Публикувано: 16 June 2007 - 09:40 AM
[quote] [quote name='malkia' date='Jun 14 2007, 10:14 PM'] [quote name='agalina' date='Jun 14 2007, 08:17 AM'] [quote name='shemet' date='Jun 13 2007, 02:47 PM']
А не е по- добре да ги няма боевете ,а да има пит були???? n) ouu
[/QUOTE]
Това няма как да стане. Боеве винаги ще има и за да се запази кучето такова каквото е трябвада ги има. Е да всичко е доста по извратено сега с парите но не забравяй че кучето което си обичала и кучетата които обичаш сега са такива благодарение на хората които са ги селекционирвали.Надявам се няма нужда специално на тебе да ти припомням как са селекционирвани. Как може да възприемате ловните породи които убиват или те самите бират убивани?Как нищо не говорите за това?Има толкова породи които се тестват и се бият по една или друга причина на вас се путбилите ви в устата що бе не се плашете от едно 20кг псе няма страшно wink [/QUOTE]
Няма как да стане ли, Малък? Напротив.Има начин и той е супер прост.И всички знаем. че ще стане - след много години, верно ,но ще стане.
Говорили сме 100 пъти и ти чудесно знаеш, че точно аз не съм отричала никога миналото.Чудесно помниш кой настояваше всички да видят великите предци... заради което отнесох един тон обвинения в демагогия....За да съм ясна ,обаче , защо.Защото една порода ,като всяко нещо, има минало ,настояще и за тази, надявам се и бъдеще!!И понеже вие сте застинали в миналото, като в стара уест мъжкарска кънтри стори и пеете все една и съща за запазването на предназначението ,все забравяте ,че животът от преди 100 години се променя..Човече ,никой вече не си пада по кървища.Хората искат да виждат питове по екстериорни изложби, по теглене ,в домовете си.И на тях не им трябват гейм способности ,стига им това ,което кучетата са наследили и ще носят винаги от предците си - волята да си пръв и изпълнителят на задачи, на които питовете нямат равни!!И не тестовете или мачовете и великата измислица "чиста кръв" ще запазят породата за бъдещето, а разумното отглеждане от разумни стопани на расови кучета ,драстично намаляване на популацията и некачествените кучета - с грозни и нетипични тела и гнусен и нетипичен характер - страхливи или сбъркано агресивни към всичко ,което мърда - всички сме се нагледали на такива ма***и!!Срам за породата и повод на кой ли не да я плюе!!!
И изобщо - що носите вода от далече ,ми нe кажете ,че всичко е за пари - ще е по-достойно- ми се правите на девици???
И айде стига вече глупости - да препращате към ловните или как ядем прасета ,или към ръкавичките от бебета тюлени и какво сте направили с английския булдог- говорим си за питове тука и щеше да е смешно ,ако не беше трагично, да викаме там има кръв ,а тук кръвта е заради доброто !!!!! [/quote]
Кво кво кво? Аз моа ти кажа че вмомента това ти мнение е адски объркано. Какво ще стане?Ми че то е станало ето ти УКС ето ти и питовете.Какво повече искаш да стане?Само че това там което гледаш е някакво жалко и болно подобие на питбулите.Всъщност не знам дали го разбираш това.След като видя кучетата в така трудния за някой хора Храм би трябвало да си видяла какви са предците на кучетата.Е ти каква разлика виждаш между тях и тези от УКС?Щото аз чесно казано не намирам никаква прилика?Боевете били за пари еми да на днешно време кое не е за пари?Изложбите ти ли?Че едно куче за да стане първо според теб какво се прави?Колко пари се наливат в него само и само за да е поредния красив и респектираш манекен?След това неговите кученца на каква цена се продават - нали татко е САС,БОБ и т.н?Било за пари?Щото в кинологията не е ли?Кинологията изложбите е една голяма дрисня ще ме прощаваш.Какво според теб е настоящето на тази порода?Да върви по подиума ли?Ти наясно ли си колко кучета от така прехвалената ви федерация която е известна че няма адба кучета в нея и че там боевете не се приемат - наясно ли си колко кучета от там са кучета които теглят и се състезават?Не да се състезават по килимчето и да перят напудрените си гъзове?Аз ще ти кажа някакво невзрачно число от тия кучета са спортни кучета а не манекени!Това ли е бъдещето да ходят по килимчето?Стига бе. Тоя хъс за победа знаеш от къде е дошъл и според мен ако не се съхранява така както до сега той ще си замине.Ти стига си ми говорила с тая чиста кръв щото май въобще не знаеш какво значи чиста кръв.Кво намаляло бе в БГ има много повече истенски питбули от колкото преди 3-4години. Това че вие не ги признавате си е ваш проблем. Факт е че в БГ има много повече истенски питбули от преди. Тука кръвта е не за доброто а за запазването. Това че вие не разбирате някой неща си е ваш проблем.

I am passenger through the desert.From myself i come - to myself i return.