Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 362
  • 363
  • 364
  • 365
  • 366
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#7261 Потребителят е офлайн   Anavar Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 December 2012 - 09:42 PM

Мда както каза "no comment" .
Като не те кефи въпроса ми го подмини просто.
Някъде да съм казал че съм/не съм правил нещо по въпроса до сега?Или боба и кристалната топка ти казаха че нищо не съм правил за да застанат ушите в едно положение?
Т'ва колко съм готин аз теб кво те *бе?
Ми религийте който изискват обрязването и тях ли ще ходите да ги хокате и вразумявате?
Ако не можете или не искате да ми отговорите на въпроса - ОК,но си спестете заяждането и дръвченето за да не стане темата мазалак!

#7262 Потребителят е офлайн   d3ni_97 Икона

Публикувано: 18 December 2012 - 09:43 PM

тарся си малко питбулче ако някои подарява да ми пише

#7263 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 December 2012 - 10:09 PM

Anavar купирането на уши е забранено,следователно доктора който се навие да ти направи тази услуга не му дреме за закони а иска просто да ти вземе парите.
Усложнения от рязането на ушите винаги може да има..Като почнеш от това че кучето ще е под пълна упойка и си е опасност..После некадърно зашиване може да доведе до некрози и какво ли още не.Дали ушите ще застанат както на теб ти харесва е много относителен въпрос и това ще го разбереш чак след като заздравеят напълно.А шанса и формата и големината да ти харесва също е относителен защото все пак рязането на уши се прави малко или много по преценка на доктора и поставяне на съответните клупи за купиране.Едно неправилно поставяне на клупите и не добре фиксиране ти гарантира уши с неправилна форма и не еднакви размери.Всичко е на късмет..Като любител на породата съм виждала безброй окипазени уши.От тук нататък решението си е твое..Аз като бях решила да си взема пит всичко това ме отказа от варианта да му режа ушите макар че момента със забраната няма сила за мен..
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#7264 Потребителят е офлайн   Anavar Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 December 2012 - 10:55 PM

Много благодаря за отговора.
Значи да разбирам че възрастта не е толкова определяща в случая,въпроса е доктора да е кадърен и да има опит.

#7265 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2012 - 11:36 PM

Показване на мнениетоAnavar, в 18 December 2012 - 10:55 PM, написа:

Много благодаря за отговора.
Значи да разбирам че възрастта не е толкова определяща в случая,въпроса е доктора да е кадърен и да има опит.

Отдавна сти минали възръстта за купиране.В никакъв случай рязане-ухото и хрущяла са се развили напълно.Това е съветът ми!!

#7266 Потребителят е офлайн   sladkoto_tigarche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2012 - 12:09 AM

Купирането на ушите става до 4 месец най-късно :excl: После вече е късно, могат да настъпят всякакви усложнения :excl: Но е ЗАБРАНЕНО :excl:

#7267 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 December 2012 - 12:30 AM

Anavar сериозно ли ви интересува дали само възрастта за интервенцията не е прекалено голяма.Дори не ви притеснява факта че кучето ще се упоява,само заради козметична операция и това може да доведе до неприятни последствия..
Ако се уповаваме на учебниците по които ние учим в университета перфектната възраст за купиране е 2-2,5 месечна възраст..След това пак може да се направи,но вече шанса резултатите да са негативни са в пъти по-големи..Освен това кучето Ви е на границата за максималната възможна възраст на която да се направи операцията..Защо просто не си го избиете това от главата за да не си я блъскате след това..Вие сам си направете сметка дали едни нищо и никакви 5 месеца отгоре не са проблем..Качете една снимка на кучето да му видим ушите чак толкова ли е смешно..Трябвало е да се консултирате с лекар дали не може да се направи корекция докато кучето е по-младо.И сега нищо няма да загубите да се консултирате с някой по кадърен лекар дали все още няма шанс да се направи корекция без да се купира..От кой град сте?
User's Signature

#7268 Потребителят е офлайн   Anavar Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 December 2012 - 09:08 AM

Брей човек да се неначуди значи.Преди 10-тина години на 20 пита я имаше един с уши я не!Да не би тогавашните питове да са по-различни от сегашните?Обаче някоя си държавица е забранила купирането и хайде и ние да не останем назад.Аз съм сигурен че тук има хора който са гледали питове преди години,купирали са им ушите,но сега бълват срещу тези дето купурат ушите на кучетата си.
Човека от който взех кучето каза че е добре ако се купират ушите да бъде м/у 4-5ти месец(само да спомена че човека има 3 пита и 1 дого аржентино,като на 3 от кучетата са купирани ушите и не са имали от "страшните" проблеми който се описват по форумите).
Наскоро налетях на една тема във форум(не помня кой беше) в която пишеше че на 10 месечно кане корсо са му купирали ушите!

Ама аз кво питам тук,то и да има някой който е купирал ушите на кучето си на такава или близка до тази възраст ще го е страх да се обади....

#7269 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 December 2012 - 10:56 AM

Преди 10тина години питовете се използваха само за бой и нищо друго.В тези времена ушите са били пречка защото са много кръвоснабдени и едно ухапване по ушите води до тежки кръвоизливи..Сега уж нещата са по-светли и се предполага че кучетата не се използват за бой..В твоя случай не знам и не искам да знам за какво ще го ползваш това куче..Възраст упомената в учебниците е 2-12 месеца.С нарастване на възрастта шанса за неуспех и проблеми е по-голям..Казах ви го и в предния пост..Като искате окипазявайте си кучето,никой не може да ви спре..
Купирането е забранено,защото не е жизнено важна операция..Това е чиста доза човешки прищевки...Или казано по-друг начин козметична операция,никому не нужда без да има съответната клиника за нея..Като сте решили направете я..никой не може да ви спе..Както казах щом дори опасността да упоявате кучето за собствен кеф не ви кара да се замислите всичко друго е излишно..
User's Signature

#7270 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 December 2012 - 11:17 AM

Какво значи кучето е смешно ? Ами то не е смешно -то е чаровно . Кучето е спътник и ние сме всичко за него . За да стане достолепно и гордо животно ,което носи радост на душата и окото, трябва не да му режем ушите, а да се потрудим да расте обичано и възпитавано. Ако това не стане, каквото и да му отрежем ,все тази.
Не правете грешката, която някога отдавна съм направила аз - от глупост и незнание . Сега се срамувам от нея. Ако можех да върна времето ,бих искала тогава някой да ми беше казал каква идиотщина върша.и да ме спре.
User's Signature

#7271 Потребителят е офлайн   Anavar Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 December 2012 - 02:37 PM

Показване на мнениетоyani4ka, в 19 December 2012 - 10:56 AM, написа:

Купирането е забранено,защото не е жизнено важна операция..Това е чиста доза човешки прищевки...Или казано по-друг начин козметична операция,никому не нужда

Да,и уголемяването на бюста при жените са чисто човешка прищявка на никому не нужна,но се прави нали?Чрез нея се повдига самочувствието на жената и на нейният партньор....в случая собственика на кучето.
Да съгласен съм че е сладко но докато е малко...като порастне ще си е смешно.
Яничка не ми е минало и през акъла да използвам кучето за бой и т.н. ...той е просто мой приятел и искам да изглежда на ниво,а не да се подхвърля "къв пит е тоя клепоух пумияр."
Ушите нямат връзка с обичта,грижите и възпитанието което получава.
Просто исках ушите да застанат по един и същи начин без значение напред назад или настрани....само и 2те да са в една посока,но уви не стаа!

#7272 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2012 - 02:48 PM

Показване на мнениетоAnavar, в 19 December 2012 - 02:37 PM, написа:

Да,и уголемяването на бюста при жените са чисто човешка прищявка на никому не нужна,но се прави нали?Чрез нея се повдига самочувствието на жената и на нейният партньор....в случая собственика на кучето.

Каза си го точно и ясно...ще реже ушите на кучето, за да си повдига самочувствието...Поне си го призна :smile:

За разлика от примера с жената, която сама взима решението да се изтезава в името на по-голям бюст, кучето е зависимо от човека и неговите прищявки и комплекси. Има малка разлика :dry:

#7273 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 December 2012 - 03:26 PM

Anavar не мисля че подхвърлянията на хората трябва да са критерий за вас.Знаете че живеем в общество пълно със завистници и винаги намираме нещо некадърно у другите хора и техните любимци..Знаете ли аз колко похвърляния чувам когато някой голям пито-разбирач ни срещне с моето куче и ми каже какъв пит е това на 7 месеца да е толкова дребен..то мастия..И това по адрес на родословния ми стафордширски бултериер..Като кажа каква е порода и се реагира ами че то същото бе..то не е чисто..И почват шушукания след нас..Ако мислех като вас и се притеснявах за подхвърлянията по адрес на кучето ми трябваше да съм го изхвърлила до сега.
Все пак си мисля че 7 месеца е все още възраст в която може да се направи някаква корекция на ушите без те да се купират.Качете една снимка на главата на кучето да видим как точно стоят ушите и пишете от кой град сте.Може да се препоръчат ветове които разбират от това и да се направи корекция на ушите на кученцето ви.
User's Signature

#7274 Потребителят е офлайн   greyli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2012 - 04:02 PM

Anavar каза ти се 100 пъти и ти си продължаваш.Обясни ти се с добро,всичко точно и ясно,ти пак си държиш на своето.Тогава защо питаш.Очевидно е,че мненията тук няма да променят твоето мнение,което е ОК,но не е нужно да спориш как е било,кой ти го е казал и всичко останало.Почти всеки(разбира се с някои изключения) ще ти каже,че първо купирането е забранено,второ кучето е вече сравнително голямо.Ти искаш да го направиш за себе си.''Най-вещо'' си ми го обяснил по-горе - че не си седял със скръстени ръце до сега(ужким).Изчакал си толкова време ама вече си решил.И как някой на улицата ще си помисли че това е ''клепоух помяр'' :ab_041: Е това е много лошо,хем да изглежда като помият,хем да е с клепнали уши.Не знам как се преживява това,сигурно е много трудно.

#7275 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 December 2012 - 04:31 PM

Резни му ушите, тури му и един намордник, а за по-сигурно и табелка, че е опасно и хапе!!!
Така всички ще знаят колко си велик.

А знаеш ли, че повечето от най-известните гейм питове са били с уши? Имало е и пълни кльопари даже /full drop/.
User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#7276 Потребителят е офлайн   PredatorX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Reptiles

Публикувано: 19 December 2012 - 04:59 PM

Моята също беше с клепнало ухо като малка. Подгъвахме го така че да седи като другото и се оправи. Не съм следил на колко месеца е била защото аз не смятам че е от огромно значение двете и уши да седят по един и същи начин ;)

#7277 Потребителят е офлайн   Anavar Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 December 2012 - 08:28 PM

Нека всеки си прецени,аз спирам да пиша тук....извинявам се ако някой си познае кучето...снимките са взети от google

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#7278 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 December 2012 - 09:59 PM

Показване на мнениетоAnavar, в 19 December 2012 - 12:37 PM, написа:

той е просто мой приятел и искам да изглежда на ниво,а не да се подхвърля "къв пит е тоя клепоух пумияр."

На ниво, а ? Сега много бих искала да науча какво е твоят приятел "да изглежда на ниво", според теб? Кое е па това ниво, което ще те накара да се срамуваш от Приятеля си ?
User's Signature

#7279 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 23 December 2012 - 07:55 PM

Намерен мъжки бял питбул http://pitbull-bg.or...php?f=19&t=1905
User's Signature

#7280 Потребителят е офлайн   sladkoto_tigarche Икона

• Advanced Member