Dog.bg Форуми : Здравни проблеми и въпроси

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравни проблеми и въпроси

#321 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 October 2009 - 08:45 AM

Няма гъбички ea_103.gif просто я изкъпете йоршира не е като другите кучета има козина и кожа близка до човешката е представете си да не си миете главата един месец ea_103.gif

User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#322 Потребителят е офлайн   julinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2009 - 08:52 AM

Ами да и аз така си мислех, но незнам.Добре кога мога да я изкъпя когато попитах ветеринаря каза,че била малка тя на 15ти ще направи три месеца .. Колко още да чакам..тя явно не и е приятно щом се чеши..аз си го обеснявах точно така както при хората .. Аз когато не се изкъпя 2 дни също ме сърби и не ми е приятно..
User's Signature

Качена снимка

#323 Потребителят е офлайн   Xela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:[url=http://www.minidog.info][img]http://www.minidog.info/lines/line_206_beg_427_time_1247342400_col_000000_text_34313732363336383639.gif[/img][/url]
Публикувано: 03 October 2009 - 10:54 AM

Ние също имаме пърхут, за сега само по главичката съвсем малко. Нямам търпение да го изкъпя, но и на нас вет ни каза, че е рано. Трябвало да стане на 5 м. Сега сме на 2,5. Не знам как ще изтърпим до тогава dry.gif Трябва да се изобрети нещо за сухо почистване ab_041.gif поне животинката да не чувства дискомфорт.
User's Signature

Качена снимка

#324 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2009 - 11:13 AM

Цитат(Xela @ Oct 3 2009, 11:54 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ние също имаме пърхут, за сега само по главичката съвсем малко. Нямам търпение да го изкъпя, но и на нас вет ни каза, че е рано. Трябвало да стане на 5 м. Сега сме на 2,5. Не знам как ще изтърпим до тогава dry.gif Трябва да се изобрети нещо за сухо почистване ab_041.gif поне животинката да не чувства дискомфорт.

На пет месеца та това са 150 дни ще смърди ужасно а за козината не мога да ти опиша в какъв вид ще е . До третия не се къпе ми каза вета на мен ... но където са 2,5 там са и три месеца.... Моли я къпя от 2,5 месеца естествено много внимателно , и после със сешоара задължително. Като се има в предвид , че не сме болнави и е била напълно здрава при къпане
И ако все пак си решила да се подложиш на това има само ароматизираща пудра , но не знам дали става в комбинация с пърхут да се ползва
И на мен ми казаха че кучето се къпело веднъж месечно , кучетата да но не и йоркитата
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#325 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2009 - 12:33 PM

Цитат(julinka @ Oct 3 2009, 06:25 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ами незнам, наистина незнам какво да правя :( Ох днеска ще отидем най-вероятно до ветеринаря защото това не може да продължава...А тези гъбички .. лекуват се нали? Опасно ли е...

Да, разбира се, че се лекуват. Просто лечението е доста продължително и неприятно по-скоро за собственика. Повечето кучета купени от зоомагазини имат гъбички. А Вие от къде сте?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#326 Потребителят е офлайн   Ellly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2009 - 03:38 PM

Цитат(Xela @ Oct 3 2009, 11:54 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Лелееееее кой е тоя ветеринар бе, потресена съм ud_009.gif - какъв е проблема да си изкъпете кучето не мога да разбера, не пърхот ами краста ше хване. Аз мойта на 2 месеца я взех и развъдчика ми даде шампоан и веднага си я изкъпах и от тогава праз 10 нди се къпем и няма проблеми. Изкъпете си я, че кой знае какво му е гадно на кученцето.
User's Signature

Качена снимка

#327 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2009 - 04:08 PM

Как няма да сте потресени аман от доктори .... в крайна сметка ХИГИЕНАТА Е ЗДРАВЕ!
Не знам какъв е проблема на повечето доктори като им се говори за къпане... не бива те да ги къпят.
Аз къпя кученцата си още от 40 дена и на всеки 15 дена до края на живота им...
Преди години имах случай на мой клиент който 6 месеца не му дали доктори да си изкъпе кучето а само му изписвали помади за мазане... горкото животинче добре че накрая се сетил да ми се обади изкъпахме го и се прероди и кучето и стопанина!!!
User's Signature

#328 Потребителят е офлайн   Xela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:[url=http://www.minidog.info][img]http://www.minidog.info/lines/line_206_beg_427_time_1247342400_col_000000_text_34313732363336383639.gif[/img][/url]
Публикувано: 03 October 2009 - 05:27 PM

Ми и на мен ми беше странно, чак пък 5 месеца...и като го знам Арчи какъв е чистофайник...всичко трябва да му мирише на прано ab_041.gif Ще изчакам още малко и ще има БАНЯЯЯЯ af_089.gif само със сушенето не знам как ще се справим. Аз от както е при мен се опитвам да го свикна със сешоара, но без успех :( Това май е единственото, което не съм постигнала, като се има впредвид, че дори си мием зъбките с четка и не се противим... Не искам да се стресира, а няма друго нещо, от което да го е страх толкова, колкото от сешоара, ама това май вече е за друга тема. Благодаря на всички, че давате толкова полезна информация.
User's Signature

Качена снимка

#329 Потребителят е офлайн   yorki_svetla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2009 - 06:09 PM

Моите наблюдения относно докторите показват че:90% от практикуващите ветеринарни лекари са завършили най-рано преди 10 години и са обучавани по учебници от 1960г.От тогава до днес медицината толкова много е напреднала,има интернет,телевизионни канали специално за ветеринари,има толкова много апаратура,инструменти,медикаменти и т.н. просто някои от тях не искат да се развиват,не искат да научат нищо ново.На мен редовно ми се случва да се "скарам" на някой ветеринар да не ми обърква клиентите.Някои от тях категорично отказват да повярват,че има шампоани за бебета,шампоани за честа употреба,шампоани за дългокосмести породи,специални за бели кучета и т.н.Този конфликт не е прецедент в практиката на ветеринарите,а е ежедневие.По-разумните приемат съвети и до месец са си направили вече щанд в кабинета с козметика и подробно са я изучили,така че да могат да я предлагат компетентно,но болшинството си лежат на старите лаври и хич не им дреме.
Скъпи стопани,оставете лекарите само да лекуват вашите любимци,избягвайте да им обеснявате кой какво ви е казал за хранене,къпане,възпитание и въобще за отглеждане.За съжаление много от ветеринарите на са отгледали и едно куче през живота си-аз лично познавам 5 такива доктори.Безразборното събиране на информация от където и да е,може само да ви обърка и в крайна сметка пак сте тук във форума с въпрос,на който отговора е даден вече няколко пъти.
User's Signature

здрави и красиви
www.yorkibows.com

#330 Потребителят е офлайн   mama na Bari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2009 - 06:09 PM

Бари го взехме, когато беше на 2.5 мес. Казаха ни, че е хубаво да изчакаме няколко дни за да се адаптира към новата обстановка и тогава спокойно да го изкъпем. Къпането е своеобразен стрес за животинката. Особено след като още не е свикнал с новите си стопани. От тогава го къпя на всеки 10 дни. На 8-9 ден той вече започва да се чеше. Не мога да си представя да не се къпе йорки до 5 мес. възраст. Наистина собствениците трябва да се ориентират към ветиринари, които не само са такива, но и да им е позната породата "йорки".

#331 Потребителят е офлайн   Xela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 October 2009 - 08:58 PM

Много благодаря на всички. Явно док е свикнал с по-големи породи защото като видя Арчи и каза "Аууу колко е малък..." Днес имаме напредък smile.gif току що се изкъпахме. Беше се омазал с пико на половина и вече нямаше как. Всичко мина безаварийно af_089.gif Дори със сешоара нямахме голям проблем, на края даже му хареса ab_041.gif ,поне така ми се стори защото се кротна легнал, а козинката каква стана...просто коприна. До сега беше на клечки въпреки всекидневното ресане. От пърхута и помен няма, а как хубаво миришем сега........нямам думи... ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#332 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2009 - 09:07 PM

Аз пък за много неща изхождам по пътя на логиката !
Например едно бебе след като се роди (човешко) се къпе всеки ден ! С майка ми съм спорила като са били мойте малки и особено зимата че не ми се къпят всеки ден защото са чисти ab_041.gif а тя казваше не ги къпеш защото са мръсни а за здраве!!!
От половин година известен доктор тук ми каза след като се роди бебето да го измия с хладка вода (кученце бебе) в началото бях скептична а той дори ми го обясни научно ... подобряв кръвообращението и адаптира организма по бързо към "по хладната " среда в която излиза бебето от утробата на майката ... в интерес на истината всяко бебе от тогава много по бързо засуква по борбено е и жизнено!
ТАКА чЕ ПЪТ НА КЪПАНЕТО ae_085.gif
User's Signature

#333 Потребителят е офлайн   Xela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 October 2009 - 09:33 PM

Явно йоркитата са по-близо до нас хората от останалите кучета, Арчи по време на банята беше учудващо кротък. И със сешоара и след това... има ми доверие детето. Мислех, че е невъзможно да се изсушим. Дано да не се е парализирал от страх.
User's Signature

Качена снимка

#334 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2009 - 02:15 AM

Аз май съм единствената късметлийка по отношение на ветринари. Моите не стига, че непрекъснато са по семинари ами и на специализации в чужбина ходят. И даже кучета си имат. Едните даже от ІІІ група. И ме научиха инжекции да слагам за да ми излиза по-евтино. Ето виждам Мимето как се смее. Ама на мен хич не ми беше смешно докато преодолея психологическата бариера, че болка няма, а манипулацията е необходима. А те се шегуваха с мен като ми казваха: "Ето ние сме ветринарни доктори и даже инжикции знаем как да слагаме, пък ти кучета отглеждаш трябва да можеш повече". Съжалявам, че повечето не стига, че си взимат кучета от неподходящи хора, но и на кадърни доктори не попадат. Ще помогна поне с доктори, на тези, които са от София и тези доктори с които работя вече 9 години не само знаят как да поставят диагнози, как да лекуват, но и знаят как правилно да се отглеждат различните породи.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#335 Потребителят е офлайн   julinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2009 - 06:58 AM

Утре и ние ще се изкъпем!! Нямам обаче никаква идея какъв шампоан да и взема ... и от къде :( Някой може ли да ми даде някакви насоки към шампоана...и ако има такива от Варна да ми кажат даже и къде има :) Нямам търпение ... Тя мирише страшно много,защото е била в клетка и си е вършела нуждите там където е живяла,спала и е играла..Просто е някакъв ужас :) Дано и хареса :) Аз четох темата за къпането..ще следвам всички насоки..само шампоана е проблем ама май не е за тази тема :( А и цената не ме интересува предпочитам да е по скъп и качествен! Искам най-доброто за нея :)
User's Signature

Качена снимка

#336 Потребителят е офлайн   julinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2009 - 07:04 AM

А относно ветеринарите , наистина първоначално попаднах на най-лошите такива.Имах куп въпроси задавах ги,но оставаха някъде в пространството.Доктора по всевъзможни начини се мъчеше да избегне въпросите ми (явно просто нямаше отговори на тях) Естествено повече не отидохме там,но все пак като за първите няколко пъти имах нужда от много съвети.. И същия този доктор каза да не я къпя .. Не каза до кога само каза,че е малка.Беше много странно,защото все пак тя е била на много нехигиенично място и незнам не си обеснявах защо..Ужас! Каквото и да го питах той изобщо не искаше да ми отговори..Интересуваше го единствено да ми вземе пари за това и за онова..Много жалко...И понеже аз още бях във еуфория,че имам йорки и седях кимах с глава и плащах на касата..дадох страшно много пари за нищо! Майната им на парите,но и не получих нищо в замяна.Той дори не ми каза колко валентна ваксина би на кучето ми.Смених ветеринаря този ми се стори много по добре.Стараеше се да ми обясни всичко нужно ми за момента,но забравих да го питам и него за къпането.. и така си стояхме..
User's Signature

Качена снимка

#337 Потребителят е офлайн   Xela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 October 2009 - 08:03 AM

julinka, Аз изкъпах Арчи с бебешки шампоан и после му сложих балсам на Глис Кур. Не бяхме подготвени за къпане още, но четох из форума, че може и с човешка козметика ако им понася и рискувах. Като гледам няма проблем. А какав хубав стана... Къпете се смело :)
User's Signature

Качена снимка

#338 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2009 - 08:05 AM

Цитат(julinka @ Oct 4 2009, 04:58 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Утре и ние ще се изкъпем!! Нямам обаче никаква идея какъв шампоан да и взема ... и от къде :( Някой може ли да ми даде някакви насоки към шампоана...и ако има такива от Варна да ми кажат даже и къде има :) Нямам търпение ... Тя мирише страшно много,защото е била в клетка и си е вършела нуждите там където е живяла,спала и е играла..Просто е някакъв ужас :) Дано и хареса :) Аз четох темата за къпането..ще следвам всички насоки..само шампоана е проблем ама май не е за тази тема :( А и цената не ме интересува предпочитам да е по скъп и качествен! Искам най-доброто за нея :)

Biogance с масло от жожоба или Canina с масло от норка. Това може да намериш на българския пазар, другото трябва да поръчваш през интернет, а и доколкото знам във Варна нямате кой знае какав избор. Имате един фризьорски салон за кучета близо до Чаталджа, виждала съм в общата тема "Грууминг", че има и магазин към фризьорския салон и добри отзиви за жената, която го държи. Така, че успех

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#339 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2009 - 08:09 AM

Цитат(Xela @ Oct 4 2009, 06:03 AM) <{POST_SNAPBACK}>
julinka, Аз изкъпах Арчи с бебешки шампоан и после му сложих балсам на Глис Кур. Не бяхме подготвени за къпане още, но четох из форума, че може и с човешка козметика ако им понася и рискувах. Като гледам няма проблем. А какав хубав стана... Къпете се смело :)

е може един път, но не постоянно

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#340 Потребителят е офлайн   julinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2009 - 08:09 AM

Мерси ще отида утре до там да го разуча къде точно е... и после право в банятаааааа :))) А то пречи ли нещо,че още няма трета ваксина,предполагам не но все пак? Сигурно съм много досадна ?:) Извинете ме за което, но няма с кой да се консултирам..:(
User's Signature

Качена снимка

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема