Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#1792 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 August 2007 - 11:09 AM

hera-reia нес се беспокои и аз имам много котки и вси4ките си свикнаха с ку4етат ми .когато голямата ми котка я сабрах са рамо парво малко се стресна и се дарпа6е но сега ела я виж.рамон си я ма4ка и на нея не и е 4ак такав проблем .така бяха и 4арли(рин4ер4ето ми)и пепе(малкото ми коте)парво пепе се дарпа6е от 4арли но след една седмица по4на да му се тарка и да марка b) wink
User's Signature

Качена снимка

#1793 Потребителят е офлайн   hera-reia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2007 - 12:04 PM

Цитат

hera-reia нес се беспокои и аз имам много котки и вси4ките си свикнаха с ку4етат ми .когато голямата ми котка я сабрах са рамо парво малко се стресна и се дарпа6е но сега ела я виж.рамон си я ма4ка и на нея не и е 4ак такав проблем .така бяха и 4арли(рин4ер4ето ми)и пепе(малкото ми коте)парво пепе се дарпа6е от 4арли но след една седмица по4на да му се тарка и да марка b) wink

Благодаря и на теб.Наистина се надявам по скоро да свикнат,че сега не смея и за минута да ги оставя сами в стаята

#1794 Потребителят е офлайн   Svetli0 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 07 August 2007 - 12:51 PM

Здравейте на всички. Имам женски ротвайлер на 2 години. Живеем в къща и през повечето време е пусната на двора. Има си клетка с къща в която се затваря когато идват чужди хора. Обаче просто е неконтролируема и което повече ме притеснява е ужасна лигла. Няма човек които тя да залае освен когато минават от чистота за кофите. Човек който никога не е виждала няма проблем да си влезе в двора дори да е през нощта (ако не се смята за проблем че може да го поизцапа защото веднага ще му се хвърли да си играят). Яде абсолютно ама наистина АБСОЛЮТНО всичко. Вадил съм й от устата тел, камани, хартии (пръчките и растенията по двора не ги броя защото са органични) и не просто ги дъвче опитва се да ги гълта. Веднъж изяде цяло руло бинт. Но с това вече се спарихме горе долу внимаваме по двора да няма опасни неща и така. Белите са и в кръвта- постоянно влачи неща по двора, яде цветя и което е най-странно на наказание не реагира сериозно (когато я напляскам по леко го приема за игра но ако е по-сериозно след точно 5 секунди тя е забравила и ме гони да си играем) и всъщност правилно ли е да я бия??? Най-вече ме интересува проблема с пазенето на територията? Може ли това да се поправи по някакъв начин и да не се радва толкова на хората. Знам че е малко късно на 2 години но... Познавам лично майката ( куче убиец). Нищо ли не е наследила от нея или е просто малка и иска да играе? Или ще се промени след като роди веднъж. Благодаря предварително на всички.

#1795 Потребителят е офлайн   Ariel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2007 - 01:35 PM

Искам да благодаря на Yanko pld и hera-reia за това , че ми отговориха и се надявам в най- скоро време и аз като вас да имам малко и сладко ротвайлерче, което със сигурност ще обичам много . r)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1796 Потребителят е офлайн   rottweiler92 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 August 2007 - 02:21 PM

Здравейте скоро не сма писал но като видях снимката на тайгър и неже да не се похваля че моето куче тайгър му е баща w) w) w) аз сам направо щастливец какав огромен и красив баща има мойто куче victoryVVV victoryVVV bravoS bravoS w) w)

#1797 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 August 2007 - 02:22 PM

Цитат

..... и се надявам в най- скоро време и аз като вас да имам малко и сладко ротвайлерче, което със сигурност ще обичам много . r)

И това като стане да не забравиш да ни се похвалиш b)
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#1798 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 07 August 2007 - 02:55 PM

Цитат

........ Нищо ли не е наследила от нея или е просто малка и иска да играе? Или ще се промени след като роди веднъж.

Svetli0,

Първо добре дошъл при нас!!!

За твоя рот - не е малка, а игрива. Това, че е дружелюбна не е толкова лошо. Може би, хората които идват у вас не ги смята за заплаха - нито за вас, нито за нея. Бъди сигурен, че ще ви защити, ако нещо недай си боже се случи. wink
Все пак това е ротвайлер!!!
За това, че яде абсолютно всичко трябва да се притесняваш. Добре е, че досега си я хващал, но внимавай занапред, защото това може да доведе до невъзвратими ситуации. При гълтане на такива неща, които описваш, може да се стигне до операция, а ако не я хванеш навреме може да има и фатален край. Също така за камъните - ако можеш махни всички, до които има достъп. Виждала съм рот, които само си играе с камъни (не ги яде) и кучешките му зъби са се изпилили - изравнили са се с останалите, а кучето ти е младо. Тези зъби ще и трябват още дълги години.

Успех!!!
User's Signature

#1799 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 07 August 2007 - 02:58 PM

Цитат

...... направо щастливец какав огромен и красив баща има мойто куче victoryVVV victoryVVV bravoS bravoS w) w)

cheers
User's Signature

#1800 Потребителят е офлайн   Svetli0 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 07 August 2007 - 03:19 PM

Това с каманите ще е трудно но тя вече поспря да налапва каквото види. Мене ме притеснява игривостта и това че не слуша (това означава ли че се опитва да доминира) защото както четох на няколко места ако кучето не ти обръща внимание и продължава да си прави каквото прави (в моят случай докато не се развикам силно -тогава вече ме забелязва) това означава че се опитва да доминира. Пример за това е храна- когато се доближа до нея да и взема кокала ме ръмжи (не вярвам че ще ме охапе но не съм пробвал изглежда ми доста сериозна в предупреждението си). В този случай се отдръпвам на 2-3 метра и с висок тон я викам 2-3 пъти. Интересно е че оставя кокала и идва и си личи че гледа виновно. Трябва ли да я набия или просто да взема кокала и да не и го дам повече? ( още от малка всеки път когато и давах храна, изчаквах да започне да яде и й взимах храната за да свикне че за командвам) но тя е адски недисциплинирана. Влиза в къщи аз я изгонвам, затварям вратата и тя отново влиза ( научи се да си отваря). Предполагам не съм бил достатъчно строг но незнам дали е редно да я бия или има друг начин на наказание? И последно за пазенето на територия - тя е страхлива- ако чужд човек и се скара силно или тропне тя се стряска (пробвал съм с приятел). Моя ли е грешката за това - винаги съм гледал да няма мн. непознати хора около нея. Иначе съм изумен колко е хитра и умна но искам да я направя куче на място.

Благодаря за отговора:)))) r)

#1801 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 07 August 2007 - 03:56 PM

Svetli0,

Ами тя не те приема като "шеф", а като равен и затова си прави каквото иска. Не искам да те огорчавам, но маааалко си изпуснал момента. Това с вземането на кокал от устата се учи още докато кучето е пале. Храната е първото нещо след сексуалният инстинкт при кучетата, който бранят и защитават със зъби и нокти. Ти си и господар и трябва да ти позволява да правиш каквото си искаш с нея, в случая свободно да и взимаш кокала. А и както разбирам, май и ти не си сигурен дали няма да ти скочи, ако се опиташ да и го вземеш.

Започни с обучение, все още не е късно, но трябва да си много търпелив и настоятелен, защото всичко трябва да градиш наново. По добре и за двама ви ще е да потърсиш специалист, който да ти покаже елементарните неща и как да и задаващ команди. Също така ще ти покаже как да правиш корекции при неизпълнение на поставените от теб команди. Боят не е единственото решение. Така на теб ще ти е много по ясно къде грешиш и как да постъпваш.
Ако искаш решение на всичките ти притеснения, това е единственото вярно такова, според мен.

Успех!!!
User's Signature

#1802 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 07 August 2007 - 04:33 PM

d)
User's Signature

#1803 Потребителят е офлайн   Svetli0 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 07 August 2007 - 04:47 PM

Да мисля че ще те послушам и ще се обърна към специалист поне да ми мобясни какво да правя. За кокала да права си- несъм сигурен защото не съм пробвал ( от както ръмжи като малка нямаше проблеми и често й взимах храната но явно не е било достатъчно често:( Няма как ще трябва да се преборим с това иначе ще стане по-лошо сигурно като порасне съвсем и се утвърди като "лидер".

#1804 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 07 August 2007 - 04:52 PM

1super
User's Signature

#1805 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 08 August 2007 - 11:43 AM

Вижте какво намерих в нета за истинският характер на РОТВАЙЛЕРА ето

тук:http://www.youtube.c...related&search=
User's Signature

#1806 Потребителят е офлайн   hera-reia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2007 - 12:59 PM

Цитат

Вижте какво намерих в нета за истинският характер на РОТВАЙЛЕРА ето

тук:http://www.youtube.c...related&search=

има много готини клипове b)

#1807 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 08 August 2007 - 01:13 PM

Дааа, така е wink
User's Signature

#1808 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2007 - 02:24 PM

Дам, гледал съм го това клипче и е наистина много добро ;) , ето какви са всъщност под грубата външност нашите кучета d) .

#1809 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2007 - 07:13 PM

хаиде някоя друга сним4ица да пусна от сно6тната разходка

тук лек опита за поза wink
Качена снимка
и аде един ми6ок да видите b)
Качена снимка
w) w) w)
User's Signature

Качена снимка

#1810 Потребителят е офлайн   Yanko_pld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2007 - 10:00 PM

Нормално ли е моя мъник (близо на 3 месеца) да ме ръмжи като си играем и така да хапе,че чак следи ми остава по кожата ???

П.П знам че ще кажете да му купя играчки,но това беше първата ми покупка за него и по принцип тои си играе с тях но чат-пат и с мен се занимава :)

#1811 Потребителят е офлайн   shnorhi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2007 - 10:09 PM

За любовта между породите w)

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
www.infidance.com

• (141 Страници) +
  • « Първа