Американски питбул териер
Публикувано: 05 September 2008 - 11:56 AM
Макс, който по цял ден е на работа с кучетата пазачи там, придоби навика също да пази територия. Не налита чак да изяде непознатите, но все пак ги лае и доста предпазливо ги приближава-когато те влизат у дома. Горките интернетаджии вчера, цяла вечер не си преодоляха стараха да влизат спокоино, дори когато той спря да им обръща внимание след първите пет минути, но първите пет минути беше един лай, едно перчене...не агресивно и нападателно, но все пак не всички са кучкари да разбират от стойка и поведение...
Кира, която обаче не е имала от кого да взима подобен пример, не става за пазач...като види човек и реакцята й е да върти опашка, да свие уши и да чака да я галят...
Та пита по начало може и да не е предвиден за куче пазач, но това не означава, че не може да придобие и този навик и начин на поведение...така си мисля аз.
Публикувано: 05 September 2008 - 12:20 PM
Цитат
Питовете на които се основавам са 2,единият мой/женска/,другият чисто черен мъжки,и ако говорим за ''асъл'' питове,тез са точно такива,за жалост...Май Всички останали са с нетипичен характер ...?
А за АСТ да не говорим...Тези кучета са си родени ПАЗАЧИ...
Пробвай да влезеш в къщи,за да усетищ благоприятното посрещане...
Преди да се напъваш тук вземи прочети стандарта на АПБТ да видиш какво пише за характер. Това Е типичния характер, този по стандарт. Ако имаш претенции да го променят - обръщай се към UKC. ;DА твоето куче не знам какво е, спомням си, че първо твърдеше че е АСТ, после чудодейно стана АПБТ, за в бъдеще не знам. Друго, което си спомням, е че преди да го вземеш ми искаше съвети на ЛС в един друг форум и ти казах да не бързаш, че още ти е рано за такова куче. Не послуша, сега виждам, че си пуснал тема, в която обвиняваш гените на кучето за несправянето си с него - адски безочливо. Та не знам наблюденията ти на какво се дължат - нетипичен характер или кофти социализация, но още веднъж - типичен характер на АПБТ е описания в стандарта!
Иначе ще се съглася с fireogi, може да се научи на това, както и на много други неща...

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 05 September 2008 - 01:48 PM
Да,считам че само питове с родословия са АПБТ,ВСИЧКО ДРУГО Е Питоподобно...И ако считаш,че Съни /която си е асъл пит/ не е,то тогава ти гледаш мухоловец...
: ''В заключение ще кажа,когато отивате в командировка,оставете Бордър колито да се грижи за овцете,пуделът да забавлява жена Ви и децата,а Пит Булът да пази всички заедно!''
ПП:Госпожо,не ми дръж сметки за безочливост,щото ставате много жалка...Защото,когато си купите дакел,а излезе риджбек,тогава ще Ви кажа аз на вас...Аман от тъпи хора... :'( :'( :'(

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com
Публикувано: 05 September 2008 - 02:59 PM
Цитат
Да,считам че само питове с родословия са АПБТ,ВСИЧКО ДРУГО Е Питоподобно...И ако считаш,че Съни /която си е асъл пит/ не е,то тогава ти гледаш мухоловец...
: ''В заключение ще кажа,когато отивате в командировка,оставете Бордър колито да се грижи за овцете,пуделът да забавлява жена Ви и децата,а Пит Булът да пази всички заедно!''
ПП:Госпожо,не ми дръж сметки за безочливост,щото ставате много жалка...Защото,когато си купите дакел,а излезе риджбек,тогава ще Ви кажа аз на вас...Аман от тъпи хора... :'( :'( :'(
Последното е определение за някой, който си мисли, че стандартите на порода трябва да се променят заради кучето му. А моето куче не съм твърдяла никога, че е АПБТ, няма документи за произход => не мога да твърдя това. Но категорично твърдя, че куче купено за АСТ няма никаква логика да бъде АПБТ. И по-леко с тона, не прикрива незнанието.

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 05 September 2008 - 03:22 PM
Цитат
Първо - като пишете от чужди акаунти - приспособяайте стила, че така е малко тъпо, прекалено лесно е.
Та...Гулев, Съни има ли родословие? От коя федерация е заверено?
И ако наистина е с родители Атом и Пелия както ти твърдиш в една много СЪРЦЕРАЗДИРАТЕЛНА темичка в един раздел по-долу, защо има родословие на АПБТ? /за справка Атом и Пелия са стафордшир териери/ И защо си я купил от Ямбол май беше при положение, че активната кампания, която водите срещу А. Илиев /да, очевидно е, съжалявам, че ви го казвам/ би трябвало да е насочена към региона на Благоевград, какъв Ямбол?
Опс, много станаха въпросченцата. :'(
Дето се вика - щеше да е смешно, ако не беше тъжно. :'(

Представете си само каква тишина щеше да настане,
ако хората говореха само това, което знаят.
Публикувано: 05 September 2008 - 03:33 PM
Когато има издадени неправомерно родословия ,примерно АСТ /за справка Атом и Пелия / даже и от друга Федерация , то те се анулират. даже и да са участвали на изложби то титлите се анулират .Родословието което вече е взето остава във собственика ,но нещата са до там .Примерно има писмо до организаторите на Европейското 2008 год. ,но след като вече е приключило записването за такива кучета със заличени родословия към съседни Федерации.
Публикувано: 05 September 2008 - 03:37 PM
Цитат
Когато има издадени неправомерно родословия ,примерно АСТ /за справка Атом и Пелия / даже и от друга Федерация , то те се анулират. даже и да са участвали на изложби то титлите се анулират .Родословието което вече е взето остава във собственика ,но нещата са до там .Примерно има писмо до организаторите на Европейското 2008 год. ,но след като вече е приключило записването за такива кучета със заличени родословия към съседни Федерации.
Айде забележката я приемам, нали съм простосмъртна.
Ама откога куче плод на връзка на НЕРОДОСЛОВНИ АСТ става ТИПИЧЕН, че и родословен АПБТ?
Искам и аз прИмоция. :yahoo:
П.с Освен това говоря хипотетично, защото СЪНИ НЕ Е ПЛОД НА ВРЪЗКА МЕЖДУ АТОМ И ПЕЛИЯ. :rolleyes:

Публикувано: 05 September 2008 - 08:54 PM
Цитат
Цитат
Споко, на мойте също. ;)
Първо,Nadq And Karma се научи да четеш,прочети ВСИЧКО и ЦЯЛАТА тема,та тогава говори за клетия пес...Май много те жегна кучето,а?
Поне хората като ги произвеждат и ги гледат с хляб и масло на попара,ги държат ЖИВИ и що годе здрави... :'( :'(
Цитат
И естествено,че не е плод на тяхната връзка...Това просто беше една подигравка и ЧИСТА ИЗМАМА.. :huh: :huh: :huh: Пък и нали вие сте си лични приятели,може би ти ще ни кажеш кога с кой запложда?
Цитат
Какъв Ямбол?Някъде да си прочела Ямбол? :huh: :huh: :huh: Кои я водиме тази кампания?
Ти май заемаш неговото секретарско бюро на поляната за ИПО-то му... :'(
Цитат
И да твърдиш,и да не твърдиш,песа е такъв-какъвто си е...Има...Логиката е-повече парички от ''глупците'' в народа... :wub:

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com
Публикувано: 05 September 2008 - 11:51 PM
Цитат
с тия заплахи... :-
Това за кого се отнасяше? :'(
Кой те заплашвал? :rolleyes:

www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com
Публикувано: 06 September 2008 - 06:33 AM
ivelin9021, 10х, че напомни, че темата е за питове, че забравят някои.

Публикувано: 06 September 2008 - 07:58 AM
Цитат
To поне Jordan staff да пишеше, щеше да е весело.
Сега някак си ми избива на простотия. ;D

Публикувано: 06 September 2008 - 08:00 AM
Цитат
Цитат
Цитат
Споко, на мойте също. ;)
Първо,Nadq And Karma се научи да четеш,прочети ВСИЧКО и ЦЯЛАТА тема,та тогава говори за клетия пес...Май много те жегна кучето,а?
Поне хората като ги произвеждат и ги гледат с хляб и масло на попара,ги държат ЖИВИ и що годе здрави... :'( :'(
Цитат
И естествено,че не е плод на тяхната връзка...Това просто беше една подигравка и ЧИСТА ИЗМАМА.. :huh: :huh: :huh: Пък и нали вие сте си лични приятели,може би ти ще ни кажеш кога с кой запложда?
Цитат
Какъв Ямбол?Някъде да си прочела Ямбол? :huh: :huh: :huh: Кои я водиме тази кампания?
Ти май заемаш неговото секретарско бюро на поляната за ИПО-то му... :'(
Цитат
И да твърдиш,и да не твърдиш,песа е такъв-какъвто си е...Има...Логиката е-повече парички от ''глупците'' в народа... :wub:
Сливен / Ямбол - никой не е длъжен да ти помни одисеите. На това му се вика да се изкажеш неподготвен. Нали знаеш, че за да си личен приятел с някого трябва да си го виждал лично. :P :yahoo:
Ама на това що не ми отговорихте бе, май само на заяжданките имате готов отговор, ако ви влече да си играем на кой може да дрънка повече, мен - не... Ама откога куче плод на връзка на НЕРОДОСЛОВНИ АСТ става ТИПИЧЕН, че и родословен АПБТ?

Публикувано: 06 September 2008 - 09:34 AM
[quote]Fireogi:АСТ няма никаква логика да бъде АПБТ[/quote]
[/quote]
аз пък какво общо имам и защо и мене ме намесихте в цялата работа :rolleyes: