Dog.bg Форуми : С каква храна е необходимо да се храни котето ви?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (23 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С каква храна е необходимо да се храни котето ви?

#221 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 07 August 2008 - 03:24 PM

Смятате, че гранулираната храна крие по-малко опасности от камъни в бъбреците от топлата и сочна консерва ли? А как сте си гледали животните едно време като нямаше Р.К. на пазара? Котаракът ми повръща почти винаги, когато хапне гранули, без значение от марка им. Това как можете да си го обясните? А това, че до преди 2-3 години беше с наднормено тегло, но вече отслабна и сам си регулира апетита? За това, което съм видяла с очите си никой не може да ме разубеди. Ето за кучетата нямам опит и питам....правя каквото ми кажат, въпреки, че малко по малко започвам да свиквам и сама да се уча за някои неща...но за котки няма нужда да ми се обяснява....ако ще някой 100 котки да е отгледал, за мен животното говори само за правилното му отглеждане...
User's Signature

Качена снимка

#222 Потребителят е офлайн   m_o_n_i_t_a_91 Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 07 August 2008 - 03:57 PM

Не е веднага може би полвин един час след това защото тя като се наяде се скрива в хола и заспива.

#223 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 07 August 2008 - 04:12 PM

m_o_n_i_t_a_91 , едва ли е от храната. Наблюдавай все пак, ако се обрине повече иле не изчезне обривчето тези дни, по-добре да отидете на доктор за всеки случай.
User's Signature

Качена снимка

#224 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2008 - 04:35 PM

Цитат

Смятате, че гранулираната храна крие по-малко опасности от камъни в бъбреците от топлата и сочна консерва ли?

Да, категорично.
User's Signature

Качена снимка

#225 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 07 August 2008 - 05:08 PM

ZviariK, о, да, определено наричам 18 години хранене на котка с подобни храни късмет. Късмет, че котката е имала здрав организъм и не е успяла да заболее с този начин на хранене. И смятате, че една котка като сте изкарали до 18 години сте експерт в отглеждането на котки ли?
Ми значи аз съм експерт в отглеждането на кучета, защото селската ми кучка умря на 19, хранена само с кокали, черва и хляб.... Започвам от утре да препоръчвам на всички тази диета. Идеална е за средни породи кучета....  :o
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#226 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 06:41 AM

ZviariK, не мога да разбера защо пишете във втора тема вече без да сте подготвена. Има толкова много литерура, защо не се интересувате първо и тогава да пишете.
User's Signature

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

http://bendidas.com/

#227 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 08 August 2008 - 07:27 AM

Ами всъщност доста съм изчела и продължавам да чета, всеки средно интелигентен човек го прави, имам и лични наблюдения....при това върху доста котки около мен....преди да нападате се замислете какъв живот са водили най-дълголетните животни, които вие сте виждали.........от тези, които познавам нито една котка не е била на гранули! А именно котаракът ми е здрав, ако не е добре животното ще си се разболява каквото и да го правите - като при хората...колкото и да ни се иска всичко да зависи от нас - не е така!
Между другото, така и не ми отговорихте на въпроса, но да попитам пак каква храна сте давали на котките ви преди 10-15 години?
За кучета отново казвам, че нямам опит и задълбочени наблюдения, съответно питам.
User's Signature

Качена снимка

#228 Потребителят е офлайн   tedinceto_96 Икона

• *Фен*
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 08:24 AM

Аз си храня котката с роял канин, ако не намеря гранули, с пастети на хилс science plan.

#229 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 08 August 2008 - 11:54 AM

АМи ако бяхте чели достатъчно, щеше да знаете, че тази храна е пълна с химия, консерванти, желатин, може би крака и хрущяли.... Това струва ли ви се пълноценна храна? Далеч по-добре е да се храни коте с месо, колкото и аз за мене си да не мога да си го позволя не толкова финансово, колкото несигурността ми, че ще го балансирам добре. Консервите и нискокачествените гранули не водят до нищо добро.
Преди 15 години съм била малка, не съм имала котка, но тези, които познавах не ядяха консерви. На повечето им даваха месце.

П.п. поста ми е към ZviariK
User's Signature

#230 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 02:29 PM

Р.К е на нашия пазар от около 10 години, а предишния ми котарак ядяше и месо. Котаракът ми и сега хапва, женската по-рядко.
User's Signature

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

http://bendidas.com/

#231 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 08 August 2008 - 02:48 PM

По мои спомени от онова време, повечето хора даваха остатъците от месото, което ядяха, примесени с хляб. Тогава най-добрата котешка храна на пазара бе6е kitty-cat, но малко хора си я позволяваха. На нас ни се наложи, защото моят хубавец така и не прояде нито месо, нито риба, а решихме че човешкият пастет няма да е много полезен за постоянно.  Явно са достатъчно пълноценни консервите, защото иначе за толкова години котарака нямаше да прилича нищо, всъщност можеше и да го няма.
Няма да ви убеждавам колко съм чела, ще ви да пример с колежката ми. Баща й е действащ ветеринар, а майка й има такова образование. Гледат и винаги са гледали много котки. Половината от тях хапват гранули, а останалите не искат да ги погледнат и карат само на консерви......няма разлика в здравословното им състояние, а и ако беше толкова опасно хората са достатъчно компетентни и нямаше да им дават въобще. На колежката ми пък котката яде всичко - консерви, гранули и.....коктейлни маслинки.....обича ги животното, колкото и странно да звучи си хапва понякога. Също е съвсем здрава.
Всеки организъм е индивидуален и животните са достатъчно умни, за да преценяват с какво да се хранят. Спирам да пиша, защото ще започна много да се повтарям, радвам се , че успях да представя различна гледна точка тук, за да видят хората, че от консерви не се умира и животните могат да ги ядат цял живот без проблеми.
User's Signature

Качена снимка

#232 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 08 August 2008 - 03:00 PM

Еми тогава аз ти препоръчвам ти да започнеш да се храниш цял живот /оставащият де/ с кренвирши от лев и петдесет/килото. Ууууха, ако знаеш колко хубаво ще си живееш..... Човки, хрущяли... Соя... Желатин... Много добре ще ти се отразят. Няма да умреш от тях и те уверявам, че ще са също толкова пълноценни.
Виж, съгласна съм, че много животни живеят /при това дълго/ на тези боклуци. Но това в никакъв случай не означава, че са ПЪЛНОЦЕННИ. Има и много хора, които живеят доста дълго на боклуци... После разбира се това им се отразява на живота.
Всеки има право да храни животното си както иска, някои дават само хайвер /има такива "знаменитости" сигурно/, но да се обяснява, че тези храни са пълноценни за мен е престъпление.
User's Signature

#233 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 08 August 2008 - 03:20 PM

Престъпление щеше да бъде ако бях уморила, разболяла или гледала лошо някое животно. Такова нещо обаче няма. Колкото ветеринари са го виждали, всички са казвали "Ами то му личи, че е добре гледан". Познатите ми масово му се възхищаваха колко е дебел и лъскав.....е, вече му личи, че е старче, но пак грабва всички!
Има хора, които ядат кремвирши по левче, котаракът ми не би близнал такива, а аз не ям месо по принцип. Ако си мислите, че в гранулите има само чисто месце, комбинирано само с още полезни неща жестоко грешите...за хората не се прави такава храна, а какво остава за животните...
User's Signature

Качена снимка

#234 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 08 August 2008 - 03:36 PM

Занимавам се достатъчно с храни и подобни неща, че да знам горе/долу какво слагат в качествените гранули. И то определено е много по-качествено от консервите.
И за да приключа спора от моя страна, защото явно едно коте, имало късмет да е добре, когато е хранено на консерви за вас е равно на консервите са качествени. Та, експеримента, който си направихме с един познат е следният - отворена кутия качествена консерва се дава половината, другата остава в хладилника. На следващият ден за да не се даде студена храната съдържанието на консервата се изсипва в тенджера.... познайте какъв беше резултата - тъмна, мътна, гъста.... водица... Странно, парчетата истинско месо нещо се бяха изпарили...
Всеки има глава на рамената, че сам да прецени как да си храни животното. Аз съм давала консерви няколко месеца, и когато ги смених на качествена гранула животното буквално грейна пред очите ми. Та аз също имам наблюдение, не сте само вие...
User's Signature

#235 Потребителят е офлайн   orientexpress Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 03:58 PM

Дебелата котка е лошо гледана котка!
Консервите са 80% вода(дори и тези на Хилс),искам да видя някой как може да живее добре ако менюто му основно се състои от вода, консерванти и оцветители!?

Цитат

че успях да представя различна гледна точка тук, за да видят хората, че от консерви не се умира и животните могат да ги ядат цял живот без проблеми.

Това е грешна гледна точка и аз истински се надявам,че съществуват повече разумни стопани,отколкото многознайни-черпили информация от неправилните места.

#236 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 08 August 2008 - 04:42 PM

"неправилни места" ли наричате и мнението на ветеринарни лекари, които обаче не са дистрибутори?
От 18 години, всеки ден по два пъти, топля храната на котарака си върху котлона, до сега не е изчезвало съдържанието й - хапките си остават в първоначалния вид, само желето се разтапя и става на сос, не знам каква консерва сте стоплили, явно нещо не й е било наред. Дебелият "лошо гледан" котарак като остаря започна да яде по-малко и отслабна. Жалко, че снимките ми от по-ранните години са на хартиен носител, иначе още сега щях да кача, за да видите как изглежда!
А моят котарак като повръща от тези качествени гранули какво да правя? Да си затварям очите и да се успокоявам, че са полезни ли? Наистина вече е време да прекратим спора, за мен фактите говорят.
User's Signature

Качена снимка

#237 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 05:16 PM

Цитат

От 18 години, всеки ден по два пъти, топля храната на котарака си върху котлона, до сега не е изчезвало съдържанието й - хапките си остават в първоначалния вид, само желето се разтапя и става на сос, не знам каква консерва сте стоплили, явно нещо не й е било наред.

А моят котарак като повръща от тези качествени гранули какво да правя?

Първо: Не знам от какво си мислите, че са направени "хапките". Е нека ви кажа - от накисната гранула  :P , естествено с качествата на аналогичната такава. Тоест по състав Дарлинг консерва не се отличава от сухата.

Второ: Щом котаракът повръща, очевидно не пращи от здраве.

Спрете да заблуждавате хората чрез некомпетентността си.
User's Signature

Качена снимка

#238 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 05:22 PM

единни мнения по този въпрос няма. :-
При вс случаи обаче сухата премиална/Premium храна е по-качествена и като такава осигурява балансирано и пълноценно хранене.
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#239 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 08 August 2008 - 07:47 PM

Повръщането може да се дължи не на друго, а на несвикналият стомах на котката с гранулата. Нищо повече. С една специализирана въвеждаща диета всичко ще се оправи, ако евентуално някой реши след консерва да въвежда гранули. Логично е след 18 години консерва стомаха да не приема друг вид храна. Това в никакъв случай не означава, че гранулите са лоша храна. И пак казвам, факта, че котарака  е добре, въпреки консервите говори само и единствено колко здрав е той, но не и че въпросните консерви са качествени.
А за ветеринарите, ами те много ветеринари препоръчват раждане "за здраве", кокали за анална жлеза, ама не считаме, че тези неща са правилни.
User's Signature

#240 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 09:51 PM

ZviariK, не знам защо не можеш да проумееш какво ти казват хората, след като виждаш, че всички повтарят едно и също...  :rolleyes:
Гранулите са по-добрата и по-пълноценната храна. Но разбира се качествените гранули, а не от рода на Педигри, Дарлинг и т.н. Може и да ти изглежда апетитна консервата и да си мислиш "Оо, ама то има месце, виж как го харесва!" и да си мислиш, че е полезно, но не е така. И кюфтето изглежда от месо, но в повечето случаи (има и изключения) е от соя, а тя е далеч от месото. Сигурна съм, че ако разбереш с какви химии се прави консервата, веднага ще спреш да я даваш на котката си.
Веднъж взех консерва на кучето си (ама трябваше, щото беше с възпалено гърло, че да е по-мека храната... всъщност, не се сетих да накисна гранулите, сега ми светна чак) и на кутията пишеше Premium. Изненадах се аз и я взех (не помня името сега), а вътре имаше 2см кост и разни хрущялчета, плуващи в гадна пумия, с цвят на лайняно кафяво. Ако на това му викаш полезна храна...
Но ти си решаваш все пак, радвам се, че котето ти е оцеляло и продължава да оцелява, предвид това, с какво се храни... :rolleyes:

ПП: Повръщането се е получило, защото рязко сте сменили храната, на която е свикнала котката. Всяка смяна на храната се извършва бавно, за да свикне и да няма такива последици.

А и "дебел" няма нищо общо със "здрав" ;)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »