Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 313
  • 314
  • 315
  • 316
  • 317
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#6281 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 23 July 2009 - 12:19 PM

"Хайде да вземеш да ми обясниш какво точно правиш и какви са ти възможностите. И как се навеждаш и си вдигаш кучето, когато на метър от теб има друго, което показва че всеки момент може да атакува"

Под вдигане имам в предвид,не,че си качвам кучето на главата естествено,повдигам го да застане на задните си крака,докато намеря поредния малоумен стопанин ,който си е пуснал кучето и ако не дай боже ни атакува куче,ми пак ще направя всичко възможно да не позволя на моя да захапе,това е .Щото може и да се разминем с някоя рана, но ако моя захапе това ще доведе до летален край за другото животно.За две години и половина и аз съм попадала в адски кофти ситуации,но за сега слава на господа сме се опазили с изключение на един случай,но кучето не беше водено от мене.Разхождам кучето си на едни и същи места,не ги сменям, знам кой кога си извежда животното,какво е,пуснато ли е или не,съобразила съм се с това и с проблемните гледам да не засичам.В общи линии гледам да не се натъквам на вълка в устата.Не ходя на кучешки поляни,нито по площадки и у-ща. Иначе кучето ми е 29кг зимата,сега е около 27кг.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#6282 Потребителят е офлайн   Derrty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 July 2009 - 12:33 PM

Цитат(koniarska @ Jul 23 2009, 01:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Щото може и да се разминем с някоя рана, но ако моя захапе това ще доведе до летален край за другото животно.

Ти да не гледаш някакъв крокодил? Пишеш глупости...

И много ми е интересно как търсиш безотговорният собственик, докато 50 килограмовата му овчарка заклещи твоя докато ти си го дигнала на задните крака с лице към тебе.... Явно никога не ти се е случвало такова нещо, което е добре, щото ако ти се случи съм сигурен че единственото нещо което ще правиш е да седиш острани с отворена уста и ще даваш заето.

#6283 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 23 July 2009 - 12:38 PM

Може и крокодил да гледам, знам ли,не се бях замисляла за това.Плюс това мисля,че ясно се изразих, гледам да не се натъквам на вълка в устата.Мисля да приключим със спора с тебе,въпроса беше дали ако лети куче срещу моя и зависи от кучето, ще го пусна и ще позволя.Не,няма и ще направя всичко възможно да не се случи.А дали гледам с отворена или затворена уста,не смятам,че е твоя работа.Лек ден и моля стига със заяжданията.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#6284 Потребителят е офлайн   binko Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 July 2009 - 12:45 PM

q kachete nqkoi snimka na vashite pitbuli da gi razgledam da napraq prosto sravnenie .. pls

#6285 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2009 - 12:57 PM

Те двете ти снимки са несравними по принцип ab_041.gif
Иначе, тоза за пита на Зверче, беше по спомени от нейни думи (да търся ли да цитирам?!). Тя поддържа куч в пит кондиция на 25 кг, но по нейни думи иначе кучето "нормално" е около 30-35 (е верно е не помня 30 или 35 е казвала). Надявам се да не се сърди за това, че я ползвам за пример, но помня само нейни думи по повод килограмите на куч.
При мен кучетата не варират с повече от 2-3 кг, пък и никак недолюбвам пит кондициите.
На повечето по-назад помествани снимки на разни ромове и прочее, ми не, за мен кучето не е в добра форма. Може да е издражливо и годно за битка, но това не значи, че не би се чувствало по-добре на килограмите, на които би си седяло без хвърлянето му в екстремни условия.
User's Signature

Качена снимка

#6286 Потребителят е офлайн   Derrty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2009 - 01:09 PM

Цитат(фех @ Jul 23 2009, 01:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Те двете ти снимки са несравними по принцип ab_041.gif
Иначе, тоза за пита на Зверче, беше по спомени от нейни думи (да търся ли да цитирам?!). Тя поддържа куч в пит кондиция на 25 кг, но по нейни думи иначе кучето "нормално" е около 30-35 (е верно е не помня 30 или 35 е казвала). Надявам се да не се сърди за това, че я ползвам за пример, но помня само нейни думи по повод килограмите на куч.
При мен кучетата не варират с повече от 2-3 кг, пък и никак недолюбвам пит кондициите.
На повечето по-назад помествани снимки на разни ромове и прочее, ми не, за мен кучето не е в добра форма. Може да е издражливо и годно за битка, но това не значи, че не би се чувствало по-добре на килограмите, на които би си седяло без хвърлянето му в екстремни условия.

90% от снимките на разните ромове и прочие назад са правени от синжир, а не в пит кондикция. Ти като не докарваш куче до тези килограми ( не говоря за пита) как разбираш, че се чувства по добре като е с 5 кила отгоре? Аз мога да ти кажа от личен опит: кучето е много по-подвижно, много по-игриво, много по-издържливо, много по-"живо" и не 100 а 1000% се чувства по-добре в тези кила. Та мисълта ми е, че когато видиш куче да изглежда така (примерно кучето на Зверче, което ти даде за пример или което и да е друго в токаво състояние) неможеш да ме убедиш, че с 5-10 кила отгоре то ще се чувства по-добре.

#6287 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2009 - 01:10 PM

Кога искаш да видиш мое куче, за да кажеш дали нещо не му е както хората?

п.п. Между другото никога не съм коригирал дажбата като калоричност или количество, кучетата сами си преценяват колко от нея искат и как се чувстват добре. Все си мисля, че ако пит кондицията била тя от синджир или не, е толкова велико нещо, кучетата сами ще си я поддържат zz_227.gif
User's Signature

Качена снимка

#6288 Потребителят е офлайн   Derrty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2009 - 01:22 PM

Цитат(фех @ Jul 23 2009, 02:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Кога искаш да видиш мое куче, за да кажеш дали нещо не му е както хората?

п.п. Между другото никога не съм коригирал дажбата като калоричност или количество, кучетата сами си преценяват колко от нея искат и как се чувстват добре. Все си мисля, че ако пит кондицията била тя от синджир или не, е толкова велико нещо, кучетата сами ще си я поддържат zz_227.gif

Ами да ти кажа не държа да го правя, че и кой съм аз да ти съдя кучетата, изразявам си моето мнение базирано на моят опит

А за другото пък въобще не съм съгласен, има кучета и кучета, едни ще хапнат малко и ще спрат сами, други ще се тъпчат докато могат. И ако оставя едно куче да яде колкото иска и видя че става примерно кам 40 кила , вече добре угоено, значи ли че то се чувства перфекно само защото по негова воля е изяло толкова?

#6289 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2009 - 01:31 PM

Вярно е, има разлика от куче до куче...но пак казвам, моите варират до 2-3 килограма зимата и лятото. Никога не са се тъпчели и ако от това могат да са по-пъргави, подвижни и прочее, ми просто не си го представям.
Всъщност нормално е на пита да са му добре изразени мускулите, да се виждат последните ребра, (2-3) но за мен не е нормално да се брой всеки мускул и всяка кост. По повечето снимки, които качвате на кучета в пит кондиция, човек може да учи кучешката анатомия.
User's Signature

Качена снимка

#6290 Потребителят е офлайн   на кой си син ? Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 July 2009 - 02:58 PM

Цитат(koniarska @ Jul 23 2009, 11:03 AM) <{POST_SNAPBACK}>
"на кой си син ?" само да те питам,след като не даваш хората да му се радват, и в същото време го пускаш,каква ти е гаранцията,че няма да излезе дете примерно и ,както е пуснат няма да скочи срещу него?И после кво правиш?

Конярска - Познавам специално моето куче и как би реагирало . Другата гаранция е че той обича много хора (което е характерно за породата) и за да бъде обучен за пазач то човек не трябва да го пипа (това е и съвета на трениорите към него) . Това че не го пипа никой не значи че ще се озлоби към хора . Като малък скачаше на всеки срещнат а сега (не че е много голям , на година и няколко месеца) не обръща внимание към хора като се разминава . Другото е че го водя на треньор да виси на ръкав в случай на заплаха и т.н. и всичко това е контролирано (все пак тренерите си знаят работата) . И това че виси на ръкав не го прави агресивен към случайни минувачи .
Едно куче на обучение не е препоръчително да се гали . Ако твойто не го обучаваш на нищо няма проблем , нека го галят .
Аз също харесвам другите кучета но най-много харесвам моето и ако трябва да решавам кое да бъде нахапано при положение че аз и моето куче сме без вина определено ще реша нападателя да бъде нахапан .

Фех - точно така . Държиш си пита изкъсо , идва друго куче с агресия и да оставя моето куче да бъде нахапано никога . Когато са малки кучетата и още не знаят как да се държат в йерархията сред кучетата и например дойдат да му вземат някоя играчка и веднага му прибирам муцуната и казвам да си приберат кучето . Едно бездомно беше дошло да му взима топката моя му изръмжа няколко пъти (колкото пъти отиде към топката му) и на края стана белята (разпран крак за секунди) . Онова не разбираше какво му казва моя и мислеше че всичко което лети се яде . В продължение на 10 минути само го предупреждаваше а то се беше появило из невиделица и щом не го нападна в началото значи няма да го нападне и за това го оставих отвързан но за гърба ми като се втурна кучето да се опита наистина да му вземе топката вече стана белята (Пояснявам да не каже някой че съм си пуснал кучето за да се сбие че много хора от форума само това чакат да чуят и като го чуят все едно им олеква :) )

#6291 Потребителят е офлайн   georeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 July 2009 - 02:59 PM

относно пит кондицията сам съгласен с Derry мойто куче ако го оставя самo да си определя кондицията ми се струва че няма да изкара големите жеги когато е в кондиция кучето е по силно,по издражливо а и най важното се чуства по добре на горните снимки е перфектния пример как трябва един пит да изглежда през лятото и през зимата и вече всеки индивидуално си търси на колко кила кучето ще се чувства най добре а относно килата пит бул над 30 килограма нещо ме съмнява.

#6292 Потребителят е офлайн   на кой си син ? Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 July 2009 - 03:10 PM

Georeto все едно откри топлата вода . Клинове се ползват от както свят светува . Аз без клин не излизам че не мога да му отворя устата (един път му я отворих като му бръкнах яко в гърлото ама беше единично нямах клин) . И да - според мен всеки с питбул трябва да си носи клин че никога не знаеш че може да си висиш половин ден докато кучето реши да пусне .

#6293 Потребителят е офлайн   gravel-pit Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 July 2009 - 08:51 AM

Цитат(на кой си син ? @ Jul 23 2009, 02:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Georeto все едно откри топлата вода . Клинове се ползват от както свят светува . Аз без клин не излизам че не мога да му отворя устата (един път му я отворих като му бръкнах яко в гърлото ама беше единично нямах клин) . И да - според мен всеки с питбул трябва да си носи клин че никога не знаеш че може да си висиш половин ден докато кучето реши да пусне .

ab_041.gif ba_025.gif

#6294 Потребителят е офлайн   aak1983 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 July 2009 - 05:33 PM

аз пък не съм много съгнасна, все пак и много жени си гледат питбули, и ако и ние тръгнем с клиновете по улиците ..................мале.....мале не искам да си представям...... ab_041.gif
User's Signature

ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ - А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ !

#6295 Потребителят е офлайн   Derrty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2009 - 06:29 PM

То затова после ще се чудиш какво да правиш докато мигаш на парцали...
Един отговорен собсвеник на такова куче винаги трябва да носи клин при разходки /мое мнение/

#6296 Потребителят е офлайн   aak1983 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 July 2009 - 06:54 PM

аз не смятам че ще стоя и ще мигам на парцали, щом отглеждам такава порода куче, предполага се че малко или много ще съм запозната с нещата.... а това за клина го написах под формата на шега....много сте напрегнати и сериозни....споко малко....... нямам намерение да се заяждам...просто се пошегувах...ae_085.gif ..предствете си само на всяка мацка с пит в дамската чанта по един какво....- КЛИН ab_041.gif (и без това какво ли няма в нашите чанти )
User's Signature

#6297 Потребителят е офлайн   zzverche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2009 - 07:41 PM

такива дами...дето им е терсене да си носят клина... да си земат пекинез и да си носят в чантичката гримове и червила а не клин...един отговорен собственик на пит или със клин или кучето с наморник защото точно както казаха..ще скляпаш на парцали защото незнам как ако захапе сериозно ще се справиш със отварянето на устата Прикачена снимка
User's Signature

My link

#6298 Потребителят е офлайн   aak1983 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 July 2009 - 09:12 PM

ab_041.gif не съм казала че ми е "ТЕРСЕНЕ" да нося клин.....просто има питове които изпълняват команди и слушат собствениците си, не случайно едно от първите неща които трябва да се научи едно куче пит е на командата да пуска, друг въпрос е че не всеки пит е свръх агресивен....и не всеки притежател му е нужно клин......а в случеите в които кучето е агресивно...ами те хората са го измислили- има си наморници ...и пак няма нужда една мацка да си носи клин...........или по авторитетно е като кажеш леле моето куче да знаете каква захапка има....че си носих клина да му я отварям..................,но съм съгласна и че ако не можеш да се справяш с кучето си и смяташ за необходимост клина -ок.....въпрос на избор....... wink.gif
User's Signature

#6299 Потребителят е офлайн   zzverche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2009 - 09:39 PM

ac_007.gif ac_007.gif ac_007.gif ac_007.gifПрикачена снимка Прикачена снимка
User's Signature

My link

#6300 Потребителят е офлайн   на кой си син ? Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 July 2009 - 11:43 AM

ааК - значи може "дамите" да се разхождат с питбули ама с клинове вече е прекалено . . . ? :)
Питбул да се сбие и да му кажеш да пусне и той да пусне като те чуе ме съмнява . Това може да стане само при много добър инструктор (тренер) а в бг поне тренерите почти не се занимават с тази порода (освен ако не дойде някой под формата на клиент и то пак трябва сумати тренировки) . Демек в БГ ако видя питбул да му кажеш да пусне и той да пусне няма да се къпя 4 седмици :) . И да оточня пак - говоря за истински питбул (психика и физика) . Защото много хора собственици на уж питбули говорят че можело да са добрички и да си игарят с всички кучета и т.н. и т.н. ама всъщност не гледат истински питбули а пудели с обвивка на питбул . И после казват че техният питбул не бил агресивен към кучета изобщо защото те го били обучили така и го социализирали от малък . Дрън дрън та пляс . От тука идват големи различия в изказванията и менията .

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 313
  • 314
  • 315
  • 316
  • 317
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни