Американски питбул териер
Публикувано: 18 December 2012 - 09:42 PM
Като не те кефи въпроса ми го подмини просто.
Някъде да съм казал че съм/не съм правил нещо по въпроса до сега?Или боба и кристалната топка ти казаха че нищо не съм правил за да застанат ушите в едно положение?
Т'ва колко съм готин аз теб кво те *бе?
Ми религийте който изискват обрязването и тях ли ще ходите да ги хокате и вразумявате?
Ако не можете или не искате да ми отговорите на въпроса - ОК,но си спестете заяждането и дръвченето за да не стане темата мазалак!
Публикувано: 18 December 2012 - 10:09 PM
Усложнения от рязането на ушите винаги може да има..Като почнеш от това че кучето ще е под пълна упойка и си е опасност..После некадърно зашиване може да доведе до некрози и какво ли още не.Дали ушите ще застанат както на теб ти харесва е много относителен въпрос и това ще го разбереш чак след като заздравеят напълно.А шанса и формата и големината да ти харесва също е относителен защото все пак рязането на уши се прави малко или много по преценка на доктора и поставяне на съответните клупи за купиране.Едно неправилно поставяне на клупите и не добре фиксиране ти гарантира уши с неправилна форма и не еднакви размери.Всичко е на късмет..Като любител на породата съм виждала безброй окипазени уши.От тук нататък решението си е твое..Аз като бях решила да си взема пит всичко това ме отказа от варианта да му режа ушите макар че момента със забраната няма сила за мен..

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)

Публикувано: 18 December 2012 - 11:36 PM
Anavar, в 18 December 2012 - 10:55 PM, написа:
Значи да разбирам че възрастта не е толкова определяща в случая,въпроса е доктора да е кадърен и да има опит.
Отдавна сти минали възръстта за купиране.В никакъв случай рязане-ухото и хрущяла са се развили напълно.Това е съветът ми!!
Публикувано: 19 December 2012 - 12:30 AM
Ако се уповаваме на учебниците по които ние учим в университета перфектната възраст за купиране е 2-2,5 месечна възраст..След това пак може да се направи,но вече шанса резултатите да са негативни са в пъти по-големи..Освен това кучето Ви е на границата за максималната възможна възраст на която да се направи операцията..Защо просто не си го избиете това от главата за да не си я блъскате след това..Вие сам си направете сметка дали едни нищо и никакви 5 месеца отгоре не са проблем..Качете една снимка на кучето да му видим ушите чак толкова ли е смешно..Трябвало е да се консултирате с лекар дали не може да се направи корекция докато кучето е по-младо.И сега нищо няма да загубите да се консултирате с някой по кадърен лекар дали все още няма шанс да се направи корекция без да се купира..От кой град сте?

Публикувано: 19 December 2012 - 09:08 AM
Човека от който взех кучето каза че е добре ако се купират ушите да бъде м/у 4-5ти месец(само да спомена че човека има 3 пита и 1 дого аржентино,като на 3 от кучетата са купирани ушите и не са имали от "страшните" проблеми който се описват по форумите).
Наскоро налетях на една тема във форум(не помня кой беше) в която пишеше че на 10 месечно кане корсо са му купирали ушите!
Ама аз кво питам тук,то и да има някой който е купирал ушите на кучето си на такава или близка до тази възраст ще го е страх да се обади....
Публикувано: 19 December 2012 - 10:56 AM
Купирането е забранено,защото не е жизнено важна операция..Това е чиста доза човешки прищевки...Или казано по-друг начин козметична операция,никому не нужда без да има съответната клиника за нея..Като сте решили направете я..никой не може да ви спе..Както казах щом дори опасността да упоявате кучето за собствен кеф не ви кара да се замислите всичко друго е излишно..

Публикувано: 19 December 2012 - 11:17 AM
Не правете грешката, която някога отдавна съм направила аз - от глупост и незнание . Сега се срамувам от нея. Ако можех да върна времето ,бих искала тогава някой да ми беше казал каква идиотщина върша.и да ме спре.

Публикувано: 19 December 2012 - 02:37 PM
yani4ka, в 19 December 2012 - 10:56 AM, написа:
Да,и уголемяването на бюста при жените са чисто човешка прищявка на никому не нужна,но се прави нали?Чрез нея се повдига самочувствието на жената и на нейният партньор....в случая собственика на кучето.
Да съгласен съм че е сладко но докато е малко...като порастне ще си е смешно.
Яничка не ми е минало и през акъла да използвам кучето за бой и т.н. ...той е просто мой приятел и искам да изглежда на ниво,а не да се подхвърля "къв пит е тоя клепоух пумияр."
Ушите нямат връзка с обичта,грижите и възпитанието което получава.
Просто исках ушите да застанат по един и същи начин без значение напред назад или настрани....само и 2те да са в една посока,но уви не стаа!
Публикувано: 19 December 2012 - 02:48 PM
Anavar, в 19 December 2012 - 02:37 PM, написа:
Каза си го точно и ясно...ще реже ушите на кучето, за да си повдига самочувствието...Поне си го призна

За разлика от примера с жената, която сама взима решението да се изтезава в името на по-голям бюст, кучето е зависимо от човека и неговите прищявки и комплекси. Има малка разлика

Публикувано: 19 December 2012 - 03:26 PM
Все пак си мисля че 7 месеца е все още възраст в която може да се направи някаква корекция на ушите без те да се купират.Качете една снимка на главата на кучето да видим как точно стоят ушите и пишете от кой град сте.Може да се препоръчат ветове които разбират от това и да се направи корекция на ушите на кученцето ви.

Публикувано: 19 December 2012 - 04:02 PM

Публикувано: 19 December 2012 - 04:31 PM
Така всички ще знаят колко си велик.
А знаеш ли, че повечето от най-известните гейм питове са били с уши? Имало е и пълни кльопари даже /full drop/.
Публикувано: 19 December 2012 - 09:59 PM
Anavar, в 19 December 2012 - 12:37 PM, написа:
На ниво, а ? Сега много бих искала да науча какво е твоят приятел "да изглежда на ниво", според теб? Кое е па това ниво, което ще те накара да се срамуваш от Приятеля си ?

Публикувано: 23 December 2012 - 07:55 PM