С каква храна е необходимо да се храни котето ви?
Публикувано: 13 April 2009 - 07:33 PM

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/
Публикувано: 15 April 2009 - 06:03 PM
Аз храня котките си главно с естествени продукти. Ако същите продукти бяха боклуци, то екструдатите, произвеждани от тях са също боклуци. Имаш ли някакъв логичен аргумент?
Точно твоят авер папи препоръчваше рисково хранене с боклуци - нещо ("роял канин") от чувал. Пишман докторът поставя нещо ("ваксина") за 20лв. и кучето на съседите умира, та търгашите ли ще гарантират какво съдържа чувала от 150лв.?
Тези които не ги мързи съветвам по-често да купуват риба от рода на мерлузите (с една основна кост), пилешки гърди и прясно смляно месо (не кайма).
Дори и с повече животни и с кучета не е чак толкова трудно също да се полагат адекватни грижи. Аз не мога да си представя денем да се развявам и да се занимавам със световните дела, а вечер да отбивам номера като "грижливо' сипя фъшкии на Тотю, Лъки и т. н.

Онлайн подписка в подкрепа на Европейската конвенция
Иде ли нещо от Европа? Новата инициатива изнерви Колеблив Кольо. Досегашните ялови надежди сякаш бяха успели да изтощят ума му.
Публикувано: 15 April 2009 - 06:52 PM
П.п. На мен лично никак не ми допада идеята котка да яде риба... странно защо ли? Виж, диети с пилешко има достатъчно, и хубави, но определно не са подобни на споменатите.
Опитайте се да схванете, че тук не е на първо място гранулата, а ПРАВИЛНОТО хранене. Помислете.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 16 April 2009 - 04:57 PM
Моля Ви също така да се опитате да се поставите на мястото на своето коте. Представете си за момент, че Ви затварям в апартамент, вечер се прибирам и Ви хвърлям в копанята веднъж студени кебапчета/кюфтета с готова картофена салата. друг път може да Ви разнообразя с готови сармички/пълнени чушки, с квалитетен колбас и готов кетчуп от Италия, или с консерва тон и готова руска салата. Понеже съм вери бизи, по-рядко ще Ви пържа яйца или ще ви приготвям салата, мляко с какао и т.н.
Нали разбирате, че дори да ни изглежда балансирано, подобно готованско хранене не е особено рационално, а е просто индустрия от последните десетилетия.
Напоследък и аз отвреме-навреме си спестявам пазаруване и готвене и прибягвам до тази услуга, но не повече от 1-2 пъти седмично.

Иде ли нещо от Европа? Новата инициатива изнерви Колеблив Кольо. Досегашните ялови надежди сякаш бяха успели да изтощят ума му.
Публикувано: 16 April 2009 - 06:24 PM
Всичко хубаво.
П.п. Интересно ще ми е обаче да науча, в дивия свят, където се предполага, че котките се хранят най-балансирано, защото се хранят само природно къде има котки, хранещи се с риба? Не ми отговаряйте, моля.

Публикувано: 17 April 2009 - 07:08 PM
Да, така е! Ние, хранещите с гранулирана храна сме мързеливци, работещи мързеливци. Точка за нас е, че качествената суха храна съдържа всички необходими вещества за пълноценното хранене. Още една точка винаги е в наличност, не се разваля при престой в купичката. Трета точка удобно е за стопанина. Това последното е много важно за нас! Всъщност ние сме тези, които плащаме и искаме да можем да отделим възможно повече време за общуване с любимите същества, а не да се занимаваме с пазаруване, подбиране, пресмятане на рацион и порцион, готвене. Сигурно има хора, които си хранят правилно домашните любимци с храна, приготвена от натурални продукти. Времето за приготвяне на домашна храна е едно и също за една или 10 котки. Ако имах 15-20 котки / моята неосъществена мечта / може би щях да имам и гледач за тях да чисти, пазарува, готви. Но имам само един котарак и едно куче.
Желая приятни Великденски празници :hd_198:

Публикувано: 18 April 2009 - 02:39 PM
Окей и аз съм си давал сметка че при една-две котки е безсмислено да се варят по 2 часа фенери и воденички. Като бяхме с две-три котки преди 15-20г. им кълцахме месо и варехме риба.
Както казвал Владимир Димитров - Майстора "всякак може, стига да е добре!"
Ей ги одеве двамата, обелих си две спукани яйца, единият започна да повтаря "нгаа-нгаа", а другият - "ррааа-рраа" и получиха по половин витаминозно яйце. Дали това е родова памет? Дядо им по луканово време израстна до 6кг с яйца и маслини.

Публикувано: 19 April 2009 - 12:30 PM
Публикувано: 26 May 2009 - 11:32 PM
Малката женска яде само и еиднствено гранули на Роял Канин за особено капризни котки..
За сметка на това мъжкият котарак яде доста по-разнообразна храна- купуваме му консерви на Уискас, Фирскас, Кит Кет, отделно яде понякога пилешки сърца и дробчета, други меса. Макар да не е фен ан сухата храна от време на време хапва и от храната на другата котка.
Публикувано: 27 May 2009 - 03:41 PM
samotnata, в May 27 2009, 11:54 AM, написа:
Именно, за да нямаме подобни проблеми никога две последователни ядения храната му не е еднаква и наистина гледаме да му разнообразяваме. Много се отваря на пилешко месце, луканка, кашкавал

Публикувано: 27 May 2009 - 03:50 PM
Разнообразието на храна не допринася за профилактиката на вашият котарак. особено ако редувате кашкавал и луканка /силно осолени и с много подправки и подобрители/ със консерви от нисък клас /с много протеини от растителен произход и химия за овкусяване и оцветяване/. Хубаво ще е да прочетете темата от начало до край и да видите къде и защо бъркате в храненето на котарака.

Публикувано: 30 May 2009 - 02:55 PM
Публикувано: 30 May 2009 - 03:21 PM
Освен това подхода ви с гранулите е грешен. Котката, като кучето, трябва да има режим на хранене /2 или 3 пъти на ден в определени часове определени порции/.

Публикувано: 30 May 2009 - 04:03 PM
alekian_yona, в Aug 5 2007, 10:33 AM, написа:
Много и най-различни мнения бяха дадени в предните постинги. Някои от тях верни, други - съвсем не.
Затова предлагам да направя един опит за систематизиране на основните принципи за правилно и пълноценно хранене на котката. Повечето източници за предлаганите по-долу данни са от европейски развъдници.
Ако предлагате суха гранулирана храна, котката трябва да има достъп до нея непрекъснато. Котките не са лакоми животни и те правилно регулират приема на суха храна.

Публикувано: 30 May 2009 - 04:09 PM
Според мен просто трябва да спрете за известно време всякакви паучове и пастети, а като поотрасне и си изгради хранителни навици вече ще имате свободата да я разнообразявате и да давате паучове за десерт и т.н.

Публикувано: 31 May 2009 - 02:13 PM
Megian, в May 30 2009, 02:03 PM, написа:
Има. Питайте в друг магазин.
Публикувано: 06 June 2009 - 08:04 PM

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/
Публикувано: 28 December 2009 - 10:23 PM
Благодаря