С каква храна е необходимо да се храни котето ви?
Публикувано: 07 August 2008 - 03:24 PM
Публикувано: 07 August 2008 - 05:08 PM
Ми значи аз съм експерт в отглеждането на кучета, защото селската ми кучка умря на 19, хранена само с кокали, черва и хляб.... Започвам от утре да препоръчвам на всички тази диета. Идеална е за средни породи кучета.... :o

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 08 August 2008 - 06:41 AM

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/
Публикувано: 08 August 2008 - 07:27 AM
Между другото, така и не ми отговорихте на въпроса, но да попитам пак каква храна сте давали на котките ви преди 10-15 години?
За кучета отново казвам, че нямам опит и задълбочени наблюдения, съответно питам.
Публикувано: 08 August 2008 - 08:24 AM
Публикувано: 08 August 2008 - 11:54 AM
Преди 15 години съм била малка, не съм имала котка, но тези, които познавах не ядяха консерви. На повечето им даваха месце.
П.п. поста ми е към ZviariK

Публикувано: 08 August 2008 - 02:29 PM

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/
Публикувано: 08 August 2008 - 02:48 PM
Няма да ви убеждавам колко съм чела, ще ви да пример с колежката ми. Баща й е действащ ветеринар, а майка й има такова образование. Гледат и винаги са гледали много котки. Половината от тях хапват гранули, а останалите не искат да ги погледнат и карат само на консерви......няма разлика в здравословното им състояние, а и ако беше толкова опасно хората са достатъчно компетентни и нямаше да им дават въобще. На колежката ми пък котката яде всичко - консерви, гранули и.....коктейлни маслинки.....обича ги животното, колкото и странно да звучи си хапва понякога. Също е съвсем здрава.
Всеки организъм е индивидуален и животните са достатъчно умни, за да преценяват с какво да се хранят. Спирам да пиша, защото ще започна много да се повтарям, радвам се , че успях да представя различна гледна точка тук, за да видят хората, че от консерви не се умира и животните могат да ги ядат цял живот без проблеми.
Публикувано: 08 August 2008 - 03:00 PM
Виж, съгласна съм, че много животни живеят /при това дълго/ на тези боклуци. Но това в никакъв случай не означава, че са ПЪЛНОЦЕННИ. Има и много хора, които живеят доста дълго на боклуци... После разбира се това им се отразява на живота.
Всеки има право да храни животното си както иска, някои дават само хайвер /има такива "знаменитости" сигурно/, но да се обяснява, че тези храни са пълноценни за мен е престъпление.

Публикувано: 08 August 2008 - 03:20 PM
Има хора, които ядат кремвирши по левче, котаракът ми не би близнал такива, а аз не ям месо по принцип. Ако си мислите, че в гранулите има само чисто месце, комбинирано само с още полезни неща жестоко грешите...за хората не се прави такава храна, а какво остава за животните...
Публикувано: 08 August 2008 - 03:36 PM
И за да приключа спора от моя страна, защото явно едно коте, имало късмет да е добре, когато е хранено на консерви за вас е равно на консервите са качествени. Та, експеримента, който си направихме с един познат е следният - отворена кутия качествена консерва се дава половината, другата остава в хладилника. На следващият ден за да не се даде студена храната съдържанието на консервата се изсипва в тенджера.... познайте какъв беше резултата - тъмна, мътна, гъста.... водица... Странно, парчетата истинско месо нещо се бяха изпарили...
Всеки има глава на рамената, че сам да прецени как да си храни животното. Аз съм давала консерви няколко месеца, и когато ги смених на качествена гранула животното буквално грейна пред очите ми. Та аз също имам наблюдение, не сте само вие...

Публикувано: 08 August 2008 - 03:58 PM
Консервите са 80% вода(дори и тези на Хилс),искам да видя някой как може да живее добре ако менюто му основно се състои от вода, консерванти и оцветители!?
Цитат
Това е грешна гледна точка и аз истински се надявам,че съществуват повече разумни стопани,отколкото многознайни-черпили информация от неправилните места.
Публикувано: 08 August 2008 - 04:42 PM
От 18 години, всеки ден по два пъти, топля храната на котарака си върху котлона, до сега не е изчезвало съдържанието й - хапките си остават в първоначалния вид, само желето се разтапя и става на сос, не знам каква консерва сте стоплили, явно нещо не й е било наред. Дебелият "лошо гледан" котарак като остаря започна да яде по-малко и отслабна. Жалко, че снимките ми от по-ранните години са на хартиен носител, иначе още сега щях да кача, за да видите как изглежда!
А моят котарак като повръща от тези качествени гранули какво да правя? Да си затварям очите и да се успокоявам, че са полезни ли? Наистина вече е време да прекратим спора, за мен фактите говорят.
Публикувано: 08 August 2008 - 05:16 PM
Цитат
А моят котарак като повръща от тези качествени гранули какво да правя?
Първо: Не знам от какво си мислите, че са направени "хапките". Е нека ви кажа - от накисната гранула :P , естествено с качествата на аналогичната такава. Тоест по състав Дарлинг консерва не се отличава от сухата.
Второ: Щом котаракът повръща, очевидно не пращи от здраве.
Спрете да заблуждавате хората чрез некомпетентността си.
Публикувано: 08 August 2008 - 05:22 PM
При вс случаи обаче сухата премиална/Premium храна е по-качествена и като такава осигурява балансирано и пълноценно хранене.

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 08 August 2008 - 07:47 PM
А за ветеринарите, ами те много ветеринари препоръчват раждане "за здраве", кокали за анална жлеза, ама не считаме, че тези неща са правилни.

Публикувано: 08 August 2008 - 09:51 PM
Гранулите са по-добрата и по-пълноценната храна. Но разбира се качествените гранули, а не от рода на Педигри, Дарлинг и т.н. Може и да ти изглежда апетитна консервата и да си мислиш "Оо, ама то има месце, виж как го харесва!" и да си мислиш, че е полезно, но не е така. И кюфтето изглежда от месо, но в повечето случаи (има и изключения) е от соя, а тя е далеч от месото. Сигурна съм, че ако разбереш с какви химии се прави консервата, веднага ще спреш да я даваш на котката си.
Веднъж взех консерва на кучето си (ама трябваше, щото беше с възпалено гърло, че да е по-мека храната... всъщност, не се сетих да накисна гранулите, сега ми светна чак) и на кутията пишеше Premium. Изненадах се аз и я взех (не помня името сега), а вътре имаше 2см кост и разни хрущялчета, плуващи в гадна пумия, с цвят на лайняно кафяво. Ако на това му викаш полезна храна...
Но ти си решаваш все пак, радвам се, че котето ти е оцеляло и продължава да оцелява, предвид това, с какво се храни... :rolleyes:
ПП: Повръщането се е получило, защото рязко сте сменили храната, на която е свикнала котката. Всяка смяна на храната се извършва бавно, за да свикне и да няма такива последици.
А и "дебел" няма нищо общо със "здрав" ;)