Ваксините
Публикувано: 26 February 2013 - 02:04 PM
Прочетох тямата и разбрах, че има много вариации за схеми на ваксинация. Не открих нищо сродно на нашия случай. Кучето ми е родено на 11.06.12г. Първа ваксина няма. Втора ваксина е сложена на 09.08.12г. Eurican Merial - DHPPi2 - L. На същия ден мъника беше пуснат по куриер от Сливен до София, за да дойде при нас. Третата (за него втора) ваксина е сложена на 06.09.12г. Eurican Merial - DHPPi2-LR. Веднага след ваксината, лекаря му даде Кестал за вътрешни паразити и даже каза, че може да яде като се приберем. Предупреди ни до края на деня да го наблюдаваме за алергична реакция и след година да идем за годишна ваксина. Кучето го понесе добре, за моя радост (четох за починалото кученце след същата ваксина...).
Сменихме лекарите, заради това и още 2-3 причини. Новите казаха, че не е трябвало толкова рано да се слага бяс и назначиха още една ваксина за 06.01.13г. Преполагам, че са искали да сложат DHPPi-L повторно, но така и не разбрах със сигурност. Сега вече като разбрах коя буква за какво е се чудя необходимо ли е трети път лепто, при все че е слагана два пъти?
Януари обаче откриха гиардия на кучето и то други лекари, поради някаква изкукала случайност. Третите лекари казаха, че не е проблем, че бяса е сложен на 3тия месец, проблема било че нямаме първа ваксина... Те обаче също не казаха каква ваксина трябвало да се сложи. Гиардията я лекуваха 3 дни с някаква паста перорално и 5 дни антибиотик. След две седмици още три дни от тази паста. На следващата седмица, тъй като пак имаше леко разстройство, пи две хапчета (за един ден, сутрин и вечер) трисулфин. Казаха да изчакаме една седмица и да ходим за ваксина. Утре ще ходим, като трябва да се обезпаразити вътрешно, защото преди три месеца му давах Дронтал. Лекарката каза, че утре ще сложи ваксината, а другиден да му дам Дронтала.
Прочетох, че трябва да е вътрешно обезпаразитено, а след това да се бият ваксини, иначе може да няма полза от ваксината. ТА...
Кога трябва да дадем Дронтал и каква ваксина е необходима на този етап за кученцето?
Ако някой може да изкаже мнение по казуса ще съм много благодарна!

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)
Публикувано: 03 March 2013 - 11:37 AM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 03 March 2013 - 03:44 PM
samotnata, в 03 March 2013 - 11:37 AM, написа:
Бихме ваксина на нобивак DHPPi-Lepto. Хич не ми се искаше да е друга марка, ама... мога ли да споря с вететринар? Не съм сигурна дали е ок, че има трето лепто, а септември ни предстои да сложим DHPPiLR. Дронтал дадохме на следващия ден, СЛЕД ваксината... дорбе, че нищо не изкара. Питах лекарката, дали е възможно антибиотика и пастата срещу гиардията да е убила и други вътрешни евентуални паразити, тя потвърди... След това каза, ако изкара глисти след Дронтала, след 2 седмици пак... Вече не знам... Да ми е жив и здрав и Господ да го пази!!!

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)
Публикувано: 06 March 2013 - 10:00 PM
Говорихме с ветеринар и ни каза да я заведем за годишната едва ли не при първа възможност. Не е ли прекалено малка според вас или е важно само разстоянието между ваксинациите? Търпи ли отлагане поне 2 седмици, тъй като след първо даване на Цестал (на 04.03) все още продължава да изкарва глисти от типа "спагети" (толкова ме е яд, че се доверих на "обезпаразитена е, разбира се" и не я почнах от първия ден!) ?
Тук предполагам, че ще кажете "Питай ветеринаря". Не питам ветеринаря, защото той окончателно загуби доверието ми в момента, в който му казах за глистите и съветът му беше да я заведем за ваксината, тогава сме щели да се погрижим и за това (както виждам, че се е случило и при MiSs KiSs).
Публикувано: 06 March 2013 - 10:40 PM
П.П. И да си смените лекаря

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 17 April 2013 - 07:09 PM
Датата за годишна ваксина на моето куче (чух, че трябва да се правят горе-долу по едно и също време на годината) беше преди малко повече от две седмици, но тогава куч беше болен, лекувахме го в продължение на около седмица и ми казаха, че трябва да отложим ваксината за 1-2 седмици след края на лечението. Планът е да го заведа до края на тази седмица.
Днес ходих да помагам на една малка организация с едни двумесечни бездомничета и майка им, които трябваше да пътуват за Германия. Направихме им тестове и този за гана беше положителен на едно бебе. Кутретата заминаха отново в клиника, много ми е мъчно и криво, защото освен, че няма да пътуват, според лекарите, шансовете им не са добри. За тях ще стискам много палци, но въпросът ми всъщност е каква е ситуацията с моя практически неваксиниран куч.
Преди да се прибера си измих обувките и ръцете с единствения подръчен дезинфектант - белина, помолих да изведат кучето от вкъщи, преди да се прибера и се наврях директно в банята и свалих дрехите чак вътре. Върнаха ми куч след като се бях изкъпала и дрехите се перяха.
Сигурно звуча много драматично :) , обаче се притесних. Не съм направила пакост, нали?
Благодаря.

Жил был щенок с весёлой глупой мордой, один из тысяч городских дворняг.
Был вчера щенок обычный, а сегодня рок-звезда
Жизнь исправил на "отлично" как и ты, он навсегда!
Публикувано: 18 April 2013 - 09:04 AM
Преди години имах куче с гана у нас. Кучето ми беше ваксинирано, но не наскоро. Не сме имали проблем, при все че изкараха 2-3 седмици в една къща едно до друго.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 18 April 2013 - 06:17 PM

Реших, че е безопасно и днес го заведох на ваксина, първата, сложена му откакто е при мен, водих го след това в офиса, за да не му се подуе главата докато ме няма. Големи изпълнения, но мисля, че всичко е наред при нас.

Пак благодаря.

Жил был щенок с весёлой глупой мордой, один из тысяч городских дворняг.
Был вчера щенок обычный, а сегодня рок-звезда
Жизнь исправил на "отлично" как и ты, он навсегда!
Публикувано: 31 August 2013 - 07:11 PM
Нашия Ваймаранер - Аша е на 13 седмици. Когато я взехме беше на 2 месеца, на една ваксина, която й е била сложена:
14.06 - рожденна дата
27.07 - Nobivac Parvo C
След това, следвайки инструкциите в паспорта отидохме в Син Кръст (че са ни наблизо) на 16ти и сложихме 2рата ваксина:
16.08 - Eurican DHPPI2-L
Тогава, девойчето дето сложи ваксината каза "след 2 седмици елате за 3та" и ни написа датата 31ви Август в паспорта. Стори ми се странно, защото съм чел че е 20 дни периода.. обаче ветовете знаят по-добре.. (пък и се зарадвах... растящ, дъвчащ ваймаранер под домашен арест си е мъка и за кучето и за мебелите)
Та днеска (31.08) се занесохме победоносно в клиниката за 3та ваксина.. и о чудо.. нещо са объркали не била тая датата, друга била - бам 16ти.09ти... ОК, хубаво! Връщам се, почвам да се образовам като студент по ветеринарна медицина първи курс и събирам горе долу следната информация: Нобивак схемите са през 14 дни (седмици), Юрикен са през 1 месец.. добре де ама ние сме почнали с едната а сме продължили с другата... озадачението ми израстна един вид... изкристализираха ми следните въпроси:
- логично ми се струва като почнеш с един вид/марка ваксина да изкараш с нея.. номрално ли е, ок ли е да се мешат така?
- какво се случва с датите в нашия компотен случай сега? Чакаме 1 месец, 20 дни или 15 дни?!
- тия хора в Син Кръст в час ли са че така ни объркаха датите? (все си мисля че ваксинирането трябва да го учат още в детската градина на лесото... не е rocket science)
И тъй ако може да споделите, посъветвате или поразмишлявате над въпроса, ще е супер. До тогава - с Ашата правим тегели между кухнята, коридора и хола в очакване на свободата :)
#530 Guest_Zartosht_*
Публикувано: 31 August 2013 - 08:42 PM
ujazzi, в 31 August 2013 - 07:11 PM, написа:
Няма да се впускам в разисквания по повдигнатия от Вас въпрос. Ще Ви задам няколко въпроса, на които не очаквам отговор. Съветвам Ви да го намерите за себе си.
1. Ветеринарите казват, докато не се приключи с пълната схема на ваксиниране кученцето да не се извежда. Пълният курс на ваксиниране при хората е до към 14-15 годишна възраст. Да сте чули или прочели някъде хуманните лекари да съветват децата да не се извеждат до навършване на тази възраст ?!
2. Да приемем, че обема на една ваксина е 5 мл. Този обем ваксина се поставя както на кученце от 3 кг (мини пинчер), така и на куче над 65-70 кг (сенбернар). Това да поражда някакво съмнение у Вас ?!
В този дух мога да продължа с поне още 10-15 въпроса. Опитайте да намерите отговор на тези, а после може да продължим. Само с една препоръка – не търсете отговорите в рекламите за ваксини, в изданията по ветеринарна медицина и още по-малко – от ветеринарни лекари. За всички тези категории ваксините и ваксинирането са търговия и печалби. Никой няма да каже нещо лошо против това, което му носи пари.
Публикувано: 01 September 2013 - 08:07 AM
Zartosht, в 31 August 2013 - 08:42 PM, написа:
Няма да се впускам в разисквания по повдигнатия от Вас въпрос. Ще Ви задам няколко въпроса, на които не очаквам отговор. Съветвам Ви да го намерите за себе си.
1. Ветеринарите казват, докато не се приключи с пълната схема на ваксиниране кученцето да не се извежда. Пълният курс на ваксиниране при хората е до към 14-15 годишна възраст. Да сте чули или прочели някъде хуманните лекари да съветват децата да не се извеждат до навършване на тази възраст ?!
2. Да приемем, че обема на една ваксина е 5 мл. Този обем ваксина се поставя както на кученце от 3 кг (мини пинчер), така и на куче над 65-70 кг (сенбернар). Това да поражда някакво съмнение у Вас ?!
В този дух мога да продължа с поне още 10-15 въпроса. Опитайте да намерите отговор на тези, а после може да продължим. Само с една препоръка – не търсете отговорите в рекламите за ваксини, в изданията по ветеринарна медицина и още по-малко – от ветеринарни лекари. За всички тези категории ваксините и ваксинирането са търговия и печалби. Никой няма да каже нещо лошо против това, което му носи пари.

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции Липсваш ми момиченце никога няма да те забравя спи спокойно и ме чакай пак ще се срещнем. Няма я вече малката принцеса ДЖУДИ 05.06.2005-07.01.2013г"Истинската любов няма Happy End, защото тя никога не свършва!!!! .Аз никога няма да я забравя.Защото тя беше моето куче.
Аз не успях да съм нейния човек ...

Публикувано: 01 September 2013 - 08:38 AM
Самотно КУЧЕ, в 01 September 2013 - 08:07 AM, написа:
Zartosht, в 31 August 2013 - 08:42 PM, написа:
Не трябва сляпо да се доверявате на мнението на лекаря по въпроси, по които той не е достатъчно компетентен и в своите решения и препоръки често зависи от фактори, нямащи никакво отношение към здравето
Информацията за ваксините в медицинските институти не е много по-различна от информацията от плакатите по стените на детските поликлиники.
Курсът по имунология е десетки пъти по-кратък от курсовете на ненужните за един бъдещ лекар неорганична химия или физика.
И като резултат лекарите не знаят нищо нито за токсичните съставки на ваксините, нито за възможните усложнения от тях, нито за съвременните изследвания, показващи връзката между ваксинирането и тежките заболявания, чийто стремителен ръст се наблюдава в последно време.
От друга страна се намират под силния натиск на администрацията и различни контролиращи органи, изискващи от тях максимален" обхват на ваксинираните".
Често може да се чуе за паричен бонус, даван за "максимално ваксиниране"
Към известните думи на Бърнард Шоу: Докторът е също толкова добър консултант по въпросите за ваксинирането, колкото месарят - по въпросите за вегетарианството, казани преди 100 години,
може да се добави крилатата фраза на Станислав Лец: Който си е сложил наочници, да не забравя, че те вървят в комплект с юзди и камшик."

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции Липсваш ми момиченце никога няма да те забравя спи спокойно и ме чакай пак ще се срещнем. Няма я вече малката принцеса ДЖУДИ 05.06.2005-07.01.2013г"Истинската любов няма Happy End, защото тя никога не свършва!!!! .Аз никога няма да я забравя.Защото тя беше моето куче.

Публикувано: 01 September 2013 - 08:52 PM
всеки, разбира се, е свободен да има свое мнение.
Нещо повече, човек може и трябва непременно да чете и да се информира. Има защо и за какво.
Но все пак нека имаме предвид, че повечето хора, които четат тук, не са от категорията четящи и информиращи се, и ще се хванат с две ръце за мненията против ваксинирането, дори и само защото "лошите доктори им взимат излишни пари". Предлагам желаещите да си отворят тема "Ваксините - защо да не ваксинираме?" или нещо такова, да се напише изрично предупреждение, че това е "алтернативен възглед" и там да се обсъжда подробно. Полезно би било.
Междувременно обаче ще си позволя да кажа така:
- Да, несъмнено е, че ваксинирането е вредно и до голяма степен представлява риск, в нета има много информация по въпроса. Но ваксините определено изграждат имунитет поне срещу определени щамове, ако не срещу всички за дадено заболяване.
- Но да, в никой случай не могат да се сравняват ваксинационните програми на бебета и на кучета. Дори и просто защото опасностите, дебнещи малките кученца, са много по-драстични и бруталани от дебнещите човешките бебета. Едра шарка бебето надали ще пипне, парвовироза - ще е късмет да не пипне кученцето.
- Ваксинирането на човешки бебета може успешно да бъде избегнато, без бебето да умре от това, всъщност шансът да умре от болест, за която не е ваксинирано е около 6-7; ако се избегне ваксинирането на кученце, шансът да се зарази с парво или гана е общо-взето 50/50, на някои места и по-голям, а от тези болести се УМИРА.
Та... информираният избор е важен. Да се твърди, че ваксини не бива да се слагат, безалтернативно, не просто е крайно, а може да коства живота на нечие куче.
--
Що се отнася за схемите и ваксините на ujazzi, казано възможно най-просто:
- можело е да искате да ви поставят същата ваксина (т.е. без бяс) на тази дата и да си излизате щастливо на разходки, а бесът да се постави по-късно, отделно. Инфо, което докторите не дават...
- схемата е такава заради беса, за слагането на който е нужна възраст от 3 м.
- смесването на ваксините не е от особено значение, въпреки различните производители, поне доколкото са европейски. Схемите и щамовете им са еднакви, има разлики във включените заболявания, и то на начален етап.
#534 Guest_Zartosht_*
Публикувано: 01 September 2013 - 09:44 PM
shifter, в 01 September 2013 - 08:52 PM, написа:
Нещо повече, човек може и трябва непременно да чете и да се информира. Има защо и за какво.
Но все пак нека имаме предвид, че повечето хора, които четат тук, не са от категорията четящи и информиращи се, и ще се хванат с две ръце за мненията против ваксинирането, дори и само защото "лошите доктори им взимат излишни пари". Предлагам желаещите да си отворят тема "Ваксините - защо да не ваксинираме?" или нещо такова, да се напише изрично предупреждение, че това е "алтернативен възглед" и там да се обсъжда подробно. Полезно би било.
- Да, несъмнено е, че ваксинирането е вредно и до голяма степен представлява риск, в нета има много информация по въпроса. Но ваксините определено изграждат имунитет поне срещу определени щамове, ако не срещу всички за дадено заболяване.
- Но да, в никой случай не могат да се сравняват ваксинационните програми на бебета и на кучета. Дори и просто защото опасностите, дебнещи малките кученца, са много по-драстични и бруталани от дебнещите човешките бебета. Едра шарка бебето надали ще пипне, парвовироза - ще е късмет да не пипне кученцето.
- Ваксинирането на човешки бебета може успешно да бъде избегнато, без бебето да умре от това, всъщност шансът да умре от болест, за която не е ваксинирано е около 6-7; ако се избегне ваксинирането на кученце, шансът да се зарази с парво или гана е общо-взето 50/50, на някои места и по-голям, а от тези болести се УМИРА.
Та... информираният избор е важен. Да се твърди, че ваксини не бива да се слагат, безалтернативно, не просто е крайно, а може да коства живота на нечие куче.
--
- можело е да искате да ви поставят същата ваксина (т.е. без бяс) на тази дата и да си излизате щастливо на разходки, а бесът да се постави по-късно, отделно. Инфо, което докторите не дават...
- смесването на ваксините не е от особено значение, въпреки различните производители, поне доколкото са европейски. Схемите и щамовете им са еднакви, има разлики във включените заболявания, и то на начален етап.
На едно друго място коментирах,че ваксините имат своето място и роля, но те не са нито панацея, нито имат ползата, която им се преписва от много хора, имащи пряко отношение към ваксинирането – фармацевтична промишленост, лекари пропагандиращи поставянето и т.н.
Посочвате парвовирусен ентирит.Причинител – вирус, а против вирусите НЯМА лечение. Всичко е въпрос на стабилна и устойчива имунна система. Хранене, отглеждане и грижи за животното могат само да способстват за укрепване на имунната система, която да се пребори с вируса, който „щъка” навсякъде около нас.
Коментари от рода кученцето да не се извежда незнам си колко дни са най-меко глупави. Защо – това вече го коментирахна друго място.
Освен това, схемите за започванена ваксинация застъпват време, в което малкото все още е под влиянието на имунотелата на майката. Една външна интервенция с ваксина единственото, което може да допринесе е да унищожи това, което майката е внесла в плода по време наембрионалното развитие и докато трае коластрения период.
Освен това, много, да не кажа всички ,ваксини използват като добавка аджуванти с цел засилване производството на антитела. А казано на най-елементарен език, всеки един аджувант не е нищо повече от отрова!
Темата за ваксинирането е многосериозна. То всъщност коя ли тема не е сериозна, проблемът е че попада в коментарите на лаици, черпещи информация от ноучнопопулярни или рекламни източници.
Публикувано: 02 September 2013 - 06:41 AM
Zartosht, в 01 September 2013 - 09:44 PM, написа:
--
На едно друго място коментирах,че ваксините имат своето място и роля, но те не са нито панацея, нито имат ползата, която им се преписва от много хора, имащи пряко отношение към ваксинирането – фармацевтична промишленост, лекари пропагандиращи поставянето и т.н.
Посочвате парвовирусен ентирит.Причинител – вирус, а против вирусите НЯМА лечение. Всичко е въпрос на стабилна и устойчива имунна система. Хранене, отглеждане и грижи за животното могат само да способстват за укрепване на имунната система, която да се пребори с вируса, който „щъка” навсякъде около нас.
Коментари от рода кученцето да не се извежда незнам си колко дни са най-меко глупави. Защо – това вече го коментирахна друго място.
Освен това, схемите за започванена ваксинация застъпват време, в което малкото все още е под влиянието на имунотелата на майката. Една външна интервенция с ваксина единственото, което може да допринесе е да унищожи това, което майката е внесла в плода по време наембрионалното развитие и докато трае коластрения период.
Освен това, много, да не кажа всички ,ваксини използват като добавка аджуванти с цел засилване производството на антитела. А казано на най-елементарен език, всеки един аджувант не е нищо повече от отрова!
Темата за ваксинирането е многосериозна. То всъщност коя ли тема не е сериозна, проблемът е че попада в коментарите на лаици, черпещи информация от ноучнопопулярни или рекламни източници.
Zartosht харесвами написаното може ли по-подробно по въпроса

Публикувано: 02 September 2013 - 07:10 AM
Zartosht, в 01 September 2013 - 09:44 PM, написа:
--
Какво съдържат в себе си ваксините :
1-Основно всяка ваксина съдържа ADJUVANT( аджувант )
Аджувантът е фармаклогичен имунологичен агент модифициращ имунният отговор към усилването му .
Аджувант се използува за да се запази до минимум количеството на патогенният организъм въведен в ваксината .
Имунологични аджуванти се включват във всички видове ваксини за усилване и подобрение на имунният отговор -те съставляват основното количество на ваксината .
2 Всички ваксини без изключения ползуват аджуванти базирани на алуминий .
3--Вирусен геном или вирусна ДНК на живи вируси или части от тях са съставна част на ваксината която основно е насочена към създаване на специфичен имунен отговор -ключ в организмът срещу инжектираният вирус .
4-Презервативи и консерванти -
за запазване на ваксината в активно състояние .
Основен презерватив и подобрител в ваксините се явява формалдехида -среща се в изключителен брой ваксини .
Вирусите константно мутират .
За да имате специфично изграден имунитет срещу даден вирус вашият организъм в даден етап от живота трябва да се е сбслъсквал именно с него .
Вирусите не биват лекувани в днешното състояние на науката .
Ние просто градим имунитет срещу тях .Имунитетът ни спомага да оцелеем и да съжителстуваме с вирусите до края на дните си Имунният ни комплекс е този който подтиска вирусите до края на живота ни.
Изцяло унищожаване и премахване на вируси в човешкият организъм на днешното ниво на технологии и наука е невъзможно.
Не могат да бъдат и избегнати .
Вирусите на Херпес ,инфлуенца и много други са повсеместни и всеки бива заразен с тях в даден момент .
Въпреки това сериозен проблем за човек с здрав имунитет не се наблюдава . И тук идва изграждането на ваксините .
Бърз ,ефективен начин за създаване на резистентност и имунитет към дадени вируси с избягване на усложненията
( това е формулировката на фармацевтичните корпорации)
Да .Ама Не .
Дори и така не се отчита проблемът който лежи в така нареченото биоразнообразие .
Две деца могат да бъдат ваксинирани при еднакви условия едновременно като едното да понесе напълно безпроблемно ваксинация а другото да развие тежък имунологичен отговор и да умре .
Това е по същество биоразнообразието е това което диктува че няма двама еднакви индивида на този свят.
Не може ваксина да се администрира на 9 000 000 човека.
В над 80 % поради биоразнообразие ще се развият тежки усложнения и аномалии .
Голяма част ще починат .
Голяма част ще развият имунологични усложнения .
Друга част ще са тези които ще понесат ваксините без видими на пръв поглед усложнения .
Поради една или друга причина имунният им комплекс ще понесе "коктейлът" но без дори да подозират те също ще имат сериозни необратими дългосрочни увреждания впоследствие .
Сложността на биологичните системи е смайваща
На микрониво в организмът ни какво как и къде се случва е пълна мистерия и загадка все още .
Именно затова да се вкара в малко дете цял набор с вирусни DNA е безотговорно .А лекарите които отказват да ви обяснят дори смислено и информирано какво точно правят и какво ще стане впоследствие са точно на нивото на д-р МЕНГЕЛЕ.
Оттук насетне всичко с ваксините е хазарт.
Вкарване на тези субстанции във всичките ви гени е непредсказуема бомба със закъснител с неподозирани ефекти .
Чудно защо толкова настойчиво ни карат да се ваксинираме тогава ?
След като за милиони функции в нашият организъм нашите мили хазартни доктори нямат идея за какво служат и как работят тогава защо ?
Докато позволяваме на пълни нещастници облечени с бели престилки да ни казват и се вживяват на господ с нас и децата ни ние ще имаме сериозни проблеми докато те те ще правят повече и повече пари от нас.
Кой може да даде пълна гаранция с всички ваксини че някоя от тях няма да промени радикално нещо из основните бази на ДНК -то ви -никой
Кой ще даде гаранция че детето ви няма да получи аутизъм, автоимунно заболяване или умствен дефект ?-никой
Да се твърди че превентативно медицината въвежда чужда вирусна ДНК в генома ви е за ваше добро е виша наглост .
От 100 години хората се инжектират с ваксини базирани на алуминиеви аджуванти в комбинация с вируси .
Всяка инфекция и големите фармацевтични излизат гръмко и започват да обявят поредният си върхов страхотен продукт срещу свински грип ,птичи грип .
Когато влудиш истерично потребител той сам ще отиде и ще купи доброволно ваксината ти без да е нужно повече да го насилваш да я слага насила .
В крайна сметка въпросът е на кого вярвате повече :
-На Господ
който е конструирал вас и всичко около вас с всичките ви системи и сложни функции
Или на шарлатаните в белите престилки правещи пари от вас твърдящи че се грижат за вас от името на корпорациите ?
Купувате доброволно един отровен и токсичен продукт пълен с с алуминий, токсини и вирусна ДНК .
След като го инжектирате веднъж вече и господ не може да помогне и няма връщане назад.
Необратимо увреждате имунологично и функционално целият си организъм без дори да подозирате.
-От години Учени независимо тестващи ваксини върху животни предупреждават че алуминият,алминиевите Аджуванти и вирусите ползувани имат жестоки странични ефекти и причиняват :
-необратима смърт на неврони в мишки
-автоимунни заболявания
-левкимии саркоми ,,аборти ,.алцхаймер -алуминият -основният елемент допринасящ за алцхаймер
-алуминият е елементът липсваш структурно в хората отпреди 100 години .
Дали неслучайно природата е елиминирала алуминият като силно реактивен елемент ?
-Израждане на черният дроб при пилета след ваксинации
-Тежки левкимии
-Автоимунни заболявания ,Хиперсензитивност алергии -анафилаксии
-Промени в генома
-Промени в начина на работа на имунният комплекс .
.
Нека всеки се замисли когато гръмко голямата голяма фармацевтична започне пропаганда отново че нейните ваксини ви предпазват Организъм е най добре настроената система която няма никаква нужда от подобни боклуци за да работи перфектно
Напротив те ви правят още по уязвим и болен .
Студът ,чистият въздух ,тренировките ,качествената храна и спокойствието ви предпазват по добре от всяка ваксина .
Ваксините са сигурни и одобрени от правителството -лъжа плоска ,нагла и наивна за хора свикнали да им казват какво да правят ,
Една ваксина е достатъчна да повреди перманентно генома ви ,да абортирате спонтанно, да получите алергия или автоимунно заболяване завинаги .
Ваксините не съдържат живи вируси -yes right
Те съдържат най основното от тях DNA -то им .Изкуственно въведено в системата ви то разстройва имунният ви комплекс завинаги.
Противниците на ваксините са параноици -
Естествено че ще съм защото имам::
-алуминиев аджувант
-вирус с потенциал да убива
-формалдехид
-консервант за презерватив
параноя-че колко по зле от този по горният коктейл може да стане ?
Верую на компаниите за фармацевтика :
Ваксините са безплатни и задължителни .
Ние нямаме интерес да разболяваме хора ?
Вярно .Образованият човек с костюм или бяла престилка може по нищо да не се различава в морално отношение от мутра, пласьор на дрога и плът или пък от някоя отрепка на улицата, която ще ви пререже гърлото за 20 лева
Никой не може да ви задължи МОРАЛНО да приемете безспорни боклуци и вредни за вас децата ви и тялото ви.

Публикувано: 02 September 2013 - 09:45 AM

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 02 September 2013 - 04:07 PM
Предлагането на "спестяване на пари вместо да убивате кучето си с аджуванти" и прочие е опасна техника, защото хората приемат такава информация на доверие.
И ако при хората неваксинирането не е смъртоносно, при кучетата, особено в големите градове, несъмнено Е: вирусите, срещу които се ваксинира кучето, убиват и са широко разпространени.
Моля да не ме коригирате, че вирусите не се лекували - ваксините се поставят, за да се изработи имунитет срещу тях; към момента достатъчно успешен срещу щамовете на заболяванията сред кучетата, срещу които се ваксинира.
Темата не е поле за битка на специалисти, а информативна за НЕспециалисти. В случай на заболяване се прилага лечение; при вирусните заболявания то е симптоматично. Е, и? Може да Ви боде окото като кокали и кости, ама проблемът не е мой.
Мой в случая проблем е изсипването на "религиозни" антиваксинационни материали във форма, от която се разбира само, че лекарите били убийци и ваксините са опасни, но пък Господ се е погрижил за мене

Ще приканя пак: отделете тема. Изложете ясно и обосновано това, което в момента е под форма на фанатичен сбирщок. И нека говорим по тази тема. Само да не започваме с Господ и Неговото биоразнообразие, и че той ще се погрижи за мен, кучетата ми и родата до девето коляно.
Иначе се получава "не ваксинирайте и си убийте кучето сега, вместо то да умре след 10 години от някоя евентуална последица от ваксината".
Вие си вкарайте парво(вирусен ентерит) или гана в кучкарника, пък да видим как Господ ще ви опази. Айсиктир.
---
Ще отбележа пак, че не съм "несимпатизант" на каузата, по-скоро обратното.
#539 Guest_Zartosht_*
Публикувано: 02 September 2013 - 04:32 PM
Самотно КУЧЕ, в 02 September 2013 - 06:41 AM, написа:
Естествено, че може, но:
1. Информацията е само на английски език.
2. Информацията е достъпна само при пълна и подробна регистрация.
3. Достъпът е след одобрение от моя страна.
Забележка: За личните си изследвания в областта на аджувантите не мога да пиша. Опитите извеждам в момента и не мога да ги коментирам. Само ще кажа, че в резултат на третирането експерименталните животни най-накрая ще умрат.
Ако сте съгласен (а) на поставените условия пишете тук, аз ще намеря начин да Ви пратя линк.
#540 Guest_Zartosht_*
Публикувано: 02 September 2013 - 04:41 PM
D-r Koko, в 02 September 2013 - 09:45 AM, написа:
D-r Koko, ще си позволя отново да поместя част от свой коментар, направен малко по-горе, а именно:
"...ваксините имат своето място и роля, но те не са нито панацея, нито имат ползата, която им се преписва от много хора, имащи пряко отношение към ваксинирането – фармацевтична промишленост, лекари пропагандиращи поставянето и т.н. "
Занимавам се с кучета от повече години, отколкото може да допуснете. Винаги съм ги ваксинирал, но винаги съм търсил друг подход.
1. Ваксинирането на възраст, която препоръчват вет. лекари не е логически обоснована. Напротив. Ранното ваксиниране убива внесения в приплода имунитет от майката.
2. Пожизненото ваксиниране е абсолютно безсмислено - мисля, че да го обяснявам на лекар, ще е обидно. Намирам логика единствено при ваксинирането против бяс, но с условности - само за кучета, изложени на риск!
3. Най-важното поне за мене - лишаването от социален контакт на кученцето според безумните твърдения, че то трябва да бъде изолирано в жилището незнам си колко седмици, докато трае курса на ваксиниране. Това също не желая да коментирам. Правил съм го, не съм бил разбран и да изпадам отново в положението на самоговорещ си, не желая.
П.П. Пропуснах да добавя, така-информативно:
В момента имам 6 кучета. Най-младото е на 2 години, най-възрастното - на 12. Само 2 от тях от момента на раждането до сега са под мое наблюдение. Останалите са намирани болни, изхвърлени, някои от тях осакатени. Нито едно от кучетата не е ваксинирано никога! Слава Богу - живи са и от вирусни заболявания никога не са били атакувани.
Преди години имах кавказка овчарка. Няколко дни след ваксиниране (мисля, че беше с пентадог) даде симптоми за парвовироза. И умря от парвовироза.
Имах Ризеншнауцер. Ваксиниран с лептораб. Умря от лептоспироза.