Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#1171 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 11 April 2007 - 11:47 AM

Относно калций:

link

link

и въобще:
search

Като цяло завишените нива на калций вредят толкова, колкото и липсата/занижено ниво. Ако храните със супер-премиум храна не би трябвало да има дефицит, йа да сте сигурно пуснете изследвания. При растежа на кучето ви играят роля много фактори, някои от които са изброени по-горе.
Имате ли наблюдения върху родителите?
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#1172 Потребителят е офлайн   yoki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 April 2007 - 01:06 PM

При ротвайлерите, както и другите едри породи кучета растежът в началото е много интензивен.Това е куче , което на 2мес. примерно тежи 5 кг.а на 4 мес. вече е достигнало 20кг.Този интензивен растеж натоварва костите.Калцият се дава на 10 дни ,редуващи се с 10 дни почивка.Бягането и скачането по никакъв начин не могат да навредят на кучето ти.Биха му навредили тежки физически натоварвания като например влачене на тежести и други такива,които не са препорачителни мисля поне до 10 мес. възраст.Разходките и тичането не само ще укрепят тялото ,а и ще направят кучето ти уравновесено и спокойно.И моят съвет е смени вета си. Явно не е много на ясно точно с тази порода. super best

#1173 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 03:14 PM

yoki, ти погледна ли линковете?

Калцият не се дава по тази схема на всяко куче, независимо от това как се храни и развива! Най-добре е да се пусне изследване, нищо сложно не е, за да се установи при конкретното куче има ли дефицит или не.

Има добри храни приспособени за нуждите на точно такива бързо израстващи породи - ако кучето си набавя всичко нужно от тях (което може да се разбере от при въпросното изследване), всичко което допълнително му се добавя разваля баланса и дава отражение. Как - има примери в посочените линкове от 'ветеринарен кабинет'.
User's Signature

Качена снимка

#1174 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 04:10 PM

ахам значи от коментарите разбрах че е наи добре д се направи каравна картина но проблема е че в тос малак ямбол няма дори един ренген за кучета пак кво остава да искам да му правят и кравна картина абе обшто взето скапана работа r) a) r)
User's Signature

Качена снимка

#1175 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 04:22 PM

е между другото нали на 6 мес рота ми трябва да тежи около 3о 40 поне така ми каза ветеринаря ето о6те една снимка от която не може да се прецени колко кила е но нямам друга

Прикачени файлове

• Прикачен файл  jkl.jpg (202.23K)
    Брой сваляния: 279

User's Signature

Качена снимка

#1176 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 04:26 PM

Рентгените и в София са малко, но кръвната картина не е кой знае какво, питай лекара си за всеки случай. Т.е този на кучето.
User's Signature

Качена снимка

#1177 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 April 2007 - 04:32 PM

Kalina22, аз се сблъсках със същия проблем когато кучето ми растеше - не получих еднозначен отговор да добавям ли калций в храната или не.
Единственият отговор е профилактичен кръвен анализ калций/фосфор, не мисля, че и за най-забутания лекар е проблем да вземе кръв, а тя може да се изследва и в хуманна лаборатория.
Другият начин е: давай храна от висок клас и наблюдавай непрекъснато: походка, постав на лапите, клякат ли китките, разтварят ли се пръстите, накуцва ли. Ако гризе мазилки, яде пръст - има недостиг на калций.
За разходките - в подрастващия период е вредна преумората. Ако кучето започне да ляга и да показва признаци на умора - значи разходката му е в повече, в такъв случай и бягане и скачане могат да навредят, просто костната система не е укрепнала. Преди година - никакви силови натоварвания като катерене, теглене ва тежести и пр.
За храненето - докторът е прав, че по-добре недохранен, отколкото прехранен, няма по-лошо нещо за подрастващо едро куче от прехранването. Маса ще добие като му дойде времето и без прехранване.
ПП: Проверих няколко таблици на храни от висок клас за подрастващи кучета, за 6-месечен ротвайлер препоръчваната дневна дажба е около 450 г.

На прима виста докторът ти си е в час и ти дава правилни съвети.

#1178 Потребителят е офлайн   Kalina22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2007 - 07:51 AM

Цитат

Kalina22, аз се сблъсках със същия проблем когато кучето ми растеше - не получих еднозначен отговор да добавям ли калций в храната или не.
Единственият отговор е профилактичен кръвен анализ калций/фосфор, не мисля, че и за най-забутания лекар е проблем да вземе кръв, а тя може да се изследва и в хуманна лаборатория.
Другият начин е: давай храна от висок клас и наблюдавай непрекъснато: походка, постав на лапите, клякат ли китките, разтварят ли се пръстите, накуцва ли. Ако гризе мазилки, яде пръст - има недостиг на калций.
За разходките - в подрастващия период е вредна преумората. Ако кучето започне да ляга и да показва признаци на умора - значи разходката му е в повече, в такъв случай и бягане и скачане могат да навредят, просто костната система не е укрепнала. Преди година - никакви силови натоварвания като катерене, теглене ва тежести и пр.
За храненето - докторът е прав, че по-добре недохранен, отколкото прехранен, няма по-лошо нещо за подрастващо едро куче от прехранването. Маса ще добие като му дойде времето и без прехранване.
ПП: Проверих няколко таблици на храни от висок клас за подрастващи кучета, за 6-месечен ротвайлер препоръчваната дневна дажба е около 450 г.

На прима виста докторът ти си е в час и ти дава правилни съвети.

здравей, честно казано ти си най-близо до всички съвети давани ми от доктора. а него не го сменям, защото изглежда доста спокоен и самоуверен. имам му доверие, но все нещо ме гложди отвътре, знаете как се трепери по мъниците:) наистина рот яде пръст отвреме на време, храним го само с висок клас храни- пурина проплан за малки, от съвсем скоро изпробваме на даймънд, но по принцип не му вземаме храна от 2-3 лв. даваме му и топ 10. аз също си мисля, че просто не е достатъчно пораснал и развит все още, дори физиономията му е детска. успокойх се малко, благодаря на всички angelpik

#1179 Потребителят е офлайн   Хера Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2007 - 02:26 PM

Зравейте всички, ето малко снимки и от мен

Прикачени файлове

#1180 Потребителят е офлайн   Хера Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2007 - 02:27 PM

а това го правим с голям кеф..... super best

Прикачени файлове

#1181 Потребителят е офлайн   stoenjo Икона

Публикувано: 12 April 2007 - 07:31 PM

Цитат

а това го правим с голям кеф..... super best

повярвай ми не само твоето го прави с голям кеф super best

Колко трябва да тежи горе-долу ротвайлер на точно една година?

#1182 Потребителят е офлайн   yoki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 08:19 AM

здрасти на хера палавничката . имаше ли сватба?кога ще минете да видите нашето чудовище?

#1183 Потребителят е офлайн   Хера Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 08:49 AM

здрасти.... в понеделник бяхме при мъжкия и ще чакаме бебетата към 9-ти юни worthy bravoS super best
ние миналата събота бяхме пред блока ама вас май ви нямаше.... обаче ни казаха, че Тара е станала голям звяр dribble

#1184 Потребителят е офлайн   diyana Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 12:43 PM

Цитат

Цитат

а това го правим с голям кеф.....  super best

повярвай ми не само твоето го прави с голям кеф super best

Колко трябва да тежи горе-долу ротвайлер на точно една година?

Мъжки или женски рот.Аз имам женски ротвайлер-Матига.На 1 година тежеше около 40 кг.,но вет ми каза,че е дебеличка и трябва да намаля храната.
Как да намалиш храната бе бате,като тя е прахосмукачка,даже не дъвче,направо гълта.Според ветеринарите,по-добре с поднормето тегло в периода на разтеж,отколкото прехранени и дебели.Чувала съм мнения,че на кучето трябва да се дава толкова храна колкото е способно за изяде за 5 минути.
Да ви кажа честно,ако го послушам тоя съвет ще фалирам.Матига може за 5 мин.да се справи с едно чувалче от 10кг.,а съм сигурна ,че и вашите животинки също.Просто лакомията е силна черта от характера на рота.

#1185 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 02:36 PM

Цитат

.Матига може за 5 мин.да се справи с едно чувалче от 10кг.,а съм сигурна ,че и вашите животинки също.Просто лакомията е силна черта от характера на рота

да ама моя рот както казах е на 6 месеца и ваоб6те не яде сас апетит а го храним сас дарлинг гранули и до колкото знам са хубави само ако му дам не6то мазничко или кокалче тогава много му плющат ушите направо 6те фракне r) това според вас означава ли нешто т.е. на добре ли или на зле bl)
User's Signature

Качена снимка

#1186 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 04:58 PM

Тази храна Дарлинг и особено гранулите не мисля, че е много хубава.... Дори мисля, че е голяма химия.... незнам нека още някой друг да се изкаже относно това. Има много по-хубави храни с които можеш да храниш и на същата цена... А за това, че са лакоми го вярвам, защото аз имам доберман, който може да изяде 2кг. храна за 10 мин. и това е без изобщо да преувеличавам bl) Но не е хубаво да се прехранват.... 500 гр. на ден е добро количество храна за едрите породи... но да е хубава разбира се.

#1187 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 05:12 PM

еми предложете ми някоя друга храна за ку4ета гранули от сорта на 30 40 лв 15 кг .педигри не се ли води за наи хубавата bl)
User's Signature

Качена снимка

#1188 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 05:21 PM

Аз доскоро хранех с РОЯЛ КАНИН, която ми излизаше 97лв. за чувал 15 кг, но от скоро храня с БОШ, която е отлична, ама супер храна, по-добра е от РОЯЛ-а, който се внася в БГ ! От нея 20 кг. чувал ми излиза 75 лв. т.е. 3,75лв. на килограм, което е меко казано евтино за храна премиум качество! Ако се интересуваш повече за тази храна, мога да ти дам координатите на вносителя, който ще те упъти по-нататък.... Аз друго лично не мога да ти препоръчам, защото не съм хранил с друго.... Пробвал съм АДВАНС, която също е хубава, но незаслужено скъпа....

#1189 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 April 2007 - 06:07 PM

Няма да намериш добра храна за подрастващо куче на цена 30-40 лв. за 15 кг.
Опитай различни марки, като гледаш храната да е premium или super premium и да е за подрастващи кучета, техните нужди са различни от тези на израсналите. Твоето куче само ще ти подскаже кое е най-подходящо за него.

#1190 Потребителят е офлайн   sa6ik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 08:35 PM

Chappi хубава ли е?Ние с нея се храним

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61