Dog.bg Форуми : Здравни проблеми и въпроси

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравни проблеми и въпроси

#461 Потребителят е офлайн   Roxy_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 April 2011 - 06:14 PM

да на 4 месеца е.. когато я заведохме първият път ветеринаря каза, че при пастата се засягали по-малък брой паразити, отколкото с хапчето, затова й даде хапче - разбира се съобразено с нейното тегло, т.е осминка от цялото хапче.
ходихме да видим какво й има- температурата нормално, дробчетата ок, казаха, че най-вероятно е от хапчето.. че се е раздразнило коремчето - биха и бусколизин (май, забравих кое точно беше), витамини и нещо, което започваше със соф.. ама не му запомних името - даде й някаква паста, която била да успокои лигавицата на червата.. и утре пак ще отидем да й даде от нея..
сега хапнахме с кеф пилешко месце, правено специално за нея ...
каза ни да не й даваме на педигри храна, защото била оцветявана.. а тя си хапва гранулките с кеф, когато отгоре и натроша от на педигри едни кокалчета цветни ..отделно и вземаме месце пак на педигри в пакетчета дето е.. не искаше да го хапва преди да тръгнем за ветеринаря, а като се върахме хапна 2-3 парченца..
в такъв случай може ли да ми препоръчате ветеринар за Бургас? някой, на който може да се доверим ?

Малката хапна, игра.. и сега лежи и не й се мърда .. само лежи,едвам отваря очички.. завихме я, защото потрепери малко.. една унила е.. а тъпия ветеринар не си вдига телефона .. много ми е притеснено, защото малката е голям бяс.. и никога не е била така.. трябва ли да търся друг ветеринар.. или да я наблюдавам и да отидем утре сутринта..

#462 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2011 - 07:54 PM

Показване на мнениетоRoxy_, в 18 April 2011 - 04:14 PM, написа:

да на 4 месеца е.. когато я заведохме първият път ветеринаря каза, че при пастата се засягали по-малък брой паразити, отколкото с хапчето, затова й даде хапче - разбира се съобразено с нейното тегло, т.е осминка от цялото хапче.
ходихме да видим какво й има- температурата нормално, дробчетата ок, казаха, че най-вероятно е от хапчето.. че се е раздразнило коремчето - биха и бусколизин (май, забравих кое точно беше), витамини и нещо, което започваше със соф.. ама не му запомних името - даде й някаква паста, която била да успокои лигавицата на червата.. и утре пак ще отидем да й даде от нея..
сега хапнахме с кеф пилешко месце, правено специално за нея ...
каза ни да не й даваме на педигри храна, защото била оцветявана.. а тя си хапва гранулките с кеф, когато отгоре и натроша от на педигри едни кокалчета цветни ..отделно и вземаме месце пак на педигри в пакетчета дето е.. не искаше да го хапва преди да тръгнем за ветеринаря, а като се върахме хапна 2-3 парченца..
в такъв случай може ли да ми препоръчате ветеринар за Бургас? някой, на който може да се доверим ?

Малката хапна, игра.. и сега лежи и не й се мърда .. само лежи,едвам отваря очички.. завихме я, защото потрепери малко.. една унила е.. а тъпия ветеринар не си вдига телефона .. много ми е притеснено, защото малката е голям бяс.. и никога не е била така.. трябва ли да търся друг ветеринар.. или да я наблюдавам и да отидем утре сутринта..

Добре де, от там от където си взехте кучето не Ви ли обясниха как да го храните през различните периоди от живота му? Не Ви ли препоръчаха ветеринарния лекар, който се е грижил за майката?
Аз съм сигурна, че реакцията е от хапчето за обезпаразитяване.
Някой който е от Бургас и пише тук, ако желае да Ви препоръча вет. Аз мога само за София да препоръчам.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#463 Потребителят е офлайн   Roxy_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2011 - 08:23 PM

Лидия, взех кучето от друг град - няма как да се съветвам за ветеринар.. за храната - давам, такава, с каквато е хранена /или поне ми беше казано/ но тя винаги усеща, когато правя нещо за нас или ядем.. и иска и нейната я подминава - затова я разнообразявам с тези бисквитки на педигри..
въпроса ми по-скоро беше дали някой знае как действа този бусколизин..
преди малко се размърда дребосъчка /чу, че ям шоколад/ половината е отвита :) и гледка наляво надясно.. облиза нослето и пак пльосна муцуната.. реагира на звуци...

вече сме по-добре.. хапнахме, пишкахме 2 пъти.. даже успя да ме разплаче, след като ме захапа :) сега си играем и джафкаме....

#464 Потребителят е офлайн   didi_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 May 2011 - 08:24 PM

Здравейте!

Отдавна не бях влизала тук, но след една странна случка днес се чудя какво му стана на моя дзвер... На повече от 4 години е никога ама никога досега не е проявявал интерес към изпражненията си... Днес защо реши, че трябва да ги яде не знам. Преди 7-8 дни почиствахме зъбен камък, ама луда да съм не виждам връзка между двете неща... За мен това би тръбвало да е поведенчески проблем, но на какво би могло да се дължи? Ако просто му е скимнало да прояви любопитство не ми пречи, но да не вземе да му стане навик?!

Предварително благодаря ако някой реши да се отзове.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#465 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2011 - 09:01 AM

Emi "tapija veterinar " moze da ne si e dignal telefona no javno Vi e opravil kucenceto ... kakvo otnosenie samo:(
A ot obsta kultura trjabva da znaete ce bolkouspokojavastite v koeto cislo e i Buskolezina uspokojavat i prespivat zivotnite zatova se i slagat !!!!
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#466 Потребителят е офлайн   Roxy_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2011 - 03:35 PM

е, предполагам, че Вие като ходите на лекар и не Ви обяснят какво Ви правят и как ще Ви се отрази сте също толкова благосклонна..
аз също работя с хора и когато си давам телефона го вдигам или предупреждавам, че остава в офиса - никой не може да знае какво ми е в главата.
но това извън сферата на въпроса, аз смених вече ветеринаря и съм много доволна от новия, който си вдига телефона и обяснява като хората :)

#467 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2011 - 05:13 PM

Показване на мнениетоRoxy_, в 16 May 2011 - 01:35 PM, написа:

е, предполагам, че Вие като ходите на лекар и не Ви обяснят какво Ви правят и как ще Ви се отрази сте също толкова благосклонна..
аз също работя с хора и когато си давам телефона го вдигам или предупреждавам, че остава в офиса - никой не може да знае какво ми е в главата.
но това извън сферата на въпроса, аз смених вече ветеринаря и съм много доволна от новия, който си вдига телефона и обяснява като хората :)

Аз като ходя на лекар дали за мен, дали за детето или за кучетата, ми обясняват всичко с подробности на разбираем език.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#468 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2011 - 07:05 PM

Показване на мнениетоRoxy_, в 16 May 2011 - 01:35 PM, написа:

Ami dosta bezotgovorno e tova ... Az pak sam ot horata kojto darzat kakvoto i da se pravi da mi obesnjat i plusovete i minusite i ocakvano i neocakvano !!! Zastoto nali vizdate ce otricatelnata emocija v krajna smetka bese za vas .... v slucaja nie sme zritelite i bolkata e vinagi naj goljama za potarpevsija.
I na mene mi zvanjat i denem i nostem s vaprosi deto drug e trjabvalo da dava otgovorite imenno poradi taja pricina ce ne pitali na vreme i na mjasto ! No naj vazno e za men zivotinkite da sa dobre zatova kakvoto moze ste pomagame :md_064:
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#469 Потребителят е офлайн   Roxy_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2011 - 09:21 AM

:smile:

#470 Потребителят е офлайн   filipa fikova Икона

Публикувано: 14 June 2011 - 09:31 PM

Здравейте,
Имам проблем с мойто малко сладурче и незнам вече какво да правя и към кого да се обарна!
От два дена не е яло нищо,купичката му седи пална с храна и неиска да пие и вода.Седи в креватчето си един унил и безжизнен не се радва на никой.
Днес го гушнах и той отпусна главичката си на ръката ми и започна да диша тежко.(Забравих да кажа,че мъника е при родителите ми в провинцията от няколко седмици,тай като сам по цял ден на работа и няма как да го оставя самичък).
Заведох го на ветеринар и той му би някаква инжекция и ми даде антибиотик,който трябва да давам пет дни по един пат на ден!
Прибрахме се в кащи и малко след това поварна два пати.Дадох му хамче за повръщане и той се успокои и си легна пак в креватчето.Малко по касно легна при мен но целия трепереше,завих го и след 30мин. спря.Званнах на ветеринаря му вав велико тарново защото ние не сме там за да го заведа и тои каза,че може би му е паднала кравната захар и да му дам бисквитки и да му измеря температурата,също така да спра антибиотика който предписа ветеринаря в провинцията и да му давам само хапчето за повращане.Да не му давам никаква храна а само вода.Муника нямаше температура и успя на сила да изяде една бисквитка,но продължава да седи един унил,не си играе с никои само лежи.Става да се разходи за малко но ходи много бавно и пак се враща и ляга.
Моля ви,ако някой е имал същия проблем да каже какво да правя.Много съм уплашена да не го изгубя!

П.С.:Извинявам се предварително,ако имало такава тема!

#471 Потребителят е офлайн   DiLqNkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2011 - 09:38 PM

Само ще кажа, че куче по телефона не се лекува..Не пишете на каква възраст е кученцето и в кой град се намирате в момента?

За какво беше изписан антибиотика? Как се обоснова лекарят във Велико Търново?
User's Signature

Качена снимка

#472 Потребителят е офлайн   filipa fikova Икона

Публикувано: 14 June 2011 - 09:51 PM

Много се извинявам за не точната информация!Но съм доста уплашена.
Ние се намираме в град Тетевен,кученцето е на 8месеца.
Докторът във Търново каза,че е повращал заради антибиотика и за това го спряхме но каза,че така неможе да ми каже нищо по телефона(както казахте и вие).Но въпреки всичко да му званна утре и да му кажа какво е състоянието на кученцето.
Затова реших да се обърна и към някой друг за мнение,ако е имал сащия проблем като мен!

#473 Потребителят е офлайн   DiLqNkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2011 - 09:56 PM

Не съм специалист..кученцето ми боледува като малко от пневмония и беше с подобно поведение (без повръщането) ..унил, отпаднал, без никаква енергия .. Не ми звучи никак добре. Температурата поне можете ли да премерите? Не знам, ако имате лекар, който да работи в момента в Тетевен, или ако има как да намерите телефон на ветеринар, който ще се отзове - действайте! Аз не бих чакала до утре, ако има как да бъде прегледано тази вечер.
User's Signature

Качена снимка

#474 Потребителят е офлайн   filipa fikova Икона

Публикувано: 14 June 2011 - 10:03 PM

Мъника няма температура,но май ще запаля колата и още сега ще трагна за Търново.
Все пак благодаря за отговора ви и пак се извинявам!

#475 Потребителят е офлайн   DiLqNkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2011 - 10:12 PM

Най-добре да го види лекар! Дано всичко е наред! Успех!
User's Signature

Качена снимка

#476 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2011 - 04:03 PM

Показване на мнениетоfilipa fikova, в 14 June 2011 - 07:31 PM, написа:

Здравейте,
Имам проблем с мойто малко сладурче и незнам вече какво да правя и към кого да се обарна!
От два дена не е яло нищо,купичката му седи пална с храна и неиска да пие и вода.Седи в креватчето си един унил и безжизнен не се радва на никой.
Днес го гушнах и той отпусна главичката си на ръката ми и започна да диша тежко.(Забравих да кажа,че мъника е при родителите ми в провинцията от няколко седмици,тай като сам по цял ден на работа и няма как да го оставя самичък).
Заведох го на ветеринар и той му би някаква инжекция и ми даде антибиотик,който трябва да давам пет дни по един пат на ден!
Прибрахме се в кащи и малко след това поварна два пати.Дадох му хамче за повръщане и той се успокои и си легна пак в креватчето.Малко по касно легна при мен но целия трепереше,завих го и след 30мин. спря.Званнах на ветеринаря му вав велико тарново защото ние не сме там за да го заведа и тои каза,че може би му е паднала кравната захар и да му дам бисквитки и да му измеря температурата,също така да спра антибиотика който предписа ветеринаря в провинцията и да му давам само хапчето за повращане.Да не му давам никаква храна а само вода.Муника нямаше температура и успя на сила да изяде една бисквитка,но продължава да седи един унил,не си играе с никои само лежи.Става да се разходи за малко но ходи много бавно и пак се враща и ляга.
Моля ви,ако някой е имал същия проблем да каже какво да правя.Много съм уплашена да не го изгубя!

П.С.:Извинявам се предварително,ако имало такава тема!

Сигурна ли сте, че кучето Ви има поставена ваксина DHP? И аз не разбрах каква диагноза е поставил вета и какав антибиотик е поставил?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#477 Потребителят е офлайн   Tess Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 June 2011 - 06:02 PM

Здравейте, имам йоркширски териер ,момиченце на 2 годинки! Тежи 1 кг и 400 гр ,от най-малките! Та въпросът ми е дали може да се окучи,има ли проблем тъй като много рядко се срещат малки колкото нея мъжки и тя е малко килограми??? О и тя не понася никои друг освен себе си и семейството ни! Лае и скача на ,,всичко живо,, кучета,котки и др. но ако сме се събрали с 3-4 кучета след 5 минути я хваща страх и застава зад мен ! Незнам дали е удачно , моля ви помогнете! :dog: :dog: :dog: :dog: :dog: :dog:

#478 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2011 - 08:20 PM

Показване на мнениетоTess, в 23 June 2011 - 04:02 PM, написа:

Здравейте, имам йоркширски териер ,момиченце на 2 годинки! Тежи 1 кг и 400 гр ,от най-малките! Та въпросът ми е дали може да се окучи,има ли проблем тъй като много рядко се срещат малки колкото нея мъжки и тя е малко килограми??? О и тя не понася никои друг освен себе си и семейството ни! Лае и скача на ,,всичко живо,, кучета,котки и др. но ако сме се събрали с 3-4 кучета след 5 минути я хваща страх и застава зад мен ! Незнам дали е удачно , моля ви помогнете! Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка

Ако желаете да си уморите кучето можете да се пробвате да го заплодите.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#479 Потребителят е офлайн   Tess Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 June 2011 - 03:01 PM

Показване на мнениетоlidiya, в 23 June 2011 - 08:20 PM, написа:

Здравейте, имам йоркширски териер ,момиченце на 2 годинки! Тежи 1 кг и 400 гр ,от най-малките! Та въпросът ми е дали може да се окучи,има ли проблем тъй като много рядко се срещат малки колкото нея мъжки и тя е малко килограми??? О и тя не понася никои друг освен себе си и семейството ни! Лае и скача на ,,всичко живо,, кучета,котки и др. но ако сме се събрали с 3-4 кучета след 5 минути я хваща страх и застава зад мен ! Незнам дали е удачно , моля ви помогнете! Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка

Вие голям отговор ми дадохте! Не сериозно,кои ще иска да си умори кучето...глупави хора! Питам,защото от клиниката казаха че са имали случай с още по-малка от моята и е родила здрави кученца!

#480 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2011 - 04:37 PM

Показване на мнениетоTess, в 24 June 2011 - 01:01 PM, написа:

Показване на мнениетоlidiya, в 23 June 2011 - 08:20 PM, написа:

Вие голям отговор ми дадохте! Не сериозно,кои ще иска да си умори кучето...глупави хора! Питам,защото от клиниката казаха че са имали случай с още по-малка от моята и е родила здрави кученца!

Дадох Ви отговор от дългогодишния опит на кинолозите. Дали Ви харесва ми е все едно. Кучето си е Ваше и мъките ще си ги изживявате Вие.

Колкото до ветеринарите 85% от тях са пълни некъдърници, които и ваксина даже не могат да сложат.

И в един друг Ваш пост пишете, че кучето Ви е 1,5 кг и, че вече не вярвате на ветеринарите. Става въпрос за поста Ви за зъбния камък и треперенето на ченето.

Всеки профисионален кинолог, ще Ви каже, че е изключително рисковано от тази порода да се запложда екземпляр под 2,5 кг.

А какви глупости четете по обяви написани от хора, които въобще нямат представа за породата и доколко ще им вярвате си е Ваша работа.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни