Здравни проблеми и въпроси
Публикувано: 18 April 2011 - 06:14 PM
ходихме да видим какво й има- температурата нормално, дробчетата ок, казаха, че най-вероятно е от хапчето.. че се е раздразнило коремчето - биха и бусколизин (май, забравих кое точно беше), витамини и нещо, което започваше със соф.. ама не му запомних името - даде й някаква паста, която била да успокои лигавицата на червата.. и утре пак ще отидем да й даде от нея..
сега хапнахме с кеф пилешко месце, правено специално за нея ...
каза ни да не й даваме на педигри храна, защото била оцветявана.. а тя си хапва гранулките с кеф, когато отгоре и натроша от на педигри едни кокалчета цветни ..отделно и вземаме месце пак на педигри в пакетчета дето е.. не искаше да го хапва преди да тръгнем за ветеринаря, а като се върахме хапна 2-3 парченца..
в такъв случай може ли да ми препоръчате ветеринар за Бургас? някой, на който може да се доверим ?
Малката хапна, игра.. и сега лежи и не й се мърда .. само лежи,едвам отваря очички.. завихме я, защото потрепери малко.. една унила е.. а тъпия ветеринар не си вдига телефона .. много ми е притеснено, защото малката е голям бяс.. и никога не е била така.. трябва ли да търся друг ветеринар.. или да я наблюдавам и да отидем утре сутринта..
Публикувано: 18 April 2011 - 07:54 PM
Roxy_, в 18 April 2011 - 04:14 PM, написа:
ходихме да видим какво й има- температурата нормално, дробчетата ок, казаха, че най-вероятно е от хапчето.. че се е раздразнило коремчето - биха и бусколизин (май, забравих кое точно беше), витамини и нещо, което започваше със соф.. ама не му запомних името - даде й някаква паста, която била да успокои лигавицата на червата.. и утре пак ще отидем да й даде от нея..
сега хапнахме с кеф пилешко месце, правено специално за нея ...
каза ни да не й даваме на педигри храна, защото била оцветявана.. а тя си хапва гранулките с кеф, когато отгоре и натроша от на педигри едни кокалчета цветни ..отделно и вземаме месце пак на педигри в пакетчета дето е.. не искаше да го хапва преди да тръгнем за ветеринаря, а като се върахме хапна 2-3 парченца..
в такъв случай може ли да ми препоръчате ветеринар за Бургас? някой, на който може да се доверим ?
Малката хапна, игра.. и сега лежи и не й се мърда .. само лежи,едвам отваря очички.. завихме я, защото потрепери малко.. една унила е.. а тъпия ветеринар не си вдига телефона .. много ми е притеснено, защото малката е голям бяс.. и никога не е била така.. трябва ли да търся друг ветеринар.. или да я наблюдавам и да отидем утре сутринта..
Добре де, от там от където си взехте кучето не Ви ли обясниха как да го храните през различните периоди от живота му? Не Ви ли препоръчаха ветеринарния лекар, който се е грижил за майката?
Аз съм сигурна, че реакцията е от хапчето за обезпаразитяване.
Някой който е от Бургас и пише тук, ако желае да Ви препоръча вет. Аз мога само за София да препоръчам.
Публикувано: 18 April 2011 - 08:23 PM
въпроса ми по-скоро беше дали някой знае как действа този бусколизин..
преди малко се размърда дребосъчка /чу, че ям шоколад/ половината е отвита :) и гледка наляво надясно.. облиза нослето и пак пльосна муцуната.. реагира на звуци...
вече сме по-добре.. хапнахме, пишкахме 2 пъти.. даже успя да ме разплаче, след като ме захапа :) сега си играем и джафкаме....
Публикувано: 13 May 2011 - 08:24 PM
Отдавна не бях влизала тук, но след една странна случка днес се чудя какво му стана на моя дзвер... На повече от 4 години е никога ама никога досега не е проявявал интерес към изпражненията си... Днес защо реши, че трябва да ги яде не знам. Преди 7-8 дни почиствахме зъбен камък, ама луда да съм не виждам връзка между двете неща... За мен това би тръбвало да е поведенчески проблем, но на какво би могло да се дължи? Ако просто му е скимнало да прояви любопитство не ми пречи, но да не вземе да му стане навик?!
Предварително благодаря ако някой реши да се отзове.
Публикувано: 14 May 2011 - 09:01 AM
A ot obsta kultura trjabva da znaete ce bolkouspokojavastite v koeto cislo e i Buskolezina uspokojavat i prespivat zivotnite zatova se i slagat !!!!

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751
Публикувано: 16 May 2011 - 03:35 PM
аз също работя с хора и когато си давам телефона го вдигам или предупреждавам, че остава в офиса - никой не може да знае какво ми е в главата.
но това извън сферата на въпроса, аз смених вече ветеринаря и съм много доволна от новия, който си вдига телефона и обяснява като хората :)
Публикувано: 16 May 2011 - 05:13 PM
Roxy_, в 16 May 2011 - 01:35 PM, написа:
аз също работя с хора и когато си давам телефона го вдигам или предупреждавам, че остава в офиса - никой не може да знае какво ми е в главата.
но това извън сферата на въпроса, аз смених вече ветеринаря и съм много доволна от новия, който си вдига телефона и обяснява като хората :)
Аз като ходя на лекар дали за мен, дали за детето или за кучетата, ми обясняват всичко с подробности на разбираем език.
Публикувано: 16 May 2011 - 07:05 PM
Roxy_, в 16 May 2011 - 01:35 PM, написа:
Ami dosta bezotgovorno e tova ... Az pak sam ot horata kojto darzat kakvoto i da se pravi da mi obesnjat i plusovete i minusite i ocakvano i neocakvano !!! Zastoto nali vizdate ce otricatelnata emocija v krajna smetka bese za vas .... v slucaja nie sme zritelite i bolkata e vinagi naj goljama za potarpevsija.
I na mene mi zvanjat i denem i nostem s vaprosi deto drug e trjabvalo da dava otgovorite imenno poradi taja pricina ce ne pitali na vreme i na mjasto ! No naj vazno e za men zivotinkite da sa dobre zatova kakvoto moze ste pomagame

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751
Публикувано: 14 June 2011 - 09:31 PM
Имам проблем с мойто малко сладурче и незнам вече какво да правя и към кого да се обарна!
От два дена не е яло нищо,купичката му седи пална с храна и неиска да пие и вода.Седи в креватчето си един унил и безжизнен не се радва на никой.
Днес го гушнах и той отпусна главичката си на ръката ми и започна да диша тежко.(Забравих да кажа,че мъника е при родителите ми в провинцията от няколко седмици,тай като сам по цял ден на работа и няма как да го оставя самичък).
Заведох го на ветеринар и той му би някаква инжекция и ми даде антибиотик,който трябва да давам пет дни по един пат на ден!
Прибрахме се в кащи и малко след това поварна два пати.Дадох му хамче за повръщане и той се успокои и си легна пак в креватчето.Малко по касно легна при мен но целия трепереше,завих го и след 30мин. спря.Званнах на ветеринаря му вав велико тарново защото ние не сме там за да го заведа и тои каза,че може би му е паднала кравната захар и да му дам бисквитки и да му измеря температурата,също така да спра антибиотика който предписа ветеринаря в провинцията и да му давам само хапчето за повращане.Да не му давам никаква храна а само вода.Муника нямаше температура и успя на сила да изяде една бисквитка,но продължава да седи един унил,не си играе с никои само лежи.Става да се разходи за малко но ходи много бавно и пак се враща и ляга.
Моля ви,ако някой е имал същия проблем да каже какво да правя.Много съм уплашена да не го изгубя!
П.С.:Извинявам се предварително,ако имало такава тема!
Публикувано: 14 June 2011 - 09:51 PM
Ние се намираме в град Тетевен,кученцето е на 8месеца.
Докторът във Търново каза,че е повращал заради антибиотика и за това го спряхме но каза,че така неможе да ми каже нищо по телефона(както казахте и вие).Но въпреки всичко да му званна утре и да му кажа какво е състоянието на кученцето.
Затова реших да се обърна и към някой друг за мнение,ако е имал сащия проблем като мен!
Публикувано: 14 June 2011 - 09:56 PM
Публикувано: 15 June 2011 - 04:03 PM
filipa fikova, в 14 June 2011 - 07:31 PM, написа:
Имам проблем с мойто малко сладурче и незнам вече какво да правя и към кого да се обарна!
От два дена не е яло нищо,купичката му седи пална с храна и неиска да пие и вода.Седи в креватчето си един унил и безжизнен не се радва на никой.
Днес го гушнах и той отпусна главичката си на ръката ми и започна да диша тежко.(Забравих да кажа,че мъника е при родителите ми в провинцията от няколко седмици,тай като сам по цял ден на работа и няма как да го оставя самичък).
Заведох го на ветеринар и той му би някаква инжекция и ми даде антибиотик,който трябва да давам пет дни по един пат на ден!
Прибрахме се в кащи и малко след това поварна два пати.Дадох му хамче за повръщане и той се успокои и си легна пак в креватчето.Малко по касно легна при мен но целия трепереше,завих го и след 30мин. спря.Званнах на ветеринаря му вав велико тарново защото ние не сме там за да го заведа и тои каза,че може би му е паднала кравната захар и да му дам бисквитки и да му измеря температурата,също така да спра антибиотика който предписа ветеринаря в провинцията и да му давам само хапчето за повращане.Да не му давам никаква храна а само вода.Муника нямаше температура и успя на сила да изяде една бисквитка,но продължава да седи един унил,не си играе с никои само лежи.Става да се разходи за малко но ходи много бавно и пак се враща и ляга.
Моля ви,ако някой е имал същия проблем да каже какво да правя.Много съм уплашена да не го изгубя!
П.С.:Извинявам се предварително,ако имало такава тема!
Сигурна ли сте, че кучето Ви има поставена ваксина DHP? И аз не разбрах каква диагноза е поставил вета и какав антибиотик е поставил?
Публикувано: 23 June 2011 - 06:02 PM

Публикувано: 23 June 2011 - 08:20 PM
Tess, в 23 June 2011 - 04:02 PM, написа:

Ако желаете да си уморите кучето можете да се пробвате да го заплодите.
Публикувано: 24 June 2011 - 03:01 PM
lidiya, в 23 June 2011 - 08:20 PM, написа:

Вие голям отговор ми дадохте! Не сериозно,кои ще иска да си умори кучето...глупави хора! Питам,защото от клиниката казаха че са имали случай с още по-малка от моята и е родила здрави кученца!
Публикувано: 24 June 2011 - 04:37 PM
Tess, в 24 June 2011 - 01:01 PM, написа:
lidiya, в 23 June 2011 - 08:20 PM, написа:

Вие голям отговор ми дадохте! Не сериозно,кои ще иска да си умори кучето...глупави хора! Питам,защото от клиниката казаха че са имали случай с още по-малка от моята и е родила здрави кученца!
Дадох Ви отговор от дългогодишния опит на кинолозите. Дали Ви харесва ми е все едно. Кучето си е Ваше и мъките ще си ги изживявате Вие.
Колкото до ветеринарите 85% от тях са пълни некъдърници, които и ваксина даже не могат да сложат.
И в един друг Ваш пост пишете, че кучето Ви е 1,5 кг и, че вече не вярвате на ветеринарите. Става въпрос за поста Ви за зъбния камък и треперенето на ченето.
Всеки профисионален кинолог, ще Ви каже, че е изключително рисковано от тази порода да се запложда екземпляр под 2,5 кг.
А какви глупости четете по обяви написани от хора, които въобще нямат представа за породата и доколко ще им вярвате си е Ваша работа.