Американски питбул териер
Публикувано: 02 October 2006 - 10:35 AM
Как да го науча да пишка и да ака на терасата , за да не прави пакости из нас все пак сме с килими и неска се изпишка на килима и на майка ми неи стана приятно ...
Всичко което ми кажете ще ми е от полза мерси предварително !
Публикувано: 02 October 2006 - 10:51 AM
Цитат
И много подходящ отговор. Да беше обяснил на човека, вместо да проявяваш високомерие. Щом пита, значи има желание да се научи. Купирането на уши и опашки е забранено със закон. Не че няма да намериш доктор, който да се навие да ги купира, но няма смисъл от това. Вероятно твойта приятелка няма никакви аргументи за това. Относно обучението на хигиенни навици- няма да стане за ден или два. Моя го научих, като се събуждах преди него и го пренасях в банята. Заигравах го малко там, за да се активизира и заставах на вратата, така че да не може да излезе. В банята е по-студено и това предизвиква рефлекс за уриниране. Пак ти казвам, че няма да стане бързо. Колкото до килимите... у нас ги бях махнал за няколко месеца ;)
Публикувано: 02 October 2006 - 11:22 AM
Цитат
Цитат
И много подходящ отговор. Да беше обяснил на човека, вместо да проявяваш високомерие. Щом пита, значи има желание да се научи. Купирането на уши и опашки е забранено със закон. Не че няма да намериш доктор, който да се навие да ги купира, но няма смисъл от това. Вероятно твойта приятелка няма никакви аргументи за това. Относно обучението на хигиенни навици- няма да стане за ден или два. Моя го научих, като се събуждах преди него и го пренасях в банята. Заигравах го малко там, за да се активизира и заставах на вратата, така че да не може да излезе. В банята е по-студено и това предизвиква рефлекс за уриниране. Пак ти казвам, че няма да стане бързо. Колкото до килимите... у нас ги бях махнал за няколко месеца ;)
е чак пък високомерие ... и аз не съм толкова на вътре в нещата че да проявявам високомерие,ма моя грешка сррка,а относно купирането на ущи и опашки ... знам че е забранено със закон от 2001год. НО за опашката добре ама ушите,някак си няма завършен вид поне според мен,въпреки че ако ги реже някой сакат ветеринар като на кутрето дето ми го откраднаха
по-добре да не се пипат ...
Публикувано: 02 October 2006 - 11:26 AM
Цитат
Цитат
Цитат
е чак пък високомерие ... и аз не съм толкова на вътре в нещата че да проявявам високомерие,ма моя грешка сррка,а относно купирането на ущи и опашки ... знам че е забранено със закон от 2001год. НО за опашката добре ама ушите,някак си няма завършен вид поне според мен,въпреки че ако ги реже някой сакат ветеринар като на кутрето дето ми го откраднаха
по-добре да не се пипат ...
п.с. Пък и имам впредвид самата порода като избор не това че още не знае как да го обучава.
Публикувано: 02 October 2006 - 11:33 AM
Цитат
А благодарение на имиджа, който му създавате разните "тестващи" колко години мислиш че ще изкара?

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 02 October 2006 - 11:45 AM
Публикувано: 02 October 2006 - 12:35 PM
Цитат
Broker и на мен ми е първо куче r) Има хора, които имат освен желание да се научат и способност да се научат. Звучи лесно и елементарно, но не е! Всеки може да прочете една книга, която е свободен превод или пък е авторска на някой, който си търси оправдание за това, което прави и носи вода през 9 планини. Малко хора обаче могат да мислят. В днешно време всеки може да напише каквото си иска. Да- питбула е бил създаден за бой! Това е историята и ние не можем да я отречем независимо, че на някои не ни харесва. Времената обаче се менят и всякакви изказвания от типа "правите питбула овца, като не го "тествате" не са нищо повече от една мозъчна пръдня. Няма "тест" без схватка! Всичко друго, за което говори г-цата е един сапунен мехур и нищо повече. Това, което е чела от хора по-умни от нас е, че ако кучетата не се сборят може ЕВЕНТУАЛНО да се придобие някаква представа за борбеността- и ние сме чели книжки и то в английски оригинал. Така че единствения "тест", от който могат да се направят автентични заключения е схватката, а не озъбването на повод и метър разстояние! Тук обаче идва въпроса- защо и кому е необходимо да се бият кучетата в ринга? Всякакви отговори, различни от "За пари" или "За зрелище" са лицемерие! Изобщо не обръщам внимание на факта, какво говори за един човек писането на шльокавица в 20 поредни поста! Желанието да достигнеш до истината означава и да четеш и съответно пишеш внимателно и след като осмислиш за какво точно става въпрос. Ако те мързи да видиш, че има инсталиран кирилизатор на Kredor, какво остава да разсъждаваш върху нещо наистина сложно, като ползата и вредата от дадени качества в дадена порода. Колкото до ушите- навремето, дори когато питбула е бил само и единствено за борби, пак са били 50/50 за и против купиране. На моя са му купирани. Причината за това е, че така ме посъветваха собствениците на майка му, за да не се чува плякане, като се събуди вечер и си разтръска главата b) Обаче плякане пак се чува и то всъщност идва от бърните, а не от ушите 1super
Публикувано: 02 October 2006 - 12:56 PM
Публикувано: 02 October 2006 - 01:05 PM
Цитат
Това е някакво изключение с изправянето на ушите. Аз съм виждал само една стафка с прави уши ;) За какво ти е да са прави? С клепнали уши има по-малка вероятност да влезе осил (не че с уши е невъзможно). Освен това ти си обичаш кучето най-вече заради това, че и то те обича, а не заради бялото му петно, широката глава, ушите или т.н. Бих те посъветвал с парите, които ще дадеш за купиране да му вземеш половин чувал Роял канин или няколко кг телешко месо r) Кучето ще е определено по-доволно w) Аз повече уши няма да купирам
П.С. Ако твоя познат е същия дето ти е казал, че цвета и теглото са зависими, не му слушай глупостите повече ;)
Публикувано: 02 October 2006 - 01:08 PM
Цитат
Ушите сами няма се изправят b) . Моя съвет е да не ги режете, и на мен навремето ми харесваше пит да е с рязани уши, но когато гледате достатъчно дълго различни кучета с уши, ще видите , че ще започне да ви харесват с уши.
Дайте една смислена причина да купирате ушите,като тази , че така изглежда по-страшен/сериозен я махаме wink .
Публикувано: 02 October 2006 - 01:24 PM
Цитат
Цитат
А благодарение на имиджа, който му създавате разните "тестващи" колко години мислиш че ще изкара?
За теб и за останалите, които искат изпитания за питовете- споко - няма да се затрият инатът и смелостта им НИКОГА!Както и лиготията им!Те са териери!Посочи ми кой териер от групата не е такъв!НЯМА!Всички те са смели, упорити ,изпълнителни , хитреци ,пъргави ,динамични ,имат агресия към себеподобни ,падат си яко по хора ,най-много мразят самотата ...И не ги тестват да се ръфат!Па не са се затрили бе...
А ето резултатът от простотията и лошия имидж- къде има рестрикции за питоподобните - по-зловещи или по-малко- от червено до жълто...:
Прикачени файлове
-
world_color.gif (13.62K)
Брой сваляния: 114

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 02 October 2006 - 01:40 PM
Аз не съм ушевеща.Купирах ги на стафа ми преди 14 години.Просто тогава не ми и идваше на ум ,че е тъпня да режа части от кучето си.Сега не съм горда с този постъпка.Но всеки се учи от грешките си.Учи се на отглеждане ,възпитание , ОТНОШЕНИЕ.
Ще ти кажа само, че като се прибрахме с малкия (с конци и омаломощен от упойката) вкъщи тогава след операцията, майка ми ми каза:" Ти нормална ли си ? Ти пита ли кучето дали иска да е с рязяни уши и коя си ти да решаваш кaкво да му се реже !!!Що не му отряза част от бутчето - може пък повече да ти хареса така!" Тогава не я разбрах .Сега - да.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 02 October 2006 - 01:53 PM
Публикувано: 02 October 2006 - 02:12 PM
Цитат
Да си пазиш кучетата повече
Публикувано: 02 October 2006 - 06:08 PM