Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#2721 Потребителят е офлайн   karelka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 July 2006 - 10:17 AM

Цитат

agalina каза, че е взела кучето, ще го остави на хотел и помоли да кажа, на тръгващите към София - да не тръгват. Кучето е на минимум 3 години. Подробности - по-късно.

Благодаря!Ще чакаме инфо n)
User's Signature

Качена снимкаВсеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]

#2722 Потребителят е офлайн   onufri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 10:26 AM

Redy, нещо здраво си се объркал...по твоята логика всяко куче,което влиза в пит е питбул,така ли?
То и Фолксваген значи "народна кола", ама цените май отдавна не са народни....дали вече иде реч за друга фирма....или да им сменим името на "ненародна"? b)
А как ще ми наричаш кучето,честно казано ми е през...абе,дреме ми на шапката! b)

#2723 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 10:36 AM

Цитат

Redy, нещо здраво си се объркал...по твоята логика всяко куче,което влиза в пит е питбул,така ли?
То и Фолксваген значи "народна кола", ама цените май отдавна не са народни....дали вече иде реч за друга фирма....или да им сменим името на "ненародна"? b)
А как ще ми наричаш кучето,честно казано ми е през...абе,дреме ми на шапката! b)

Мисълта ми е , че не можеш да вземеш нещо създавано с толкова труд и години , и "облагородявайки" го да използваш същото име. Как ще ми обясниш това , че след като са се разделили с бойното минало на своите кучета , създателите на Амстафа не са продължили да наричат своите кучета питбул r) ?

Просто искам да кажа, че това вече няма да бъде същото куче. Това куче е работно, навремето се е използвало за лов или борби, сега гледайки го в къщи до радиатора само, не можете да запазите ценните му качества.

Много добре съзнавам , че няма да сте съгласни с мен, защото не мислите по-далече от носа си.
А затова ,че спасявате кучета от кучкарниците 1super 1super !

Спирам да пиша тук, със здраве.

#2724 Потребителят е офлайн   onufri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 10:47 AM

Redy, ако аз взема сина или дъщерята на някой от питовете-герои от линкчето и вместо да го пусна да се бие, го туря вкъщи на дивана да ми ближе краката,това прави ли го не-пит? b)
А за Амстафа...мисля,че сам знеш отговора ....

#2725 Потребителят е офлайн   onufri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 10:50 AM

А за това кой не вижда по-далече от носа си....ами ти си този,който не може да се примири с мисълта,че нещо може да бъде по-различно и да има други качества от това,което му се иска!

#2726 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 10:55 AM

Цитат

Redy, ако аз взема сина или дъщерята на някой от питовете-герои от линкчето и вместо да го пусна да се бие, го туря вкъщи на дивана да ми ближе краката,това прави ли го не-пит? b)

Естествено, че е ПИТ , но вие не си взимате кучета от "бойни родители" нали ;) , а и след като не се провеждат вече борби и да искаш няма да има от къде да си вземеш. И породата ще тръгне в някаква посока , само ако има официална развъдна дейност. Питайте Илиев или Атанасов какво мислят за развъждане тип" абе има един авер с куче с голяма глава , или с червен нос , син пит... и т.н."

Тогава наистина вашия термин "питоподобно" ще важи за всички питове.

#2727 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 10:57 AM

Цитат

А за това кой не вижда по-далече от носа си....ами ти си този,който не може да се примири с мисълта,че нещо може да бъде по-различно и да има други качества от това,което му се иска!

Това е все едно като онези коли реплики, отвън ферари, а от вътре двигател на голф b) .

#2728 Потребителят е офлайн   onufri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 11:08 AM

Цитат

Цитат

Естествено, че е ПИТ , но вие не си взимате кучета от "бойни родители" нали ;) , а и след като не се провеждат вече борби и да искаш няма да има от къде да си вземеш. И породата ще тръгне в някаква посока , само ако има официална развъдна дейност. Питайте Илиев или Атанасов какво мислят за развъждане тип" абе има един авер с куче с голяма глава , или с червен нос , син пит... и т.н."

То затова има една наука генетика...и това е смисъла на развъдната дейност - да се запази гена! А това не се определя от това дали някой се бие или не.
Щото ако си взема куче на което се знае,че майка му и баща му се "бият", ама никой не знае как и от какво точно са се пръкнали родителите му, това ли ще е истинския чистокръвен питбул или някой,на който пра-пра-пра родителите му са се били, но след това поколението им е използвано за развъдна дейност и генетиката им е запазена?

#2729 Потребителят е офлайн   onufri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 11:11 AM

Цитат

Цитат

Това е все едно като онези коли реплики, отвън ферари, а от вътре двигател на голф b) .

Затова по-обре голф,пък отвътре двигател на ферари! wink

#2730 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 11:14 AM

Питбула има два стандарта не збарвяйте ей , кучетата ABDA са едни, другите са по-близки до стафа.

#2731 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 11:41 AM

Цитат

Цитат

Цитат

То затова има една наука генетика...и това е смисъла на развъдната дейност - да се запази гена! А това не се определя от това дали някой се бие или не.
Щото ако си взема куче на което се знае,че майка му и баща му се "бият", ама никой не знае как и от какво точно са се пръкнали родителите му, това ли ще е истинския чистокръвен питбул или някой,на който пра-пра-пра родителите му са се били, но след това поколението им е използвано за развъдна дейност и генетиката им е запазена?

Значи при правилно развъждане , първо се гледа кръвта и след това възможностите на животното. Давам няколко примера , при животни с еднаква кръв се взима това с по-добри"възможности". И разбира се си асолютно прав ,че много "добро" животно , но с неизвестна кръв не се използва за разплодник.
А проблема при животни с наистина добра кръв е, че не предават своите "добри" качества на цялотот потомството, а само една малка част я наследява, но проблема при питоветее , че не може визуално да се определи кой е носителя на "добрите" качества. От един добър производител можеш да изкараш и 500кучета , но как ще решиш кои от тях да използваш за по нататъшна развъдна дейност r) ???

Екстериорното развъждане е много по-лесно, а при пита не винаги може да си сигурен , че си взел правилното куче за разплодник, само ВРЕМЕТО показва.
Я сега ми кажи кой в Бг. се занимава професионално са развъждането на питове, освен едни лоши момчета.

#2732 Потребителят е офлайн   onufri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 12:43 PM

Нарочно не пускам цитат,че стават вече много големи....
Доколкото разбирам под "добри" качества имаш предвид бойни качества....а тези,които нямат "добри" качества, с тези кученца какво става? Те не са ли питбули? Убиват ли ги или ги дават на някой,дето не му трябва чак толкова "добро" куче? Щото според мен генетически са питбули, а това за което говориш ти се нарича селекция.
А относно "професионализма" на лошите момчета ми позволи да изразя съвсем леекичко съмнение. b)

#2733 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 12:58 PM

Цитат

Доколкото разбирам под "добри" качества имаш предвид бойни качества....а тези,които нямат "добри" качества, с тези кученца какво става? Те не са ли питбули? Убиват ли ги или ги дават на някой,дето не му трябва чак толкова "добро" куче?

Това с отстраняването на "брака" - тоест убиването на малките кученца , които не отговарят на стандарта за дадена порода е патент на развъдчиците на други породи( не казвам , че всички го правят, но голяма част bash ) За питбула няма значение как ще се роди, цвят , форма , стойка, дори да се роди с един крак или сляп, глух не се "унищожава"-каква грозна дума. Едва когато порасне си проличават качествата на дадено куче, а тези които не притежават дадени качества просто се подаряват, това е масова практика и голяма част от ПО-ДОБРИТЕ ваши кучета носят именно техните гени, преди да се размият в безразборното кръстосване, което правите по критерий-> "красота" worthy .

П.П. ДОбре я ми отговори на въпроса ако аз искам да си взема кученце питбул от къде мога да си взема такова , развъдник или поне някой , който се занимава по професионално с породата....
Подчертавам не искам да е от някой комшия b)

#2734 Потребителят е офлайн   onufri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 01:11 PM

Цитат

Цитат

Доколкото разбирам под "добри" качества имаш предвид бойни качества....а тези,които нямат "добри" качества, с тези кученца какво става? Те не са ли питбули? Убиват ли ги или ги дават на някой,дето не му трябва чак толкова "добро" куче?

Това с отстраняването на "брака" - тост убиването на малките кученца , които не отговарят на стандарта за дадена порода е патент на развъдчиците на други породи( не казвам , че всички го правят, но голяма част bash ) За питбула няма значение как ще се роди, цвят , форма , стойка, дори да се роди с един крак или сляп, глух не се "унищожава"-каква грозна дума. Едва когато порасне си проличават качествата на дадено куче, а тези които не притежават дадени качества просто се подаряват, това е масова практика и голяма част от ПО-ДОБРИТЕ ваши кучета носят именно техните гени, преди да се размият в безразборното кръстосване, което правите по критерий-> красота.

Ами точно поради тази причина не може да твърдиш така категорично и обобщаващо,че щом не са бойни значи са не-питбули или някакви питоподобни....за безразборното кръстосване си прав...но го има при всички породи и едва ли ще спре....но имаш право да се възмущаваш, както и всички други развъдчици на други породи....
А това кой какво харесва в едно куче е въпрос на лично възприятие, но това че аз харесвам примерно само външния вид не прави кучето повече или по-малко пит!.

#2735 Потребителят е офлайн   onufri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 01:24 PM

Цитат

П.П. ДОбре я ми отговори на въпроса ако аз искам да си взема кученце питбул от къде мога да си взема такова , развъдник или поне някой , който се занимава по професионално с породата....

Това го видях постфактум...Предполагам,че в крайна сметка ще отидеш при въпросните момчета...това обаче не значи,че ще направиш най-добрия избор или че работата е свършена професионално..

#2736 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 01:28 PM

Да при всички породи има безразборно развъждане, но това се прави отделно от чистопородното развъждане и такива кучета никога не се кръстосват с такива родени от"квартални връзки" r) . Пълно е например с немски овчарки , но единици са наистина НОК и те се развъждат от професионалисти , а пита се развъжда в момента единствено по квартален принцип, е с малки изключения r) .

П.П. И не ми отговори на въпроса от къде мога да си взема чистокръвен пит.???

Ами ако не е най-добрия избор значи не искам питбул , а нещо друго. Все едно да искам НОК но задължително да не е с паднала задница, е нема такова животно( г-н Атанасов r) ) , на вашите критерии може да отговаря примерно източноевропейска овчарка. Но помислете какво ще ви се случи ако продавате НОК с равен гръб и държите , че това е НОК b) . Като не ви харесва дадена порода , използвайте я за основа и създайте друга , но с ДРУГО име!
Разберете най-накрая , че пита е селектиран за бой и ако не ви харесва това , направете си друга порода , както са направили хората фенове на стафа, а не наричайте вашите "питоподобни"- много точна дума взе да ми харесва- питбули.

#2737 Потребителят е офлайн   onufri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 01:48 PM

redy,разбери най-накрая,че пита освен да се бие може да върши и много други неща,колкото и да ти е неприятно! b)

#2738 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 July 2006 - 01:50 PM

Цитат

Цитат

Това с отстраняването на "брака" - тоест убиването на малките кученца , които не отговарят на стандарта за дадена порода е патент на развъдчиците на други породи( не казвам , че всички го правят, но голяма част bash ) За питбула няма значение как ще се роди, цвят , форма , стойка, дори да се роди с един крак или сляп, глух не се "унищожава"-каква грозна дума. Едва когато порасне си проличават качествата на дадено куче, а тези които не притежават дадени качества просто се подаряват, това е масова практика и голяма част от ПО-ДОБРИТЕ ваши кучета носят именно техните гени, преди да се размият в безразборното кръстосване, което правите по критерий-> "красота" worthy .

Здраво, Redy.Имах "чудесен ден" и хоп сядам и чета кого - теб и твоите пак същите.Затова ,скъпи любителю на кръв, ще ти кажа нещо един път и завинаги.Ако ще после не бан да ми сложат, ми да не пипам и комп!
Та ето какво. Тези потребители , които се опитваш за кой ли път да дразниш и да предизвикваш с едно и също- НЕ НИ ИНТЕРЕСУВАТ КАКВО СА ПРАВИЛИ ДЕДИТЕ НА КУЧЕТАТА!!!БИЛО .ИМАЛО ГО Е.ТОЧКА.Интересуват ни красиви АПБТ от екстериорни линии .Както и другите, които са питоподобни и без родословие!
Ще повторя пак и дано вденеш - НЯМА да се промени качеството на кучетата ,които се развъждат по екстериор ,а не заради боеве.Защото качествата, които трябва да има един истински пит - упоритост ,борбеност, жажда за победа - се запазват чрез тренировки и спорт - там също като в ринг е необходима волята на пита!Не е необходимо да се лее кръв и да печелите кинти от това....
Точка.Повече не желая да се разправям за 100ен път с това.Ако искаш да си лафим за кучета по други въпроси- супер.

Сега хора - да ви докладвам.Та взехме кучето.Оставен е там защото ухапал жената на собственика.Кучо е бял ,с черни уши .Голяма глава ,слабо изразен стоп .По зъбите - 3-4 год.На хотел е .Като си тръгвах ме прегръщаше и не искаше да го оставяме.Кастрираха го.Ще стои и ще ходим да разберем характера.Довечера bianko ще пусне снимки.Моето мнение е - бе красавец!
Та - не идвайте .Първо да видим какъв е .И после ще търсим човек ,защото не e бебе, за което имаше инфо.Ще помоля и другите да идват когато могат ,за да преценим повече хора.Това е.Имах силно питбулски ден- един от изолатора ,един лош сtаф, една бяла лигла с кожното и сега ще изведа Зоро....

А да - в изолатора има и едно тигрово - много странно и красиво куче - средно на размер ,като умалено подобие на фила- бе много особено-супер слабо - за евтаназия в ъв вторник...
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#2739 Потребителят е офлайн   zai4e^bai4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 01:51 PM

Цитат

В неделя, ако се събираме може ли да е привечер

Еми братле незнам да ти кажа. Аз искам да го да се видим и да се приберем в понеделник съм на работа от 9, така че може да се видим вечерта стига да има влакове или нещо с което да се приберем. А и незнам как ще се оправим с куче в влака дано да разрешат.

#2740 Потребителят е офлайн   onufri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 01:56 PM

Цитат

П.П. И не ми отговори на въпроса от къде мога да си взема чистокръвен пит.???

Ами ако не е най-добрия избор значи не искам питбул , а нещо друго. .

Най-добрия избор от гледна точка на мястото,от където да вземеш...ония ден видях един такъв "професионалист"...оказа се,че живее в квартала...спряхме да видим кучето...та се заприказвахме... отглеждал кучета за бой...кучето беше женска пит-ка...цялата в белези....много професионално,нали?!

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни