Американски питбул териер
Публикувано: 20 November 2005 - 11:36 PM

Публикувано: 21 November 2005 - 07:16 PM
Цитат
Скоро си взех pit буллче на 4 месеца. Живяло е преди в двора на къща при сестра ми, но тя скоро ще ражда и и казали ако може да махне кучето, след което го взех при мен в къщи. Живея в апартамент. Искам съвети за кучето как да го гледам и възпитавам. Сега го храня 3 пъти на ден и развеждам сутрин към 9 и вечер от 7 до 9-10. Кучето расте и заяква чисто беличко е с черни очички и носле. Оставям го да спи на терасата, където има импровизирана кулибка.
Дайте ми всякакви съвети за възпитаване и отглеждане на моята БЕРТА. Често я изкарвам с едно приятелче което също има pit буллче само че мъжко и двете доста си играят давят се там зарибяват се, но всичко в рамките на играта, като види котка или друго куче пощурява, още немога да го накарам да се катери по дървета и да виси по клони, но дано и на това да успея да го науча. Кажете как да го гледам.
----
редактирано: Моля, пишете на кирилица!
Здр.необходимо е да го извеждаш повече от 2 пъти на тази възраст,най-малко 4- 5 пъти и ако има, разбира се, всичките ваксини.Късокосместото куче като пита не трябва да живее отвън дори и в колиба- още повече е зима и е само на 4 месеца!Вземи го вътре ище видиш каква радост е! Никакви гуми,дърпане с парцали и всичко такова-още няма стабилни зъби и само ще изкриви или деформира захапката-и така поне до 8-9 месеца внимавай.Никакви кости и давай по-скъпа гранулирана храна-за малки кучета среден размер-докато формира костите-още 3-4 месеца.Намери си свестен лекар-от къде си ,може да ти кажа някой и винаги си записвай какво и колко му слага .Друго-питай пак-тук ще те помогнат.
Забравих-НИКОГА не го бий-наказание-с глас.Обичай го.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 21 November 2005 - 07:30 PM
Цитат
---
Моля, пишете на кирилица
Куче на 3 месеца още не е куче.Сега до пубертета -6-7 мес. е бебе.И се надявай да е добро-те са добри кучета и няма нищо по-ужасно от зъл пит-с огромната си сила,храброст,интелект,артистичност,воля, с които правят всичко-те могат да са голям кошмар за всички и най-вече за теб, ако не се учат на добро и послушание- иначе бойният дух е в клетките им!Никога не го карай да се бие!!!Успех.

Публикувано: 22 November 2005 - 01:23 AM
Публикувано: 24 November 2005 - 06:51 PM
Цитат
Знам,че не говориш сериозно за "подобие на куче"....Тук четат всякякви хора и никой не трябва да си мисли, че като имаме Силни и Безстрашни кучета ,презираме по-слабите!Например-моят стаф ме направи по-добра и по-толерантна към другите животни и бездомните,защото СИЛНИЯТ Е МИЛОСТИВ!!!Поздрави.

Публикувано: 24 November 2005 - 08:31 PM

Публикувано: 25 November 2005 - 10:17 AM
Цитат
Абсолютно съм съгласна. Тези две породи не са машини за убиване, като някои роботи - дай им команда и край не можеш го спря! Едни съседи имаха Питбулче /от по-дребните обаче/ и беше голяма душичка. Всички като ги видеха с него и го гледаха накриво, започваха да си мъмрят под носа - тва куче, то не знам си кво, нападало не само кучета, ами и хора... Леле ужас беше, а то животното толкова добро и мило беше! Ама на хората си мислят, че това са породи, ставащи само за бой и убиване и КРАЙ не може никой да им промени мнението!
Страшно се дразня от такива хора! За мен всяка порода куче си има своите плюсове и минуси. То просто няма идеални неща на този свят!

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 25 November 2005 - 12:26 PM
Цитат
аз нямам никои сериозен.те тези са малко ве4е
Не съм намерила сериозни хора.Скоро може да я дадат на когото и да е.... NN -знаеш как е- повечето хора никога няма даже да вдянат какво е пита-огромната му,почти истерична нужда от любов и звяра,който трябва да се контролира ежеминутно...,това как винаги мисли преди да изпълни задачата,това как винаги я изпълнява и то перфектно,това как хитрува и неговата прословута артистичност ,неговите закачки, това Страхотно същество Пит була w)

Публикувано: 26 November 2005 - 10:51 PM

Публикувано: 27 November 2005 - 09:51 AM
аз също обожавам питбулите!до преди 1/2 година имах един сладък DARK,но...... s) за съжаление ми го взеха.... s) s) s)
положението бе толкова апсурдно....но тук в бг кое не е?! a)
за мен отнемането на моето куче беше най-тежкото преживяване в живота ми... s) s) s)
кученцето ми беше дадено едва на 40 дена-все още бебе....толкова беше сладък w) отгледахме го(аз и моят приятел)като наше дете w) ,обичаме го толкова много!!!докато не се появи неговият"собственик" след година и половина и заяви че кучето е негово!!!естествено не му го дадохме;и се започна една гавра-доведе полицаи (заштитавашти един истински престъпник,какъвто се оказа той),ходихме в полицията да пишем обяснения,....имаше заплахи......
в крайна сметка-оказа се че той имал такава практика-родят ли му се кученца -раздавал ги из града и като навършат година си ги събирал......за каква цел-боеве естествено(хора като него по такъв начин печелят пари)!господата полицаи ни казаха че са наясно за какво се използват кучетата и как ние сме имали право....но закона бил на негова страна...и т.н........
Darki ни бе отнет и живота ни се преобърна love
ужасно е и все още плача когато гледам снимките му из стаята... s)
толкова много го обичаме
а сега дори не знаем каде е? s)
искам да си взема др пит ,но се чувствам така сякаш искам да го заменя,което ме спира
ако някой знае къде е моят Darki нека пише!....поне да знаем как е?!
ще се поитам да пусна снимка по-нататък!!!!
има много зли хора ,които не заслужават дори да съществуват.......
иначе сайта е мн як продължавайте все така bravo
Публикувано: 27 November 2005 - 11:01 AM