С каква храна е необходимо да се храни котето ви?
Публикувано: 09 March 2009 - 09:21 AM
Имам въпрос към вас. Гледах и профила ви. Добавили сте zoo към името си. Това означава ли че сте ветеринар? Не коментирам вашите мнения, аз не съм ветеринар, имам собствени съветници специалисти, но потребителите разчитат на мнениеята във форума.
Това за Юканубата добре, но аз не я виждам по зоомагазините дори в интернетмагазините. Нещо повече състудент на внука ми каза, че не всичко с марката е истинска Юкануба. Тя е запазена марка на Ямс. Ако има възможност да пуснете линк към вносителя за да се убедим в качеството. Инасче аз съм изхранила моите котки с Юкануба с години, но сега спрях да пътувам до Гърция на пазар.

Публикувано: 09 March 2009 - 11:07 PM
Не съм ветеринарен лекар, зоолог съм.
Не всички зоомагазини продават този продукт, наистина. Това е елитен продукт и уви не е за всеки търговец.
Не знам какво точно е имал предвид състудента на внука Ви, но на мен не ми е известен друг продукт с това име. Това е запазена марка на Iams Company и P&G. Какво имате предвид под линк към вносителя? Ако става дума за български сайт, сега се прави. Иначе цялата информация е налична на официалния сайт http://www.eukanuba....e/LocalHome.jsp
Поздрави
Публикувано: 10 March 2009 - 09:42 AM
Чакам с нетърпение появата на Юкануба по магазините. Моите животни страшно я харесваха и не затлъстяваха с нея, имаха чудесно развитие и не познаваха алергии. Това не е реклама, а лично мнение.
Имах предвид това, че храни с марката IAMS се рекламираха като Юкануба, а това не е така!
Поздрави за вас. Имате ли котки?

Публикувано: 10 March 2009 - 10:38 AM
July evening, в Mar 8 2009, 05:55 PM, написа:
Не мисля, че има проблем и да бъде само храна за кастрирани млади животни (без да е за конкретен пол), но пък и не виждам защо трябва да сменяш храната. РК си е достатъчно хубава и качествена храна. Продължавай да си го храниш с нея щом я харесва и резултатите са добри.
Публикувано: 10 March 2009 - 10:56 AM
Публикувано: 10 March 2009 - 02:44 PM
И да, в Бг вече има доста храни много по-качествени от РК. У нас рекламата много му вдига акциите на РК, но нищо по-добро от Юканубата няма. Карокат и Каса Фера също имат по-добро качество. Леонардо не е толкова качествен.

Публикувано: 10 March 2009 - 02:58 PM
Цитат
Според кого?! Дистрибуторите и продавачите на Юкануба ли? Има достатъчно много качествени храни вече, че да се вманиачаваме в издирването на точно една конкретна. Освен това много зависи за кой пазар е произведена дадена храна. Чела съм мнения (не знам до колко е вярно), че РК за нашия пазар е с по-ниско качество отколкото напр. за френския.
Публикувано: 10 March 2009 - 10:00 PM
И да имам две котки :) плюс двете на майка ми

Публикувано: 10 March 2009 - 10:15 PM
vlado zoo, в Mar 10 2009, 09:09 PM, написа:
ОК! Ние бяхме потребители на Юкануба с години. Престанахме да се изхранваме с нея. Минахме на РК, след това Леонардо, Хилс, РК ветеринари диет. След 6/шест/ месеца единият ми котарак получи алергия, която лекувахме дълго и настойчиво с променлив успех и накрая затлъстя, другият за радост само се ошопари. По едно време ни донесоха малко чувалче Юкануба и пак живнаха. За съжаление само едно.
Качествената храна е от изключително значение за домашните котки, които не излизат навън. Те имат специфични нужди. Не знам дали Юканубата е толкова добра за смесен живот, нямам опит, Бил Клинтън макар и прелетял хиляди километри не е излизал на двор от години. Най-много на веранда.

Публикувано: 10 March 2009 - 10:21 PM
И да ако трябваше да изхранвам повече котки бих се насочила към по-евтина храна. Юканубата е определено доста скъпа храна, напр. около 1.5 пъти по-скъпа от РК. У нас търговците на РК го популяризираха прекомерно. Чух от ветеринар, че Нутра нъгетс с нищо не е по-лоша, че Вирбак е равностойна, но нямат популярност. Рекламират се РК и Хилс. Явно дилърите дават добри отстъпки на магазините.
Във всички храни има мода и реклама.
Поздрави.

Публикувано: 10 March 2009 - 10:49 PM

Публикувано: 11 March 2009 - 11:11 AM

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/
Публикувано: 11 March 2009 - 11:19 AM

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/
Публикувано: 14 March 2009 - 11:59 PM
Публикувано: 18 March 2009 - 10:16 PM
Публикувано: 27 March 2009 - 01:28 PM
Измислили сме и манджа от яйца: в малко вряща вода ги пускаме и разбиваме с тел докато се пресекат. Добавяме и разбиваме на огъня малко царевично брашно, или сваляме от огъня и сгъстяваме с малко галета (или натрошен сух хляб). Тази манджа или изварата могат да бъдат овкусявани с някаква рибна консерва, кайма, пастет.
Може и обичайна човешка манджа, но докторите предупреждават да пазим котките от пикантни подправки и излишна сол! Някой спомена за сурово месо. Ако е накълцано на парченца е супер.

Онлайн подписка в подкрепа на Европейската конвенция
Иде ли нещо от Европа? Новата инициатива изнерви Колеблив Кольо. Досегашните ялови надежди сякаш бяха успели да изтощят ума му.