Dog.bg Форуми : Кърлеж на кучето :-( ?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кърлеж на кучето :-( ?

#1 Потребителят е офлайн   Togo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 April 2007 - 10:58 AM

Абе днеска като си галих мойто сибирче и забелязох нещо като кърлеж в ухото му ? Я кажете кво да го правя да го вадя ли с няква пинсета или нещо друго предложете ? тц сигорно скоро време ще му купувам от тези каишки против кърлежите но сега като има вече :-( дайте някакво предложение моля ? само не ми е ясно от къде се пръкнал при пложение че си го гледам в къщи сигурно му е от преди време и не е бил забелязан bl) s) ! ?

благодаря предварително

#2 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 26 April 2007 - 11:12 AM

Има специални пинсети - с тях е много лесно да се махат.
Ако нямаш такава или нямаш опит - по-добре го заведи на вет.
А сигурно ли е, че е кърлеж?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3 Потребителят е офлайн   shnorhi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2007 - 12:41 PM

Kърлежите се вадят с въртеливо движение докато се издърпват. Трябва да внимаваме при вадене да не се скъса и така част от него да остане под кожата на кучето, тогава мястото може да се възпали. Стара бабина рецепта гласи,че преди да го издърпаме кърлежа се намазва с олио. Друг вариант изпитан и от мен е директно върху вредителя да се капне Frontline, тогава обикновенно инсекта сам пада до десетина минути.
User's Signature

www.infidance.com

#4 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 26 April 2007 - 01:19 PM

Не е ли обезпаразитено кученцето външно? Не си правете шеги с това - тази година има вече доста кърлежи. А един незабелязан или не добре изваден кърлеж може да причини доста неприятности.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#5 Потребителят е офлайн   mihaella77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2007 - 01:43 PM

Сутринта се наложи да проведем същата операция. Извадихме го с въртеливо движение, аз само държах кучето, де :) Ако нямаш опит с ваденето - иди на лекар, ако остане главата става много сложно....
Иначе четох и то точно тук, че не било добре да се маже с олио, защото, когато гадинката умре си "пуска токсините" и това не е добре за куч.

Успех!

#6 Потребителят е офлайн   Togo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2007 - 03:57 PM

здр на всички отново , колкото до това дали е сигурно че е кърлеж не мога да кажа със 100% сигорност но на това ми прилича(със скромния си опит от кърлежи) за какви специални пинсети става дума бушката ? Шнорни кърлежа е във вътрешната страна на ухото s) и няма как да му капна фронтлайн не удисва bl) ,габипап външно си мисля че не е обезпаризитявано кучето :-( !!! мн ми е чудно от къде се е появила гадната твар почти не го вадя навънка палето ouu !!!

#7 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 26 April 2007 - 06:07 PM

Ами в зоомагазините има такива, питай - много лесно се вади с тях.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#8 Потребителят е офлайн   Togo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2007 - 11:21 AM

Мерси за информацията , все пак после ще го закарам на ветеринаря да го изкара че е в ухото и там ме е страх да пипам bl) !

#9 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Retrievers, AGILITY
Публикувано: 27 April 2007 - 11:56 AM

Чакай!!! На колко е кучето?? Ако е много малко какъв фронтлайн ще слага!? bl) Просто си вземи кучето и отиди при ветеринар да го махне, той ще ти покаже пинсетите и ако държиш сам да си ги махаш вече, нека ти покаже как! 1super И ако искаш кучето да е здраво, ЗДАЪЛЖИТЕЛНО си следи ваксини (годишни) и вътрешно и външно обезпраразитяване!!! Това е най важното в отглеждането на куче- неговото здраве! От там не се спестява!!! cl) Направи си нещо като навих, след разходка да го проверяваш за кърлежи- по муцуната, върху клепачите, по ушите, по лапите, между пръстите... просто го опипай цялото и гледай внимателно за малки! Много са ми гнусни тия твари!! n)
User's Signature

The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!
Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   Togo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2007 - 01:49 PM

Здр мишлето и ашли , да кучето е малко на 3мес. е някъде , тц одеве бях до ветеринарна аптека и чичко вет. лекар ме попита на каква възраст е кучето аз му казах и че на 3мес. и той вика ми не бех ти препоръчал тогава да го капеш с Фронтлайн и ми даде една пудра за пудрене :-) TAPILAN каза че е подходяща за кучета на тази възраст :-) , ама още не съм го пудрил защото не сме изкарали кърлежа s) ветеринаря го няма никакаф след малко пак ще го посещавам ще се надявам да е там този път !!!

#11 Потребителят е офлайн   stephoko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 April 2007 - 02:11 PM

d) d) вадя ги без проблем ако се наложи,хари е с фронтлайн,но майер е с евтино чудо за 3лв...и така въртя обратно на часовниковата без да дърпам докато излезе ,не го мажа с нищо,просто въртя и той излиза целия.
когато кърлежа се забива го прави с въртеливо движение,та ти просто отвинтваш super best d)

#12 Потребителят е офлайн   Togo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2007 - 06:39 PM

Абе хора стана авария , ветеринаря нещо не му се занимаваше :-( и вика ами напудриго и т.н. и в ушото и навсякъде , той хубаво ще го напудря ама някак си не става да му вкарвам пудрата вътре в ушите :-( , казвайте какво да правя , гадния кърлеж е във вътрешната страна на ухото s) a) , още не съм го пудрил палето пък и къф е смисала кат кърлежа е в вътрешната страна на ухото !!!

#13 Потребителят е офлайн   stephoko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 April 2007 - 06:46 PM

Цитат

Абе хора стана авария , ветеринаря  нещо не му се занимаваше :-(  и вика ами напудриго и т.н.  и в ушото и навсякъде  , той хубаво ще го напудря ама някак си не става да му вкарвам пудрата вътре в ушите :-(  , казвайте какво да правя  , гадния кърлеж е във вътрешната страна на ухото  s)  a)  , още не съм го пудрил палето пък и къф е смисала кат кърлежа е в вътрешната страна на ухото !!!

d) както обясних отгоре ,само че го направи с пинцета d) d)

d) d) d) п.с. и недей да теглиш просто върти сам ще излезе d) d)

#14 Потребителят е офлайн   Togo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2007 - 06:51 PM

нямам опит и ме е страх да не го скъсам нещо да остане я шило я глава и да има усложнения че както казах е вътре в ушото , пък и сега нямам пинсета утре най-късно трябва да се справя с проблема че кой знай от кога го смучи тая гадина в ушенцето му !!!

#15 Потребителят е офлайн   stephoko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 April 2007 - 06:54 PM

каква порода е кучето?

ако му имаш пълно доверие давай смело,но ако нямаш,на него или на себе си не пипай,ако пък си от враца свиркай ще ви оправя l)

#16 Потребителят е офлайн   Togo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2007 - 07:01 PM

Сибирско Хъски е степхоко , там е работата че му нямам доверие хич не мирива се шава наляво надясно пък като зема да го пипап по ушите се размърдва още повече май ше се кара на ветеринар , не съм от враца иначе щех да свирна 1super с!

#17 Потребителят е офлайн   stephoko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 April 2007 - 07:03 PM

d) d) успех 1super d)

#18 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 27 April 2007 - 07:55 PM

закарай го на ветеринарен лекар да го извади щото времето си тече и може да зарази животното.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#19 Потребителят е офлайн   Togo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2007 - 08:11 PM

Цитат

закарай го на ветеринарен лекар да го извади щото времето си тече и може да зарази животното.

Утре го карам вече !!!

#20 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Retrievers, AGILITY
Публикувано: 28 April 2007 - 02:05 PM

Защо трябва да вади сам кърлежа?? cl) Кърлежите са гадни, освен, че може да остане нещо от него в кучето, докато го върти във всички посоки с пинсета може да го стисне по силно и да си пръсне "гадост" в очите! a) Того, води кучето при ветеринаря и нямаш грижи! 1super Тапилана е хубав, той става за бебета! Много е добър даже!!! Дори мирише приятно... super best Като изваите кърлежа, напудри бебто хубаво! Все едно ще го слагаш във фурната l) Не е проблем, че кърлежа е бил в ухото, можеш леко да го поръсиш, нищо няма да му стане, но после какво ще го правиш тоя кърлеж?? На компот или на супа?? bl) Тапилана като изкъпеш кучето спира да действа, за това трябва честичко да го пудриш- НЕ СЪМ СИГУРНА, но мисля, че беше на няколко дни.. ако бъркам някой да ме поправи!!! Кажи извадихте ли го тоя кърлеж??
User's Signature

The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!
Качена снимка

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни