Dog.bg Форуми : С каква храна е необходимо да се храни котето ви?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (23 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С каква храна е необходимо да се храни котето ви?

#361 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 April 2009 - 07:33 PM

Много интересно, как за 6 години ядене на Р.К., моя котарак няма никакви проблеми с бъбреците и не само с бъбреците. Да, той яде и пилешко, но паржолки, нарязани на ситно. Не ме интересува, с какви боклуци ще си храниш котките, но не го препоръчвай на останалите!
User's Signature

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

http://bendidas.com/

#362 Потребителят е офлайн   колчо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2009 - 06:03 PM

Неуместна реклама на екструдатите ли пробутваш тук? Друго не може да обясни безсмислената ти конфронтация.
Аз храня котките си главно с естествени продукти. Ако същите продукти бяха боклуци, то екструдатите, произвеждани от тях са също боклуци. Имаш ли някакъв логичен аргумент?

Точно твоят авер папи препоръчваше рисково хранене с боклуци - нещо ("роял канин") от чувал. Пишман докторът поставя нещо ("ваксина") за 20лв. и кучето на съседите умира, та търгашите ли ще гарантират какво съдържа чувала от 150лв.?

Тези които не ги мързи съветвам по-често да купуват риба от рода на мерлузите (с една основна кост), пилешки гърди и прясно смляно месо (не кайма).
Дори и с повече животни и с кучета не е чак толкова трудно също да се полагат адекватни грижи. Аз не мога да си представя денем да се развявам и да се занимавам със световните дела, а вечер да отбивам номера като "грижливо' сипя фъшкии на Тотю, Лъки и т. н.
User's Signature

Онлайн подписка в подкрепа на Европейската конвенция

Иде ли нещо от Европа? Новата инициатива изнерви Колеблив Кольо. Досегашните ялови надежди сякаш бяха успели да изтощят ума му.

#363 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 15 April 2009 - 06:52 PM

Да си имаме уважението, ама има огромна разлика между естетсвени продукти и балансирано хранене. На едно живо същество не й трябват само някакви си безразборно подбрани естествени продукти. Едно живо същество има нужда от точно определени хранителни вещества. Няма огромно значение дали тези вещества идват от естествени продукти или екструдати, важното еда са балансирани и да са всички и да са правилно подбрани. Тук всички се съгласиха, че котки могат да се хранят И с естествени продукти, но и за тях си има определени начини и количества. Това, което вие препоръчвате не се харесва не защото не е екструдат, а защото не е правилно балансирано и правилно подбрано, може би е време да разберете какво се опитват да ви кажат.

П.п. На мен лично никак не ми допада идеята котка да яде риба... странно защо ли? Виж, диети с пилешко има достатъчно, и хубави, но определно не са подобни на споменатите.

Опитайте се да схванете, че тук не е на първо място гранулата, а ПРАВИЛНОТО хранене. Помислете.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#364 Потребителят е офлайн   колчо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2009 - 04:57 PM

Моля Ви, нека да си имаме уважението. Затова хайде пак да помислим за балансираното хранене. Нима всяка майка по презумпция е малоумна и неграмотна, та да не е всъстояние да приготвя балансирана и разнообразна храна на детето си? Нали колкото по-рядко му дава някакви готови фабрикати толкова е по-добре!
Моля Ви също така да се опитате да се поставите на мястото на своето коте. Представете си за момент, че Ви затварям в апартамент, вечер се прибирам и Ви хвърлям в копанята веднъж студени кебапчета/кюфтета с готова картофена салата. друг път може да Ви разнообразя с готови сармички/пълнени чушки, с квалитетен колбас и готов кетчуп от Италия, или с консерва тон и готова руска салата. Понеже съм вери бизи, по-рядко ще Ви пържа яйца или ще ви приготвям салата, мляко с какао и т.н.
Нали разбирате, че дори да ни изглежда балансирано, подобно готованско хранене не е особено рационално, а е просто индустрия от последните десетилетия.

Напоследък и аз отвреме-навреме си спестявам пазаруване и готвене и прибягвам до тази услуга, но не повече от 1-2 пъти седмично.
User's Signature

Иде ли нещо от Европа? Новата инициатива изнерви Колеблив Кольо. Досегашните ялови надежди сякаш бяха успели да изтощят ума му.

#365 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 16 April 2009 - 06:24 PM

Любимият ми момент, когато започват да ми сравняват котетата/кучетата с децата... Мдам. Ясно. Няма смисъл да се води този диалог. Той няма да доведе до нещо съществено, съжалявам за което. Все си мисля, а и така са ме учили, че когато се подхожда с предразсъдъци към нещо не е добре и пречи. Обадете се пак, когато понамалите предразсъдъците, които за мен лично са необясними.
Всичко хубаво.

П.п. Интересно ще ми е обаче да науча, в дивия свят, където се предполага, че котките се хранят най-балансирано, защото се хранят само природно къде има котки, хранещи се с риба? Не ми отговаряйте, моля.
User's Signature

#366 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Деца, котки, пътешествия, фотография

Икона за мнението  Публикувано: 17 April 2009 - 07:08 PM

Ето ме! :beer: Бях страшно заета професионално за да се заяждам с Колчо :ec_117: , но се върнах в света вече. Не съм ничий авер, приятел да, но авер?!
Да, така е! Ние, хранещите с гранулирана храна сме мързеливци, работещи мързеливци. Точка за нас е, че качествената суха храна съдържа всички необходими вещества за пълноценното хранене. Още една точка винаги е в наличност, не се разваля при престой в купичката. Трета точка удобно е за стопанина. Това последното е много важно за нас! Всъщност ние сме тези, които плащаме и искаме да можем да отделим възможно повече време за общуване с любимите същества, а не да се занимаваме с пазаруване, подбиране, пресмятане на рацион и порцион, готвене. Сигурно има хора, които си хранят правилно домашните любимци с храна, приготвена от натурални продукти. Времето за приготвяне на домашна храна е едно и също за една или 10 котки. Ако имах 15-20 котки / моята неосъществена мечта / може би щях да имам и гледач за тях да чисти, пазарува, готви. Но имам само един котарак и едно куче.

Желая приятни Великденски празници :hd_198:
User's Signature

Обичам всички котки, вашите също.

#367 Потребителят е офлайн   колчо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2009 - 02:39 PM

Благодаря ти за благопожеланията и разбирането!
Окей и аз съм си давал сметка че при една-две котки е безсмислено да се варят по 2 часа фенери и воденички. Като бяхме с две-три котки преди 15-20г. им кълцахме месо и варехме риба.

Както казвал Владимир Димитров - Майстора "всякак може, стига да е добре!"

Ей ги одеве двамата, обелих си две спукани яйца, единият започна да повтаря "нгаа-нгаа", а другият - "ррааа-рраа" и получиха по половин витаминозно яйце. Дали това е родова памет? Дядо им по луканово време израстна до 6кг с яйца и маслини.
User's Signature

#368 Потребителят е офлайн   tedinceto_96 Икона

• *Фен*
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2009 - 12:30 PM

Какво ще кажете за италианската trainer?

#369 Потребителят е офлайн   Macek Икона

Публикувано: 26 May 2009 - 11:32 PM

Имам две котки.
Малката женска яде само и еиднствено гранули на Роял Канин за особено капризни котки..
За сметка на това мъжкият котарак яде доста по-разнообразна храна- купуваме му консерви на Уискас, Фирскас, Кит Кет, отделно яде понякога пилешки сърца и дробчета, други меса. Макар да не е фен ан сухата храна от време на време хапва и от храната на другата котка.

#370 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 27 May 2009 - 10:54 AM

Много внимавайте с тези консерви на уискас и прочие да не се разболее мъжкия котарак от бъбреци или нещо на отделителната система...
User's Signature

#371 Потребителят е офлайн   Macek Икона

Публикувано: 27 May 2009 - 03:41 PM

Показване на мнениетоsamotnata, в May 27 2009, 11:54 AM, написа:

Много внимавайте с тези консерви на уискас и прочие да не се разболее мъжкия котарак от бъбреци или нещо на отделителната система...

Именно, за да нямаме подобни проблеми никога две последователни ядения храната му не е еднаква и наистина гледаме да му разнообразяваме. Много се отваря на пилешко месце, луканка, кашкавал :flagbg:

#372 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 27 May 2009 - 03:50 PM

Много грешно. Съжалявам, че трябва да ви го кажа.
Разнообразието на храна не допринася за профилактиката на вашият котарак. особено ако редувате кашкавал и луканка /силно осолени и с много подправки и подобрители/ със консерви от нисък клас /с много протеини от растителен произход и химия за овкусяване и оцветяване/. Хубаво ще е да прочетете темата от начало до край и да видите къде и защо бъркате в храненето на котарака.
User's Signature

#373 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,Цветя,Хора,Мотори, Езотерика

Публикувано: 30 May 2009 - 02:55 PM

Здравейте!
Искам да попитам хората с повече опит при отглеждането на маци,какво е мнението ви за паучовете на "Гурме"? Моята писанка има непрекъснато достъп до гранулки за бебета на РК,но нещо не ги хапва .... Преди това опитах с такива на Про План,но резултата е същия.... Налита на Гурмето,но не знам дали това е добре за нея?!

User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#374 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 30 May 2009 - 03:21 PM

По-капризните котки, на които им се предлагат някакви неща различни от гранула винаги предпочитат тях. Аз лично харесвам гурме, но не и за основно хранене. Проблеми според мен може да се реши или със смяна на гранулите, или със тоталното спиране на пастети и консерви. Като види, че няма друго освен гранули, гранули ще яде. Пастетите и паучовете са хубави, но за десерт, награда, овкусяване, за мен не стават за основно хранене.

Освен това подхода ви с гранулите е грешен. Котката, като кучето, трябва да има режим на хранене /2 или 3 пъти на ден в определени часове определени порции/.
User's Signature

#375 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2009 - 04:03 PM

Показване на мнениетоalekian_yona, в Aug 5 2007, 10:33 AM, написа:

Хранене на котката (опит за обобщение)

Много и най-различни мнения бяха дадени в предните постинги. Някои от тях верни, други - съвсем не.

Затова предлагам да направя един опит за систематизиране на основните принципи за правилно и пълноценно хранене на котката. Повечето източници за предлаганите по-долу данни са от европейски развъдници.

Ако предлагате суха гранулирана храна, котката трябва да има достъп до нея непрекъснато. Котките не са лакоми животни и те правилно регулират приема на суха храна.
Водех се от този споделен опит :aa_002: .Попитах за Гурмето,защото почти никъде не прочетох нищо за тази храна,но дори и висок клас,си е консерва.Какви други гранули да пробваме?Искам да намеря на Юкануба,но там,където питам,все ми казват,че нямат за котки и то- бебета :dh_188:.А,иначе,котето ми има режим на всичко ...храни се четири пъти на ден през три часа.При тази цикличност ,всичко и е така ...и ходенето до клек-бара,и лудуването,и спинкането ...Всичко се повтаря през 3-4 часа :aa_002: ....
User's Signature

#376 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 30 May 2009 - 04:09 PM

Аз говоря от собствен опит. Разбира се, че моето мнение далеч не е най-професионалното и единственото вярно. Сутрин се слага 1/3 от храната, моята я изяжда за към 1-2 часа, след това стои известно време без храна. И така 3 пъти на ден. Аз гледайки мойте котки мога леко да поспоря по въпроса дали една котка прекалява или достатъчно си регулира дневната дажба. Има примери и за двете.
Според мен просто трябва да спрете за известно време всякакви паучове и пастети, а като поотрасне и си изгради хранителни навици вече ще имате свободата да я разнообразявате и да давате паучове за десерт и т.н.
User's Signature

#377 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2009 - 02:13 PM

Гурме не е висок клас. За да не навлизам в подробности - ако го има в супера не е висок клас храна. У нас висок клас мокра храна са паучове Iams, Rojal Canin, Hill's, както и консерви като Карни, Бъчърс и още 2-3.

Показване на мнениетоMegian, в May 30 2009, 02:03 PM, написа:

Искам да намеря на Юкануба,но там,където питам,все ми казват,че нямат за котки и то- бебета

Има. Питайте в друг магазин.
User's Signature

Качена снимка

#378 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 June 2009 - 07:37 PM

Показване на мнениетоvlado zoo, в May 31 2009, 03:13 PM, написа:

Има.
Казаха ми и къде точно има. :md_064:
User's Signature

#379 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2009 - 08:04 PM

От всички храни висок клас само Hill's се почита у нас (консерви). От сухата пак Хилс. Днес купих Eukanuba, но още нямам впечатления.
User's Signature

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

http://bendidas.com/

#380 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 28 December 2009 - 10:23 PM

Здравейте, искам да попитам има ли някакви дъвчащи кокали или солети които са подходящи за почистване на зъбите (както кучешките кокали и солети).Дали мога да дам да дъвче солети за кучета (от пресована кожа) или има специалини за котки?
Благодаря
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »