arina, в 05 April 2012 - 10:44 AM, написа:
Ще питам и моя вет, но да питам и вас - Адвокейт плюс Цестал всеки месец добра профилактична схема ли е? Малко се обърках от разнопосочните мнения. Моят вет миналата година ми препоръча Скалибор плюс Цестал/Дронтал.
А за Празимека не съм толкова компетентна, за да споря относно качествата му, просто наблюдавам реакцията на ветеринари, на които имам доверие, че то избягват - това е. А когато въпросът опира до здравето на кучетата ни, смятам цената е последното, което има значение.
Мое мнение- да се разчита на Скалибор да предпазва от ухапвания от комари и така от дирофилария не е разумно.
За нас цената е последното, което има значение, но не и за търговците ;) т.е. никой от тук пишещите не препоръчва празимек, защото е евтин, но други биха били склонни да не го препоръчат, защото е.
koniarska, може ли повече подробности за това твърдение: Защото никъде не е доказано,че abamectinum,който се съдържа в празимек Д/ не ivermectin/,въпреки,че са от една група ,действа за профилактика на дирофилария,те това е . Питам най-добронамерено, интересува ме откъде е тази информация.
Това, на което аз попадам:
"Ivermectin is mixture of homologues, i.e. not less than 80% of 22,23-dihydroavermectin B1a and not more than 20% of 22,23-dihydroavermectin B1b. The mixture is commercialized as abamectin."
от
тук
Сега, това да го разбирам ли като ivermectin= abamectin?
Това мнение е редактирано от Fibsi: 05 April 2012 - 01:13 PM