Ротвайлер(стара тема)
Публикувано: 13 April 2007 - 09:34 PM
Публикувано: 13 April 2007 - 09:55 PM
Съпоставено с храна премиум или супер премиум купувана в чували по 15-20кг, от която също давате и по-малък грамаж дневно и чиято усвояемост е къде-къде по-добре - разликата в цената не е чак такава.
Относно готвеното - ако съставяте диетата пълноценно е вариант. В такъв случай обаче разлика в сравнение с цена на гранулирана храна от клас супер-премиум нормално е в полза на гранулите - като по-изгодни. Но ако сравнявате Педигри с готвено ви вярвам, че кучето се чувства и изглежда по-добре когато му готвите.
Правилният начин на хранене е този, при който кучето е в най-добра форма, така че всичко е много индивидуално, изпробвайте (с плавен преход към различна храна) и наблюдавайте животното, храненето е много индивидуално. Например моето куче не понася храна, от която други са много доволни, и от нея той няма подобрение нито външно, нито като енергия, което забелязвам при хранене с друга.
Публикувано: 14 April 2007 - 01:04 PM
Но не както правят хиляди идиоти-да сготвят 10 оглозгани кокали без грам месо,с един бульон и след това да надроби един сух хляб вътре и ....да ви е сладко кученца!!!
В зоомагазините си продават специални кокали с месо,ама найстина с месо.Ако сготвиш един такъв пакет и някакви зеленчуци,може и ориз или картоф да сложиш+бульон,кучето ти ще е доволно.Това разбира се,ако го храниш 2 пъти дневно,понеже една порция от това може би няма да му стигне.Няма да е нито гладно,нито дебело-каквито са кучетата хранени с бая хляб(е,хляба не бива да се изключва напълно.).За подрастващите кучета е много полезно да се дава веднъж седмично и едно сурово яйце с черупката смесено с малко извара(някой кучета не понасят черупката,но за да разбереш-пробвай.)
Публикувано: 15 April 2007 - 12:58 PM
Отдавна не съм влизала в това форумче.Моят Бруно е вече на година и 2 месеца.Расте,хубавее и дивее дзверо, ама от известно време не иска да яде.И не мога да разбера защо.Правим му готвена храна ,но не иска да я куса.Опитахме с гранули пак неще.Иначе е много енергичен,всеки ден правим разходки и тренировки,но като му сложим храната в чинията и не я кусва.Храня го от ръката си и така яде,ама пак не изяжда всичко.Давам му и витамини, а сега и едни скъпи дето уж щели да му усилят апетита, ама няма никакъв ефект.Сега се принудих да му купя Роял Канин, утре ще ми ги донесат и ще видим.Интересувам се много от тази храна Бош, щото ако трябва да го храня с Роял Канин направо ще се разоря.Възможно ли е да не яде на нервна основа, щото до преди няколко месеца живееше с нас в апартамента, а сега е при майка ми на двора, вързан е защото не остави нищо от градината и парапетите,сега сме засадили райграс, и няма как докато не поникне няма пускане, но иначе му правим големи разходки и тренировки сутрин и вечер, а понякога и по-често.Иначе е много чувствителен,добър,лигав,темпераментен и незлоблив и затова си мисля че може и да е на нервна основа.Вие какво мислите, какво ще ме посъветвате?Сблъсквали ли сте се с подобен проблем?
Благодаря предварително! nok
Публикувано: 15 April 2007 - 02:09 PM
Ще ви изпратя телефон на вносителя на храна БОШ на лични.
Даването на витамини като добавка към храната, особено не до там скъпи и добри в повечето случаи не би довело до добри резултати.
Публикувано: 16 April 2007 - 09:01 AM
Цитат
Цитат
Цитат
повярвай ми не само твоето го прави с голям кеф super best
Колко трябва да тежи горе-долу ротвайлер на точно една година?
Мъжки или женски рот.Аз имам женски ротвайлер-Матига.На 1 година тежеше около 40 кг.,но вет ми каза,че е дебеличка и трябва да намаля храната.
Как да намалиш храната бе бате,като тя е прахосмукачка,даже не дъвче,направо гълта.Според ветеринарите,по-добре с поднормето тегло в периода на разтеж,отколкото прехранени и дебели.Чувала съм мнения,че на кучето трябва да се дава толкова храна колкото е способно за изяде за 5 минути.
Да ви кажа честно,ако го послушам тоя съвет ще фалирам.Матига може за 5 мин.да се справи с едно чувалче от 10кг.,а съм сигурна ,че и вашите животинки също.Просто лакомията е силна черта от характера на рота.
Забелязала съм, че повечето ротовци са големи лакомници. Отварят устата и гълтат.. dribble dribble dribble
Колкото им дадеш толкова ще изядат, че ще търсят и още. worthy
Публикувано: 16 April 2007 - 06:18 PM
Цитат
имам ротвайлерка, която заведохме на мъжки преди две седмици.
Интересуваме поколко кученца раждат ротвайлерите
Разкажи повече как мина заплождането.
И аз имам ротвайлерка,която скоро се разгони и я водихме за пръв път на мъжкар,но нищо не стана ,после я водихме при още двама-и там нищо .Не им дава и това е ,а двата рота бяха просто разкошни.
Чувала съм за някакви хапчета,които се дават,за да предизвикат разгонване,но ме е страх ,че може да има странични реакции.
Публикувано: 16 April 2007 - 07:44 PM
Публикувано: 17 April 2007 - 10:04 AM
Цитат
Цитат
имам ротвайлерка, която заведохме на мъжки преди две седмици.
Интересуваме поколко кученца раждат ротвайлерите
Разкажи повече как мина заплождането.
И аз имам ротвайлерка,която скоро се разгони и я водихме за пръв път на мъжкар,но нищо не стана ,после я водихме при още двама-и там нищо .Не им дава и това е ,а двата рота бяха просто разкошни.
Чувала съм за някакви хапчета,които се дават,за да предизвикат разгонване,но ме е страх ,че може да има странични реакции.
Според мен не сте улучили кога точно да я пуснете на мъжкия. Нали има идин, два дни между 10я и 12я, когато кръвотечението спира /по скоро избледнява/ и тогава е готова за заплождане. А пък може и да не е от това. На мой роднина ротката е доста стара вече, но досега не е давала на никого, колкото и да са я пробвали. s)
Публикувано: 17 April 2007 - 10:54 PM
Ще пробваме пак на есен,но не ми се ще тогава.
В тая връзка,чувала съм,че кученца родени през зимата са по-здрави.
Вие какво мислите,не е ли по-добре да са родени лятото. Някои има ли зверче родено през зимата.
Публикувано: 18 April 2007 - 08:03 AM

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 18 April 2007 - 09:11 AM
smilie.абе об6то взето луда работа .ето ви една сним4ица отново bl)
Прикачени файлове
-
rr.jpg (209.31K)
Брой сваляния: 61
Публикувано: 18 April 2007 - 11:19 AM
Публикувано: 18 April 2007 - 03:50 PM
Цитат
И при нас е така.Тази порода си има такъв проблем.Най-важнотое кучето ви да не е дебело,за да се натоварват краката още повече.
PP. Ние си направихме снимка за дисплазия,за да сме спокойни!Добре е всяко куче от тази порода след 15 месечан възраст да се снима за Дисплазия,тъй като е предразположена към заболяването.
Публикувано: 18 April 2007 - 07:02 PM
Е,едва ли ротвайлер се е научил да куца,за да го носят ,така че съм съгласна с Morty-направете снимка.
Публикувано: 18 April 2007 - 09:54 PM
Иначе досега сме нямали никакви по-сериозни здравословни проблеми... Единствено като го взехме на втория му потече нослето и спеше по цял ден, беше настинало, но се оправи и като стана на 4-5 месеца му се появи нещо като екзема по кожата над опашката, но и това го излекувахме за 1 седмица. И от тогава досега сме нямали никакви проблеми. Може би и защото живее навън в заградено с къщичка и се кали, а и е роден средата на март, а по принцип родените бебета през по-студените месеци са по-здрави... Това е мое лично наблюдение и не е само при кучетата ;)

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +