Dog.bg Форуми : Ваксините

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ваксините

#241 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 June 2008 - 08:17 PM

tey4e , не бъди толкова категорична в схемите за ваксинация ,защото подвеждаш , а и някой ден ако не излезеш от т ази рамка може да навредиш на животното.
Пьрво смятам , че триседмичен период е по-подходящ между ваксините и много рано слагаш бяс (примерно 6-9-12 седмици за мен е с доста повече предимства като схема) !
Второ , това горе може да бьде само една от схемите на ваксиниране  , случаите са индивидуални, може да не се прави с ваксини на Интервет , може да се прави с моно , вьобще варианти колкото искаш и преценката на лекаря е много важна !
И трето  , незнам защо имате повече доверие на някой незнаен войн , който примерно пише тук или сте срещнали на поляната , отколкото на собствените си ветеринари , които носят отговорност за кучетата ви! Сьбирайте инфо , но личния контакт е важен.
User's Signature

Качена снимка

#242 Потребителят е офлайн   mommo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2008 - 09:17 PM

Тейче, наистина не постулирай така категорично схема за ваксинация. А какво правим с кученцата гледани без майка на изкуствена храна? А с ротвайлерите, лабрадорите, каракачанките, шар пейовете, английските булдоци и още доста други породи, които имат малко по-специфични изисквания? Какво да кажем за високо рисковата среда по развъдниците, борсите и др. и любимите и единствени бебета на мама от апартамента? Всичко се определя индивидуално - схемите са различни и имат само препоръчителен характер.

#243 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 25 June 2008 - 09:52 PM

Аз казвам схемата за ваксинация на домашно куче,каквото е това,за което питат.Отговарям на конкретния въпрос.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#244 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 June 2008 - 08:04 AM

Цитат

Здравейте .Имам въпрос относно ваксините/не можах да намеря отговор из форума/.Схемата на ваксиниране на Макс е следната: 1-ва ваксина на 42 дни NOBIVAC DHP /31.05.08/ ,2-ра ваксина на 2 месеца отново NOBIVAC DHP/21.06.08/.3-та ще я слагаме чак на 21.08.08 -Lepto,но тогава Макс ще е на 4 месеца.Ветеринаря ми каза,че 5 дни след 2-та може да го извеждаме, защото щял да си е изградил имунитет.Та днес отивам да му купувам каишка и жената в магазина ми казва, че за първи път чува за такава схема на ваксинация.Притесних се вие срещали ли сте подобна методика,дали трябва да сменя Ветеринара и кога наистина мога да го изведа,защото 3-та ваксина много късно ще я слагаме?

Много жалко за вас ако смятате мнението на един продавач в зоомагазин по-меродавно от това на лекар. Дори това, че сте потърсили неговото мнение обижда гилдията. Оправяйте се.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#245 Потребителят е офлайн   dardaron Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 09:17 AM

Не ме разбирайте погрешно,аз не съм решила да търся мнение от вас заради продавачката,а защото никъде из форума не видях подобна схема на ваксиниране.Напротив уважавам ви като специалисти и точно за това търся повече от едно мнение.Напълно се доверявам на моя ветеринар просто исках да знам дали някой друг е прилагал подобна схема,защото навсякъде се пише, че третата ваксина се слага на 3-я , а не на 4 месец. Неразбирам защо се правите на обидени след като искам съвет точно тук където има специалисти, а не съм тръгнала да вярвам на някаква продавачка!!!Тук ако не се заядете с някой неможе.Аз си мислех че ще ми дадете компетентно мнение, а се оказва само критики.Много благодаря за отговорите!!!!!!!
User's Signature

Качена снимка

#246 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 June 2008 - 09:46 AM

В повечето, да не кажа всички здравни книжки са описани примерни схеми за ваксинация. Ще направите добро впечатление на лекаря, че се интересувате за вашето животно като го попитате защо е избрал този начин на ваксинация пред тези, които са предписани от фирмите производители. Тогава, ако отговора не ви харесва или не го разбирате питайте тук и ние ще се опитаме да ви помогнем.
User's Signature

#247 Потребителят е офлайн   dardaron Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 09:52 AM

Цитат

Също така питах и ветеринара защо му слага така ваксините,той ми обясни, че така по лесни си изграждало имунитет кученцето.Относно за бяса  ветеринаря каза,че не слагал толкова тежака ваксина на малко куче , защото можело да убие кучето/имало такива случаи в Америка/.За това се обръщам към вас за да знам дали някой е чувал за такава схема на ваксинация//

Цитат

.3-та ще я слагаме чак на 21.08.08 -Lepto,но тогава Макс ще е на 4 месеца.Ветеринаря ми каза,че 5 дни след 2-та може да го извеждаме, защото щял да си е изградил имунитет. кога наистина мога да го изведа,защото 3-та ваксина много късно ще я слагаме?

пп.Извинявам се , че се повтарям.Д-р Коко това са ми въпросите?
User's Signature

Качена снимка

#248 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 June 2008 - 11:07 AM

Ваксината за бяс е убита и една от най-безвредните. Ваксинационна схема без повтаряне на валенцията за лептоспироза два пъти е непълна и погрешна. Идете сега и си поставете само за лептоспироза и след 28 дни голямата ваксина ДХПЛР. Два месеца разлика между отделни ваксинации не мога да си го обясня. Не мисля и че колегата може да го обясни смислено.
User's Signature

#249 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2008 - 07:16 PM

За бяса четох при "изследвания за внос и износ на куче", че трябва да е направена преди износа т.е. те са на около 4 месеца тогава.

А аз имам въпрос, но МОЛЯ, НЕ ме изяждайте за него! Четох, че в зоомагазините си спестяват ваксини (това вярно ли е или не?) и ако наистина са го направили има ли начин да се разбере и възможно ли е да се бият по-късно? Ако може някой от лекарите из форума да се включат също! Просто се чудя дали може да се бие първа ваксина на 2-3 месеца и т.н. просто не по схемата. Пък и как може да се установи - има ли тестове, изследвания, които да се направят, за да се докаже, че липсва ваксина?

#250 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 28 June 2008 - 07:24 PM

Цитат

и ако наистина са го направили има ли начин да се разбере и възможно ли е да се бият по-късно?
Ако оцелее кучето може и да може  :-
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#251 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2008 - 09:00 PM

а може ли да е имунизирано, но да се повтори ваксината? Ще има ли отрицателни последствия за кученцето???

#252 Потребителят е офлайн   Rosica-D Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 12:12 AM

Ако става въпрос за ваксината против бяс, може да се повтори. Дори в последно време това препоръчва официалната организация, която отговаря за ваксините, не знам как се казва. Например, моето куче му сложиха ваксина против бяс на третия месец и след това на четвъртия месец, след това взеха кръв за антитела и тя бяха в достатъчно количество. Сега опресняването става по веднъж на година. Това с антителата го изсискват държави, в които няма бяс, например Великобритания. Ама ако човек не е сигурен дали кучето е ваксинирано, може титърът на антитела в кръвта да определи дали да се повтори ваксинацията, или не.

#253 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 02:37 PM

Не, не питам за ваксината против бяс, а за първите ваксини - DHP, DHPi +L........за първите 3. дали може да се повтори ваксината кратко време след като е бита, ако се съмняваме, че е направена наистина. А за изследването на титъра - четох, че е мноооого скъпо изследването. Колко е вярно не знам.

#254 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 29 June 2008 - 02:59 PM

Имам и аз въпрос( недопустим за уж стар кучкар, като мен) :
Проблем ли е закъснението за ваксинация с месец и половина при 15- годишно куче?

#255 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 June 2008 - 06:57 PM

По въпроса има ли лесен начин за определяне дали куче от зоомагазин е ваксинирано- да има , но много малко клиенти искат да го правим. Правят се два теста за дадената болест-антигенен и антителен. Първия показва дали има заболяване, което да кара животното да образува антитела, а втория показва наличието на самите антитела. Положителен антителен заедно с отрицателен антигенен означава, че или животното е ваксинирано или му е сложен серум. Това може да се прави за няколко болести, за които поставяме ваксини. Но като ви кажа по 60лв за всяка болест, а е хубаво да се направят поне за две /хепатита не протича скрито/ и ви се изпарява ентусиазма.
Закъснението с месец и половина на петнайсет годишно куче не е болкай за умиране. Спокойно. Обезпаразитете го и го заведете за ваксинация.
User's Signature

#256 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 29 June 2008 - 07:25 PM

Благодаря!

#257 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 07:55 PM

аз също благодаря!

#258 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2008 - 11:08 PM

Много се извинявам за неосведоменоста,но чух,че ваксината,която се прави на 1 година всъщност трябва да се направи,когато кучето навърши 11 месеца.Истина ли е това? :-
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#259 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 June 2008 - 08:35 PM

Цитат

Много се извинявам за неосведоменоста,но чух,че ваксината,която се прави на 1 година всъщност трябва да се направи,когато кучето навърши 11 месеца.Истина ли е това? :-
Ако схемата на ваксинация е вървяла стандартно,ваксината,за която говорите трябва да се направи когато кучето е на 1 година и 3 месеца/последната трета ваксина е поставена когато кученцето е било на приблизително 3 месеца,затова от нея се брои една година,а не когато навърши година самото куче/.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#260 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 25 July 2008 - 06:24 PM

схеми на ваксинация
1.  DHP - м/у 42 до 45 ден
2.  DHP + LEPTO - 2 седмици след I-вата
3.  DHPPi + LEPTO - на 3-тия месец
4. RABIES - на 6-тия месец
5. DHPPi + LEPTO + RABIES - всяка година +след 6 месеца LEPTO
DHP - гана (дистемпер), инфекциозен хепатит, парвовироза
DHPPi - гана (дистемпер), инфекциозен хепатит, парвовироза, параинфлуенца
LEPTO - лептоспироза (двувалентна)
RABIES - бяс

30-40 ден      Р 
40-45              Р + corona или  DP или DP+CORONA  или DHP или  [font=Verdana]DHPPi +L /pfizer/
50-60 ден      DHP; DHPPi ; DHPL ; DHPPiL  ;DHPPiL+ CORONA
70-90 ден      DHP +L; DHPPi +L ; DHPPi+ L+ CORONA , R
6 месец          Rabies ; DHPPiLR ;DHPLR  ; LR

изброих различните кобинации на ваксинални схеми - всеки лекар преценява според обстановката и конкретния случай колко и как да ваксинира
ваксинацията за бяс е задължителна и според българското законодателство кучетата и котките трябва да се ваксинират всяка година

ваксините  - схеми на ваксинация

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема