Здравни проблеми и въпроси
Публикувано: 09 September 2008 - 06:56 PM
Имам един въпрос и не зная към кого да се обърна.
Много се надявам да може някой да ми отговори.
Та направо към въпроса:
моето йорки е на 6 месеца и предната седмица го водих до Варна /аз съм от Русе/ , бяхме там за 2 дни и след като се върнахме то започна да се променя.
Като всички представители на породата и то е много игриво и жизнено , а след като се върнахме просто не искаше да си играе толкова и все полягва.
А да не забравя да спомена, че преди да я занеса във Варна и намерих кърлеж който беше пълен с кръв и сам си излезе от нея.
Та моля ви кажете ми какво да я правя??? Не иска да яде какт
Публикувано: 10 September 2008 - 08:50 AM
Публикувано: 11 September 2008 - 09:07 AM
но като се върнахме в нас тя започна да пишка където свари /а беше се научила на конкретно място/
простро ми прави нарочно и не ми обръща внимание , стресирана е от дългоия път и сега като я качвам в колата все иска да слиза , голяма е глезана
Публикувано: 14 September 2008 - 06:03 PM
Имам проблем с Шанталчето.. :'( Много трудно ходеше до тоалетна, напъваше се по 10 мин.. и я заведохме на ветеринар в Свети Антим иии там й дадоха разхлабително и казаха да намалим храната.. сега ходи по малко до тоалена,ама свръх често и е една измъченаа :'( пък и поотслабна.. кажете какво да правим, вече не знам, тези ветеринари... :huh: Дали не е нещо от храната, Стартер й давам... :'(
Публикувано: 16 October 2008 - 09:30 PM
Здравейте,
ДНес водих Шарлот на лекар,защото докато я решех забелязах, че областта около опашката и е супер чувствителна и болезнена при допир. Подозирах, че има запушване на аналните жлези защото съм чела за този проблем и се оказах права. Лекарката каза,че едната се е надула доста,но ще се оправи. Искам да попитам някой сблъсквал ли се е с това и как може да се предотврати завбъдеще?
Публикувано: 04 November 2008 - 03:21 PM
Публикувано: 05 November 2008 - 06:20 PM
Публикувано: 13 November 2008 - 01:12 PM
Майка ми е оставила днес боклука и естествено прасето се е навряло там... :gnqv: :gnqv:
Хапнал е малко данет дуо, пилешки кокали и някакво цвете!! Може ли да му стане нещо? Сега като се прибрах, видях, че е имал и малко разтсройство и малко запек! Моля помогнете ми!!
Публикувано: 17 November 2008 - 04:14 AM
Tova sa simptomi na HYPOGLYCEMIA-bolest,koiato e chesto sreshtana kakto pri yorkie-tata taka i pri drugi porodi malki kucheta.Proiaviava se pri kucheta na vsiakakava vazrast,no nai-chesto pri malki kuchencha do 4-5 meseca.Niama da te laja opasno e,ot tova kucheto moje da umre,ako ne se vzemat navremenni merki.Prichinite mogat da badat mnogo,nai-chesto kogato kucheto e bilo stressirano po niakakav nachin(hodene na veterinar,smiana na sobstvenici,patuvane s kola,vlak,samolet i mnog drugi),druga prichina e ako kucheto ne nabavia neobhodimata dajba hrana,ili rastoianieto mejdu hraneniata sa golemi.Podrastvashtite kuchenca sa mnopgo activni,biagat igraiat i saotvetno izrazhodvat mnogo kalorii no ne si gi nabaviat s hranata.Mnogo factori igraiat rolia za razvitieto na bolestta,naprimer malak cheren drob i musculna masa(tam se sahranoiava gloucosata).
Ako symptomite se povtoriat zavii kucheto v odealo i go spotli,dai mu med ili zaharna voda.Sashto taka popitai veterinariat si za Nutri-cal-tova e visoko kalorichna pasta za kucheta s hypoglycemia,ako ia niama tam mi pishi tuk az moga da ia nameria.Davai mu pastata po niakolko pati na den ipredi razhodka li predi igra,pomaga naistina.Az ne sam veterinar,i na moeto kuche se sluchi kogato beshe po malak i e dosta nepriatna situacia,loshoto e che e mnogo momentno,kato shok koito kucheto poluchava,togava kravnata mu zahar pada, poluchava tozi pripadak,ne moje da varvi.Dokato go zavedesh v clinicata za pregled pravnata mu zahar se e normalizirala i veterinara ne e siguren dali vsashnost e hypoglycemia.
I nache imash goliam sladur,dano sam ti bila polezna uspex! Asya
Публикувано: 17 November 2008 - 09:19 AM

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751
Публикувано: 26 November 2008 - 11:43 AM
Публикувано: 26 November 2008 - 12:44 PM
Публикувано: 02 December 2008 - 09:42 AM
Много съм притеснена, :huh: вчера като се прибрах от работа взех препарат за паразити на Йотки и му го дадох. Първото което ми направи впечатлени е че отказва да яде, лежи, спи и е много унил. Днес сутринта като станах видях на леглото му, че е повръщал.. :'( не е този Йорки, който сутрин ми драпа по леглото и иска да си играем... :kuchence: за пръв път ми се случва нещо такова! Вие имате по голям опит с отглеждането им на какво може да се дължи това? :kisel:
Благодаря
Публикувано: 02 December 2008 - 11:05 AM

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751
Публикувано: 02 December 2008 - 12:50 PM