Дирофилариозата
Публикувано: 10 April 2012 - 08:21 PM
Публикувано: 16 April 2012 - 06:02 PM
Konak, в 09 April 2012 - 01:44 PM, написа:
D-r Koko, в 09 April 2012 - 11:09 AM, написа:
Ивермектинът при различните му производни (кепромек, айвомек и пр.) 1мл/33кг ж.т. ли се инжектира?
Има ли изведен, може и неофициален опит, за поставяне външно в/у кожата в по голяма доза и дали има ефект?
Ежемесечното поставяне на препарата предимно в летните месеци, дали оказва неблагоприятно влияние върху някои вътрешни органи и върху здравето като цяло?
Благодаря предварително.
Инжективните форми нямат особено влияние приложени върху кожата. Вероятно има някаква резорбция, но каква и колко от препарата прониква, а също при всички животни ли прониква в постоянно количество няма данни. Докато има доста данни за прилагането му орално. Особено, когато се цели единствено профилактика от микрофилариите, дозата е много ниска.

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 24 April 2012 - 12:43 PM
Публикувано: 26 April 2012 - 08:25 PM
koniarska, в 25 April 2012 - 09:23 AM, написа:
Много благодаря за отговора! Значи няма защо да се притеснявам за черния дроб. За дуоуин не съм се сетила, но мисля да го пробвам, защото освен два кърлежа, от няколко дни откривам и бълхи...
Публикувано: 06 May 2012 - 06:02 PM
marin4eto, в 24 April 2012 - 12:43 PM, написа:
На мен също ветеринарен лекар вчера ми потвърди, че Адвокейт е достатъчно надежден за превенция на дирофиларията. Аз ползвам схемата Цестал вътрешно, Килтикс - каишка и Адвокейт спот он.
Публикувано: 19 July 2013 - 11:23 PM
Първоначално получаваше зачервяване по врата (преди около 3 или 4 седмици), после се зачерви и до опашката. Отидохме при един ветеринар, имах съмнения, че може пак да е хванал гъбички, взе му проба и гледа под микроскоп, нищо не откри. Малко след това започна да се обрива по цялото тяло, но най-вече по корема и около половите органи. Тогава се реши, че това е алергия и само оставаше да открием какво я причинява. Да, но явно не е, защото пъпчиците се получаваха, когато те си искат, не стояха постоянно. Един ден ги имаше, два ги нямаше и така, докато не изчезнаха и повече не са се появявали от близо две седмици. И откакто се скриха, всичко започна да върви назад. Започна да отслабва, да спи по много и с всяка изминала разходка започна да тича по-малко от предходната. Няколко пъти повърна, но точно тогава бях правила грешката да му дам да яде преди разходка с много тичане.
http://www.idexx.com....jsf?SSOTOKEN=0
Теста от този линк ме интересува. Има ли го в България и само от ветеринар ли може да се вземе или може да се закупи и от друго място? Благодаря предварително за евентуалните отговори (надявам се да има такива).

Публикувано: 20 July 2013 - 10:49 AM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 20 July 2013 - 02:44 PM
Има ли значение какво хапче за вътрешно обезпаразитяване сме давали и как е обезпаразитяван и кога външно?
На наше приятелско куче са му открили дирофилариоза, сега съм още по-притеснена. Ще попитам стопаните му за повече подробности. В понеделник ще отидем на ветеринар.
Този ивермектин как се дава - инжекции, хапчета, капки? Ще питаме ветеринар, но искам да съм малко по-осведомена преди това.

Публикувано: 20 July 2013 - 03:28 PM

Публикувано: 20 July 2013 - 03:53 PM
Днес цял ден само спи, преди малко се заигра за кратко. Надявам се всичко да е наред, до понеделник само ще го мисля.
Адвокейт и ивермектин заедно се използват или поне бях чела, че някой от форума го прави. Мисля че същият ползва и каишка, което според мен е излишно. Днес си правих сметката с какво ще го третирам, ако не е заразен. Смятам да е с Адвокейт за външни, ивермектин от април до октомври и някакво хапче за вътрешни паразити. Ще обсъдя тези неща с ветеринар, да видим какво ще ме посъветва.
Мога ли да попитам вие какво хапче за вътрешни паразити използвате? До сега ползваме Каниверм, но вече не съм много сигурна в него.

Публикувано: 21 July 2013 - 09:55 AM
Ако резултатите са отрицателни и изберете да давате Ивермектин през устата можете да си изберете каквото искате за външно и вътрешно обезпаразитяване. Стига всеки месец да давате и Ивермектина.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 21 July 2013 - 11:36 AM
Благодаря ви, общо взето успях да се информирам. За всичко останало ще се съветваме с ветеринар.

Публикувано: 21 July 2013 - 11:41 AM
Ако даваш редовно Ивермектин няма защо да правиш тестове всяка година.
Ивермектина стерилизира женските, а единия тест открива хормони от женски, т.е. след ивермектин не може да се види има ли зрели женски.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 21 July 2013 - 10:52 PM

Публикувано: 22 July 2013 - 11:23 AM
П.П.По горните ми постове са базирани на консултации с лекари,не съм си ги изсмукала от пръстите.До сега съм лекувала / не,аз де,докторите/ няколко кучета с дирофилария за съжаление...