Ротвайлер(стара тема)
Публикувано: 13 August 2007 - 10:12 AM
Цитат
Здравей cherry_spa,
От теб зависи дали ще се ревнуват едно от друго. Не трябва да ги делиш в общуването си с тях, защото всяко куче иска внимание и любов, особено когато живеят заедно. Много е важно да я получат от теб по-равно и да им покажеш, че ги обичаш еднакво. Като пример - ако храниш едното трябва да храниш и другото, ако то гледа. Ако даваш на едното бисквитка трябва и на другото.
Ако ротчето ти е малко бързо ще свикнат едно с друго и даже кокерчето може да ревнува в началото. wink
Аз имам рот и първата му среща със себеподобно беше с кокерката на сестра ми. Много бързо свикнаха една с друга, мойта само я гонеше да си играе с нея, въпреки, че кокерката само и се караше. А сега са такъв тандем и се разбират прекрасно w)

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 13 August 2007 - 09:18 PM
Публикувано: 13 August 2007 - 09:31 PM
Публикувано: 14 August 2007 - 08:34 AM
Цитат
ква е тая игра в потписа ти хахаха :) ся са регнах и "работя" в гробиштето ninja.gif
Админа е забранил да има в подписите линкове към подобни игри
Публикувано: 14 August 2007 - 11:33 AM
аз разбрах притеснението ти, че искаш ротче, което ще живее на двора, но може би не бях ясна в обяснението си.
Ако евентуално си вземеш ротвайлерче при всички положения първо ще живее у вас, докато му се сложат всички необходими ваксини. А в същото време то ще съжителства и с кокерчето ти и точно тогава започва нова социализацията между всички ви. Точно в началото се изгражда контакта между теб и двете кучета. На бебето всичко ще му е любопитно и ще търси игра с теб и с кокерчето ти, а "домакинът" може да ревнува в началото и да му ръмжи или да го лае, защото досега цялото ти внимание е било само за него. Затова казах, че не трябва да ги делиш. Едно бебе средно се храни около 5 пъти на ден. Докато го храниш, кокерчето ще гледа и ще се чуди защо не му даваш и на него. Може и да се обърка малко от присъствието на " конкурента ", но това е напълно нормално и трябва да му покажеш, че новодошлият няма да го измести.
А след като минат ваксините и можете да излизате навън, спокойно можеш да го оставиш в двора, на място където си му приготвила. В началото ще ти е доста трудно да го научиш, че там е неговото "ново" място, но с постоянство и търпение, ще се научи.
П.п. Много добре познавам характера на кокерите, но моят рот по отношение на привързаност към мен, искам да те уверя, че също ходи по мен и не ме оставя дори до тоалетната да отида сама.

Публикувано: 14 August 2007 - 03:09 PM
Публикувано: 14 August 2007 - 03:40 PM
Прикачени файлове
-
Tough6a.jpg (70.38K)
Брой сваляния: 38
Публикувано: 14 August 2007 - 03:50 PM
Искам да ти пожелая да ти е живо и здраво ротчето и да пуснеш смимки - да я видим тази малка разбойничка w)
Бих могла да те посъветвам, но мисля, че е най-добре да прегледаш темата: възпитание, обучение, спорт, защото там доста добре е описано всичко, а и можеш да потърсиш точно това, което те касае - сега и занапред. В нашата тема също доста е коментирано възпитанието на Ротвайлера.
Е, това не значи, че няма да помагаме с каквото можем b)
Поздрави и успех!!!

Публикувано: 14 August 2007 - 08:11 PM
Цитат
Цитат
Това пък как го измислихте? oleeee
Ми чета, не ги имсля аз такива едни неща. Щом съм го написала тук, значи някой човек, на който имам много доверие ми го е казал. И да водещ кинолог е в България.

В приятелството няма породи!
Публикувано: 14 August 2007 - 08:48 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Това пък как го измислихте? oleeee
Ми чета, не ги имсля аз такива едни неща. Щом съм го написала тук, значи някой човек, на който имам много доверие ми го е казал. И да водещ кинолог е в България.
Малко май се обърка - хем четеш, хем ти го е казал кинолог ?!?

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +