e dista tejko. Ina4e kakto kazax s drugi ku4enca mnogo e dobre igraqt si do poluda :) .. Samo me pritesnqva sled vreme da ne prihvane ot
Povedenieto na roditelite si, za6toto togava razxodkite 6te stanat nqkakav ad ..

Публикувано: 26 January 2014 - 05:35 PM
Pitbull-Bullterrier-Lover, в 26 January 2014 - 01:31 PM, написа:
Povedenieto na roditelite si, za6toto togava razxodkite 6te stanat nqkakav ad ..
Не се считам за капацитет за породата АПБТ, особено от бойни родители, тъй като съм твърдо против боевете с кучета. Но имам известен опит с АСТ и с характера на кучетата от тази порода. Характера е нещо, което се унаследява стабилно, от родители с дружелюбен и мек характер не можеш да получиш поколение с твърд характер. Следователно от бойни родители, не очаквай кучето ти да стане мило и добро и да се разбира с другите кучета. Агресията може да се подтисне отчасти и също отчасти да се контролира. Но в кучето ти най-вероятно е заложена непоносимостта към себеподобни, така че разходките ви винаги ще трябва да са на повод. Също така ще забележиш, че кучето ти е дружелюбно и толерантно към някои кучета (най-вече с тия, с които е израстнало), а към други - не. Относно агресията към малки деца, това не е нормално за тази порода кучета, апбт принципно си умират за човешки контакт. Така че, докато кучето е малко, смело може да експериментираш с контактите с малки деца, но много внимателно, и нека децата да не са на възраст под 8-9 години.
Относно разликата между АПБТ и АСТ, това са 2 породи с общ прародител, но годините целенасочено развъждане са раздалечили доста двете породи като външен вид и като характер.
Още нещо, страха при АПБТ се счита за доста голям недостатък, общо взето точно този страх може да ти изиграе лоша шега в бъдеще, защото страхливото куче проявява понякога агресия от страх и ти не можеш да предвидиш това и да го предотвратиш. Според мен на кучето ти му трябва повече социализация с хора, деца и други животни, кучето трябва да придобие увереност, да не изпитва страх към нищо. Относно факта, че кучето е било отделено прекалено малко от майката, аз смея да твърдя, че точно това е причината за нестабилния характер на кучето и страха му. Има един момент в развитието на психиката на кучето, така нар. "принадлежност към глутницата", това е момента в който кученцето научава какво е йерархия и как трябва да се държи с останалите кучета и хора. Това става на около 6-7 седмична възраст, затова повечето специалисти препоръчват кученцето да се отделя от майката и да отива в новия си дом на възраст минимум 7-8 седмици.
Публикувано: 26 January 2014 - 06:38 PM
A kak moga da i pomogna (poprincip straha sas vqtara moje da se kaje 4e ve4e go nqma). Haraktera i e stabilen ne e nqkoe nestabilno dezorientirano ku4e. Edinstveno ima problem sas decata i vqtara ot4adsti

Публикувано: 26 January 2014 - 07:51 PM
Публикувано: 30 January 2014 - 07:15 AM
Относно поведението с други кучета - някой може ли да поясни, какво поведение се счита за недопустимо и налага кучето да се разхожда само и на повод или с намордник?
Паркът, в който водим нашето куче е пълен с всякакви породи кучета, някои от които определено имат проблеми с определени кучета, но някак хората преценяват, заобикалят и пазят домашните си любимци. Въпреки това, сбивания се случват, но за щастие не съм чувал за нещо сериозно. Има несъвместими кучета и тях не ги събират. Малко са кучетата, които ги водят само на повод и не ги пускат, те определено имат непоносимост към други кучета. Но от пуснатите има такива, които просто знаеш, че са скандалджии и ги заобикаляш. Някой от тях се държат добре с някои кучета и кофти с други, разбира се, най-често са мъжки.
Трудно ми е да повярвам, че има зряло мъжко куче, което се държи добре с абсолютно всички други кучета, включае и разни там невротични, агресивни и истерични кучаци.
Виждал съм отлично възпитани кучета на опитни стопани, които просто с някое куче не се спогаждат.
Публикувано: 30 January 2014 - 01:27 PM
Z. Peev, в 30 January 2014 - 05:15 AM, написа:
Виждал съм отлично възпитани кучета на опитни стопани, които просто с някое куче не се спогаждат.
Няма кучета, които да се разбират с всички други кучета. Избирателността е като при хората, някои кучета им допадат, други - не. Моите кучета лично не харесват дългокосмести като хъски, голдън. Към дребни породи обаче проявяват изключителна толерантност (с изключение на йоркширски териер).
Публикувано: 30 January 2014 - 01:42 PM
Vesela_5, в 30 January 2014 - 01:27 PM, написа:
Z. Peev, в 30 January 2014 - 05:15 AM, написа:
Няма кучета, които да се разбират с всички други кучета. Избирателността е като при хората, някои кучета им допадат, други - не. Моите кучета лично не харесват дългокосмести като хъски, голдън. Към дребни породи обаче проявяват изключителна толерантност (с изключение на йоркширски териер).
Моето куче, няма проблем с никакви породи и полове. В повечето случаи го нападат него, хапят, дупчат. Понякога проявява инстинкт за лов на дребните кучета, подгонва ги и се опитва да ги мачка. С големите или не им обръща внимание, или си играе. Ако го нападат кучета да го хапят, отскача и се пази от атаките, но е нахален и досажда много.
Публикувано: 07 February 2014 - 09:24 PM
от доста време имам желание за куче и определено се спрях на питбул. Имам само един проблем. Миналата година си взех от улицата малко коте, защото ми стана жал за него и в момента малкото коте е 6 кила