Цитат
Ето този ти пост, Малък ,изчерпва всичко - колко ви е грижа за породата и за какво единствено трябва да служи тя според вас - за да обслужва единствено вашите интерес!!И дано тези набедени кучкари ,които зовът за забрани, прочетат написаното от теб!!
Знаеш ли, измежду всичките вас , има 1-2ма ,в които намирам нещо различно или поне ми се искаше да го намирам.Защото пределно ми е ясно, че настрана кинтите, но за някои си е просто като наркотик...Но с горният ти пост (прочетох го много пъти и много мислих) ти разби илюзията ми.Толкоз.
За чистата кръв - да преголяма измислица е - нищо не ти гарантира истинността на произхода на кучетата ,няма племенна книга и т.н. шибани "киноложки" финтифлюжки - щото аз по-добре от теб знам в "дриснята", дето и викаш на кинологията, как се криви от морала, но въпреки това се върви по начертан път и има хиляди прекрасни представители на породите -радост за очите и сърцето -както и хиляди свестни развъдчици ,които никога няма да направят компромис със съвестта си и кучетата .Чистата кръв ...мислиш ,че като пиша по форумите глупости -пък дано прочете някой -че питът изисква отговорности -нямам очи и уши ли ,или вярваш, че светът е малък, щото спазвам добрият тон ?
За Сърцето - Темата - Алфата и Омегата - любимият речитатив и на едните и на другите.Милион издрънкани простотии за нещо наистина Уникално .В огромната част -служещо за алиби.Та Хъса ..Един простичък въпрос :Развъждате спрямо него - основно де .Тествате после за него - заразяване на сърцето.Бракът се отстранява.Кажи - каква част е бракът на така развъжданата чиста кръв? Ако поискаш да отговориш -ще попитам и друго.
За онзи исторически човек (всички знаем кой е)- поклон - и думите му"Предназначен да разрушава ,изграден да оцелява".Няма кой да го каже по- добре.И това изчерпва нещата.Защото милиони кучета са измирали ,за да има сега пит.И няма сила на света ,която да убие най-устойчивото качество ,закодирано от векове- Хъсът.И не е необходимо светът да се отвращава от кървища и да поиска унищожаване. И дори успокоението ви, че малко кучета ще останат в ръцете на сплотени "в сянка" групи няма да гарантира физическото оцеляване.Хората ще знаят, че това са зверове- родени, за да убиват и за да умрат в бой.Пък ти им разправяй какви невероятни същества са и к`во велико сърце имат...Също им разправяйте ,че такива като мен вредят на породата, защото искат да я има ...и колко смешно е дето пиша, че имала и други някакви си качества...освен да мре за кефа на група хора.
"С последната капка живот ще гони победата".....Колко мъжкарско и колко героично-романтично! Какво изживявате, гледайки тази последна капка...в името на запазването ??...Знам Как любимото ми куче (с малко по- различен вид и наречено с друго име, но носещо Хъса истински ) как никога не отстъпваше и пред нищо и никого .Как приемаше всяка задача и всяко предизвикателство- винаги открито и никога крачка встрани.Ето на това му викам Боец - Хъс и Сърце във всичко.Наследено от милионите преди него и останало във всяка негова клетка.Не му беше необходимо заразяване и тестване.Човекът го е казал- ЩЕ ОЦЕЛЕЯТ.
А - да не забравя - като сте такива ценители и мъжкари - що не го правите без пари "спорта"??И що аджеба сте в сянка ,, човече ,нещо нередно ли вършите ??Или обществото е чалнато ,дето не му харесва "полезната" смърт??