Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#3361 Потребителят е офлайн   aHoHuMeH Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 02 October 2006 - 10:35 AM

Здравейте, след като ми подариха питбулче реших да намеря някаква информацийка за него из интернет и така попаднах на този форум за което много се радвам. Браво, че Ви има имам толкоз много въпроси ( защото това ми е първото кученце ) и нямам много опит с кученца ... засега е на 3 месеца - чудя се дали да му отрежа ушите. Поне една приятелка така ме посъветва ... наистиното кученце тигров питбул е много готинко ( е и моито е сладко )

Как да го науча да пишка и да ака на терасата , за да не прави пакости из нас все пак сме с килими и неска се изпишка на килима и на майка ми неи стана приятно ...

Всичко което ми кажете ще ми е от полза мерси предварително !

#3362 Потребителят е офлайн   Broker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 10:42 AM

много подходящ избор за първо куче b)

#3363 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 10:51 AM

Цитат

И много подходящ отговор. Да беше обяснил на човека, вместо да проявяваш високомерие. Щом пита, значи има желание да се научи. Купирането на уши и опашки е забранено със закон. Не че няма да намериш доктор, който да се навие да ги купира, но няма смисъл от това. Вероятно твойта приятелка няма никакви аргументи за това. Относно обучението на хигиенни навици- няма да стане за ден или два. Моя го научих, като се събуждах преди него и го пренасях в банята. Заигравах го малко там, за да се активизира и заставах на вратата, така че да не може да излезе. В банята е по-студено и това предизвиква рефлекс за уриниране. Пак ти казвам, че няма да стане бързо. Колкото до килимите... у нас ги бях махнал за няколко месеца ;)

#3364 Потребителят е офлайн   Broker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 11:22 AM

Цитат

Цитат

И много подходящ отговор. Да беше обяснил на човека, вместо да проявяваш високомерие. Щом пита, значи има желание да се научи. Купирането на уши и опашки е забранено със закон. Не че няма да намериш доктор, който да се навие да ги купира, но няма смисъл от това. Вероятно твойта приятелка няма никакви аргументи за това. Относно обучението на хигиенни навици- няма да стане за ден или два. Моя го научих, като се събуждах преди него и го пренасях в банята. Заигравах го малко там, за да се активизира и заставах на вратата, така че да не може да излезе. В банята е по-студено и това предизвиква рефлекс за уриниране. Пак ти казвам, че няма да стане бързо. Колкото до килимите... у нас ги бях махнал за няколко месеца ;)

е чак пък високомерие ... и аз не съм толкова на вътре в нещата че да проявявам високомерие,ма моя грешка сррка,а относно купирането на ущи и опашки ... знам че е забранено със закон от 2001год. НО за опашката добре ама ушите,някак си няма завършен вид поне според мен,въпреки че ако ги реже някой сакат ветеринар като на кутрето дето ми го откраднаха
по-добре да не се пипат ...

#3365 Потребителят е офлайн   Broker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 11:26 AM

Цитат

Цитат

Цитат

е чак пък високомерие ... и аз не съм толкова на вътре в нещата че да проявявам високомерие,ма моя грешка сррка,а относно купирането на ущи и опашки ... знам че е забранено със закон от 2001год. НО за опашката добре ама ушите,някак си няма завършен вид поне според мен,въпреки че ако ги реже някой сакат ветеринар като на кутрето дето ми го откраднаха
по-добре да не се пипат ...

п.с. Пък и имам впредвид самата порода като избор не това че още не знае как да го обучава.

#3366 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 11:33 AM

Цитат

Мислех,че не разбирате,но сега се убедих,че заради такива като вас след 100 год. пита няма да съществува

А благодарение на имиджа, който му създавате разните "тестващи" колко години мислиш че ще изкара?
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#3367 Потребителят е офлайн   Exact Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 11:45 AM

Всякакъв вид тестчета и бойчета и геймчета, както искате ги наричаЙТЕ - СА ЗАБРАНЕНИ С ЗАКОН !! Всичко това е подсъдимо, така че си правете сметка , аз лично ви пожелавам да не ви умре кучето пред очите и да попаднете в затвора всикички с геймчета и тестчета !

#3368 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 12:35 PM

Цитат

п.с. Пък и имам впредвид самата порода като избор не това че още не знае как да го обучава.

Broker и на мен ми е първо куче r) Има хора, които имат освен желание да се научат и способност да се научат. Звучи лесно и елементарно, но не е! Всеки може да прочете една книга, която е свободен превод или пък е авторска на някой, който си търси оправдание за това, което прави и носи вода през 9 планини. Малко хора обаче могат да мислят. В днешно време всеки може да напише каквото си иска. Да- питбула е бил създаден за бой! Това е историята и ние не можем да я отречем независимо, че на някои не ни харесва. Времената обаче се менят и всякакви изказвания от типа "правите питбула овца, като не го "тествате" не са нищо повече от една мозъчна пръдня. Няма "тест" без схватка! Всичко друго, за което говори г-цата е един сапунен мехур и нищо повече. Това, което е чела от хора по-умни от нас е, че ако кучетата не се сборят може ЕВЕНТУАЛНО да се придобие някаква представа за борбеността- и ние сме чели книжки и то в английски оригинал. Така че единствения "тест", от който могат да се направят автентични заключения е схватката, а не озъбването на повод и метър разстояние! Тук обаче идва въпроса- защо и кому е необходимо да се бият кучетата в ринга? Всякакви отговори, различни от "За пари" или "За зрелище" са лицемерие! Изобщо не обръщам внимание на факта, какво говори за един човек писането на шльокавица в 20 поредни поста! Желанието да достигнеш до истината означава и да четеш и съответно пишеш внимателно и след като осмислиш за какво точно става въпрос. Ако те мързи да видиш, че има инсталиран кирилизатор на Kredor, какво остава да разсъждаваш върху нещо наистина сложно, като ползата и вредата от дадени качества в дадена порода. Колкото до ушите- навремето, дори когато питбула е бил само и единствено за борби, пак са били 50/50 за и против купиране. На моя са му купирани. Причината за това е, че така ме посъветваха собствениците на майка му, за да не се чува плякане, като се събуди вечер и си разтръска главата b) Обаче плякане пак се чува и то всъщност идва от бърните, а не от ушите 1super

#3369 Потребителят е офлайн   Broker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 12:56 PM

proffit аам е аз сега ще взимам един нов пит след 10-тина дни и много се колебая дали да му резна ушаните,един познат ми каза че с времето ушите на питбула се изправяли без интервенции от човешка страна това наясно ли си го колко е истина?Пък и + това ушите винаги може да се резнат ама резнат ли се веднъж не мое да си му ги сложим пак ...

#3370 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 01:05 PM

Цитат

proffit аам е аз сега ще взимам един нов пит след 10-тина дни и много се колебая дали да му резна ушаните,един познат ми каза че с времето ушите на питбула се изправяли без интервенции от човешка страна това наясно ли си го колко е истина?Пък и + това ушите винаги може да се резнат ама резнат ли се веднъж не мое да си му ги сложим пак ...

Това е някакво изключение с изправянето на ушите. Аз съм виждал само една стафка с прави уши ;) За какво ти е да са прави? С клепнали уши има по-малка вероятност да влезе осил (не че с уши е невъзможно). Освен това ти си обичаш кучето най-вече заради това, че и то те обича, а не заради бялото му петно, широката глава, ушите или т.н. Бих те посъветвал с парите, които ще дадеш за купиране да му вземеш половин чувал Роял канин или няколко кг телешко месо r) Кучето ще е определено по-доволно w) Аз повече уши няма да купирам

П.С. Ако твоя познат е същия дето ти е казал, че цвета и теглото са зависими, не му слушай глупостите повече ;)

#3371 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 01:08 PM

Цитат

Ушите сами няма се изправят b) . Моя съвет е да не ги режете, и на мен навремето ми харесваше пит да е с рязани уши, но когато гледате достатъчно дълго различни кучета с уши, ще видите , че ще започне да ви харесват с уши.
Дайте една смислена причина да купирате ушите,като тази , че така изглежда по-страшен/сериозен я махаме wink .

#3372 Потребителят е офлайн   Broker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 01:10 PM

май май така и ще бъде пък и никога не е късно,а и като е резнати уши може и вода да му влиза докато вали хаха :)

#3373 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 October 2006 - 01:24 PM

Цитат

Цитат

Мислех,че не разбирате,но сега се убедих,че заради такива като вас след 100 год. пита няма да съществува

А благодарение на имиджа, който му създавате разните "тестващи" колко години мислиш че ще изкара?

За теб и за останалите, които искат изпитания за питовете- споко - няма да се затрият инатът и смелостта им НИКОГА!Както и лиготията им!Те са териери!Посочи ми кой териер от групата не е такъв!НЯМА!Всички те са смели, упорити ,изпълнителни , хитреци ,пъргави ,динамични ,имат агресия към себеподобни ,падат си яко по хора ,най-много мразят самотата ...И не ги тестват да се ръфат!Па не са се затрили бе...

А ето резултатът от простотията и лошия имидж- къде има рестрикции за питоподобните - по-зловещи или по-малко- от червено до жълто...:

Прикачени файлове

User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#3374 Потребителят е офлайн   Broker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 01:32 PM

agalina ти ко ще кажеш като по веща за ушите ?

#3375 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 October 2006 - 01:40 PM

Ами виж - то има цяла тема пусната - там пишат кинолози.
Аз не съм ушевеща.Купирах ги на стафа ми преди 14 години.Просто тогава не ми и идваше на ум ,че е тъпня да режа части от кучето си.Сега не съм горда с този постъпка.Но всеки се учи от грешките си.Учи се на отглеждане ,възпитание , ОТНОШЕНИЕ.
Ще ти кажа само, че като се прибрахме с малкия (с конци и омаломощен от упойката) вкъщи тогава след операцията, майка ми ми каза:" Ти нормална ли си ? Ти пита ли кучето дали иска да е с рязяни уши и коя си ти да решаваш кaкво да му се реже !!!Що не му отряза част от бутчето - може пък повече да ти хареса така!" Тогава не я разбрах .Сега - да.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#3376 Потребителят е офлайн   Elizabeth Bathory Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 01:53 PM

ахам подкрепям с две ръце....никога няма да забравя Арес след като му отрязаха ушите и погледа му и болктаа и всичко..и това как се чувствах едва ли не като последния боклук че причинявам това на кучето ми....никога повече не бих пипала уши,щом природата така го е създала значи така трябва да е и това е,кои сме ние?

#3377 Потребителят е офлайн   Broker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 02:01 PM

хах е горе долу сищата сценка се разигра и в нас като внесох Бък опоен и кървав ... ам това е друга история,пък и него вече го няма дано да са се сетили тия мъртавци крадците да му свалят конците,че ше им майката ...

#3378 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 02:12 PM

Цитат

хах е горе долу сищата сценка се разигра и в нас като внесох Бък опоен и кървав ... ам това е друга история,пък и него вече го няма дано да са се сетили тия мъртавци крадците да му свалят конците,че ше им майката ...

Да си пазиш кучетата повече

#3379 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 02:27 PM

Има породи при които купирането е задължително...
поредната глупост в закона е това!

#3380 Потребителят е офлайн   aHoHuMeH Икона

Публикувано: 02 October 2006 - 06:08 PM

Мерси за всичко което написахте след поста ми. Ами неска говорих с един ветеринар и той за 30 лв. иска да ги отреже. Аз се чудя дали да направя тази стъпка. Знам, че кученцето ще го боли и за всичко ще съм виновен аз и това ме разколебава с копирането. Да ще е с клепнали ушички, но пък няма да има болка за която да съжалявам цял живот. Много си го обичам кученцето страхотно е ... неска го снимах и може да кача снимчиците да го видите и Вие. Мерси за всичко. Лека вечер !

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни