Американски питбул териер
Публикувано: 09 August 2007 - 01:38 PM

В приятелството няма породи!
Публикувано: 09 August 2007 - 01:47 PM
Другото което ти като зрял човек явно не разбра е че поста ми изобщо не е отправен към теб,знам че разказаното от теб е с цел да отвориш очите на някой хора...може би като мен,но пак ти казвам аз визирам повечето собдтвеници на бул.Знаеш ли колко пъти съм се натъквала на млади и стари които с гордост казват"Аз знаеш кво имам,ебаси пита...ша та разкъса" bl) емии,е за такива говоря!Са това че има изключения мен не ме бърка,аз гледам масата и визирам тях...това обаче няма нищо общо с годините-поне според мен!А и още нещо важно,хич даже не съм литнала да си купувам пит бул,не защото не мога да го гледам ами просто харесвам друг тип кучета!Виж примерно имам един двама приятели които са луди на тема бул,едната ми приятелка даже само ми вика"ама те са толкова сладкиии...как се усмихват искам едно да си го мачкам вкъщи" bl) викам и,само ше се навреш в беля,ама тя НЕ твърдо е решила че това е идеалния любимец за нея!Та така...
р.р Само не разбрах какво мое куче имаш впредвид bl)

Публикувано: 11 August 2007 - 12:02 PM
Цитат
Дааа...ето ,че вие и двете отново не разбирате ,може би аз не се изразявам правилно тогава.Значи питът си куче като куче ,т`ва стана ясно.Не стана ясно ,че той е боец по природа ,във всяка негова клетка е такъв.Ти можеш ("ти" казано фигуративно) да пренасочваш неговата борбеност, да го контролираш чисто физически и психологически - което е цел, повярвай ми, трудна - казвам го пак ,не защото си дрънкам ей така ,а от доста опит - или можеш да го направиш съвършен убиец (да повторя ,че не се гордея с такива неща, прекалено ми е вътрешно и нося достатъчно болка от това ,което се случва всеки ден някъде с тези животни), НО писах горните постове и ще го пиша пак ако трябва още хиляда пъти - пит кучетата не се бият като останалите кучета ,защото всяко куче би cе било и това не е ненормално - питовете се бият само за победа, винаги и на всяка цена !!! Ще го кажа така - не им пука от размера на противника ,не им пука от болката, не им пука дали ще умрат ,още по-конкренто и с извинение - ако настреща е равоностойно или по-слабо куче, то може да бъде убито или сериозно наранено ,ако насреща е силен и сериозен противник ,например САО, КО и т.н.- то ще умре, но няма да се откаже- та кой може да иска това ?? И дори това да не са професионални гладиатори ,а нашите мили, домашни, гальовни като котета кучовци ,те няма да пропуснат при случайно допуснати инциденти да го прояват.Случайно да разбрахте какво казвам - че трябва да организираш живота си и живота на песа така ,че никога да не се случва това, за да запазиш него ,другите животни ,себе си и името на породата Пит Бул териер - това е свръх трудно - това могат само питмени ,които уважават изброеното в същият ред.Които имат достатъчно морална зрялост , психическа сила ,физическа сила, материална възможност ,осигуряваща пълна самостоятелност и супер организирано време, за да го постигнат.Ей това не може някой на 17 или на 18, не го могат и повечето на 40 години.Сега дали стана ясно?
п.п.и ОФФ- ми кога стана на 20,човеко - та аз те знам от като беше на 10 ,как да не ти викам дете.. b) и няма предвид конкретно някое твое куче, а просто АКО си с куче ,нищо лично - пиша си принципно.
shemet, както казах ,против съм и за това един 14-годишен човек да извежда и овчарка.Точно затова, че си била заплашвана, хапана, отрови и там както го разказваш - но понеже няма закон ,то нещата остават в ръцете на родителите.Щом твоите понасят да ти се случва това - тяхно решение.Аз не бих.И честно казано ,косата ми се изправя, като видя такава картинка-дете с голямо куче,което дори и да е най-възпитаното животно и да има 100 награди за послушание, ако реши да прояви обикновени кучешки инстикти сато сексуален нагон или сбиване за надмощие ,плюс градската джунгла от идиоти ...не ми се мисли.Иначе много ме кефиш ,че обичаш кучетата. 1super

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 13 August 2007 - 12:55 PM
Дадох едно куче - пак мъжко и пак доминатно - много уверено и много умно животно - на едно друго девойче- тя УЖ имаше опит - имаха 2 пита в къщи и беше абсолютно сигурна, че ще се справи.Не само, че не успя, но и затри кучето - сега живее- ако е живо - на синджир,захвърлено на някаква вила, сам ...Това е най- ужасното нещо ,което съм правила и тази Карелка все някога ще си плати за лиготиите.Аз - също си плащам.- ден не минава да не си мисля за този куч....
Днес отново ми пише момиче - иска един пит- обичала ги и знаела тя за породата всичко.Имала била 3 пита - единият бил умрял от старост, другият върнала, щото за 3 дни не се присобил към обстановката - каквото и да значи туй, а третият били налитал съседският пудел - и пак не станало...Та неща като обезопасяване, търпение, стъпка по стъпка ,бразоване ,подход ,знание ,трудност,. възможности........емиии - пак същото - никакви питове на такива.
А това с изключението е..знаете..Нищо ново към правилото.

Публикувано: 16 August 2007 - 12:53 AM
четейки емоционално заангажираните ти постове се натъквам на голямо противоречие! За това искам да те попитам, "ти харесваш ли АПБТ като съвкупност от качества?" Защото човек си взима дадена порода куче ако качествата на съответната порода, екстериор и поведение отговарят на критериите му. Моля те отговори ми , ти харесваш ли агресивноста на пита към животни или не! Ако не я харесваш това значи, че не харесваш точно това основно олицетворяващо качество на породата, тогава би трябвало да си мазохистка, изброявайки всички премеждия които си имала, и за които напълно ти вярвам..... Още едно въпросче на което държа да ми отговориш също, ако не те затруднява wink , би ли искала като всеки "нормален" кучесобственик да си пуснеш куча, както казваш ти, на полянката без да го мислиш , така няма ли да ти липсват премеждията и чувството, че ТИ си специална и се справяш с питовете като профи ПИТМЕН b) ....
Искаш ли питовете да си играят с другите кучета примерно както си играят лабрадорите d) Ако отговорът ти е да , то значи ти не харесваш АПБТ като порода, а харесваш избирателно само някои нейни качества, много хора стигайки до този извод създават нова порода , съветвам те и ти да направиш същото, ако имаш съответните знания и възможности разбира се. oo
Публикувано: 16 August 2007 - 11:52 AM
извинявам се че пак се намесвам в спора,обаче къде видя противоречие!?
За първи път аз пък се натъквам на такова изказване...както agalina каза ме познава от 10 годишна,аз нея също..от както се помня тя се занимава с тази порода и кой си ти че ще говориш че не обича питове и че не се е посветила на породата bl) баси,хората с извинение...
Може грам да не вдявам за какво става на въпрос,но ти явно не четеш между редовете както се казва.Ти какво да не би да ЦЕНИШ това качество на породата,а?
Моето мнение е,че това се едни изключително борбени и силни в буквалния смисъл кучета,с атлетично тяло и доминантен характер...и аз поне разбрах agalina по друг начин.Ако ти цениш тези качества на породата хайде тръгвай по улицата и го пускай да се бие... a)
Никой не е казал че това е лоша черта в породата и който не я приема значи не обича,породата...просто за разлика от теб явно,хората се опитват да извлечат най-доброто от тези кучета и да пренасочат енергията им(която би използвало в бой) в нещо по полезно,например тренировки,игри и т.н и кучето пак си пази камчествата просто използва тази си сила в нещо полезно и защото това куче може да се тренира по такъв начин по какъвто друга порода не би могла,може би точно това ценят хората които обичат истински пита...мога да дам даже и пример,които може да ви се стори глупав но поне аз така виждам нещата...
например при хората,да кажем един културист или обикновен човек се ядоса и т.н какво трябва да отиде да пребие накой ли,а определено го може!!!Той обаче предпочита да отиде да блъска примерно в фитнеса и там да си изкара яда..
Пак моля за извинение за намесването..но това е моита гледна точка-съвсем проста и ясна!

Публикувано: 16 August 2007 - 08:40 PM
Цитат
Искаш ли питовете да си играят с другите кучета примерно както си играят лабрадорите d) Ако отговорът ти е да , то значи ти не харесваш АПБТ като порода, а харесваш избирателно само някои нейни качества,
Реди ,да ти кажа -просто чудесен въпрос ми задаваш.И макар, че вече съм отговоряла на това и то на теб, и то писмено ,поне в 2 форума ,ще отговоря пак .
Абсолютно харесвам цялата съвкупност от вида и характера на пит кучетата.( Ще трябва ,обаче, за пореден път да кажа ,че предпочитам ам стафовете и не съм си купувала пит и едва ли бих, просто защото притежаваните от мен питове са винаги били кучета в беда и са се отзовавали при мен по неволя ,макар и доста и различни кучета и не само за това - по ред още причини, които не са пари..... ).Та харесвам изключителната лоялност и откритост на поведението и действията , извънредната целенасоченост, най-невероятната воля за изпълнение на задачи, най-великият хъс и зверска упоритост, даже харесвам холеричният им темперамент, харесвам партньорството ,което бул кучета дават ,интелекта им ,хитростите ,артистизма ,надежността и предвидимостта им ...колко още да пиша ..харесвам физиката им - всяка извивка от тялото , движенията - прекрасния тръс и отличния спринт, отличният отскок и повратливост ,бързината и мощта ,която впрягат ,не на последно място - прословутата издържливост ...Тук няма да говоря за нежността им и онова нещо - почти истеричната им нужда от любов, коятo сме дъвкали милион пъти и която я няма никъде - това е ясно ...Та дали на фона на изреденото "харесвам" агресивността към кучета - ми то не става въпрос за харесване - поне не за мен - става въпрос за ПРИЕМАНЕ.Защото едно е развивано за сметка за друго .И заради изброените неща, аз лично - приемам агресивността и се опитвам по всякакъв начин да подтисна, управлявам, обезопасям.Това наистина е някакъв мазохизъм - казано брутално и в черно - бяло изражение.Но то е примерно като това ,че да кажем ,други породи нападат хора и имат противоположни ..хм...щения.Но въпреки тях феновете са им яко число и така - ВСЕКИ С КРЪСТА СИ - ако изобщо е узрял да го носи.Противното е затриването на Породата.Аз не го искам за тези кучета.
За пускането да скачка и тичка с другите кучета по разходките - ми не ми липсва.На 100 %.Аз отдавна сам свикнала да си общуваме само с приети кучета ,доказано предварително и да отбягвам непознатите.Премеждията ,обаче, дето викаш и аз описах слабо - приемам ги като кофтито страна на удоволствието да имам такова куче.Не само ,че не ми липсват, но и правя всичко възможно да ги ПРЕДОТВРАТЯ.Това е онова тъпо сравнение с колекционера на оръжие- радва се на формите ,погалва метала ...красота ,изящество, сила ...и го прибира в шкафа.Едно красиво нещо ,което убива.И харесваш нещото - не убийството- повярвай ми, макар и да ти е трудно - има и такива колекционери
Всичко това не ме кара да си мисля, че съм специална - кара ме да съм отговорна..Нещо ,което на вас ви е странно и колкото и да пиша дори и най- честния и искрен отговор да ти дам - няма сми.Казваш ,че основното олицетворяващо качество на питовете е агресията към себеподобни .Ми аз не съм съгласна.Основно и олицетворяващо качество е/са - безумната любов кам човека и безумният хъс и воля за победа.Което може и да е постигнато чрез стоманена селекция по гейм - но векът е 21-ви и обществото има други ценности вече -и сега тези качества могат да се впрегнат в Други Задачи.Вижда се - успешно - по Света...
Дори и ти - сигурна съм - разбираш всичко това .Или поне ти се мерка понякога някъде в подсъзнанието--както и да е - с "Айде шампионе" и "Сърце мое" - ще постигнете окончателния край.Ром-овете са обречени.
п.п.Ми ,Реди, ти как харесваш съвкупността от качества ,като те са основно - любов към хората и агресия към себеподобни - първото как го проектираш към второто?? И към Смъртта ??Ти как се справяш?Спиш ли добре след мач??И честно се си чудя - сигурно ги копаете и може би даже пускате по некоя сълза.. освен ако не ги меткате на боклука...Ма сигурно е от любов и в името на запазването....

Публикувано: 17 August 2007 - 02:45 AM
Скоро имах много неприятен инцидент с друга женска питбулка,която атакува кавказката,и единствено,може би факта,че кавказката е силно и издръжливо куче,с голяма маса,предодврати сериозни поражения,а дори и фаталет край на боя.Повече от 20 минути аз и приятелят ми се опитвахме да отворим по някакъв начин захапката на питбула,най-накрая намерих нещо подобно на лост,с който успяхме,а няма да споменавам,че в яда си удрях кучето с верига-съвсем напразно и неправилно,но в този момент не преценявах.Най-идеотското в случая беше поведението но собственика на пита- безотговорно 16-17 годишно момче,което не само,че не беше сложил намордник,но беше пуснал и кучето свободно-естесвено нищо не направи,за да ни помогне-прекалено се беше паникьосал от кръвта,страхуваше се да приближи кучетата...а като капак на всичко,когато едвам разделихме кучетата,пак не успя да одържи питбулката,изпусна я и отново започна схватката...Успяхме да ги разделим-аз държах кавказката,а приятелят ми-питбулката,която беше така настървена,че сякаш беше като в транс-абсолютно неконтролируема дълго след като всичко приключи.
Обръщам се към всички,които искат да имат пит-преценете възможностите си трезво-наистина невероятни кучета са,но може ли да поемете отговорността?След тази случка аз осъзнах за себе си,че макар и събрала много опит с отглеждането на кавказка,нямам все още готовността да гледам пит,колкото и до ги харесвам!Мислете предварително,моля ви!
Жал ми е,че сега този питбулка стои завързана на верига на някаква вила,лишена от общуването и любовта на хората-все неща,от които така се нуждае...

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!
Публикувано: 17 August 2007 - 04:18 PM
Въпросът е там, че това момче не е направило нищо, защото е безотговорно, а не защото е на 17. Когато стане на 18 той отново няма да може да да "управлява" пит.
Аз говорех по скоро за закона. Значи той гласи (до колкото съм запозната), че малолетни лица, нямат право да притежават кучета от голями породи (питбул също). "Малолетни". Значи, в крайна сметка, всеки, който е над 18 години, има законното право да притежава питбул.
За породата трябва да се напарви нещо. За момента най-добре е просто да се забрани развъждането на питбули, освен от лица, които са проверени и отговарят на някакви точно определени условия и да не се създават бебета, ако не са намерени предварително поне 5 стопанина. Първо, така няма да има бездомни питбули, второ, това значително ще намали броят на питбулите убийци. А и ако питовете се развъждат от хора, като agalina например, безотговорните стопани на пит рязко ще намалеят.
Вижте, породата ви е прекрасна, харесва ми силата и моща която излъчва, харесвам нежноста и обичта им и не искам да изчезват. Знаете ли как се гушка бездомен питбул? Знаете ли колко тъжно е да видиш как едно уж агресивно куче идва при теб и се бута в краката ти да го погалиш? Ако не сте го изпитали няма как да знаете. Боли, безпомощноста е най-отвратителното чувство. Да се чувстваш безпомощен, че нищо не можеш да направиш за него.
Да се върна на спора. Отговорни стопани има и на 15 и на 30, безотговорни също. Един стопанин не е отговорен, защото е на 30, а защото има чувство за съвест и обича породата.
Бих могла да възпитам и социализирам пит до такава степен, че да не напада пръв. Това е. Сигурна съм.

Публикувано: 17 August 2007 - 04:48 PM
shemet съгласно чл 45 от ЗЗД Всеки е длъжен да поправи вредите, които виновно е причинил другиму.
Във всички случаи на непозволено увреждане вината се предполага до доказване на противно ,а в същия закон чл 50 гласи ,че
За вредите, произлезли от каквито и да са вещи, отговарят солидарно собственикът и лицето, под чийто надзор те се намират. Ако вредите са причинени от животно, тези лица отговарят и когато животното е избягало или се е изгубило.Казано на прост език ,ако кучето ти нахапе някои и той ти заведе дело ти няма да можеш да носиш отговорност,а тя ще бъде носена от родителите ти.Както знаеш отговорност носиш след навършване на 18 години.Цитирам тези неща за да ви стане ясно ,защо аджеба като са писали тези закони са "дискриминирали" непълнолетните.Да и пълнолетен може да е безотговорен ,но той ще си понесе съответната отговорност и накaзание,а вие не.Такa,че не се сърдете когато се обсъжда тази тема.Хората говорят от опит.
А за това със забраните ,преди да го казваш помисли ,ако това се приеме за породата която ти харесваш и гледаш как ще се почувсташ и тогава го пиши.Питовете са страхотни кучета и нито те нито която и да е порода трябва да бъде забранявана.
Публикувано: 17 August 2007 - 05:04 PM
Къде говоря за забрана на породата? Говоря за забрана породата да се развъжда от всеки, който притежава пит. Аз съм ЗА, това да става само от определени лица и много ясно съм го изразила.
Пинчерът ми може много опасно да нахапе някое дете, какво и пинчер ли няма да имам право да притежавам. Но имам право. Ама не искам.
Edit:
Аз съм много ЗА абсолютно всякакви породи да се развъждат само от развъдници.

Публикувано: 17 August 2007 - 05:34 PM
п.с а това за развъждането важи за всички породи ,не само за определени
Публикувано: 17 August 2007 - 06:45 PM
Безобидните и игриви кокери обаче, са на първо място по нахапване на хора, питбулите на 6 или 8 не помня точно. А кокерът е достатъчно малък, че да може едно дете да го притежава законно.
Не искам да те засегна относно кокерите, те а много мили кучета.

Публикувано: 17 August 2007 - 10:21 PM
Цитат
Знаете ли как се гушка бездомен питбул? Знаете ли колко тъжно е да видиш как едно уж агресивно куче идва при теб и се бута в краката ти да го погалиш?
...............
Бих могла да възпитам и социализирам пит до такава степен, че да не напада пръв. Това е. Сигурна съм.
Такъв текст в български закон няма- за притежанието от непълналетни..Има го обаче по света - в почти всички развити демократични държави.Не е въпрос за закони ,а за морал и възможности.Явно това не е пак станало ясно.
На мен ли говориш за бездомни питове или такива в беда...Ох.Забрави таз тема любовна, моля те - "уж агресивно куче ти се бута да го галиш""...ОХ!!Те всички са такива - без дом или с чудесен дом ,каквито и да са- така са селекционирани - лоялни и обичащи хората и агресивни към себеподобни.Това е положението и ако не е ясно ,че е ген ...ми не знам колко да търкам още клавиатурата.
За последното - това може - макар че е ..хм...зависи ...но зависи не толкова от теб само ,зависи от индивида - куче повече ...но дори и даненападапръв ...к`во от това ...просто ще отвърне на атака...с целият си набор от средства.Моля - не прави това в къщи. ;)
п.п.Няма спор - говориме си .Поне аз отдавна не споря с Реди.
А пък за разъдниците - няма как да стане- като пишеш тук - можеше да си направиш труда и да прочетеш написаното .Та породата е призната от федерации, с които България няма подписани и регламентирани отношения.В съществуващите тук развъдници родословията са неофициални.Всички развъдници на питбули в България са за кучета -бойци.Факт.Ничия зона. Беззаконие и безхаберие.Ние тук сме част от малкото държави по света ,където това се върши и то ненаказано.Вършат го всякакви хора - някой се пишат даже кинолози, други са част от политическата машина или с щения за това ,трети са в полицията и частите и ...мутрите- много ясно ..Когато става въпрос за пари...Бе на кой му пука за некви мърши...............

Публикувано: 18 August 2007 - 08:17 PM
Законодателят трябва да има пред вид освен печалният опит от вече действащите рестрикции също и нашата чудесна действителност в Родината.И да търси ефективност.

Публикувано: 22 August 2007 - 06:57 PM

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 23 August 2007 - 08:22 PM
Публикувано: 23 August 2007 - 08:58 PM
...сори за включването ама се ядосах
мамаЗю