Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 279
  • 280
  • 281
  • 282
  • 283
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#5601 Потребителят е офлайн   Derrty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 November 2008 - 02:42 PM

Не само от подпечатано педигри с бащи и майки с ЦАЦ, ЦАЦИБ и там нз какво още можеш да получиш информация за произхода на кучето ти (поне за моето)
Безстрашие и агресия може да не са едно и също но един пит с притъпена агресия едва ли е безстрашен, когато знае че тръгне ли да се зъби на кучето отсреща което го лае, ти ще го пернеш с каиша през муцуната понеже досега така си правил, защото пита не трябва да е агресивен

#5602 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 19 November 2008 - 02:46 PM

инфото за твоето куче и неговите родители е само едно - МНОО ЯКО!  :- и баща му и майка му също са МНОО ЯКИ!  :-
User's Signature

Качена снимка

#5603 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 November 2008 - 02:49 PM

Цитат

Цитат

Аз подкрепям да се набляга на външния вид, красотата и здравето, като естествено се запазва и част от характра, а именно безстрашие и любов към хората!
Това няма как да стане ако не се прилагат правила и всичките тези работещи над въпроса хора с обединени в идея и организация - независимо коя и каква! Мога да говоря до утре за смисъла от "хартийките", но едва ли има смисъл!

....Да за мен определено няма смисъл да говориш за "хартийките" , ако някой друг се интересува да си каже...
А няма как да се наблегне на безстрашието на апбт, когато му се пренебягва агресията и всеки опит за такава от страна на кучето бива наказван.

fireogi да те питам: Разбира се че има разлика в характерите на апбт и аст, но как съдиш за характера на твоя 3 месечен аст при положение че кучето още не си е изградило такъв и как съдиш за характера на апбт при положение че твойто куче е питоподобно, но казваш че баща му е стаф а майката пит и в твоя ред на мисли да те питам баща му и майка му родословни апбт и аст ли са за да казваш че са такива?

Извинете, по моя край има един израз "отиде коня у барата", е много ми пасва да го сложа тука...
Не, моето куче (Арес) не е с изграден характер, не смятам, че и Макс не е с изграден такъв до край...
Пък, дори просто да сравним, това което се нарича "стандарт на породата", какъвто следва едно развъждане по "ненужните хартийки" пак има разлики...
А Максито, ми какъвто е той такива са и родителите-на едната са и лепнали етикет пит, на другия стаф, но нито един от двамата си няма "хартийка", та какви са само един господ знае...е ако си имахме "ненужната хартйка" и аз можех да знам... ;)
А интересно е още нещо, никъде в описанието на стандарта на АПБТ, поне това което аз съм чела, не видях, черта агресия към себеподобни, говори се за будно, уверено куче и прочие...и тука идва вече смесването на възприятията хем говорим за породи, хем за улични легенди...и после защо породата остава непризната, около нея две и двеста...
И има нещо друго, човек се учи и променя начина си на мислене и мен не ме е срам, че знам повече за кучетата, породите и кинологията (въпреки, че все още знам прекалено малко) от преди една година когато съм се регистрирала...
За съжаление голяма част от нас (често и аз), възприемат като нарицателни и АПБТ и АСТ, а и двете са си имена на породи, развъждани точно по хартийки, всичко друго е подобно, на тях, но не е баш...
И мнението ми за развъждането и необходимостта от родословие отдавна гравитира около дадено състояние, многоооооо отдавна преди и да си помисля, че някога мога да имам родословно куче!
Та за всичко това (най-малкото съм пряма да си кажа мнението), исках толкова да разбера Вашето лично мнение какво означава ПИТБУЛЛ, защото имам чуство, че водим спор, а дори не успях да разбера Вашата гледна точка!
И според Вас неродословен пит и неродословен аст, до колко Вие или някой друг, може да каже в какво ще се превърнат двете кучета когато отраснат-в кого от тях ще се рзвие агресия, ще се развие ли такава изобщо и защо, какъв ще е характера на кучетата? И може ли собственика да гарантира здраво куче, без наследствени заболявания? Може ли да гарантира есктериор?
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#5604 Потребителят е офлайн   Derrty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2008 - 02:55 PM

Явно не можете или не искате да разберете че Питбулът не е екстериорна порода....

#5605 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2008 - 02:56 PM

Хубавите ПИТ-ве идват от Кенели, където работят с 'хартийки'  ;)
Твоето куче може да е хубаво, но по случайност!
User's Signature

Качена снимка

#5606 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2008 - 02:57 PM

Цитат

Явно не можете или не искате да разберете че Питбулът не е екстериорна порода....

Не е но трябва да стане! :->)
User's Signature

Качена снимка

#5607 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 November 2008 - 03:01 PM

Цитат

Цитат

Не е но трябва да стане! :->)
:OK:
Така де, иначе какво?
Всъщност, въпреки, че два пъти вече не ми отговаряте за Вас какво е ПИТБУЛЛ, кажете поне, в какво виждате бъдещето на породата?!
User's Signature

#5608 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2008 - 03:06 PM

То нали се сещате, че няма как да се развъжда по бойни заслуги... не е законно!

А на свободен принцип и по съседски резултата е винаги един - плачевен!

Пълни улици с полу-вълци!  ;D

Имам съсед гледа питове, пит-ки - всяка година ги плоди, разказва на хората из махалата че раздава кучета, кой взел взел, останалите в чувала и в реката! Така ами!
Ама иначе неговите са МНОО ЯКИ! ;D
User's Signature

Качена снимка

#5609 Потребителят е офлайн   Jordan staffffff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 19 November 2008 - 03:29 PM

Цитат

Пич,не ми се искаше да се занимавам с теб,но ще седна да го напиша,добре че писането в момента не ми се свиди...
Тъй...Знаеш ли кога е създаден Булдога?/асъл питовете де,нали за тази порода се говори тука и се спори толкова много/?
Знаеш ли как се е развивал през годините и как се е запазил?
Знаеш ли как изобщо трябва да изглежда питбула?
Покажи ми поне един стар представител и легенда за тази порода?
Знаеш ли как кенълите/които са ползвали кучетата по предназначение и ти също по аматьорски се опитваш да стигнеш до техните съждения,че пита трябва да е безстрашен/ ЗАПЛОЖДАТ?
Те работят с ПЛЕМЕННА КНИГА още от преди 100 години.Развъдчиците пряко следят ЛИНИЙТЕ на кучетата си/незнам дали си запознат с понятието ЛИНИЯ/,и спазват тези ХАРТИЙКИ,защото ЕДИНСТВЕНО И САМО С ТЯХ могат да докажат потеклото и пренадлежността на кучето към дадената му порода.
Никъде в стандарта не се описва,че кучето трябва да е агресивно към себеподобни/както спомена Файр оги/!Споменава се за доминантен характер,живо куче,здрава физика,безстрашие,НО НЕ И АГРЕСИЯ!!!
Знаеш,ли че кучетата без педигрита/отново при кучетата по предназначение и то не в БГ,а родната им страна/ не са се заплождали,само и само за да не се нарушава кръвта на кучетата?
Знаеш ли че без това ЦЕННО родословие,вписано в ПЛЕМЕННАТА КНИГА,не можеш да докажеш НИЩО,камо ли да ми определяш,че твоето куче било питбул???Докажи ми го?Как ще ми докажеш?По какъв начин си напълно сигурен,че кучетата в 5,6 коляно са ПИТБУЛИ/каквито в БГ почти няма за момента/???Покажи ми как?
Битката ти е загубена.Без педигри НЯМА ПОРОДА!Това е реалността,а пък колкото си щът собствениците на родителите на твоето куче да ме убеждават колко били ЯКИ И ЧИСТИ,барабар и ти с тях.
Малко да се ограмотиш:
''Изложбите на американските родословни питбули датират още от 1909година,като началото поставя Юнайтид Кенъл Клуб и Американската асоциация на развъдчиците на кучета.Изложбите на породата започват през седемдесетте години на века.''
''Масово предлаганите кучета са нечистокръвни,некачествени и често са мелези-нито американски стафордшир териер,нито американски питбул териер,а просто мелези.Ако не можете да си позволите закупуването на малък родословен с легитимни документи Булдог/питбул/от професионален и лицензиран,специализиран кенъл,и в последствие/ако е женски/ да платите висока,но реална такса за заплождането с отличен мъжки,то по-добре  ще е да запазите парите си, да ги умножите и да изчакате момента,когато ще можете да си позволите подобна покупка.Евтиното излиза скъпо.''

ПП:абе има една тема-''ДА ПАЗИМ И РАЗВИВАМЕ ПОРОДИТЕ'',хубаво и полезно ще е да попрочетеш нещичко от там,пък дано след време осъзнаеш...
User's Signature

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com

#5610 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2008 - 04:28 PM

Цитат

За цветовите вариянти съм съгласен, но както можеш да си купиш стаф за  от 150 до 1000 и повече лв., така можеш да си купиш и пит от 100 до 1000 лв. Просто повечето хора тук не са напълно искрени когато ги попиташ "защо точно пит"? Искат куче което да не е агресивно, а в същото време си купуват или отглеждат пит, като един от основните доводи за своя избор използват това за огромната любов на кучето към стопанина. Нима няма други породи, които да изпитват голяма любов и всеотдайност към стопанина? ? ? Но това е само една част от характера на тази порода, а другата, която представлява по-голяма част "никой не я харесва" , но въпреки това гледат такова куче само заради любовта......и издържливостта, когато гледаш такова куче вкъщи, което прекарва 20 часа на дивана и сутрин и вечер се разхожда за по 1 час , кой от вас използва капацитета на тази издържливост, или просто ви е готино така отвътре да знаете че кучето е доста издържливо.....Когато си "влюбен" в една порода я харесваш точно такава каквато е, а не само една страна от характера или външен вид...

Какво значение има "защо точно пит", ти като обичаш една жена можеш ли да кажеш 100% защо точно нея, а не някоя друга, какво има тя, че друга да го няма. Просто избор, натъкваш се на нещо, което ти харесва и го преследваш, това е всичко, по просто е от колкото го изкарваш. Всеки въздиша по карасавиците по кориците на списаничта, но не всеки има възможност да ги има, нали така. Но за мен питбула е точно тази красавица, в която съм се влюбил и мога да имам, как да не я искам?! Но естествено красавицата не винаги е любяща и всеотдайна каквато може да бъда друга жена, непритежаваща нейните външни прелести. Точно това виждам аз в питбула- любяща и всеотдайна хубавица, която ще е с мен докрай. Всичко е метафорично казано естествено, нямам задни помисли към къчето, разбира се  ;)
Именно в това е разковничето, че не трябва да се хващаме за външните белези, хора сме, естествено че всеки иска красивото, аз ако действах толкова импулсивно до сега да съм си взел куче, без грам да го обмисля. Поне за това мисля, че заслужавам уважение, че се мъча да опозная "красавицата, преди да я пусна в дома си". А колкото до това какво предпочитам, за мен стафа е (ако продължим с метафорите) забулена арабска хубавица, колкото и да искам да я вида не мога  ;D Просто не съм запознат толкова с кучето, за това предпочитам пита. Нима някой може да ме обвини, че съм избрал по- достъпното и по- лесно достижимото? Естествено че има и други избори, може би по- подходящи, но така е, на сърцето не може да се заповядва. Поздрави

#5611 Потребителят е офлайн   Derrty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2008 - 04:54 PM

Jordan staffffff вярвай в каквото си искаш, може да има изложби за питове, но тези кучета не се развъждат по екстериор, който го прави това - не развъжда питбулл и никъде не съм споменал че няма племенни книги и я ми кажи тези кучета от преди 100 години, вписани в тези книги по есктерирор ли са развъждани?

fireogi невиждам какво трябва да ти отговарям за ПИТБУЛЛа мисля че си умно момиче и много добре знаеш какво имам впредвид, а за бъдещето на породата..... ми надявам се да не станат стафове с по-голяма цветова варияция...

roughdog мисля че сравнението ти с жените не е подходящо защото говорим за породата като цяло а не този пит или онзи, кой е по-хубав

#5612 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2008 - 05:01 PM

ше ги биеш викаш а  :OK:
User's Signature

Качена снимка

#5613 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2008 - 05:19 PM

Цитат

Jordan staffffff вярвай в каквото си искаш, може да има изложби за питове, но тези кучета не се развъждат по екстериор, който го прави това - не развъжда питбулл и никъде не съм споменал че няма племенни книги и я ми кажи тези кучета от преди 100 години, вписани в тези книги по есктерирор ли са развъждани?

fireogi невиждам какво трябва да ти отговарям за ПИТБУЛЛа мисля че си умно момиче и много добре знаеш какво имам впредвид, а за бъдещето на породата..... ми надявам се да не станат стафове с по-голяма цветова варияция...

roughdog мисля че сравнението ти с жените не е подходящо защото говорим за породата като цяло а не този пит или онзи, кой е по-хубав

A на теб доуточнението не ти е правилно, защото не ми разбра главната идея, не става въпрос за твое и мое, а за това че всеки си има предпочитание за подора, не визирах конктрен представител на породата, а нея като цяло. И ако трябва да си продължа мисълта, има твърдение че всеки човек е
полигамен, е аз по отношението на кучетата съм си привърженик на питбулите, други не са успявали да ме грабнат така. Друг е въпроса защо точно питбул а не стаф. Ако ги оприличим на 2 близначки, да кажем че аз познавам само едната и съм влюбен в нея, това не значи автоматично, че
харесвам и другата. Може другата даже да ми се вижда грозна, красотата си е индивидуална, а и вътрешното усещане е още по- важно. Все пак си мисля, че сравнението ми е точно, дори и според някой изборът ми за подора да е грешен.

#5614 Потребителят е офлайн   Jordan staffffff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2008 - 05:52 PM

Derrty,не на последно място-казахме,че породата има стандарт?
Е след като има стандарт,би ли ми казал по-кое по-точно твоето куче отговаря на него?

ПП:кучетата булдог са развъждани според КАЧЕСТВАТА си,не според ЕКСТЕРИОРА...Кому днес е нужно да се бие с МЕЧКИ,С ПЛЪХОВЕ,С ГЛИГАНИ и тем подобни още?
Днес сме 21-ви век,и мисля,че да се стига до тези крайности... :rolleyes:Всичко се променя искаме или не.И да...в днешно време питовете се развъждат по СПОРТНИ изпитания,но не и битки...
Кой изобщо ти говори за екстериор?
А относно мнението ти за стафовете-жестоко се лъжеш...Стафовете са много енергични,здрави,елегантни и живи кучета.Обичат физическите натоварвания и спорта със собствениците си.

Един ''залежал'' американски стафордшир териер

/Клубно БККАСТ женско куче на 16 месеца/

И какво е това сравнение между стафордшири и пит були? :huh:
Породите са КОРЕННО различни!
User's Signature

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com

#5615 Потребителят е офлайн   Derrty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2008 - 06:25 PM

roughdog ок, нямам спор с теб, виждам че си човек на любовта  :palec:

Jordan staffffff, мнението ми за стафовете въобще не е че са залежали или не енергични и т.н., напротив, аз ги сравнявам относно характер, иначе за развъждането по спортни изпитания - ок, съгласен съм - един поне да се изкаже за въпроса как да се развъжда пит.
Знаеш ли какво е казал Хауърд Хайнцъл - "When I start breeding for color, head and body size I'll sure call them Staffordsires because that's all they will be in a couple of generations."
Относно стандарта, че не се споменавала агресия - ми как пък така 99,9% от питовете са агресивни?
Ето снимки на 2 питбула изкарани на изложба, няма да слагам родословията, в които няма цац боб цациб и т.н. пред имената на родителите , защото пак ще почнете с приказките за бойщата
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Пак ще кажа според мен това не е екстерироно куче, което да си водите по "ринговете"

#5616 Потребителят е офлайн   Jordan staffffff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2008 - 06:34 PM

Цитат

Пак ще кажа според мен това не е екстерироно куче, което да си водите по "ринговете"

Никой не го отрича...въпросът е че така или иначе се ''налага'' като мода.

ПП:все едно да разкарваме тигри по улицата...НИКОГА :rolleyes:
User's Signature

www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com

#5617 Потребителят е офлайн   Derrty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2008 - 06:56 PM

Модата е преходна - класиката си остава винаги

пп:Защо трябва да си разхождам "тигъра" по улицата, за да ме видят всички че съм с "тигър" ли, като мога да го разхождам на полето където където никой няма да го забележи и на никой няма да пречи....А който иска да си ходи по улиците с животно, има и "тревопасни"...

#5618 Потребителят е офлайн   Jordan staffffff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2008 - 07:43 PM

И все пак:

Цитат

Derrty,не на последно място-казахме,че породата има стандарт?
Е след като има стандарт,би ли ми казал по-кое по-точно твоето куче отговаря на него?

User's Signature

www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com

#5619 Потребителят е офлайн   Derrty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2008 - 08:28 PM

По абсолютно всичко, с едно изключение това че не трябва да е агресивно.......така чее....упс, хвана ме - нямам пит...
А ти с какво право наричаш другото ти кафяво куче, което първо беше стаф, в последствие пит....таа някакви документи с печати и подписи от АДБА или УКЦ сочещи че родителите са АПБТ? ? ?

#5620 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 November 2008 - 09:46 PM

Derrty отново извини ме, но аз колкото и "умно момиче да съм", е не схващам каква е твоята идея за тези кучета-какво искаш ти от тях?
Да останат това, което са? Кучета за бой, това ли е тяхното приложение за тебе? За да не станат случайно порода с характера на стаф, но с по-различен екстериор?
Какво ще загуби породата и човечеството, ако не се използват за бой, а за спорт като уейт пулинг например?
User's Signature

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 279
  • 280
  • 281
  • 282
  • 283
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема