Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#1191 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 April 2007 - 09:34 PM

Еми не знам... Моето куче като беше малко го хранихме с Pedigree Junior и давахме калций Delis... Но след това съседа ни от горната къща ни светна да му готвим... и наистина така хем ни излиза изключително евтино, хем кучето е здраво и много силно и косъма лъщи ;)

#1192 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 13 April 2007 - 09:55 PM

За да няма сега изреждане на всички комерсиални марки, ще ви подскажа, че храните продавани в Била, Метро и подобни са нисък клас, а цената им е сравнително висока за това качеството.
Съпоставено с храна премиум или супер премиум купувана в чували по 15-20кг, от която също давате и по-малък грамаж дневно и чиято усвояемост е къде-къде по-добре - разликата в цената не е чак такава.
Относно готвеното - ако съставяте диетата пълноценно е вариант. В такъв случай обаче разлика в сравнение с цена на гранулирана храна от клас супер-премиум нормално е в полза на гранулите - като по-изгодни. Но ако сравнявате Педигри с готвено ви вярвам, че кучето се чувства и изглежда по-добре когато му готвите.
Правилният начин на хранене е този, при който кучето е в най-добра форма, така че всичко е много индивидуално, изпробвайте (с плавен преход към различна храна) и наблюдавайте животното, храненето е много индивидуално. Например моето куче не понася храна, от която други са много доволни, и от нея той няма подобрение нито външно, нито като енергия, което забелязвам при хранене с друга.
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#1193 Потребителят е офлайн   diyana Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 April 2007 - 01:04 PM

И аз съм на мнение,че ако имаш възможност е най-добре да готвиш на кучето си!
Но не както правят хиляди идиоти-да сготвят 10 оглозгани кокали без грам месо,с един бульон и след това да надроби един сух хляб вътре и ....да ви е сладко кученца!!!
В зоомагазините си продават специални кокали с месо,ама найстина с месо.Ако сготвиш един такъв пакет и някакви зеленчуци,може и ориз или картоф да сложиш+бульон,кучето ти ще е доволно.Това разбира се,ако го храниш 2 пъти дневно,понеже една порция от това може би няма да му стигне.Няма да е нито гладно,нито дебело-каквито са кучетата хранени с бая хляб(е,хляба не бива да се изключва напълно.).За подрастващите кучета е много полезно да се дава веднъж седмично и едно сурово яйце с черупката смесено с малко извара(някой кучета не понасят черупката,но за да разбереш-пробвай.)

#1194 Потребителят е офлайн   valmar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 April 2007 - 12:58 PM

Здравейте,
Отдавна не съм влизала в това форумче.Моят Бруно е вече на година и 2 месеца.Расте,хубавее и дивее дзверо, ама от известно време не иска да яде.И не мога да разбера защо.Правим му готвена храна ,но не иска да я куса.Опитахме с гранули пак неще.Иначе е много енергичен,всеки ден правим разходки и тренировки,но като му сложим храната в чинията и не я кусва.Храня го от ръката си и така яде,ама пак не изяжда всичко.Давам му и витамини, а сега и едни скъпи дето уж щели да му усилят апетита, ама няма никакъв ефект.Сега се принудих да му купя Роял Канин, утре ще ми ги донесат и ще видим.Интересувам се много от тази храна Бош, щото ако трябва да го храня с Роял Канин направо ще се разоря.Възможно ли е да не яде на нервна основа, щото до преди няколко месеца живееше с нас в апартамента, а сега е при майка ми на двора, вързан е защото не остави нищо от градината и парапетите,сега сме засадили райграс, и няма как докато не поникне няма пускане, но иначе му правим големи разходки и тренировки сутрин и вечер, а понякога и по-често.Иначе е много чувствителен,добър,лигав,темпераментен и незлоблив и затова си мисля че може и да е на нервна основа.Вие какво мислите, какво ще ме посъветвате?Сблъсквали ли сте се с подобен проблем?
Благодаря предварително! nok

#1195 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2007 - 02:09 PM

Аз мисля, че нехраненето може наистина да е на психическа основа. Но ако кучето не хаби достатъчно енергия сигурно няма да се храни добре... Ако обаче запазва добър външен вид и енергичност, то тогава сигурно няма място за притеснения, ще се оправи. Това с връзването не е най-добрата идея за такова куче. По-добър вариант е оградено място с къщичка или клетка отколкото синджира. Най-важното обаче е - не хранете с нисък клас гранули, така тровите кучето си!
Ще ви изпратя телефон на вносителя на храна БОШ на лични.

Даването на витамини като добавка към храната, особено не до там скъпи и добри в повечето случаи не би довело до добри резултати.

#1196 Потребителят е офлайн   BoaTa Икона

Публикувано: 15 April 2007 - 11:06 PM

Здравейте,
имам ротвайлерка, която заведохме на мъжки преди две седмици.
Интересуваме поколко кученца раждат ротвайлерите

#1197 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2007 - 07:07 AM

Предполагам между 3 и 13 b) , но нека някой който има опит да сподели!

#1198 Потребителят е офлайн   Хера Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2007 - 08:58 AM

оф моята се измъчи с 15. За съжаление не оцеляха всичките.

#1199 Потребителят е офлайн   Хера Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2007 - 09:01 AM

Цитат

Цитат

Цитат

а това го правим с голям кеф.....  super best

повярвай ми не само твоето го прави с голям кеф super best

Колко трябва да тежи горе-долу ротвайлер на точно една година?

Мъжки или женски рот.Аз имам женски ротвайлер-Матига.На 1 година тежеше около 40 кг.,но вет ми каза,че е дебеличка и трябва да намаля храната.
Как да намалиш храната бе бате,като тя е прахосмукачка,даже не дъвче,направо гълта.Според ветеринарите,по-добре с поднормето тегло в периода на разтеж,отколкото прехранени и дебели.Чувала съм мнения,че на кучето трябва да се дава толкова храна колкото е способно за изяде за 5 минути.
Да ви кажа честно,ако го послушам тоя съвет ще фалирам.Матига може за 5 мин.да се справи с едно чувалче от 10кг.,а съм сигурна ,че и вашите животинки също.Просто лакомията е силна черта от характера на рота.

Забелязала съм, че повечето ротовци са големи лакомници. Отварят устата и гълтат.. dribble dribble dribble
Колкото им дадеш толкова ще изядат, че ще търсят и още. worthy

#1200 Потребителят е офлайн   sa6ik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2007 - 04:28 PM

Мда големи са лакомници и най-вече пакостници?Един път Корина беше набарала чувала ама я хванах на време.

#1201 Потребителят е офлайн   Дияна Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 April 2007 - 06:18 PM

Цитат

Здравейте,

Разкажи повече как мина заплождането.
И аз имам ротвайлерка,която скоро се разгони и я водихме за пръв път на мъжкар,но нищо не стана ,после я водихме при още двама-и там нищо .Не им дава и това е ,а двата рота бяха просто разкошни.
Чувала съм за някакви хапчета,които се дават,за да предизвикат разгонване,но ме е страх ,че може да има странични реакции.

#1202 Потребителят е офлайн   buch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 April 2007 - 07:44 PM

аз лично моя бъчго храня с гракляни с хляб и больон а през тожа му давам и плодове и зеленчуци и козината му е много лъскава а по отношение на енергия имаме в огромни количества според мен така е наи добре много обича рояал канини джуниар защото като давах на бийгала му дадохме и той много я хареса ама му дадох роял канин адулт не я хареса особенно
User's Signature

КУЧЕТО - КАКВО Е ТО ЗА НАС? НАЙ-ДОБЪР ПРИЯТЕЛ, НАЛИ?

Качена снимка

#1203 Потребителят е офлайн   Хера Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2007 - 10:04 AM

Цитат

Цитат

Здравейте,

Разкажи повече как мина заплождането.
И аз имам ротвайлерка,която скоро се разгони и я водихме за пръв път на мъжкар,но нищо не стана ,после я водихме при още двама-и там нищо .Не им дава и това е ,а двата рота бяха просто разкошни.
Чувала съм за някакви хапчета,които се дават,за да предизвикат разгонване,но ме е страх ,че може да има странични реакции.

Според мен не сте улучили кога точно да я пуснете на мъжкия. Нали има идин, два дни между 10я и 12я, когато кръвотечението спира /по скоро избледнява/ и тогава е готова за заплождане. А пък може и да не е от това. На мой роднина ротката е доста стара вече, но досега не е давала на никого, колкото и да са я пробвали. s)

#1204 Потребителят е офлайн   diyana Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 April 2007 - 10:54 PM

И на мен ми мина през акъла,че може да сме я изпуснали,ама после като се замислих...то няма как.Тя се разгони на 28-ми,още на 7-ия ден я заведохме при първия мъжкар да се запознаят и ми се струва ,че точно там беше грешката,понеже тя още не беше готова,но на Хектор(мъжкия рот)не му пукаше особено и започна да прави опити.Тогава тя го изгони на 3 пъти,но не го е хапала.След 2 дни я заведохме пак и изглежда още не беше готова,защото пак сваляше задницата и го гонеше и от там нататък мъжкия се наплаши и даже не искаше да я доближава.На11 ден я събрахме с друг мъжкар-грозен като смъртта,стояха заедно 2 денонощия сами,но той само си играеше с нея.Даже на няколко пъти се опита тя да му се качи на гърба.Донякъде се радвам,че не се получи и с него.Понеже съм чела,че процеса на разгонване трае 21 дни,на 17 ден я водихме при трети мъж.Най-красивия от тримата кандидати и изключителен инат.Много голям ротвайлер.Матига е около 50 кг.,но тя е по-набита,докато той е като магаре,висок,едър(явно е от руските ротове) и доста повече кила от нея.Беше доста агресивен.Собственика му му сложи наморник,понеже при предишно заплождане се опитал да дави женската.Сватбата щеше да стане ,но явно и беше минало разгонването и тя пак не даде.Не ги оставихме и много време,понеже Матига много се стресна и не ми се искаше да я подлагам на такъв тормоз.То ако не стане по нейно желание ,въобще няма да стане.
Ще пробваме пак на есен,но не ми се ще тогава.
В тая връзка,чувала съм,че кученца родени през зимата са по-здрави.
Вие какво мислите,не е ли по-добре да са родени лятото. Някои има ли зверче родено през зимата.

#1205 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 18 April 2007 - 08:03 AM

diyana, аз мисля, че може дните и да са били точно, когато е била при второто куче, което не е имало голям интерес. Но няма страшно все някога ще пусне. В квартала имаме една ротвайлерка-тя няколко разгонвания беше пропуснала защото не искала мъжките, но миналата година роди 3 малки бебета l)
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#1206 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2007 - 09:11 AM

здравейте при мен сас моя мажки няма да иамаме проблеми сас заплождане ама затова пак го водим само по ветеринари парво не яде6е и повра6та6е (ОПРАВИ СЕ)после краста около окото(лекуваме я успе6но)и сега пак накуцва а няма от какво да накуцва смисал не сме го удряли или не6то от този сорт просто изведнай по4на да накуцва java script:emoticon('bl)')
smilie.абе об6то взето луда работа .ето ви една сним4ица отново bl)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  rr.jpg (209.31K)
    Брой сваляния: 61

User's Signature

Качена снимка

#1207 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2007 - 11:19 AM

Абе и при моя се появява същия проблем от време на време и не знам от какво е... дамал съм му калций колкото трябва редовно и то хубав, но по някога един два дена някуцва, после изчезва после пак, а си бяга играе всичко. От какво може да е s) n)

#1208 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2007 - 03:50 PM

Цитат

Абе и при моя се появява същия проблем от време на време и не знам от какво е... дамал съм му калций колкото трябва редовно и то хубав, но по някога един два дена някуцва, после изчезва после пак, а си бяга играе всичко. От какво може да е  s)  n)

И при нас е така.Тази порода си има такъв проблем.Най-важнотое кучето ви да не е дебело,за да се натоварват краката още повече.

PP. Ние си направихме снимка за дисплазия,за да сме спокойни!Добре е всяко куче от тази порода след 15 месечан възраст да се снима за Дисплазия,тъй като е предразположена към заболяването.

#1209 Потребителят е офлайн   diyana Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 April 2007 - 07:02 PM

И при нас се среща тоя проблем,но с другото ми куче-пекинез.Когато я разхождам дълго и се измори започва да накуцва,за да я гушна и да я понося.Като я пусна продължава да куца,ама с другото краче...голяма е лисица.
Е,едва ли ротвайлер се е научил да куца,за да го носят ,така че съм съгласна с Morty-направете снимка.

#1210 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2007 - 09:54 PM

Значи има още време, но какво представлява болестта и някви витамини дават ли се за да се предотврати появяването й като кучето поостарее r)

Иначе досега сме нямали никакви по-сериозни здравословни проблеми... Единствено като го взехме на втория му потече нослето и спеше по цял ден, беше настинало, но се оправи и като стана на 4-5 месеца му се появи нещо като екзема по кожата над опашката, но и това го излекувахме за 1 седмица. И от тогава досега сме нямали никакви проблеми. Може би и защото живее навън в заградено с къщичка и се кали, а и е роден средата на март, а по принцип родените бебета през по-студените месеци са по-здрави... Това е мое лично наблюдение и не е само при кучетата ;)

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни