Цитат
Цитат
Цитат
Забравяте някои много важни думи който натяквах.Те бяха че нрава и като цяло характера на питбула е като гума пластична .... Кучето ще бъде такова каквото ние искаме каквото иска да бъде неговият стопанин. В единя случай в който искаме да е просто поредния питбул които хапи наред няма нужда да полагаме кой знае какви големи условия достатъчно е да го оставим на самотек и след някой друг месец ефекта е получен друг седи въпроса когато Не искаме да получим това.Така че с това мисля че отговорих на Профит.Просто искам много правилно да разберете думите ми.Що се отнася за случката с Джо ще кажа само едно нещо Джо е възрастно куче забравете при него да правите експерименти с други кучета и животни защото ефекта ще е същия като тоя.Няма поправка в характера на това куче.Кучето е възрастно кучето е отървано.Не те съдя но ти казвам просто че няма смисъл да правиш такива експерименти.Никой не се е научил на учен нито ти нито аз нито който и да било просто това да ти седи като обица на ухото.Разликата между младо и възрастно куче е огромно.
поздрави
Такаа.За последен път ще пиша за Джо тук.И защото явно не става ясно за какво иде реч.
Точно това ,което каза Малкия, казах и аз - колко пъти??? Упрекнаха ме даже ,че не искам да го давам - помните ли началото на историята....Помните ли ,че писах точно същото като Малкия - това е зрял мъжкар, който си знае силата и има самочувствие съответно.Това куче е отгледано от други хора незнайно как.Това е коренно различно от 2те мили женски ,които имат това момче и момиче!Те обаче бяха убедени, че сте се справят!
Ще повторя пак- Джо не е бил бойно куче!Сигурна съм 100% в това.Виждали те бойно куче..За това държах той да остане с мен седмица, за да го усетя къкъв е.Винаги се разбира когато е участвало едно куче в боеве.Джо просто е доминантен и силен ,и сменя обстановки и стопани- това е допълнителен проблем.Когото беше с мен не е проявил никакъв ищах за схватка без причина.Гледаше в очите и чакаше какво се иска от него!Казах им ,че е възможно да има ревност - 3 кучета са това !Не знаят как да ги приобщят , нямат опит , а поеха това.Яд ме е много ,защото съм сигурна ,че щях да успея да го събера с женските - верно трудно ,но е възможно.Моят стаф ,който беше изключително доминантен - винаги успявах да го приобщя към други кучета ,с които общуваме постоянно - даже и с бездомните мъжки.Намордник задължително ,настояване и обяснение- искам ТОВА от теб.Нямали опит - е - сега имат - след тази схватка - няма шанс да се приобщи към статуквото.И докато всички в хор викаме - к`во толкова- наливаме вода в мелницата на безхаберието и лошите питове.
Джо беше за хора с опит.Сгреших.Толкоз.
Съжалявам, че се включвам чак сега. По темата "Захапката на Джо/Джудо" напълно подкрепям и съм съгласен с Agalina. Това не е шега работа и не може толкова лековерно да се подходи в този случай. Куче на възраст, непознат характер и да се разсеят така е безотговорно. Да, човешко е да се греши, но не когато това може да предизвика или причини сериозни последствия. Сега ще си имат една голямаааааааа обица на ухото, но жалкото е че възможноста да съберат Джо/Джудо с женските е загубена. s)
Какво толкова сте емнали момичето затова, че е решила да спаси едно куче!
Безотговорно е да се оставят две такива кучета заедно сами само защото са си играли заедно навън, а това че е станал инцидент е просто индикация , че кучетата не бива да се оставят сами без надзор. Не вярвам да има проблем да ги гледаш заедно , просто не ги оставяй сами в едно помещение.
А като толкова говорите за характера на АПБТ случайно да сте чували , че дадена порода се определя от съвкупноста от външни и "вътрешни" качества - характер. Едва ли за характера на питбула е нормално поведение на болонка , коли или каквото и да е друго куче. И на мен може да ми харесва примерно да имам каракачанка или БОК с характер на болонка за да може всеки да го гушка, или ако е прекалено плашливо,то това куче вече няма да притежава типични за породата си "вътрешни" качества - характер и поради това си отклонение не би следвало да се използва за разплод.