Според мен има огромен шанс нещата да се получат. Котката, колкото и да не е толерантна, ще разбере, че това е бебе кученце. С бебета повечето животни са природно по-толерантни. С възрастно кчуе вече нещата са по-различни и далеч по-индивидуални. Повечето котки нямат желание за конфликт с новодошлите кучета, просто ги е страх и са притеснени от присъствието им, от досадното им за тях поведение. Това, че ще вземете малко питбулче е супер - котката хем няма да го счете за велика заплаха, няма да е под стрес, че ще бъде едва ли не разкъсана, хем ще може да му се кара и да покаже, че в момента то присъства в нейния дом. Където съответно тя има някакви права. В повечето домове с котка и куче, котката командва
Като начало, преди да вземете кучето, направете изолирано място за котката. Нещо приспособено за нея и на високо. Един вид сигурно място, на което може да се покатери и уедини, когато й дойде до гуша от кучето, а то не може да я докопа там. Това определено ще помогне да не се стрига до неприятни инциденти, в които котката ще се изнерви от "досадника" и ще го ступа по-сериозно отколкото трябва. Сама ще предпочете да се оттегли. И съответно на кучето няма да му остава неприятното усещане, че котката не е приятел.
В началото следете как се развива играта им. Не позволявайте на кучето да я тормози прекалено много. Отново за да не се принуди котката да му отвърне и евентуално това да се обърне срещу нея на по-късен етап. В обратния ред също - не й давайте да го бие без причина. Да го перне с лапи и да се сборичкат - да, така ще си нагласят местата в дома. Но стигне ли се до по-сериозен бой - спирайте ги на време. Може да ги храните отделно, за да не се сдърпат и за храната. Общо взето е това.
Поне това съм забелязала досега, раздала съм доста кучета (и специално питбули) в домове с котки. Моят питбул също пристигна вкъщи, когато вече имах котка (и то не котка, като котка, а невъобразим змей, готов буквално да убие повечето четириноги)