Декоративни птици 2
Публикувано: 03 March 2008 - 09:21 PM
Цитат
Под изложби какво да разбираме,едва ли са БГ изложби.От скоро ли са или са по-старички изложби.Днес си взех едно петле(шабо)от пазара в Подуяне :samodovolen: ,дадох некаф къдрав петел за него дето ядеше най малко по кило жито на ден ;D ;D ;D
Ами то в България такива изложби не могат да станат ,освен ако не почнеме ние да ги организираме ;D ;DСтари са снимките

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 03 March 2008 - 09:28 PM
Никола,онези широ - шабо на твоя глог ,тоест белите с черно опашки твои ли са?Отдавна не съм виждал такова нещо.Браво.Ще взимаме от тях :->)
И защо ,винаги се чудя викате на смехурките ,скумрии? ;D
И защо ,винаги се чудя викате на смехурките ,скумрии? ;D

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 04 March 2008 - 09:27 AM
Много яко,скумрия.Мене ме по-кефи оранжевото шабо.Тая сутрин как сам заобиколен от 3 двора,и в 3-те гонех новото петле-шабото.И накрая като гледах 1 час с бинокъл го видях,едвам го хванах,от двор в двор летеше.Направих му прическа на крилата.
Публикувано: 04 March 2008 - 06:28 PM
И няма да има нищо общо със сегашната снимка ;D
А това са инкубатори от хладилник и моя работа.Дървения е за 700 яйца ,а този от хладилник за 450
А това са инкубатори от хладилник и моя работа.Дървения е за 700 яйца ,а този от хладилник за 450

Публикувано: 04 March 2008 - 07:01 PM
ники ми то на нищо него мяза ;D когато стане няма проблеми аз ша почерпя :drugarche:като доида да го взема ракийка или вино нашенско да нося?днес носих гушестите на ветеринар да ги прегледа че едно пиле не мога да искарам от тях всичките яца запъртъци и какво се оказа ветеринаря ги гледа там бара пипа негознам ко ги праи не ме пусна при него вътре и се оказа че като малки пиленца имат строшени едни костици които пречат като пораснат на размножаването и сега много ме е яд ама каво да се прави разбрах кои имал такива гълъби в ямбол и утре ша ходя да вида за какво став дума и дали ще мога да взема от него гълъби които да могат да вадят пилета

всяко яйце-бомба,всяка кокошка летяща крепост срещу агресорите!(лозунг в птицеферма)
Публикувано: 04 March 2008 - 07:08 PM
Цитат
ники ми то на нищо него мяза ;D когато стане няма проблеми аз ша почерпя :drugarche:като доида да го взема ракийка или вино нашенско да нося?днес носих гушестите на ветеринар да ги прегледа че едно пиле не мога да искарам от тях всичките яца запъртъци и какво се оказа ветеринаря ги гледа там бара пипа негознам ко ги праи не ме пусна при него вътре и се оказа че като малки пиленца имат строшени едни костици които пречат като пораснат на размножаването и сега много ме е яд ама каво да се прави разбрах кои имал такива гълъби в ямбол и утре ша ходя да вида за какво став дума и дали ще мога да взема от него гълъби които да могат да вадят пилета
Верно ;DТам отпред ще е вратата.Отвътре е алуминий ,на задната страна има вентилатор и датчици за температурата,а отзад от външната страна е електрониката.Между алуминия и дървото има фибран .Пък и ще е боядисан ;D
Кофти за гушестите :(А аз толкова им се точих

Публикувано: 04 March 2008 - 11:40 PM
Ники, как става въртенето на яйцата и една ли е тавичката за вода или всеки рафт си е с тавичка. Най-сигурно ще си го видя като дойда с Волен да си го взима.Ще ми се тези дни да си направя нови снимки защото точно сега всички окраски и на фазаните и на патетата са перфектни и ще подновим малко галерията.
Публикувано: 05 March 2008 - 08:21 AM
В тавичките стоят само яйцата.Те се бележат от едната страна и се въртят на ръка - един път с белязаното нагоре ,един път надолу.Водата е само в едно малко съдче под вентилатора.
Хайде снимай ,че отдавна не си слагал снимки ;D :->)
Хайде снимай ,че отдавна не си слагал снимки ;D :->)

Публикувано: 05 March 2008 - 11:51 AM
Между другото днес започнаха да се люпат първите пилета,вече имам 5.