Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#1641 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 July 2007 - 05:04 PM

Цитат

ами какво друго може да направя може ли ми кажеш?

като я хванеш за врата я раздрусай силно и я залепи за земята докато спре да се съпротивлява( преди това,ако се дърпа или се опитва да се измъкне държиш и не я пускаш). Трябва да разбере 'кой е шефа",а това е подчинителна поза.Взимаш ли и кокала от устата?Има ли си команда за ядене?Тези неща са много важни и са като А и Б във възпитанието на кучето!Не ги пренебрегвайте.Научете кучето,че вие сте водача,не то,за да нямате проблеми като порасне!

#1642 Потребителят е офлайн   rottweiler92 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 July 2007 - 05:10 PM

мерцу за савета маи ще стане много мерси ако можеш и да ми дадеш и савет как да я науча за команда за ядене а кокало го дава :)

#1643 Потребителят е офлайн   Yanko_pld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2007 - 08:53 PM

rottweiler92,аз мога да ти кажа как досега уча мойто кутре и бих казал че има ефект.....значи като му напълня купичката и то почва да се блуска буквално в мен и да обикаля около мен преди купичката да е поставя на земята,като е сложа на земята го "блъскам" лекичко така че да се отдалечи от купичката,след това почвам ясно да му казвам НЕ! то скимти ,ляга и ми ближи ръцете но не бара купичката,ако отиде до нея правиш номера с дърпането на мъртвата кожа,като му кажа "Яж" то почва да доближава купичката плахо и като го поттикна пак отива......ем това е дано да съм ти бил полезен

#1644 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2007 - 07:56 AM

Мартен го е казал много добре,но няма май кой да чете!За това ви казах,прочетете темата възпитание,обучение и спорт!!!

"QUOTE (Mini @ Dec 6 2004, 11:11 PM)
Ритуалът "хранене" действа. Веднага след като Таря научи командата "Седни", започнахме да я използваме при ядене - "Седни" и докато не седне и задържи седнала (без приклякане и подскачане) купичката не се слага на земята. След около 10 дни (по 4 пъти ядене дневно) Таря отива до мястото за хранене сяда и чака да й сервираш.
Не ми хрумва как да я науча да чака да й дам команда "Яж" и след това да зарови муцуна - сега само да се допре купичката до земята и прахосмукачката вече е включила на турбо. Е не се блъска тъй като се провира успешно:)!

Отлично.сега доразширяваме ритуала "хранене".Ще се научи на "въздържание" и какво значи "Не".как става:
(1)при слагане на купичката на земята с-предупредителен звук "Внимание"Например "Тара" казано като въпрос в интонацията.Тя усеща че нещо ще се промени.След това казваме "на място"/остани/ каквото там сме си измислили за звук при който кучето да не променя позицията си.
(2)Слагаме много бавно купичката и наблюдаваме момента в който тя ще се опита да се надигне от земята,както е седнала.При първия опит за надигане казваме "не"/Фу/....каквото си знаем за отрицание. и едновременно с това повдигаме купичката пак от земята.В първия такъв за нея случай,сигурно ще промени стойка,ще се размести, ще се опита да се придвижи напред...
(3)Спокойно отново повтаряме ритуала хранене- първо седни,после "Тара?","Място" и пак поставяме бавно купичката.Тук вече при първото леко надигане казваме "Яж".И "пускаме прахосмукачката"....
Следващото ядене - отново, и отново,като постепенно увеличаваме момента на "Място".В резултат кучето трябва да седи пред купичката и да не посяга към храната докато не получи команда "Яж".
Это как за 1 минута на хранене можем да отработим поне 5 много важни команди.При затвърждаване на ритуала,започваме да използуваме малкото време когато мъникът е готов да се концентрира като избираме друг обект,а не храна и отново го учим на същото ,за да не свързва петте упражнения само с хранене,а когато сте навън не ги разбира и си прави каквото иска.разбира се - не в такава последователност, а поотделно и заедно на някои от тях.Например затвърждаване на "седни" и стой си на "мястото" ,докато се наредя на опашка за кафе....
И още нещо- да опитаме при правилното изпълнение да не изразяваме бурна радост, а да сме спокойни и търпеливи.Бурна радост да изразяваме,след като сме и казали "хайде да си играем....".С това вкарваме още един важен елемент в обучението- да различава кога сме сериозни и просто няма начин да не направи това което искаме(работа) и кога искаме да лудуваме(игра). Повтарям- при работа- никакво стимулиране,никаква радост, а само съсредоточеност върху упражненията( важи и за двамата). Това например ще е много полезно когато я къпем- ще си стои спокойно.
По повод къпане- надали ще съм полезен.Имам особено отношение.Считам че редовно четкане и леко обърсване с влажна кърпа е предостатъчно,като разбира се с вода(без препарати) се измиват лапите до лактите..Тук много могат да не се съгласят,но надали ще променят убеждението ми за вредата от препаратите,каквито и да са те върху козината на едно здраво куче.За мен козината е един индикатор за здравето му."

ВАЖНО ЗА ОБУЧЕНИЕТО!!!

#1645 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2007 - 04:47 PM

вижте как малко по малко растеме w) и ставаме по високи и скоро 6е се настигаме b)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  fdx.jpg (57.48K)
    Брой сваляния: 25

User's Signature

Качена снимка

#1646 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2007 - 11:59 AM

здравеите на вси4ки гледам 4е не6то запецнахме b) bl) та си викам даи да пи6а не6ти4ко ко става 6то таи тез хора не се вклу4ват.та разказваите как се справяте с ротовете големи малки няма зна4ение.и пускаите снимки бе хора требва да се радваме на ку4овците b) нали така
поздрави на вси4ки b)
User's Signature

Качена снимка

#1647 Потребителят е офлайн   Yanko_pld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2007 - 12:50 PM

моя рот продължава все така да е голям образ b) b) много му се кефя и постоянно съм с него,малко възпитанието ни куца щото се прай на инат ама ще го вкарам в правия път ;) ..... да ви се похваля,че утре ще ходим да ни бият третата ваксина и после ще буистваме на воля по планини,гори и реки хахахахха r)

Поздрави на всички !! drink cheers

#1648 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2007 - 12:56 PM

браво пожелавам ви приятни разходки а за вазпитанието предполагам 4е си про4ел от някаде 4е трябва да си много строг и да показва6 когато си недоволен от него и когато си естествено ку4ето трябва да свикне с интонацията на гласа ти .по нея то трябва да разбира когато му се кара6 и когаму се радва6.макар 4е с моя писклив глас мно мно не се разбираме 6тот като му се карам се ма4а да си направя гласа колкото се може по нисък тон 4е да разбере от дума
User's Signature

Качена снимка

#1649 Потребителят е офлайн   Yanko_pld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2007 - 02:34 PM

теб поне рамко те разбира мен още никои не ми обръща внимание,още сме малки и се правим че не разбираме какво ни обесняват хахахаха ,иначе има да го мура по реките и планините,аз както обичам да си правя разходки d) d) victoryVVV super best cheers

#1650 Потребителят е офлайн   Boa Икона

Публикувано: 22 July 2007 - 09:03 PM

Здравейте,

имам две ротита - момичета, които се родиха на 1 юни
Искам да ги дам на хора, които със сигурност ще се грижат добре за тях, защото повярвайте ми те са ми като дечица. Реших да пиша във форума, тъй като приятелите и познатите които ги искат ми се струват не много надеждни и не ми се иска да става както с предишното ни куче /бог да го прости умря от рак/ като се окучи ги дадохме се на наши приятели, които уж много ги искаха и много щяха да се грижат за тях, а сего от 5-те само 1 знам, че е добре.
Както и да е, ако има някой желаещ да гледа роти /повярвайте ми хич не е лесно :)))/ нека звънне на брат ми на телефона: 0885534313 - Филип - все пак кучето се води негово wink

#1651 Потребителят е офлайн   Yanko_pld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2007 - 01:30 PM

Здравей Боа,

Дано малките си намерят добри и грижовни стопани,ти ако искаш пусни този текст и в Обяви/Продавам,от там може някой,който не влиза в този форум да е види ;) Успех!!

#1652 Потребителят е офлайн   Boa Икона

Публикувано: 23 July 2007 - 05:33 PM

Мерси Yanko_pld за добрия съвет r) 1super

#1653 Потребителят е офлайн   rottweiler92 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 July 2007 - 09:49 PM

здр неможах да намеря за командата "място" или пак "на място" ако некой ми каже или ми копирам обяснението ще сам много благодарен предварително мерси d) r) d) d) d) cheers и да попитам кога да почна сас обучението на командите : "редом" "седни" "легни" "на място"

#1654 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2007 - 10:26 PM

аз моя го по4нах от 3тия месец но по принцип ку4етата по4ват да разбират от 6тия месец ве4е до колкото си спомням от 9тия месец до доло горе една година му се изгражда или по то4но ти му изгражда6 характера и това кои 6те е вода4а вав семеиството ти или ку4а.успех сас убо4ението super best
User's Signature

Качена снимка

#1655 Потребителят е офлайн   Kalina22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2007 - 08:26 AM

Здравейте b) Исках да ви попитам как преживяват вашите красавци жегите s) Много е горещо и моя Рот почти отказва да яде гранулите,явно му идват тежки, а снощи и повърна всичко. Мисля, че не е болен, просто не му е добре на стомахчето.Вие с какво храните вашите ротове сега?

#1656 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2007 - 08:31 AM

Цитат

здр неможах да намеря за командата "място" или пак "на място" ако некой ми каже или ми копирам обяснението ще сам много благодарен предварително мерси d)  r)  d)  d)  d)  cheers и да попитам кога да почна сас обучението на командите : "редом" "седни" "легни" "на място"

Тук има всичко!!!
Възпитание,обучение,етология!!!

Кучето започва да се обучава от мига, в който го вземеш!!!!!!!!!!!!!!!!!Всяка една команда трябва да има ясно изразени НАЧАЛО и КРАЙ! Задаваш командата ( не повтаряш по 100 пъти ) ако кучето изпълни командата даваш наградка и след това освобождаваш от команда с дума,която ти си измислиш- може с ОК!. Кучето трябва да знае,че не наградката го освобождава, а думичката (ОК)!

#1657 Потребителят е офлайн   Хера_92 Икона

Публикувано: 24 July 2007 - 01:15 PM

Здравей Kalina22 аз моята си я храня както обикновенно (хляб с пилешки глави) досега си изядаше всичко но сношната и храна таки и стои. Не си притесняваи ще си почне да яде.

#1658 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2007 - 01:31 PM

Цитат

...Вие с какво храните вашите ротове сега?

ЕДИНСТВЕНО И САМО С ГРАНУЛИ!!!!!!
В жегите на кучето може да не му е до ядене,което не значи,че трябва да му сменяте храната !

#1659 Потребителят е офлайн   Yanko_pld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2007 - 01:40 PM

sa6ik обръщам се към теб ,ти с какво храниш Корина ??

#1660 Потребителят е офлайн   JackRock Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 July 2007 - 02:32 PM

привет и от мен един новобранец но и аз със ротвайлер super best искам да попитам нормално ли е като ляга и си криви крачето кучето ми е на 3 месеца незнам защо но всички които са го виждали ги прави на луди и само мене слуша аз като кажа нещо и замръзва нормално ли е ?? а за крачето яде си нормално калции и витамини и се храни само с гранули , като казах че го криви имах в предвид че го подвива незнам но ми е много странно и малко ме притеснява . И другото нещо на 3 месеца мога ли да го дам на обучение и къде тук в Стара Загора има такова нещо ???

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни