Декоративни птици 2
Публикувано: 05 November 2007 - 07:49 PM
http://pheasant.dir....h...700&dflid=3
Това как се казва?
Публикувано: 05 November 2007 - 08:07 PM
Скайп имам и там съм така - nikigeen,ама в момента нямам слушалки и микрофон и трябва все да се пише.Кофти ,но другата седмица ще е всичко наред :blink:

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 05 November 2007 - 08:14 PM
Цитат
Бурковите папагали или както ги наричат още - буркови неофеми и буркиево треварче, са австралийски чеда с дължина на тялото от 19 до 22 см.За цвета не ми се иска да обяснявам ,защото ми е по-лесно да сложа една ,две снимки ,още повече ,че към момента съществуват доста на брой цветни мутации.Половият диморфизъм е слабо изразен (при дивата форма на оцветяване),при мъжките над човката и очите има синкаво оцветяване,докато при женската то липсва и главата е надлъжно щрихована.Тя е и с по-мътни цветове.
Мътят в гнездилки с размери 17х17х25 см ,с отвор 6-6.5 см.Женската снася до около 6 броя яйца , които мъти 17-18 дена ,а мъжкият я храни.Младите пилета излизат след около един месец ,а след това родителите им ги доизхранват още 10-15 дни.Могат да гнездят няколко пъти годишно ,но според мен най-добре е два пъти.Без проблеми може да се отглежда в сборно ято заедно с други птици ,които не са агресивни.Често се ползват за осиновители на други претенциозни видове папагали .
Към храненето не са претенциозни.Нормална смеска за папагали или финки е достатъчна .Хубаво е обаче количеството на слънчогледа да се регулира ,тъй като често се наблюдава затлъстяване извън размножителния период.Есента и зимата може свежа витаминозна храна,разни зеленини ,покълнеци и филизи.През размножаването е добре да се дава смес от настъргани твърдо сварени яйца и извара и сухар в мляко,стъргани ябълки ,моркови и цвекло.Хубаво е да имат пясък или сепийна кост.
Общо взето са много приятни папагалчета.Никога не гризат с човката дървените части от клетката ,ако има такива,не хапят и издават тихи мелодични подсвиркания .Малко са меланхолични и са по-активни сутрин или вечер.
Основен проблем е че са зиморничави ,а пък течението направо ги мори.Добре е зимата да са на закрито и при възможност малко затоплено помещение.
Цитат
Бурковите папагали или както ги наричат още - буркови неофеми и буркиево треварче, са австралийски чеда с дължина на тялото от 19 до 22 см.За цвета не ми се иска да обяснявам ,защото ми е по-лесно да сложа една ,две снимки ,още повече ,че към момента съществуват доста на брой цветни мутации.Половият диморфизъм е слабо изразен (при дивата форма на оцветяване),при мъжките над човката и очите има синкаво оцветяване,докато при женската то липсва и главата е надлъжно щрихована.Тя е и с по-мътни цветове.
Мътят в гнездилки с размери 17х17х25 см ,с отвор 6-6.5 см.Женската снася до около 6 броя яйца , които мъти 17-18 дена ,а мъжкият я храни.Младите пилета излизат след около един месец ,а след това родителите им ги доизхранват още 10-15 дни.Могат да гнездят няколко пъти годишно ,но според мен най-добре е два пъти.Без проблеми може да се отглежда в сборно ято заедно с други птици ,които не са агресивни.Често се ползват за осиновители на други претенциозни видове папагали .
Към храненето не са претенциозни.Нормална смеска за папагали или финки е достатъчна .Хубаво е обаче количеството на слънчогледа да се регулира ,тъй като често се наблюдава затлъстяване извън размножителния период.Есента и зимата може свежа витаминозна храна,разни зеленини ,покълнеци и филизи.През размножаването е добре да се дава смес от настъргани твърдо сварени яйца и извара и сухар в мляко,стъргани ябълки ,моркови и цвекло.Хубаво е да имат пясък или сепийна кост.
Общо взето са много приятни папагалчета.Никога не гризат с човката дървените части от клетката ,ако има такива,не хапят и издават тихи мелодични подсвиркания .Малко са меланхолични и са по-активни сутрин или вечер.
Основен проблем е че са зиморничави ,а пък течението направо ги мори.Добре е зимата да са на закрито и при възможност малко затоплено помещение.
Публикувано: 05 November 2007 - 08:15 PM
Цитат
http://pheasant.dir....h...700&dflid=3
Това как се казва?
Това е антверпенска брадата джинка.От нея има доста интересни разцветки

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 05 November 2007 - 08:28 PM
Емо, такива да се намират по пазарите?
Прикачени файлове
-
DSC00575.JPG (100.2K)
Брой сваляния: 57 -
DSC00575.JPG_thumb (86.73K)
Брой сваляния: 63

Публикувано: 05 November 2007 - 09:01 PM
Прикачени файлове
-
Resize.zip (327.39K)
Брой сваляния: 43

Публикувано: 05 November 2007 - 09:06 PM
Прикачени файлове
-
Image_1742.JPG (100.12K)
Брой сваляния: 104 -
Image_1742.JPG_thumb (29.68K)
Брой сваляния: 45 -
DSC00575.JPG (100.2K)
Брой сваляния: 40 -
DSC00575.JPG_thumb (86.73K)
Брой сваляния: 32

Публикувано: 05 November 2007 - 09:16 PM
Цитат
Ама всъщност мисля ,че с тази версия сега на форума проблема със размерите не би трябвало да го има.Опитай.

Публикувано: 06 November 2007 - 07:34 AM
В случай че има шабо женско и не е черно ще взема едно пък ако го харесаш ще ти го дам,ако ли не ще си го запазя.Сега мислим да взимам истинско шабо как си требе по разцветки не тея български шарении.Оригиналните цветове много ми харесват.
Публикувано: 06 November 2007 - 10:33 AM
Цитат
Този блог не е ли твой: http://draac.dir.bg/
Редакция.
Цитат
Тъй е като пиша без да прочета всичко. :samoubiec:
Публикувано: 06 November 2007 - 11:08 PM
Прикачени файлове
-
BORIS-09.2007 022.jpg (1.01MB)
Брой сваляния: 41 -
BORIS-09.2007 022.jpg_thumb (84.02K)
Брой сваляния: 37
Публикувано: 07 November 2007 - 09:19 AM
Прикачени файлове
-
Bulgaria_Breeding_Stations.jpg (399.68K)
Брой сваляния: 58 -
Bulgaria_Breeding_Stations.jpg_thumb (104.6K)
Брой сваляния: 39 -
Bulgaria_Fishing.jpg (203.76K)
Брой сваляния: 54 -
Bulgaria_Fishing.jpg_thumb (80.37K)
Брой сваляния: 35
Публикувано: 07 November 2007 - 09:30 AM
Прикачени файлове
-
Bulgaria_Sightseeing_Map.jpg (1.58MB)
Брой сваляния: 59 -
Bulgaria_Sightseeing_Map.jpg_thumb (102.35K)
Брой сваляния: 30
Публикувано: 07 November 2007 - 06:48 PM
Публикувано: 07 November 2007 - 09:36 PM
Цитат
еее жалко аз като ви доида на гости да се запознаем въобще без животинка ли ше ме пратите да си тръгна ;)

всяко яйце-бомба,всяка кокошка летяща крепост срещу агресорите!(лозунг в птицеферма)