Ротвайлер(стара тема)
Публикувано: 16 August 2007 - 10:26 PM
Браво за това с кокала. Не е лошо да го прилагаш по често за да свикне, че ти си този, който "диктува правилата". Не разбрах дали навън или у вас е набарал този кокал, но не му давай пилешки кокали повече.
За 3 месечен и 8 кг. - отворих си тефтерите, за да видя мои кученца, колко са тежали тогава и видях, че на 2 месеца са тежали толкова.
Съветвам те да му вземеш един чувал на Роял Канин или Про план на Пурина. Храната е много силна и дава много добър старт на бебетата. Цената им е височка, но в тези храни като съставки е почти цялата Мендалеева таблица. Имай предвид, че храната през първата година е много важна за растежа и развитието на кученцето. После, колкото и да се опитваш да компенсираш липсата, не можеш.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 16 August 2007 - 10:36 PM
ВИНАГИ, когато кученцето ти направи това, което искаш от него го погали, кажи му БРАВО, и/или му дай лакомство. Така то разбира, че си доволен от него.
Не го оставяй в банята цяла вечер, а само когато е нужно. Кучето има нужда от внимание и любов, а не да е изолирано и само.
Ти видя ли, че има специална тема за Възпитание, обучение, етология тук:http://dog.bg/f/index.php?act=ST&f=35&t=657
П.п. Тук пишем на кирилица, ако нямаш, тук има кирилизатор. И обръщай внимание, колко пъти пускаш едно и също съобщение.

Публикувано: 16 August 2007 - 10:51 PM

Публикувано: 16 August 2007 - 11:13 PM
Цитат
bl) bl) боже боже....... затвори се ти в банята цяла вечер,при положение че си още малък и искаш внимание и любов,СПОРЕД ТЕВ ПРЕЧИ ЛИ МУ ?!?!?!?
Сам недеи взимай такива крупни и дирекни мерки,ако нещо не ти е ясно по-добре попитай тук-както виждаш има кои да ти намери отговор на всеки въпрос.......чак жал ме хвана за малкото като прочетох това !!!
Публикувано: 16 August 2007 - 11:30 PM

Публикувано: 17 August 2007 - 12:01 AM
Цитат
kaji qkvo ime na aromatizator koito absorbira lo6ata i q zamenq s hubava mirizma
pyk az sy6to taka sam s kilimi v ky6ti i sa umirisvat...amam da ima aromatizator pone....
Публикувано: 17 August 2007 - 12:42 AM
А за килима - след като го почистиш с прахосмукачка, го почисти с четка и разтвор от препарат за килими и 1-2 лъжици оцет. Оцета доста помага за убиването на всякакви милизми и не пречи на жинотните. Ако го правиш 1-2 пъти месечно, няма да има миризма на куче.

Публикувано: 17 August 2007 - 07:03 AM
И аз като другите новобранци имам въпрос- през колко време се къпе малко кученце, и ако може ма ми препоръчате шампоан или сапун защото до колкото знам не става с тези дето са за човек
Публикувано: 17 August 2007 - 07:59 AM
Публикувано: 17 August 2007 - 08:03 AM
Публикувано: 17 August 2007 - 08:13 AM
Публикувано: 17 August 2007 - 08:37 AM
Цитат
А за килима - след като го почистиш с прахосмукачка, го почисти с четка и разтвор от препарат за килими и 1-2 лъжици оцет. Оцета доста помага за убиването на всякакви милизми и не пречи на жинотните. Ако го правиш 1-2 пъти месечно, няма да има миризма на куче.
караи пиле ...нали трябва да помагаш на хората, това е заложено в теб worthy .Меси
Публикувано: 17 August 2007 - 08:41 AM
Публикувано: 17 August 2007 - 09:34 AM
Цитат
Иренче,
Никой не му се сърди на човека. Ако беше така нямаше да му обърнем внимание и да му отговаряме. А за всеки негов въпрос е получил отговор и насока към правилно действие. Права си, че никой не се е родил научен и всеки е започнал от А и Б. Аз специално още имам неща, на които се уча и като незнам, не се притеснявам да попитам.
Незнам, защо си останала с такова впечатлетие?!?

Публикувано: 17 August 2007 - 09:56 AM
Цитат
И аз като другите новобранци имам въпрос- през колко време се къпе малко кученце, и ако може ма ми препоръчате шампоан или сапун защото до колкото знам не става с тези дето са за човек
Здравей и добре дошъл/а при нас!!! cheers
Малко кученце не е добре да се къпе, защото може да настине и да се разболее. Ако е много мръсно или мирише, го забърши първо с влажна кърпа и веднага след това го подсуши хубаво. Изчакай да стане поне на 4-5 месеца и тогава, но трябва пак да го подсушиш добре и да не излизате веднага на разходка, затова най- добре направи това вечерта. За марки шампоани не мага да ти помогна, за мен това няма значение. Аз специално използвам предимно такива, които са противопаразитни и за кучета.
Препоръчително е едно куче да се къпе 2 пъти годишно с препарати (ако не е наложително повече), защото тяхната кожа и козина не е като човешката и по- бавно се омазнява. Иначе всеки ден можеш да го миеш, но само с вода, без шампоан или сапун.
Разкажи ни нещо за твоето приятелче, а и не е лошо да ни го покашеш l)
Поздрави и успех!!!

Публикувано: 17 August 2007 - 11:00 AM
даже някой път лаем. Много е готина и наистина много се радвам че си взех точно тази порода. В момента съм на работа но като се прибера ще ви покажа и нейни снимки.