Ротвайлер(стара тема)
Публикувано: 11 April 2007 - 11:47 AM
link
link
и въобще:
search
Като цяло завишените нива на калций вредят толкова, колкото и липсата/занижено ниво. Ако храните със супер-премиум храна не би трябвало да има дефицит, йа да сте сигурно пуснете изследвания. При растежа на кучето ви играят роля много фактори, някои от които са изброени по-горе.
Имате ли наблюдения върху родителите?
Публикувано: 11 April 2007 - 01:06 PM
Публикувано: 11 April 2007 - 03:14 PM
Калцият не се дава по тази схема на всяко куче, независимо от това как се храни и развива! Най-добре е да се пусне изследване, нищо сложно не е, за да се установи при конкретното куче има ли дефицит или не.
Има добри храни приспособени за нуждите на точно такива бързо израстващи породи - ако кучето си набавя всичко нужно от тях (което може да се разбере от при въпросното изследване), всичко което допълнително му се добавя разваля баланса и дава отражение. Как - има примери в посочените линкове от 'ветеринарен кабинет'.
Публикувано: 11 April 2007 - 04:32 PM
Единственият отговор е профилактичен кръвен анализ калций/фосфор, не мисля, че и за най-забутания лекар е проблем да вземе кръв, а тя може да се изследва и в хуманна лаборатория.
Другият начин е: давай храна от висок клас и наблюдавай непрекъснато: походка, постав на лапите, клякат ли китките, разтварят ли се пръстите, накуцва ли. Ако гризе мазилки, яде пръст - има недостиг на калций.
За разходките - в подрастващия период е вредна преумората. Ако кучето започне да ляга и да показва признаци на умора - значи разходката му е в повече, в такъв случай и бягане и скачане могат да навредят, просто костната система не е укрепнала. Преди година - никакви силови натоварвания като катерене, теглене ва тежести и пр.
За храненето - докторът е прав, че по-добре недохранен, отколкото прехранен, няма по-лошо нещо за подрастващо едро куче от прехранването. Маса ще добие като му дойде времето и без прехранване.
ПП: Проверих няколко таблици на храни от висок клас за подрастващи кучета, за 6-месечен ротвайлер препоръчваната дневна дажба е около 450 г.
На прима виста докторът ти си е в час и ти дава правилни съвети.
Публикувано: 12 April 2007 - 07:51 AM
Цитат
Единственият отговор е профилактичен кръвен анализ калций/фосфор, не мисля, че и за най-забутания лекар е проблем да вземе кръв, а тя може да се изследва и в хуманна лаборатория.
Другият начин е: давай храна от висок клас и наблюдавай непрекъснато: походка, постав на лапите, клякат ли китките, разтварят ли се пръстите, накуцва ли. Ако гризе мазилки, яде пръст - има недостиг на калций.
За разходките - в подрастващия период е вредна преумората. Ако кучето започне да ляга и да показва признаци на умора - значи разходката му е в повече, в такъв случай и бягане и скачане могат да навредят, просто костната система не е укрепнала. Преди година - никакви силови натоварвания като катерене, теглене ва тежести и пр.
За храненето - докторът е прав, че по-добре недохранен, отколкото прехранен, няма по-лошо нещо за подрастващо едро куче от прехранването. Маса ще добие като му дойде времето и без прехранване.
ПП: Проверих няколко таблици на храни от висок клас за подрастващи кучета, за 6-месечен ротвайлер препоръчваната дневна дажба е около 450 г.
На прима виста докторът ти си е в час и ти дава правилни съвети.
здравей, честно казано ти си най-близо до всички съвети давани ми от доктора. а него не го сменям, защото изглежда доста спокоен и самоуверен. имам му доверие, но все нещо ме гложди отвътре, знаете как се трепери по мъниците:) наистина рот яде пръст отвреме на време, храним го само с висок клас храни- пурина проплан за малки, от съвсем скоро изпробваме на даймънд, но по принцип не му вземаме храна от 2-3 лв. даваме му и топ 10. аз също си мисля, че просто не е достатъчно пораснал и развит все още, дори физиономията му е детска. успокойх се малко, благодаря на всички angelpik
Публикувано: 12 April 2007 - 02:26 PM
Прикачени файлове
-
post_29_1176380778.jpg (26.97K)
Брой сваляния: 171
Публикувано: 12 April 2007 - 02:27 PM
Прикачени файлове
-
post_29_1176380879.jpg (36.62K)
Брой сваляния: 130
Публикувано: 13 April 2007 - 12:43 PM
Цитат
Цитат
повярвай ми не само твоето го прави с голям кеф super best
Колко трябва да тежи горе-долу ротвайлер на точно една година?
Мъжки или женски рот.Аз имам женски ротвайлер-Матига.На 1 година тежеше около 40 кг.,но вет ми каза,че е дебеличка и трябва да намаля храната.
Как да намалиш храната бе бате,като тя е прахосмукачка,даже не дъвче,направо гълта.Според ветеринарите,по-добре с поднормето тегло в периода на разтеж,отколкото прехранени и дебели.Чувала съм мнения,че на кучето трябва да се дава толкова храна колкото е способно за изяде за 5 минути.
Да ви кажа честно,ако го послушам тоя съвет ще фалирам.Матига може за 5 мин.да се справи с едно чувалче от 10кг.,а съм сигурна ,че и вашите животинки също.Просто лакомията е силна черта от характера на рота.
Публикувано: 13 April 2007 - 02:36 PM
Цитат
да ама моя рот както казах е на 6 месеца и ваоб6те не яде сас апетит а го храним сас дарлинг гранули и до колкото знам са хубави само ако му дам не6то мазничко или кокалче тогава много му плющат ушите направо 6те фракне r) това според вас означава ли нешто т.е. на добре ли или на зле bl)
Публикувано: 13 April 2007 - 04:58 PM
Публикувано: 13 April 2007 - 05:21 PM
Публикувано: 13 April 2007 - 06:07 PM
Опитай различни марки, като гледаш храната да е premium или super premium и да е за подрастващи кучета, техните нужди са различни от тези на израсналите. Твоето куче само ще ти подскаже кое е най-подходящо за него.

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +