Dog.bg Форуми : Преди да развъждате кучета...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Преди да развъждате кучета... Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 January 2006 - 03:42 PM

Цитат

b)

Цитат

.Но ако се заемеш сериозно след 200 или повече години може да си създал нова порода.
bravoS
Напълно съм съгласен с теб Topsi ,само че трябва да си зодия "орел" че да можеш и да се порадваш на резултата.На всички останали не бих препоръчал да се захващат с подобен експеримет

Или да си от развъдник КРАСНАЯ ЗВЕЗДА и за 30 години целенасочена работа с огромно поголовие от кучета да създадеш ЧРТ! w)
User's Signature

Качена снимка

#62 Потребителят е офлайн   Topsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 04:49 PM

Ето значи даже може да не си зодия "орел" :)
Furia_S, много лично ги приемаш нещата, идеята ми беше че ако хората се грижат за кучетата си и са без генетични проблеми какво като не са от еди коя си порода.
Мисля си че е по-лошото някой да развъжда кучета от ясна порода и след това да не му пука какво става с тях .
Иначе съм далеч от мисълта да създавам нова порода :)

#63 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 05 January 2006 - 05:21 PM

Topsi
Мислих си че просто споделям мнението си във форума, както направи и ти,но щом ти е по-приятно да си мислиш че "много лично приемам нещата", само защото имам друга гледна точка - ок.
Нямам намерение да водя дискусии относно това кой развъждач е по-лош от еди кой-си стопанин. Кръстоски на различни породи ей така, поради недоглеждане или любопитство не могат да ме накарат да харесам самата кръстоска. Дори и да харесвам определени кучета - една от любимките ми е мелез между помияр и хъски: изключително красива черна женска с бели чорапки по лапите и бял връх на опашката си и със сини очи; това не ме задължава да харесвам кръстоските като цяло.
Любвеобилна, игрива и обичаща децата. Харесвам я, но това не значи че трябва да се юрна да търся подобно съчетание.

Разликата е в това, че ти говориш за куче, като отделен екземпляр, който има право на любов и грижа. Това тук никой не го оспорва, просто не е това тема на разговора. Опитах се да обърна вниманието на участниците върху следния факт: макар че повечето породи са резултат от кръстоски между различни породи, това не е случаен резултат, за разлика от кръстоските от "ксероксите" в градинките. Това е ТРУД. Достоен за уважение и изискващ много знания и търпение. И е много трудн сам човек да го стори (феновете на доберманите ще могат да ни кажат дали господин Доберман е бил съвсем сам при създаването на породата).

а това че там някъде има кръстоска на чау с лайка - не виждам какво общо има едното с другото. Ей долудо блока тича една сладка помиярка - черна с жълти очи, готина е и има кой да я храни. С опазването и развиването на породите тя няма нищо общо, макар и да обичам да я чешкам зад ушите като минавам покрай нея.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#64 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 05:40 PM

Ами според мен Ото Доберман не е бил сам. Мужду другото това са само основоположници. За тези млади породи (след 1870 г.) с ръка на сърцето мога да кажа, че продължава да се работи. Както за екстериорното им развитие, така и за поведенческото. Целта на РАЗУМНИТЕ работещи хора е да постигнат мечтата на създателя на дадената порода. И се стремят към идеала, посочен от него. Разбира се, работищите хора са разделени на две - едните работят за себе си, другите за породата. Факт. Въпросът е, че тенденцията е ужасяваща. Все повече хора работят за себе си, а не за породата. s)

И при автохонните породи е така. Едни работят за съхранение, други за себе си. n)

#65 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 05 January 2006 - 05:50 PM

Крис, мани ги тези с работа за себе си. Дай да говориме за истинските фенове на породата, макар че другите успешно съсипват това, което с мъки създават първите.
Никой създател на една порода не е бил съвсем сам, това нещо не е по силите на абсолютно сам човек. Вярно е че има изключения, като волфхонд Саарлоос, но колко хора знаят за Саорлоос а колко за доберман? Една порода е колективно творение, и е почти невъзможно да стане в рамките на един човешки живот.
User's Signature

#66 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 05:54 PM

Цитат

Крис, мани ги тези с работа за себе си. Дай да говориме за истинските фенове на породата, макар че другите успешно съсипват това, което с мъки създават първите.
Никой създател на една порода не е бил съвсем сам, това нещо не е по силите на абсолютно съм човек. Вярно е че има изключения, като волфхонд Саарлоос, но колко хора знаят за Саорлоос а колко за доберман? Една порода е колективно творение, и е почти невъзможно да стане в рамките на един човешки живот.

Въобще не е възможно!

п.п. Колкото до ЧРТ дано сме живи след 50 години да разказваме днес какви са били рошковците. Сигурна съм, че след 50 години ще са още по-финни и ще има видима разлика с тези от сега.

#67 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 06:07 PM

Само за сравнение:
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

Качена снимка

super BEER

#68 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 06:09 PM

ВЕрно? Кога стана спец и по РЧТ? Проследила си кучилата от 50 години насам? Видяла си снимки, племенна книга на "Красная звезда", имаш списъка на всичките развъдници, пръснати по Русия и чужденеция? посетила си всички специалки от няколко години насам за да даваш подобни прогнози за породата? Отишла си в поне три-четъри развъдника, занимаващите се само с чернишките, за да огледаш определени линии? Имаш в компютъра си цялата база данни с племенни женски и мъжкари от целият свят за тази порода?

Тогава би трябвало да ти е отнело поне няколко години прогнозирането за бъдещето на породата. И то след като си станала експерт точно за РЧТ. Защото за да си сигурна за бъдещето на породата не виждам друга основа, въз която да правиш подобни изявления.
User's Signature

#69 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 06:13 PM

Цитат

ВЕрно? Кога стана спец и по РЧТ? Проследила си кучилата от 50 години насам? Видяла си снимки, племенна книга на "Красная звезда", имаш списъка на всичките развъдници, пръснати по Русия и чужденеция? посетила си всички специалки от няколко години насам за да даваш подобни прогнози за породата? Отишла си в поне три-четъри развъдника, занимаващите се само с чернишките, за да огледаш определени линии? Имаш в компютъра си цялата база данни с племенни женски и мъжкари от целият свят  за тази порода?

Тогава би трябвало да ти е отнело поне няколко години прогнозирането за бъдещето на породата. И то след като си станала  експерт точно за  РЧТ. Защото за да си сигурна за бъдещето на породата не виждам друга основа, въз която да правиш подобни изявления.

Запозната съм повърхностно с породата. Познанията си дължа на Димитър Найденов и Нанко Иванов. Нямам претенции за "спец" на тази порода, просто изказвам мнение и предположения.
bl)

Цитат

Мислих си че просто споделям мнението си във форума, както направи и ти,но щом ти е по-приятно да си мислиш че "много лично приемам нещата", само защото имам друга гледна точка - ок.

п.п. Ама щом така си го решила - твоя работа. Няма да те разубеждавам сега я!

#70 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 06:17 PM

сега виждам и снимките.
Недей да проектираш развитието на породата ТИ (в случая доберман) върху другите породи - тенденциите са коренно различни.
Нямам на този нов комп снимки да ти покажа как са се развивали чау последните сто години. Те от олекотен тип са се развивали до към сбръчкан, утежнен и мощен вид. Нима трябва да съдя за породата Черен териер по развитието на МОЯТА порода? Трябва ли да прогнозирам след 50 години чернишките да станат сто кила с набръчкани муцуни от скъсена носоглътка? Не съди другите породи по своята. Все пак те са над 400 и булонките не са длъжни да се развиват като догове.
User's Signature

#71 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 06:24 PM

Всяка порода търпи развитие. Така съм чела. Това имах предвид. cheers

#72 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 06:32 PM

Цитат

п.п. Колкото до ЧРТ дано сме живи след 50 години да разказваме днес какви са били рошковците. Сигурна съм, че след 50 години ще са още по-финни и ще има видима разлика с тези от сега.

Аз пък това твое изказване имах впредвид. На подобни твърдения имат право само породни специалисти с поне двадесетгодишен стаж в работата с породата. Но те пък никога не бихе се осмелили да дават подобни прогнози.
User's Signature

#73 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 06:40 PM

Цитат

На подобни твърдения имат право само породни специалисти с поне двадесетгодишен стаж в работата с породата. Но те пък никога не бихе се осмелили да дават подобни прогнози.

В такъв случай се извинявам, че съм си "надвишила" (нали това имаш предвид) правата и че споделих мнението си. Слепой сказал посмотрим! Дано да сме живи и здрави и да се смеем след 50 години на това твърдение.

#74 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 06:45 PM

Пак свеждаш всичко до личното ти виждане.
Щом ти като спец и по тази порода си рекла, значи след 50 години ще е така, както ти казваш - пък нека да съм слепеца, който мисли за моята порода, вместо да се изживява като върл спец по другите))) Дори и да се окажеш права няма да ме заболи)
User's Signature

#75 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 06:49 PM

bravoS

Цитат

Нямам претенции за "спец" на тази порода, просто изказвам мнение и предположения.

angelpik

#76 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 06:50 PM

angelpik съм
честно
намиг (няма намигващото смайлче)
User's Signature

#77 Потребителят е офлайн   Lilith Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 10:10 PM

Цитат

А канадски вълк ? Не може да не си чувал за тази уникална порода, с която се оприличава всичко черно немско овчарско подобно куче ...

Чувала съм, чувала съм...Върви в комплект с твърдението, че най-добрите НОК се получават от такива + обикновени НОК...Беше на мода преди време да се проверява тази теория.
Що се отнася до:

Цитат

Да не говоря за тези, които приличат ... не можах да убедя едни хора, които имат самоед, че моето куче е самоед !!! ...

Ми прави са си хората. А бий си главата в стената сега, като не си си купил "истински"...Да беше поразгледал магазините поне! Сам си си виновен! b)

P.S.Добре, че ми подсказа подобна възможност! Мой познат ще си внася санбернар, а е много докачлив. Ако вземе някой да му каже, че неговото куче не е от тази порода, ще стреля на месо. Не толкова заради парите, колкото заради манастирът, до който ще се пробва да се добере, като се затопли времето. Пък той хич не обича да се ориентира с карта и компас.

Mad_Max- "На себе си прилича Лилит..." b) b) b)
Не, че описанието, което си дала, не ми смрази усмивката де. Що се отнася до изреченията в стил-"Хайде да ги борим", лично аз процедирам така. Веднага се съгласявам , при условие, че докато моето куче се бие с неговото, той ще се сбори с половинката. Пък мъжо не случайно го храня добре в къщи...
Сподели и твоят отработен модел. Макар този да ми върши чудесна работа, не е лошо да имам резервни варианти, ако "противникът" ни изненада! b)

#78 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2006 - 11:54 PM

Как.. Преди се възмущавах на глас, след което ставаше скандал, показваха ми среден пръст и продължаваха да си правят каквото си искат. Разбрах, че не мога да променя отношението им. Да обичаш животно е дар. Природен. Сега.. Вземам Макс, тръгваме на някъде колкото да не съм в присъствие на подобни хора и си се възмущавам наум. Какво мога да направя след като се оказа, че и полицаи участват в битки.. bash

#79 Потребителят е офлайн   Lilith Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 January 2006 - 03:02 PM

Не знам кое е по-...селско като изпълнение- това да ти покажат среден пръст, или това да ти предложат спаринг, защото всички "бойни" породи са по-добри от НОК, и ще го "разкъсат за секуди" поради това. Но докато ти доказваш, че по-умният отстъпва, то аз не мога да се похваля с такива здрави нерви.

Що се отнася до борбите - тъжно е , когато "венецът на Сътворението" е по-зъл, отколкото глупав.

А за развъждането- аз лично бих подкрепила идеята право да развъждат да имат само тези, които притежават кучета с родословие, и то при определени условия. За съжаление сме доста далеч от гражданско общество, за това промяната в законът чрез референдум е немислима към този момент, общо събрание на населението, ако изобщо се организира, ще реши само от части проблемът, що се отнася до подписката-не мисля , че ще е ефективна. Което е жалко. А колко по-лесно за всички щеше да бъде, ако подобни специализирани закони се пишеха след консултация със специалисти!

#80 Потребителят е офлайн   caramelcha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2006 - 01:12 PM

Здравейте на всички форумци. Интересува ме какво означава петият пръст на задната лапа на куче, ако някой има информация моля да ми помогне или, ако във форума е засегната подобна тема моля за линк, защото аз не можах да открия. Благодаря предварително на всички.

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни