Dog.bg Форуми : Ваксините

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ваксините

#461 Потребителят е офлайн   pinky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 March 2011 - 07:35 PM

Здравейте! Имам притеснение, макар и нашия ветеринар да казва, че няма проблем искам да попитам и вие какво мислите по въпроса. Ето и проблема взех моя мъник с първа ваксина, но като дойде при нас се разболя. Кашляше и беше на антибиотик, но повреме на лечението направихме изследване и установиха, че има бактерия изоспора (не знам дали точно така се пише) и му давахме хапче. Минахме обаче времето за втората ваксина. Той е вече на 65 дни и казаха ни да изчакаме още малко преди да го ваксинираме. Притесняваме това закъсняване, вета твърди, че дори и сега да закъсняваме ще може да го ваксинираме ако всичко е наред в седмицата за третата ваксинация.
User's Signature

Качена снимка

#462 Потребителят е офлайн   dea.dea Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Interests:sport

Публикувано: 14 May 2011 - 01:58 PM

Здравейте, не можах да изчета цялата тема за сега. :dh_188: Разбрах това, което ме интересуваше като цяло. Имам само един въпрос. Можете ли да ми кажете цените на 1-ва, 2-ра и 3-та ваксина за малко кученце? Благодаря!

#463 Потребителят е офлайн   Ruva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2011 - 02:23 PM

мен ми взимаха по 25лв демек 75лв :)
User's Signature

Качена снимка Рува

Качена снимка

#464 Потребителят е офлайн   VaLk0v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2011 - 08:42 AM

Миналата година годишната ваксина на кучето е слагана на дата 03.07, тази година кога трябва да отида.
Знам, че трябваше да се отиде по-рано от датата, но с колко дни/седмици ?
User's Signature

JulyVell's Johnnie Walker - Red Label Owner

#465 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 25 May 2011 - 10:04 AM

Консултирайте се с вет.доктора ви :smile:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#466 Потребителят е офлайн   Шерил Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 June 2011 - 03:05 PM

здравейте
купих си куче на 3 месеца,без ваксини..... водих го на ветеринар направиха му външно и вътрешно обезпаразитяване,след седмица го водих биха му ваксина DHPPI,LEPTO ,след 15 дена пак го водих и му биха Canigen DH(A2)PPI/LD VIRBAC скоро напипах там където са му били ваксината топче......... ама как се изплаших..............успокой ме лекарката че не винаги се получавало но се срещало,щяло да изчезне......НЯКОЙ ДА Е ИМАЛ Такъв проблем? Изчезва ли,защо се получава моля пишете, ако може на лични тук нз как да го намеря,Нова съм в сайта :)

#467 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 June 2011 - 03:20 PM

Споко, случва се това с подутина след ваксинация, изчезва след време.
ТУК е коментирано.

#468 Потребителят е офлайн   ikka_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2011 - 09:11 AM

Добър ден, искам да попитам за тези тестове, които се предлагат за имунитет. Вета казва да се направи 20 дена след третата ваксина. Едно време нямаше такива тестове. Искам да попитам достоверни ли са тези тестове и някой правил ли е?

#469 Потребителят е офлайн   sersem Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 02 July 2011 - 03:36 PM

Здравейте, на 40 дена Nobivac - DHP, сега на 60 дена Virbac - DH(A2)PPi, но се чудя защо липсва L,
Докторката каза следващата на 4 месеца щото е с бяс и не можело по-рано.
Май нещо не е както трябва.

#470 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 July 2011 - 09:41 PM

Здравейте всички които имат понятие от ваксини.Предстои ваксинация годишна на моето хъски.Предложиха ми ваксина Canigon DH(A2)PPI (едната ампула) и Canigon LR(другата ампула) на VIBRAC.Нека някой да изрази мнение по въпроса.Читава ли е таза ваксина а и други предложения ако някой даде.Качена снимка

#471 Потребителят е офлайн   djesi_2009 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 July 2011 - 01:11 AM

zdraveite imam mini pincher roden na 26.03.2011 kupih go parvata vaksina koqto my behse napravena na 16.05.2011 trqbvashe da go zaveda za vtorata vaksina na 31.05.2011g.no nqmah vazmojnost sega ako my se slojat drygite dve kakav shte e rezultata,shte ima li vaobshte rezoltat ..!?

#472 Потребителят е офлайн   fabrizio Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 July 2011 - 11:49 AM

здравейте моя вет работи по друг начин на 45ден 2 ваксини nоbivac cep и nobivac lepto. na 75 ден rabisin merial . как ви се струва

#473 Потребителят е офлайн   milenka_t Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2011 - 02:17 PM

Здравейте, имам малко кученце, което ми го подариха - изненада, но ми го подариха без никакви ваксини. Обезпаразитих го и му сложих първата ваксина, но понеже е на 2 месеца вече ми казаха, че ще е най-добре ако сложим само 1ва и 3та и... сега ще мине още 1 седмица и ще сложим 3тата.. та въпросът ми е съвсем ли ми е забранено да го изкарвам навън или просто може да е за малко и то без контакт с други животни и кучета, защото докторката нищо не ми каза .. мрън мрън и не каза дали може или не в крайна сметка, така че ще съм благодарна ако някой с опит ми каже : ) предварително благодаря

#474 Потребителят е офлайн   patinka_12 Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 01 January 2012 - 08:36 PM

Здравейте на моя сладур са му били 3 факсини.Като се е родил са му били само 1 ваксина,но като го взехме му сложихме още 2.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#475 Потребителят е офлайн   patinka_12 Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 01 January 2012 - 08:39 PM

Показване на мнениетоpinky, в 21 March 2011 - 07:35 PM, написа:

Здравейте! Имам притеснение, макар и нашия ветеринар да казва, че няма проблем искам да попитам и вие какво мислите по въпроса. Ето и проблема взех моя мъник с първа ваксина, но като дойде при нас се разболя. Кашляше и беше на антибиотик, но повреме на лечението направихме изследване и установиха, че има бактерия изоспора (не знам дали точно така се пише) и му давахме хапче. Минахме обаче времето за втората ваксина. Той е вече на 65 дни и казаха ни да изчакаме още малко преди да го ваксинираме. Притесняваме това закъсняване, вета твърди, че дори и сега да закъсняваме ще може да го ваксинираме ако всичко е наред в седмицата за третата ваксинация.

Щом е на 65 дни,не е ли много малък за втора?смисъл на моя сладур му я бихме на 3/4 месеца не си спомням или на 2

#476 Потребителят е офлайн   patinka_12 Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 01 January 2012 - 08:42 PM

Показване на мнениетоШерил, в 11 June 2011 - 03:05 PM, написа:

здравейте
купих си куче на 3 месеца,без ваксини..... водих го на ветеринар направиха му външно и вътрешно обезпаразитяване,след седмица го водих биха му ваксина DHPPI,LEPTO ,след 15 дена пак го водих и му биха Canigen DH(A2)PPI/LD VIRBAC скоро напипах там където са му били ваксината топче......... ама как се изплаших..............успокой ме лекарката че не винаги се получавало но се срещало,щяло да изчезне......НЯКОЙ ДА Е ИМАЛ Такъв проблем? Изчезва ли,защо се получава моля пишете, ако може на лични тук нз как да го намеря,Нова съм в сайта :)

Спокойно,там където са му слагали ваксина винаги има топче и моя имаше,но за кратко време му изчезна.

#477 Потребителят е офлайн   tropcho Икона

Публикувано: 09 January 2012 - 11:51 AM

Здравейте на всички!Имам въпрос относно ваксинацията на кучето ми.То е съвсем нов член на семейството (едва от 2 дена). Преди 2 дена навърши и 6-тия си месец.Родено е началото на Август месец миналата година и в паспорта му има само една ваксина (без подпис и печат само лепенка) бита е на 23.09.11 Nobivak DHP ! Другото което пише в паспорта му е в отдела: Третиране срещу ектопаразити. Там е посочен препарат Canivenn Bioveta.C2 (поне така го разчитам) съответно на 05.09.11 и на 17.09.11г. Това е всичко посочено в паспорта на кучето.Не съм го извеждал засега.Трябва да се има впредвид, че кучето е живяло навън и сред други кучета (не е улично, а от развъдник) Човека от когото го взех ми каза след около седмица да му сложиме петвалентна без бяс.Преди 20 минути говорих с ветеринар (близък човек) които каза, че е трябвало по рано да му се набие петвалентната, но каза и, че няма нищо страшно.Каза утре да му дам на гладно хапче за обезпаразитяване и след 4-5 дена да отидеме при него и да сложиме петвалентната, по натам бяс и още нещо на което му забравих името и чак на годинка седемвалентната.Знам, че може би ще има противоречиви отговори най-малкото защото изчетох доста материал преди да пиша тук, но се чувствам длъжен за да е наред всичко!Пак напомням кучето е на кръгли 6 месеца! Благодаря предварително на всеки отзовал се...

#478 Потребителят е офлайн   vita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2012 - 02:20 PM

На тази възраст кучета трябва да има вече всички ваксини .При вас от развъдника не са си свършили работата , затова го заведете на профилактичен преглед и колегата ,
който го поеме ще ви обясни всичко .Първо трябва да го обезпаразитите и след това да го ваксинирате .Не го извеждайте на разходки докато не му се направят всички ваксини .
User's Signature

ВЕТЕРИНАРЕН КАБИНЕТ " VITA " гр.СОФИЯ жк."НАДЕЖДА" бл.172 вх Д ( на гърба на магазин " ЗОРА " )

тел 02 / 4 27 34 67 и 0887 11 89 67

За нас е удоволствие да работим за вас !
www.vitabg.com

#479 Потребителят е офлайн   sensen Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 January 2012 - 10:47 AM

Здравейте .Имаме лабрадор на 3 месеца и половина . Взехме я на тъкмо направила 1 месец,след 10 дни бихме първата ваксина.След това периодично му бихме още 2 . Сега след като има вече 3 ваксини вет-а ни е предвидил 4-та. Надявахме се след 3-тата да го извеждаме вече , но ще трябва да изчакаме поне още месец.
Давам снимка на паспорта , та ако може да ми обясните коя за какво е,че не сме го питали него.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#480 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 29 January 2012 - 11:28 AM

На по-предна страница на повечето паспорти е описано коя ваксина за какво е(т.е съкрещенията) :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема