Dog.bg Форуми : Здравни проблеми и въпроси

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравни проблеми и въпроси

#141 Потребителят е офлайн   rosito6 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 September 2008 - 06:56 PM

здравейте!
Имам един въпрос и не зная към кого да се обърна.
Много се надявам да може някой да ми отговори.
Та направо към въпроса:
моето йорки е на 6 месеца и предната седмица го водих до Варна /аз съм от Русе/ , бяхме там за 2 дни и след като се върнахме то започна да се променя.
Като всички представители на породата и то е много игриво и жизнено , а след като се върнахме просто не искаше да си играе толкова и все полягва.
А да не забравя да спомена, че преди да я занеса във Варна и намерих кърлеж който беше пълен с кръв и сам си излезе от нея.
Та моля ви кажете ми какво да  я правя??? Не иска да яде какт

#142 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2008 - 08:50 AM

първо я заведи на ветринар, а пък може и да няма място за притеснение. в тези жеги на кои му се играе или яде. и мойте беснеят само сутрин рано и вечер късно, през деня почти през цялото време си почиват, а и аз от техните лудории  :blink:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#143 Потребителят е офлайн   rosito6 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 September 2008 - 09:07 AM

заведох я на ветеринар, а той и постави 2 инжекции за всеки случай и сега е по-добрет
но като се върнахме в нас тя започна да пишка където свари /а беше се научила на конкретно място/
простро ми прави нарочно и не ми обръща внимание , стресирана е от дългоия път и сега като я качвам в колата все иска да слиза , голяма е глезана

#144 Потребителят е офлайн   glezlata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2008 - 06:03 PM

Здравейте!
Имам проблем с Шанталчето..  :'( Много трудно ходеше до тоалетна, напъваше се по 10 мин.. и я заведохме на ветеринар в Свети Антим иии там й дадоха разхлабително и казаха да намалим храната.. сега ходи по малко до тоалена,ама свръх често и е една измъченаа  :'( пък и поотслабна.. кажете какво да правим, вече не знам, тези ветеринари...  :huh: Дали не е нещо от храната, Стартер й давам...  :'(
User's Signature

Качена снимка

#145 Потребителят е офлайн   ilina88 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2008 - 09:30 PM

:blink:
Здравейте,
ДНес водих Шарлот на лекар,защото докато я решех забелязах, че областта около опашката и е супер чувствителна и болезнена при допир. Подозирах, че има запушване на  аналните жлези защото съм чела за този проблем и се оказах права. Лекарката каза,че едната се е надула доста,но ще се оправи. Искам да попитам някой сблъсквал ли се е с това и как може да се предотврати завбъдеще?
User's Signature

Качена снимка

#146 Потребителят е офлайн   lorena Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 November 2008 - 03:21 PM

Здравейте, аз съм нова тук, но изчетох почти целия форум. Страшно сте ми полезни за отглеждането на моята Лори. Тя е на 3 месеца и от скоро забелязах нещо нередно (според мен) на главичката на мястото където слагам панделките. Появи се лека издутина и има бледи черни петънца. На пипане издутината е мека. Много ви моля ако някой е запознат и знае на какво се дължи това и дали е нормално да ми отговори защото наистина съм много притеснена. Благодаря ви предварително!

#147 Потребителят е офлайн   Juli_junior Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2008 - 04:02 PM

Аз като имам притеснения и въпроси относно здравето на Джули се консултирам с ветеринарите за най-сигурно! Успех! :blink:
User's Signature

Качена снимка

#148 Потребителят е офлайн   fery Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2008 - 07:21 PM

Здравей, опитай да не и слагаш панделки за известно време,или ако слагаш нека са от хавлиините, но ги махай всеки ден, защото там където им вързваме панделки козината им се оплита.

#149 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2008 - 09:36 PM

абе то горкото още козинка няма вие панделки им слагате.  :huh:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#150 Потребителят е офлайн   lorena Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 November 2008 - 05:59 PM

Панделки и слагам за околу час на ден докато сме на вън, не ги носим постоянно. И слагам фибички, не ластици да я опъват.

#151 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2008 - 06:20 PM

незнам на каква възраст е вашия сладур, но ластици, панделки и пакети се поставят с определена цел на определени кучета. За домашни любимци е просто безмислено хвърляне на средства и труд за подържане на козина като на изложбено куче. Разбира се еуфорията на всеки собственик на йорки няма граници. Все пак всеки си преценявам сам за себе си.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#152 Потребителят е офлайн   CaRrY Икона

• Крадец на души
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2008 - 01:12 PM

Здравейте! Много ви моля да ми отговорите, защото съм много притеснена  :'(
Майка ми е оставила днес боклука и естествено прасето се е навряло там...  :gnqv: :gnqv:
Хапнал е малко данет дуо, пилешки кокали и някакво цвете!! Може ли да му стане нещо? Сега като се прибрах, видях, че е имал и малко разтсройство и малко запек! Моля помогнете ми!!

#153 Потребителят е офлайн   dorka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2008 - 11:52 PM

И Кари ми е правила тези номера няколко пъти  :huh:
Два дни сме с разстройство и ни минава  :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#154 Потребителят е офлайн   slun4ogledka Икона

Публикувано: 17 November 2008 - 04:14 AM

DO NATTALI,
Tova sa simptomi na HYPOGLYCEMIA-bolest,koiato e chesto sreshtana kakto pri yorkie-tata taka i pri drugi porodi malki kucheta.Proiaviava se pri kucheta na vsiakakava vazrast,no nai-chesto pri malki kuchencha do 4-5 meseca.Niama da te laja opasno e,ot tova kucheto moje da umre,ako ne se vzemat navremenni merki.Prichinite mogat da badat mnogo,nai-chesto kogato kucheto e bilo stressirano po niakakav nachin(hodene na veterinar,smiana na sobstvenici,patuvane s kola,vlak,samolet i mnog drugi),druga prichina e ako kucheto ne nabavia neobhodimata dajba hrana,ili rastoianieto mejdu hraneniata sa golemi.Podrastvashtite kuchenca sa mnopgo activni,biagat igraiat i saotvetno izrazhodvat mnogo kalorii no ne si gi nabaviat s hranata.Mnogo factori igraiat rolia za razvitieto na bolestta,naprimer malak cheren drob i musculna masa(tam se sahranoiava gloucosata).
Ako symptomite se povtoriat zavii kucheto v odealo i go spotli,dai mu med ili zaharna voda.Sashto taka popitai veterinariat si za Nutri-cal-tova e visoko kalorichna pasta za kucheta s hypoglycemia,ako ia niama tam mi pishi tuk az moga da ia nameria.Davai mu pastata po niakolko pati na den ipredi razhodka li predi igra,pomaga naistina.Az ne sam veterinar,i na moeto kuche se sluchi kogato beshe po malak i e dosta nepriatna situacia,loshoto e che e mnogo momentno,kato shok koito kucheto poluchava,togava kravnata mu zahar pada, poluchava tozi pripadak,ne moje da varvi.Dokato go zavedesh v clinicata za pregled pravnata mu zahar se e normalizirala i veterinara ne e siguren dali vsashnost e hypoglycemia.
I nache imash goliam sladur,dano sam ti bila polezna uspex! Asya

#155 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 09:19 AM

:samodovolen: :samodovolen: :samodovolen: :samodovolen:
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#156 Потребителят е офлайн   lorena Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 November 2008 - 11:43 AM

Здравейте! Лори е почти на 4 месеца, а още не си е вдигнала ушичките. Дори и опити не прави за малко да ги вдига. Стоят и меки и клюмнали, въпреки, че редовно ги подстригвам и и давам калций. Моля Ви да ми кажете дали е нормално на тази възраст да не ги е вдигнала и има ли шанс още това да стане? Посъветваха ме да и правя масаж на ушите за да се ускори кръвообръщението, но и това не помага.Вече загубвам надежда, че някога ще ги вдигне.

#157 Потребителят е офлайн   dimona Икона

Публикувано: 26 November 2008 - 12:44 PM

здравейте на вси4ки. съвсем сам нова в този 4удесен форум :blink:.имам йорки на 1 год. голяма сладурана. досега вси4ко е наред като изклю4им бели4ките :rolleyes:.оба4е от вчера след разходката започна да пиша 4есто и то в коли4ества.това продължава и днес.някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? 4удя се дали не е простуда.ще се радвам за съвет.

#158 Потребителят е офлайн   Nedelina Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 December 2008 - 09:42 AM

Здравейте,
Много съм притеснена,  :huh: вчера като се прибрах от работа взех препарат за паразити на Йотки и му го дадох. Първото което ми направи впечатлени е че отказва да яде, лежи, спи и е много унил. Днес сутринта като станах видях на леглото му, че е повръщал.. :'(  не е този Йорки, който сутрин ми драпа по леглото и иска да си играем... :kuchence: за пръв път ми се случва нещо такова! Вие имате по голям опит с отглеждането им на какво може да се дължи това?  :kisel:
Благодаря
User's Signature

Качена снимка

#159 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2008 - 11:05 AM

Идете веднага на лекар.  :sos:
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#160 Потребителят е офлайн   Nedelina Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 December 2008 - 12:50 PM

Благодаря ти Мария.. обадих се на доктора му каза ми, че най вероятно е от препарата много често се случва да повръщат или да имат растройство (предния път миличкия така се беше оакъл, че...)... но за всеки случай да го заведем следобед да го види. Господи свива ми се сърцето от страх и претиснение!!!  :'(  :'(  :'( Стискайте ни палци
User's Signature

Качена снимка

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема