Dog.bg Форуми : Декоративни птици 2

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (120 Страници) +
  • « Първа
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Декоративни птици 2

#1461 Потребителят е офлайн   soikata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 November 2007 - 05:47 PM

Методи, а ти защо държиш точно на тази порода кокошки? Ако е за красота и декорация има много други които са като изрисувани и много по семпли на големина, за яйца са други видове. Тази порода за да я размножаваш и гледаш правилно ти трябва голям двор или извъндворна поляна с много трева и пясък и никаква кал.Само ще ти кажа че 5 брами ровят градината така както едно диво прасе. И не на последно място правилната селекция не допуска петел брама да се гледа с дребни кокошки защото им размазва кокалите а излюпените пиленца от домашна кокошка и брама приличат на декор от филм за Джурасик парк.

#1462 Потребителят е офлайн   metko_12 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2007 - 06:50 PM

Ами 50-60 квадрата ливада не им ли стигат?Аз имам много широк и просторен двор.Мисля да правя волиера ама ако им трябва повече място просто ще заградя,без да правя и от горе.Когато ми докарат брамите почвам по малко да продамам домашните.Наясно съм че им размазва кокалите виждал съм петел брама с обикновени кокошки,бяха почти чисто голи.все пак обаче двора ше го деля като взема и холандци и джинки 5-6 от мойте.но ще имат поне 10 квадрата за разходки.
Да си кажа пак то тия писания никой не ги чете но онова пиле го създадох като кръстосах джинков баща безпороден толково лют че скача да бие сокол и кокошка между джинка и кокошка ниска и набита сс троен гребен.Резултатът е ниско набито с малък гребен почти няма,малки крила не много голяма глава среднодълъг здрав клюн и избухив характер побеждава 5 пъти по големи от него като е още на 6 месеца .
User's Signature

Качена снимка  Качена снимка

#1463 Потребителят е офлайн   soikata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2007 - 08:50 PM

Щом имате такъв голям двор значи си заслужава да започнеш нещо по-сериозно. Аз лично бих предпочел там да се разхожда една двойка пауни вместо брами. Видях в твоите снимки че си гледал и златен фазан но нещо е много "тъжен"този. Вярно че първоначално ще ти коства повече пари, но повярвай ми удоволствието е много по-различно. Кокошките ядат три пъти повече от дивата декорация и при сегашните цени на фуража вече едно паунче младо струва 3 чувала жито а кокошките ще ги изядат за един месец. Сега е момента да си поръчаш и да ти донесат млади птици на изгодни цени. За пример сега една женска фазанка се намира за 40-50лв. а пролетта ще ти я донесат от Сърбия за 100-120лв. Емо имаше млади пауни за по 100лв. но пролетта стават 150-180лв.Така е и с другите птици които са на дворно отглеждане и люпят по веднъж в годината.

#1464 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2007 - 09:02 PM

Както винаги Ванчо е абсолютно прав :palec:
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#1465 Потребителят е офлайн   metko_12 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2007 - 09:05 PM

Наясно съм,НО аз съм на 13 човече откъде мислиш че мога да взема пари за пауни и фазани.Нашите не ме финасират с 1 стотинка щото те ги мразят пернатите благодаря им,че поне ме търпят.Храната ми я купува дядо ми.Аз само въдя продавам разправям се.Сега имам много хубави мутации на обикновената кокошка-чрез кръстосване на големи и джинки и подбиране направих красиви средно големи кокошки с голяма носливост(нормални яйца)и малко ядът.Имат склонност към мътене като джинките.
Сего спестявам някой лев да направа една две волиери и да вземя накоя друга кокошчица и фазани искам ма нямам достатъчно пари.

Ей сега ще намеря една снимка ,на която се вижда двора.
User's Signature

#1466 Потребителят е офлайн   metko_12 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2007 - 09:14 PM

Ето тук се вижда ена част от двора но има още доста.Снимката е старичка и някои работи са променени вече но двора си е толкова голям.
На брамите се спрях защото имам слабос към гащатите породи пък и искам да има къкво да се яде в тях.
User's Signature

#1467 Потребителят е офлайн   trionix Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2007 - 09:43 PM

Цитат

Наясно съм,НО аз съм на 13 човече откъде мислиш че мога да взема пари за пауни и фазани.Нашите не ме финасират с 1 стотинка щото те ги мразят пернатите благодаря им,че поне ме търпят.Храната ми я купува дядо ми.Аз само въдя продавам разправям се.Сега имам много хубави мутации на обикновената кокошка-чрез кръстосване на големи и джинки и подбиране направих красиви средно големи кокошки с голяма носливост(нормални яйца)и малко ядът.Имат склонност към мътене като джинките.
Сего спестявам някой лев да направа една две волиери и да вземя накоя друга кокошчица и фазани искам ма нямам достатъчно пари.

Методи,ти си железен бе пич.Стези кокошки дето ти ядат малко пък снасят много направо вземи си отвори ферма за яйца. ;DИначе ако имаш път към Пловдив,бих ти подарил чифт кокошки. :palec:

#1468 Потребителят е офлайн   metko_12 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2007 - 09:51 PM

Цитат

Цитат

Методи,ти си железен бе пич.Стези кокошки дето ти ядат малко пък снасят много направо вземи си отвори ферма за яйца. ;DИначе ако имаш път към Пловдив,бих ти подарил чифт кокошки. :palec:

Бих ги взел с удоволствие!Ти какви породи имаш?
User's Signature

#1469 Потребителят е офлайн   trionix Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2007 - 10:13 PM

За сажаление нямам брами,а харесвам малките породи. :blink:

#1470 Потребителят е офлайн   soikata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2007 - 09:21 AM

Ники, тук в двора на Методи виждам и една овчарка или каракачанка като за теб ;)

#1471 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2007 - 09:44 AM

Ааа той и в други теми я е поствал ;D

Чавдаре,приемаш ли гости в неделя ,за 15 минути ,за да си купя папагала? :blink:
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#1472 Потребителят е офлайн   Ofika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2007 - 03:37 PM

Цитат

Тази порода за да я размножаваш и гледаш правилно ти трябва голям двор или извъндворна поляна с много трева и пясък и никаква кал.Само ще ти кажа че 5 брами ровят градината така както едно диво прасе.

Вярно е. Изключително непрактични са за гледане навън.
У дома има домашни подобрени кокошки, които едвам пристъпват като вали дъжд и се накалят. А как ровят...
User's Signature

New concept in the dog world http://www.doginfo.info

#1473 Потребителят е офлайн   КАШО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2007 - 04:14 PM

Цитат

Ето тук се вижда ена част от двора но има още доста.Снимката е старичка и някои работи са променени вече но двора си е толкова голям.
На брамите се спрях защото имам слабос към гащатите породи пък и искам да има къкво да се яде в тях.
метко ,даи да видим ку4ето ,за гащатите кокошки лесно,пролетта мога да ти дам яйца от тях ;)

#1474 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2007 - 08:00 PM

Малко корели
User's Signature

#1475 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2007 - 08:02 PM

Вълнисти с корели
User's Signature

#1476 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2007 - 08:04 PM

Рубино
User's Signature

#1477 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2007 - 08:07 PM

;D
User's Signature

#1478 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2007 - 08:10 PM

Малко амадини
гулдови
зеброви
астрилди тръстикови
User's Signature

#1479 Потребителят е офлайн   metko_12 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2007 - 02:23 PM

Цитат

Ники, тук в двора на Методи виждам и една овчарка или каракачанка като за теб ;)

То аз и кучетата си обичам обаче като пишех в другите теми за кучетата получавах лоши отзиви че кучето е с кафяви петна и вече не пиша.
Който желае петле дребно на два месеца брадато и качулато -7лв на година брадато гащато качулато с троен гребен-15лв кокошка джинка гащата-10лв  ;D ;)
User's Signature

#1480 Потребителят е офлайн   metko_12 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2007 - 02:25 PM

Цитат

Цитат

Тази порода за да я размножаваш и гледаш правилно ти трябва голям двор или извъндворна поляна с много трева и пясък и никаква кал.Само ще ти кажа че 5 брами ровят градината така както едно диво прасе.

Вярно е. Изключително непрактични са за гледане навън.
У дома има домашни подобрени кокошки, които едвам пристъпват като вали дъжд и се накалят. А как ровят...

Наясно съм и съм готов да жертавам двора.Но ми е чудно защо сте кръстосвали брамите с домашни кокошки като е по добре да гледате чистата порода?
User's Signature

• (120 Страници) +
  • « Първа
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена