Dog.bg Форуми : Здравни проблеми и въпроси

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравни проблеми и въпроси

#241 Потребителят е офлайн   Donika.Baleva Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 June 2009 - 05:17 PM

явно не съм мислила,че е глупав въпроса ми щом съм го публикувала!и въпреки,че във форума може да не са професионалисти или ветеринари,са хора които отглеждат кучета и може да са попадали в подобна ситуация!моя е грешката,заблудила съм се,че предназначението на форума и темата като цяло е да зададеш въпрос и да получиш отговор от някои,които си е патил по същия начин!

#242 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2009 - 06:38 PM

Няма защо да се сърдите ... бъдете реалисти аз този проблем съм го имала под различни варианти и ако Ви отговоря грешно то значи да ви Заблудя !!! Форумите са и полезни и вредни !!!!
Надявам се да ме разберете казвам го с най-добри чуства .... например ако Вие самата се лекувате надали ще се съветвате с форуми ... най- малкото бихте потърсили второ лекарско мнение :ae_085:

А ЛИЧНО МОЕ УСЕЩАНЕ Е ЧЕ НЯМА ЗАЩО ДА СЕ ПРЕТЕСНЯВАТЕ ЗА МАЛКИЯТ :smile:
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#243 Потребителят е офлайн   Donika.Baleva Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 June 2009 - 07:40 PM

няма защо да се сърдя,наитина,но и аз самата съм доста далеч от тази идея!благодаря все пак,на мен този форум ми е повече полезен,отколкото да ме обърква!

#244 Потребителят е офлайн   puppito Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 June 2009 - 02:54 PM

пускам си мнението от говорилнята тук, защото май тук му е мястото:

"Здравейте отново.
Тези дни не съм влизала нито да чета, нито да пиша тъй като куч е болничък :(
в събота сутринта поръща 2 пъти. веднага го заведох на лекар.
док му направи тест, който показа, макар и с доста лек маркер, че Макси има Корона вирус. освен повръщането започна и диария.
милото от събота (в събота даже 2 пъи му слагахме инжекции) до понеделник включително беше на антибиотици + серум инжекции, както и едно прахче, което му разтварям с вода и глюкоза (глюкозата няколко дни от вчера не) и с една спринцовчица му я давам. от вторник сме на серум + гентамицин.
започнахме да се храним с Интестинал на роял Канин на пастетче - първия ден си я хапваше много хубаво, след това изобщео не искаше да яде.
сменихме я с интестинал на гранули, но пак същата работа.
от вчера започна да рдува едно изхождане диария едно нормално оформено и оцветено.
днес много се бях обнадеждена защото до обед не беше акал (иначе до този момент е екскрементирам няколко пъти обикновено), закуси хубаво, пи си прахчето, водичка си пие...но стомахчето му е още надуто.
наобед бяхме пак при док . Док каза че още му е подуто стомахчето и че според него е започнал да се обезводнява.
много се притеснявам за малкия муцун, че яде по малко. инче си пие водичка, много е игрив, весел...
докторът ми се казва д-р Николай Чолаков - работи заедно с д-р Мая Перчинска на Казбек 41 в кв Борово, София.
Пиша тук, защото бих искала да ми препоръчате още един доктор за второ мнение, както и ваше мнение, ако имате опит в тази неприятна болест на малките кожухчета."

извинявам се за дублирането

#245 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2009 - 09:08 PM

Как е малкият оправя ли се вече ? Като чета такива неща просто тръпки ме побиват :ud_009:
User's Signature

#246 Потребителят е офлайн   n_mut Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2009 - 12:03 PM

Даа с право да те побият тръпки.
Когато четох първият пост на това момиче и писах по повод на кученцето и Макси, за който от сърце се моля да се оправи, умишлено спестих цялата история на моето първо бебе- йорки, донесено "от Унгария" милата душица живя при мен само 5дни от които последните три бяха големи ама големи мъки и така си отиде в мъки....
И затова така реагирах когато попитах абе няма ли кой да ги спре тия дето ги носят хем мини хем йорки хем с ваксина ...
puppito стискам палци и се моля да пишеш скоро че вече сте добре!!!

#247 Потребителят е офлайн   n_mut Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2009 - 01:32 PM

Искам да Благодаря отново и отново на Светлето- Yorkibows благодарение на нея имам едни невероятни прекрасни йоркширски териери които са ми много голяма радост а от една година и на моят малък син! Съжалявам че по- рано не открих че в Бг има наистина развъдници от висока класа, създадени от хора които обичат тази невероятна порода.

#248 Потребителят е офлайн   puppito Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 June 2009 - 02:54 PM

Здравейте!
Слава Богу, малкият се подобрява с всеки изминал ден. Голям е игрушко и е много, много миличък!
Скоро трябва да е напълно здрав малкият мишок. много е игрив и живичък и е голям актьор :)

да, всички тук бяха много прави да ме порицаят. аз си мислех, че много съм чела, ама май по-скоро съм сеинформирала как се гледа кученцето, а не защо, как и кога се взима :)

благодаря ви за пожеланията :)

#249 Потребителят е офлайн   ilina888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2009 - 09:10 PM

Показване на мнениетоpuppito, в Jun 30 2009, 01:54 PM, написа:

Здравейте!
Слава Богу, малкият се подобрява с всеки изминал ден. Голям е игрушко и е много, много миличък!
Скоро трябва да е напълно здрав малкият мишок. много е игрив и живичък и е голям актьор :)

да, всички тук бяха много прави да ме порицаят. аз си мислех, че много съм чела, ама май по-скоро съм сеинформирала как се гледа кученцето, а не защо, как и кога се взима :)

благодаря ви за пожеланията :)

Хей,много се радвам че е по-добре,чакаме да пуснеш снимчици :af_089:
User's Signature

“The average dog is a nicer person than the average person.”
― Andy Rooney

Качена снимка
Качена снимка

#250 Потребителят е офлайн   puppito Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 July 2009 - 09:34 AM

надявам се да питам на правилното място:
с докторите си говорехме че е твърде вероятно тази 1-ва ваксина в паспорта му изобщо да не е правена. човекът от когото взех Макси твърди че е правена, но как за Бога мога да съм сигурна (мдааа, знам, знам - аз съм си виновна :wub: )

въпросът ми е - док настоява да започнем с 1-ва вксина, когато Макси е напълно здрав.
обаче аз много се притеснявам ако пък има вече 1-ва ваксина и сега пак сложим 1-ва...няма ли да стане някакво натрупване...не е ли вредно? има ли някакъв тест с който да се провери правена ли е ваксина на куч?

#251 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2009 - 09:54 PM

Показване на мнениетоpuppito, в Jul 1 2009, 07:34 AM, написа:

надявам се да питам на правилното място:
с докторите си говорехме че е твърде вероятно тази 1-ва ваксина в паспорта му изобщо да не е правена. човекът от когото взех Макси твърди че е правена, но как за Бога мога да съм сигурна (мдааа, знам, знам - аз съм си виновна :wub: )

въпросът ми е - док настоява да започнем с 1-ва вксина, когато Макси е напълно здрав.
обаче аз много се притеснявам ако пък има вече 1-ва ваксина и сега пак сложим 1-ва...няма ли да стане някакво натрупване...не е ли вредно? има ли някакъв тест с който да се провери правена ли е ваксина на куч?

На каква възраст е Макси сега?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#252 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2009 - 11:14 PM

Няма проблем да повторите ваксината .... още повече след като в тази възраст е болно надали има стабилен имунитет и е изградил стабилна защита от първата ваксина ! Аз бих я повторила при колебание!!! За ваше спокойствие аз самата реваксинирам всички кучета който купувам от други развъдници независимо от написаното в паспорта!!!
User's Signature

#253 Потребителят е офлайн   EkAtErInA_R Икона

Публикувано: 04 July 2009 - 05:14 PM

Здравейти,
Името ми е Екатерина и имам йорки-Роналдо,на 1 год. и 8 мес.
Преди няколко дни Рони започна да се държи много странно. По цял ден лежи и почти не яде, а когато пипнах нослето му, за да видя дали е сухо- той отскочи назад. След това започна да си тръска главата и сякаш се опитва да извади нещо от носа си. Мисля, че е възможно да е попаднало нещо в едната дясната му ноздра.
Аз веднага го заведох на ветеринар и той ме посъветва да го наблюдавам известно време и ако се влоши да отида отново.
Всички вкъщи го наблюдавахме и нищо не стана, но днес сякаш ми изглежда по-зле от вчера.
Моля Ви за съвет тъй като не искам за всяко нещо да притеснявам ветеринаря.
Благодаря предварително!

#254 Потребителят е офлайн   EkAtErInA_R Икона

Публикувано: 04 July 2009 - 05:16 PM

Съжалявам ,че препратих съобщението.

#255 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2009 - 07:34 PM

Ако сте от София свържете се с Лидия найстина има добри доктори нека те кажат мнението си все пак от много глава не боли! Дано се оправи малкия Роналдо! Телефона и е 0888575573 Лидия
Успех :ae_085:
User's Signature

#256 Потребителят е офлайн   EkAtErInA_R Икона

Икона за мнението  Публикувано: 05 July 2009 - 12:02 PM

Всъщност не съм от София, но благодаря за съвета :smile: , тъй като Роналдо вече е много по-добре.
Сутринта изяде цяла купичка с вкусотии и в момента бяга наоколо.Ветеринарят каза, че няма причина да се притеснявам толкова вече, само да го наблюдавам от време на време.

#257 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2009 - 06:30 PM

Страхотни новини!!! Браво само игри и здраве Ви пожелавам!!! :ae_085:
User's Signature

#258 Потребителят е офлайн   mama na Bari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2009 - 09:03 AM

Здравейте! Вчера заведохме наш Бари да му покажем морето и пясъка. Падна голяма игра. Най му хареса пясъка, морето го гледахме от далеч. Направи ми впечатление, че муцуната му е постоянно нацапана с пясък, но не предполагах, че ще го яде. Вечерта с изумление видях, че до изпражненията му има изакана и малка купчинка пясък. Че притеснението ми е, дали има нещо общо това, че от вчера отказва да яде. Днес е омърлушен и постоянно си почива. Пробвах с малко кашкавалче, но го хапна без апетит, сякаш да не ме обиди. Дали имам повод за притеснение? Ако има някой с подобен проблем, ще се радвам да помогне. Но съм решила, че до след обяд ако не живне, ще го заведа на док.

#259 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2009 - 02:10 PM

Зависи количеството пясък което е погълнал.... мойте също са правили този номер и в изпражненията си имат пясък хубавото е че все пак го изхожда.... Дайте му Дуфалак за бебета според схемата за бебе ... мисля че до утре ще е същия палав Бари !
Успех!!! ae_085.gif
User's Signature

#260 Потребителят е офлайн   mama na Bari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2009 - 05:49 PM

Благодаря, Мария! Мисля, че не греша името и надявам се не те обиждам, като се обръщам към теб така. Ще го имам предвид за друг път. Струва ми се, че тази прахосмукачка Бари е по-добре. Аз още преди обяд звъннах на доктора, но и той ме успокои. Вече си хапва, а и по игрите с Буба съдя, че ни се е разминало притеснението. Малеее, като го видя така да си полягва... направо сърцето ми се обръща. Даже и не го изкъпах днес, за да не му наруша спокойствието. От как го взехме - животът ми не е същият! А да не споменавам, че мъжът ми все ме поднася, че съм влюбена! Влезе ми под кожата това диване и това си е. wub.gif
И още нещо. Трябва да ви кажа, че този форум ми стана като настолна книга. ae_085.gif Кой какво прави.... аз все препрочитам по нещо. Благодаря,че ви има!

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни