Dog.bg Форуми : С каква храна е необходимо да се храни котето ви?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (23 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С каква храна е необходимо да се храни котето ви?

#341 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 March 2009 - 09:37 PM

Показване на мнениетоколчо, в Mar 27 2009, 12:28 PM, написа:

Днес сме с повече котки и рибата ни излиза скъпа. Сега наблягаме на варени пилешки фенери (но от марките с по-малко кожа и варени час и половина-два!) + малко ориз.
Аз да попитам: Вие бихте ли яли тази "манджа"? И дали според Вас това е пълноценно хранене?
Моля ако си търсите оправдание, за това че "минавате тънко" поне не го изтъквайте. Ще вземе някое хлапе да помисли, че така се храни котка.
User's Signature

Качена снимка

#342 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Деца, котки, пътешествия, фотография

Икона за мнението  Публикувано: 31 March 2009 - 01:01 PM

Винаги съм си мислила, че човек трябва да има толкова котки, кучета, колкото е възможно да изхрани, отгледа и възпита. Всеки има право на гледна точка, но дали пестите от храната за сметка на количеството? Говорим за качествено изхранване, не за преживяване. Все пак котките ги вземаме доброволно, а не трупаме количество котки.
User's Signature

Обичам всички котки, вашите също.

#343 Потребителят е офлайн   колчо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2009 - 05:01 PM

Показване на мнениетоvlado zoo, в Mar 30 2009, 08:37 PM, написа:

Вие бихте ли яли тази "манджа"? И дали според Вас това е пълноценно хранене?
Моля ако си търсите оправдание, за това че "минавате тънко" поне не го изтъквайте. Ще вземе някое хлапе да помисли, че така се храни котка.

Я колко предубеден колега! Дано да не е някой търговец на суха храна, че в нашата фамилия я зовем "фъшкии".
Точно тази манджа най-често е обогатена с накълцан черен дроб, лютеница, доматено пюре и др. Тя вече е безсолна, но пак е апетитна и достойна за човешка дегустация. Често и аз я дегустирам с вино, избягвайки само костите и кожите.
Не минавам тънко, защото при почти десет животни (а бяха и повече) продуктите излизат около и над 200лв месечно. Отделно кашкавал, мляко и др. А рибата даваше и много фира откъм глави и черва.
По-пълноценно е манджа, защото основните продукти са с високо съдържание на животински протеини. Гранулите са на зърнена основа (ориз, пшеница, царевица), тоест с тотално 25-30% протеини, включително растителните. Но съм чувал за качествена канадска храна, която тук няма дистрибуция.
А децата да ме изучават внимателно, щом котките ни доживяват до 12-13г, а едното ни куче отдавна прехвърли 15-те.

Към papyy ("дали пестите от храната за сметка на количеството? Говорим за качествено изхранване, не за преживяване.") Количеството е бол. Добавям , докато започне да остава в паниците. Освен че са яки, животините имат и спокоен сън.
User's Signature

Онлайн подписка в подкрепа на Европейската конвенция

Иде ли нещо от Европа? Новата инициатива изнерви Колеблив Кольо. Досегашните ялови надежди сякаш бяха успели да изтощят ума му.

#344 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2009 - 05:59 PM

яки и тлъсти са различни неща, не ги бъркай.
здрав сън е почти същото като липса на енергия и ленивост. върви заедно със затлъстяването.
12 години за котка е средна възраст. нормална продължителност на живота е 16 години и нагоре.

#345 Потребителят е офлайн   колчо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2009 - 06:25 PM

Котките и кучетата са пъргави и бодри за възрастта си. Не виждам повод за смислен спор.

Не бъркаш ли ти 'тлъсти' с 'яки'?
И здравия сън с 'ленивост'?
И средната продължителност със 'средна възраст'?
За човек средната продължителност е 70-75, а средната възраст е 40-45. Тогава 13 годишен котарак със 70-г. ли е съпоставим или с 40-годишен? И 15-16г. куче до 70-80г. ли е по-близо, или до 45-50-годишен?
User's Signature

Иде ли нещо от Европа? Новата инициатива изнерви Колеблив Кольо. Досегашните ялови надежди сякаш бяха успели да изтощят ума му.

#346 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2009 - 06:51 PM

точно така, много добре си ме разбрал. котка на 12-13 години е по-скоро като човек на 40-45. не мисля че е редно хората да умират толкова млади. куче на тази възраст ще е по близо до 60-70.

просто храната която описвнаш е недопустима за котки. ако искаш естествено хранене има други начини. ааааааааа, ама ставало по-скъпо.... ами ще се простираш според чергата си. като не можеш да осигуриш живот на 10 котки, ще имаш 1. като всички нас.

#347 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2009 - 09:26 PM

Само ще спомена, че аз за 1 котка аз средно давам към 40-50 лв на месец за храна, без играчки и други лиготиики. Мойте ядат Хилс, а витаминките, пилешкото месо, котешки тоалетни, играчки, драскални и други, не ги смятам. Незнам дали са ми много котките, но съм на мнение, че ще ги гледам добре, ако не, просто ще се наложи да се лиша от някоя от тях. За мен то е като с децата, ако не можеш да им осигуриш най-доброто за какво да ги създаваш?
User's Signature

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

http://bendidas.com/

#348 Потребителят е офлайн   колчо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2009 - 05:08 PM

Май се оформи лигава препирня. Да не би и тук да има старши във форума, дето пробват да тикат всеки нов в ъгъла и да го изкарват невежа?
Не съм се оплаквал че ми е скъпо, просто споделих че съм сменил рибата като основна суровина с фенери, извара, дроб, яйца, моркови и др. Даже менюто им така стана по-разнообразно.

На по-неопитните отново препоръчвам чистите продукти - пиле, риба, месо + споменатото по-горе от мен. Фъшкиите и консервите по мое мнение е допустимо 1 -2 пъти седмично. Какво биха ни посъветвали злите езици: децата си с кюфтета от мляно месо и картофи ли да храним, или с кренвирши, чипс и снаксове?
А за възрастта какво се напъвате да ми приписвате бе? Едното ни куче вече отива към 17-18 г. Но друго куче ни е умирало от сърдечна недостатъчност, въпреки терапията. Излекуването на хронични заболявания зависи не от храната, а от наличието на приложима терапия!? За котките вие ли ще ми пророкувате колко ще живеят?
За котките 12-13 г. средна продължителност е норма според английските защитници на животните. Това означава, че от 10 отгледани котки не можем да предполагаме 3 да достигнат до 18-20г., 4 до 15-16г. и 3 - до 12-13.
Далече по-реалистично е повечето да достигнат до 12-13г. и само някои - докъм 15-16.
User's Signature

#349 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2009 - 08:14 PM

Показване на мнениетоколчо, в Apr 3 2009, 04:08 PM, написа:

На по-неопитните отново препоръчвам чистите продукти - пиле, риба, месо + споменатото по-горе от мен.
, а именно:

Показване на мнениетоколчо, в Mar 27 2009, 12:28 PM, написа:

Сега наблягаме на варени пилешки фенери (но от марките с по-малко кожа и варени час и половина-два!) + малко ориз. Обичаме и извара с олио, но най-евтината вече май е от "тебешир". Двама от мъжкарите ни особено налитат на пържени яйца.

Измислили сме и манджа от яйца: в малко вряща вода ги пускаме и разбиваме с тел докато се пресекат. Добавяме и разбиваме на огъня малко царевично брашно, или сваляме от огъня и сгъстяваме с малко галета (или натрошен сух хляб). Тази манджа или изварата могат да бъдат овкусявани с някаква рибна консерва, кайма, пастет.

Може и обичайна човешка манджа, но докторите предупреждават да пазим котките от пикантни подправки и излишна сол! Някой спомена за сурово месо. Ако е накълцано на парченца е супер.

Нищо от това не е качествено хранене за котка. Нито фенерите с ориз, нито яйцата с хляб и консерва или пастет, особено обичайната човешка манджа.
Ако искате да предлагате натурално хранене, поне да е след малко четене, а не просто житейски опит.

Eто едно малко четиво за начало:
http://www.ukbarfclu...et-for-cats.php
User's Signature

Качена снимка

#350 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 04 April 2009 - 10:49 AM

Цитат

колчо Публикувано на Вчера, 03:08 PM
Май се оформи лигава препирня. Да не би и тук да има старши във форума, дето пробват да тикат всеки нов в ъгъла и да го изкарват невежа?

Има, има! Има си модератори! Alekjan_jona, wagabogo. Изключително опитни и квалифицирани специалисти. Котките им са украшение и радост за окото и всяка изложба.
Форумът не е разграден двор, та всеки да може да пише каквото му дойде на ума и клавиатурката! :ac_007: Даването на съвети е свързано обикновено с добронамереност, която се спазва тука. Натикването в някакви части не се практикува, мисля, че право на съвети имат потребители с доказани качества: Хора, чиито котки са добре гледани и това е публично известно, или специалисти, на които това им е образованието и работата. Всичко останало е парлама, приказки от шипковия храст.
User's Signature

#351 Потребителят е офлайн   колчо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2009 - 12:38 PM

Показване на мнениетоpapyy, в Apr 4 2009, 08:49 AM, написа:

Даването на съвети е свързано обикновено с добронамереност, която се спазва тука.

мисля, че право на съвети имат потребители с доказани качества: Хора, чиито котки са добре гледани и това е публично известно, или специалисти, на които това им е образованието и работата.

Добронамереност? Съгласен съм. Но моето мнение е, че по-добронамерени ще бъдем ако по-често имаме грижа да приготвяме за домашните си любимци домашна храна.
Право на мнение във форума има всеки посетител. Разбира се, ако това предизвика спор, той трябва да се води културно и аргументирано.
А специалисти са ветовете. Имайки повечко котки (а и кучета), те питат за храната. Ние казваме "фенери, извара, яйца, черен дроб". Чувал съм на хора с изтощени животни да казват "давайте пиле, месо". Много рядко някай ми е споделял "докторите казаха да даваме гранули".

Зад всичко останало можем да търсим прозаичната реклама на екструдатите. В тази връзка бих попитал какво е вашето мнение за културата на отглеждане на котки в доекструдатната епоха - допреди 50-60 г.?
User's Signature

#352 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2009 - 06:58 PM

Показване на мнениетоколчо, в Apr 8 2009, 11:38 AM, написа:

Зад всичко останало можем да търсим прозаичната реклама на екструдатите. В тази връзка бих попитал какво е вашето мнение за културата на отглеждане на котки в доекструдатната епоха - допреди 50-60 г.?

Аз бих попитала каква е продължителността на живота в тази епоха? А и щом не Ви се живее и гледате назад, добре, НО не давайте съвети на останалите!
User's Signature

При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

#353 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 08 April 2009 - 11:21 PM

За разлика от останалите форумисти аз съм съвременник на тези времена за "отглеждане на котки в доекструдатната епоха - допреди 50-60 г.?" Ами тогава котките живееха по-малко. Рядко достигаха 12 години и при най-добро гледане. Моя котка, хранена с вносни гранули живя 15 години и се считаше за Матусаил сред кочия род. Сухата котешка храна всъщност е отпреди 80-90години...
Аз винаги се чудя при подобни смешни препирни за двойния стандарт. Вие как се лекувате както преди 50-60 години ли? Да не забравяме, че антибиотиците са рожба на последните 60-тина години. Постиженията на съвременната ятрохимия са възможни само и единствено благодарение на новите технологии и едно случайно събитие от 1949 г.
Ако ще се връщаме назад дай да не ги храним мацинките ами да си ловят сами каквото падне... Ние сме приели да се грижим за тях и да ги отглеждаме по възможно най-добрия начин. За мен моите котки са като внучета и аз не бих давала на внуците си отпадъци и субпродукти. Както за внука си купувам най-доброто, така и за Бил купувам най-добрата храна. Нямам хиляди котки и внуци. Имам двама внука и един котарак и едно куче. Твърде много ги обичам за да си позволя да ги подложа на риск. Всички съвременни ветеринари съветват да се хранят котките със суха котешка храна суперпремиум, защото съдържа всичко необходимо.
User's Signature

#354 Потребителят е офлайн   колчо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2009 - 04:23 PM

Ако животът им се е удължил, то едва ли е заради сухата храна. По-вероятно заради напредъка в медицината, ветеринарното обслужване и културата на отглеждане.
В индустриалната епоха по същата логика се увеличи и продължиутелността на човешкия живот. Но не заради богатите на Е-та, сол, холестерол и др. готови храни, А ВЪПРЕКИ ТЯХ!!!!

От апела на уенди и не разбирам - ако рибата, яйцата, фенерите, изварата, дробът и месата са това, което са, защо е напънът да фаворизираме екструдатите???
"Премиум" в БГ звучи съмнително. Донеотдавна кравето масло Президент беше последната ни утеха. Но вече и то не е масло....
User's Signature

#355 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2009 - 06:32 PM

Нямаше да имам нищо против, ако преди това беше прочел линка и още доста такава информация. Навсякъде пише, че КОТКИ, КОИТО ЯДАТ САМО ЕДНООБРАЗНА ХРАНА И ХРАНА, КОЯТО НЕ СЪДЪРЖА НЕОБХОДИМИТЕ ХРАНИТЕЛНИ СЪСТАВКИ, Е ВРЕДНА ЗА ТЯХ. Е, на български няма да намериш много информация. За котки се спазват СПЕЦИАЛНИ диети. Повярвай, не е толкова лесно да им готвиш така, че да им набавяш НУЖНИТЕ ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА, без да гледаш на теб колко ще ти излезе. Помисли за тях, не за теб!
User's Signature

#356 Потребителят е офлайн   колчо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2009 - 07:03 PM

Показване на мнениетоwendy, в Apr 9 2009, 04:32 PM, написа:

КОТКИ, КОИТО ЯДАТ САМО ЕДНООБРАЗНА ХРАНА И ХРАНА, КОЯТО НЕ СЪДЪРЖА НЕОБХОДИМИТЕ ХРАНИТЕЛНИ СЪСТАВКИ, Е ВРЕДНА ЗА ТЯХ.

Повярвай, не е толкова лесно да им готвиш така, че да им набавяш НУЖНИТЕ ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА

Повярвай, дори и при повече животни не е чак токлова сложно.
Кои са нужните съставки? Повече ПРЕСНИ аминокиселини и витамини, и по-малко мазнини и скорбяла и сол.
Пресни моркови, доматени пюрета и др.
User's Signature

#357 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 09 April 2009 - 10:23 PM

Всъщност вчера си мислех да добавя нещо, но Президентът Клинтън ми седна на болните колена и замърка... :fl_153: .
Колчо. колко котки храниш? От писаното излиза, че имаш доста котки, което ме навежда на мисълта за съзнателно размножаване. Този ник не ми говори нищо, а аз познавам поне по котки почти всички развъдници за котки в БГ. Поне тези, които си струва да се познават. Т.Е. си или развъдник, който не се афишира заради защита на кофти храненето или нерагламентиран множител на котки за зоомагазините. Все още не е незаконно, но ще стане.
Твърде агресивно се изказваш против готовите храни за защитник и приютител на бездомни котки като хората от БезДом.
Познавам доста собственици на развъдници по света и мога да кажа, че добрият вид на техните шампиони се постига с изхранване със суха храна и добавка на телешко замразено за 48 часа и след това размразено и кълцано месо. Никави фенери, дробове, моркови и дума да не става за доматено пюре! Като лекар ти казвам във всяко доматено пюре, дори домашното, се съдържат киселини силно вредни за всякакви животни.
Даването на културни зеленчуци е рисково, котките нямат храносмилателни ензими за усвояването им. Те ядат зелени овес, ръж, в краен случай пшеница. Даването на готвени яйца също е недобро. Ако искате да вземете от яйцата само доброто купувайте яйца от проверен производител / аз купувам от Джиев или Дюк, никога Лудогорско пиле или на Градус/ и ги яжте сурови или с до 3 минутно варене.
Котките имат различна от човешката обмяна на веществата, тъй като произхождат от хищници, а не от всеядни. Имат различни нужди от хранителни вещества като количествен и качествен състав в сравнение с хората.
"Повече ПРЕСНИ аминокиселини и витамини, и по-малко мазнини и скорбяла и сол.
Пресни моркови, доматени пюрета и др."

Аминокиселините не биват пресни или стари, те се различават по химически състав. Развалянето на хранителните продукти се причинява от микроорганизми вкл. гъбички, които ги използват за хранителна среда и променят химическият състав на първоначалната храна и тя става непригодна за консумация от хората. Котките се нуждаят от мазнини, от сол се нуждаят всички живи същества.
Мазнините са важни за всеки жив организъм. Т. нар. лош холестерол предпазва организмите от раавитие на раковите клетки. Китовете имат неизучен защитен механизъм за обвиване на появили се ракови клетки именно с наситени мастни киселини!
/\_/\
/ . . \
( >.< )
\ /
User's Signature

#358 Потребителят е офлайн   колчо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2009 - 02:39 PM

Колчо. колко котки храниш? - ВЕЧЕ СПОМЕНАХ: КОТКИ И КУЧЕТА. БИЛИ СА И ПОВЕЧЕ.

Т.Е. си или развъдник, който не се афишира заради защита на кофти храненето или нерагламентиран множител на котки за зоомагазините. Все още не е незаконно, но ще стане. - ГУБИШ МЯРКА И ОПИРАШ ДО КЛЕВЕТА.

Твърде агресивно се изказваш против готовите храни - ВСЪЩНОСТ СЕ ИЗКАЗАХ ЗА ПРЕСНИТЕ ПРОДУКТИ, А ТИ ПРЕДИЗВИКА КОНФРОНТАЦИЯ.

Познавам доста собственици на развъдници по света и мога да кажа, че добрият вид на техните шампиони се постига с изхранване със суха храна - И В БГ НЯКОИ ПОЛЗВАТ ПОДОБНА ХРАНА, НО ДОСТА ПО-РАЗЛИЧНА, ИЗПИСАНА ОТ КАНАДА.

Никави фенери, дробове, моркови... готвени яйца - НЯМАМ ЗАБЕЛЕЖКИ ОТКЪМ ВЕТЕРИНАРИТЕ. ДОРИ И ЕКСТРУДАТИТЕ ВКЛЮЧВАТ СЪЩИТЕ СУРОВИНИ.

и дума да не става за доматено пюре! Като лекар ти казвам във всяко доматено пюре, дори домашното, се съдържат киселини силно вредни за всякакви животни. - В ДВЕ ЛЪЖИЦИ ПЮРЕ? МАЛЕЙ, КАКВИ СЛУХОВЕ СЕ НОСЕЛИ В БЪЛГАРСКОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ!! А УЖ ИТАЛИАНЦИТЕ НИ БИЯТ ПО ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТА.

Даването на културни зеленчуци е рисково, котките нямат храносмилателни ензими за усвояването им. - ВСИЧКИ НАПАДАТ МАСЛИНИТЕ. ОБИЧАТ И ВРЕДНИ ПЪРЖЕНИ КАРТОФИ. ДВЕ ОБИЧАТ ЧУШКИ, А ЕДИНИЯТ - ПЪПЕШ.

Даването на готвени яйца също е недобро..... и ги яжте сурови - ДОКТОРЕ, КОНСУМАЦИЯТА НА СУРОВ ЯЙЧЕН БЕЛТЪК ПРЕДИЗВИКВА НЕДОСТИГ НА БИОТИН /ВИТАМИН "Н"/..... А КОГАТО СИ ПЪРЖА ЯЙЦА, СЛАГАМ ЕДНО-ДВЕ ПОВЕЧЕ, ЗАРАДИ ЕДНО НАТРАПЧИВО МРЪНКАНЕ ЗАД ВРАТАТА.

"обмяна на веществата, количествен и качествен състав, химически състав, микроорганизми вкл. гъбички, лош холестерол, Китовете...." - ДАНО ПО-НАТАТЪК НЕ БЪДЕМ ОСВЕТЛЯВАНИ И ЗА НОРМАЛНАТА НИ ТЕЛЕСНА ТЕМПЕРАТУРА, ПОДЗЕМНИЯ ЖИВОТ НА КАРТОФА И ГОДНОСТТА НА МОРСКАТА ВОДА ЗА ПИЕНЕ, КАКТО И ЗА ВРЕДАТА ОТ КИСЕЛОТО МЛЯКО, КАШКАВАЛА, ИЗВАРАТА, ОЛИОТО, РИБАТА, СВИНСКОТО, ПИЛЕШКОТО.

В ПОДОБНИ "ЛЕКЦИИ" НЕ СЕ ЛИ НАТРАПВА НЕУМЕСТНО УСЪРДИЕ И АРГУМЕНТИ, ДОКАРАНИ ПРЕЗ ДЕВЕТ БАИРА?
User's Signature

#359 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2009 - 10:51 PM

Нека бъдем по темата. Не те познавам, но няма значение. Не пиши с главни букви, не си по-убедителен, тинейджърите вече не им прави впечатление, а на другите отдавна. Ясно е, че храниш на око и с каквото имаш, няма проблем. Важното е, че темата е за доброто хранене. То не включва отпадъци и каквото хрумне на хранещия.
Има хора / съзнателни субекти/ ядящи невероятни неща напр. чушчици чили даже се и надяждат с тях. Колко издържат стомасите им си е тяхна работа. Но ние храним котките и не е правилно да съсипваме стомахчетата, бъбреците им с лошо и немарливо хранене, още повече да го препоръчваме. Толкова.
User's Signature

#360 Потребителят е офлайн   колчо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2009 - 04:21 PM

Показване на мнениетоpapyy, в Apr 10 2009, 08:51 PM, написа:

Ясно е, че храниш на око и с каквото имаш. ....доброто хранене. То не включва отпадъци и каквото хрумне на хранещия.

Но ние храним котките и не е правилно да съсипваме стомахчетата, бъбреците им с лошо и немарливо хранене, още повече да го препоръчваме.

(Пътьом само цитирах последните изумителни "прозрения".) Още някои неща имам да споделя в темата за доброто хранене.
За воденичките:
Вчера нямаше хубав дроб, та се подсетих отново за воденичките. От доста време не бях готвил от тях. Бях забравил от кои, та взех от "ФФ-Вкус". Оказаха се с малко непочистени ципи. Спомних си, че по-хубавите бяха на "Градус". Но който готви за 1-2 котки лесно ще провери една тарелка. Воденичките са чисто месо, но увират за час и половина (с малко вода). Заради мацките и по-голямото количество ги надялквам предварително. Технология: Донасям в къщи замразените калъпи, оставям ги в пликовете да омекнат леко без да се разпадат. След около половин-един час ги режа на филии по 5-6-8 мм - като салам, но от всички омекнали страни на калъпа.
За "отпадъците"(?!?!?!)
Тия дни по ТВ мернах репортаж за куче на име Бойко Борисов. Човекът рече и отсече: "Храня го с пилешки разфасовки". Кучкарите наред с фенерите често ползват и шиики.

За бъбреците и немарливото хранене!!!!!:
Навремето два пъти им купувах Ройал Канин /на кило, от голям чувал/. И двата пъти Тато се запуши. По-късно спасих едно изхвърлено куче - жертва на мързеливи грижи. Беше пълно с утайки . Чистих го 8 месеца!
User's Signature

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни