Американски питбул териер
Публикувано: 08 February 2014 - 06:34 PM
По-скоро се притеснявам от котето, защото до сега е виждал само едно куче в нас и не беше особено толерантен. Опасявам се от това котарака да не покаже агресия, защото като порасне пита нещата могат да се обърнат, което хич няма да ми се хареса. Да се надяваме, че запознанството ще мине безпроблемно.
Публикувано: 09 February 2014 - 07:59 PM
Просто не давайте на кученцето да си играе грубо по бебешки с котката и да знае, че не е ОК да я закача, много бързо ще схване и всичко ще е точно.
А котката дори и да му се ядоса, ще го перне един-два пъти и ще се приключи, не си мислете че кученцето години по-късно ще се сети за това и ще отмъсти. Те ще си се наместят най-добре, просто вие трябва да им зададете условията на съжителство от началото.
Публикувано: 09 February 2014 - 08:02 PM
Като начало, преди да вземете кучето, направете изолирано място за котката. Нещо приспособено за нея и на високо. Един вид сигурно място, на което може да се покатери и уедини, когато й дойде до гуша от кучето, а то не може да я докопа там. Това определено ще помогне да не се стрига до неприятни инциденти, в които котката ще се изнерви от "досадника" и ще го ступа по-сериозно отколкото трябва. Сама ще предпочете да се оттегли. И съответно на кучето няма да му остава неприятното усещане, че котката не е приятел.
В началото следете как се развива играта им. Не позволявайте на кучето да я тормози прекалено много. Отново за да не се принуди котката да му отвърне и евентуално това да се обърне срещу нея на по-късен етап. В обратния ред също - не й давайте да го бие без причина. Да го перне с лапи и да се сборичкат - да, така ще си нагласят местата в дома. Но стигне ли се до по-сериозен бой - спирайте ги на време. Може да ги храните отделно, за да не се сдърпат и за храната. Общо взето е това.
Поне това съм забелязала досега, раздала съм доста кучета (и специално питбули) в домове с котки. Моят питбул също пристигна вкъщи, когато вече имах котка (и то не котка, като котка, а невъобразим змей, готов буквално да убие повечето четириноги)

When the ignorant punish the innocent... it`s called BSL!
Публикувано: 10 February 2014 - 06:48 PM
И двете питбулчета са страшно лакоми, за кученца на 2 месеца имат страхотна стойка на тялото и доста добра мускулатура. Родителите са редноус от гръцки развъдник, много добри кучета. Ето снимка от мен, но с малко лошо качество
http://i.imgur.com/lRZwmEU.jpg
https://fbcdn-sphoto...372223406_o.jpg
Публикувано: 21 February 2014 - 05:31 PM
(Los Chako X NGM Ganja (от предните ми постове))

NGM Pitt Kennel

Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!
Публикувано: 11 March 2014 - 05:21 PM
Публикувано: 14 March 2014 - 12:11 PM
sladkoto_tigarche, в 11 March 2014 - 03:21 PM, написа:
Къде ги запознахте отначалото,направо вътре у Вас ли?Защото ако е така в това Ви е грешката.Другото,което е вашето куче принципно как се държи с други животни,социална ли е ?Преди това има ли ли сте такъв проблем,т.е. да проявява ревност ако се радвате на друго животно?

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 14 March 2014 - 11:51 PM
Публикувано: 15 March 2014 - 06:53 PM
Публикувано: 15 March 2014 - 06:59 PM

Вход

Горе
Цитиране +