Ротвайлер(стара тема)
Публикувано: 16 March 2006 - 06:16 PM
Публикувано: 17 March 2006 - 12:00 AM
Публикувано: 17 March 2006 - 12:13 AM
Цитат
Защо даваш гранули и калции едновременно?
Не виждаш ли на чувала че пише ка;ции еди колко си процента.
В случая Диаманд пъпи-1,2%калции.
Тоест ако ку'ето ти приеме дневна дажба храна ,то ще приеме необходимото количество калции.
Ако ти му даваш допълнително калции,какво става?
Знаеш ли какво става с кучето след прекомерно приемане на калции?
Какви са последствията върху екстериора?
http://amstaf.hit.bg
Публикувано: 17 March 2006 - 12:22 AM
Цитат
Това че тежи 55кг не значи нищо.
Световните шампиони в зряла възраст теgат от 50 до 60кг.
Но проблема не е в кг а в хармонията между отделните части на тялото.
С кокали и месо и калции става следното:
куче с криви крака,малка глава,и несъразмерно тяло.
Много болести,кожни проблеми и мн.др.
Публикувано: 17 March 2006 - 01:48 AM

Ротвайлерът е много добър пазач,но лъвът е по добър!(animal planet)
Публикувано: 17 March 2006 - 09:16 AM
Цитат
Цитат
Защо даваш гранули и калции едновременно?
Не виждаш ли на чувала че пише ка;ции еди колко си процента.
В случая Диаманд пъпи-1,2%калции.
Тоест ако ку'ето ти приеме дневна дажба храна ,то ще приеме необходимото количество калции.
Ако ти му даваш допълнително калции,какво става?
Знаеш ли какво става с кучето след прекомерно приемане на калции?
Какви са последствията върху екстериора?
Благодаря за загриженоста господин Илиев:))А вие чували ли сте за кръвен тест за съдържаие на калций:)))Спокойно.За кучето ми се грижат ветеринарите от Ита Вет,имам им пълно доверие и кучето ми расте със "страхотни крака":))Бих посъветвала всички собственици на Ротвайлери да дават по 1 таблетка калций дневно поне до 1.5 година.Все пак 1 таблетка се дава на 10 кг., а моето куче е минимум 30 кг.Което значи,че аз само подсилвам леко калция от храната,а не предозирам:)))
За Кирето: Това което правиш с храненето е адски вредно за стомаха на кучето ти.Консервите са много вредни и канцерогенни.Домашната храна надали му дава някакви витамини и подобни полезни нещица.Храни кучето си замо с ГРАНУЛИ.Иначе стомахчето му се чуди какво става- гранули, попари,гранули,попари- УЖАААААААААААСССССССС oleeee
Публикувано: 17 March 2006 - 09:32 AM
Цитат
Морти bravoS
Мерси за съвета,а 300 гр. ми се струва нормално.Коремчето му малко се издува но предполагам е нормално това.А за калции все още не съм почнал но в понеделник ще ходим на 1-ва ваксина и ще взема.А казаха ми също и за някакви витамини мисля че СА 32 или нещо подобно,които били комплексни,някакви коментари за тези витамини или да ми препоръчаш някакви ! cheers
Публикувано: 17 March 2006 - 09:44 AM
Цитат
Ми не мога да ти кажа нищо за тези витамини,защото не съм давала.Аз давам освен гранулите замо калции и кучешка Бирена мая за хубава и лъскава козина, а и намалява скубането:)Посъветвай се с ветеринар има ли нужда от витамини.Ти с каква храна храниш?
Публикувано: 17 March 2006 - 04:16 PM
Цитат
Аз храня с храна на Даймънд- Пъпи.Тя е бебешка и до година и половина е добре да се храни с такава кучето.Освен на Даймънд можеш да храниш и с Роял Къникг,но е доста по-скъпа.Както працениш.Аз съм доволна от тази и след 4 месеца ще минем на Даймънд за големи кучовци:)
Публикувано: 17 March 2006 - 04:59 PM
Цитат
Прочети стандарта на ротвайлера.Това е критерия.И няма руски,италиански,северно-корейски или южноамерикански вид.няма ротвайлери с рошави уши,нито такива дето били по 80см високи и т.н-тоест сигурно има такива кучета,но те са брак ако имат документи за произход-в противен случай просто не са ротвайлери.
много ми е интересно-когато си взимате кучето се биете в гърдите,че понеже не сте сноби някаква си хартийка не ви интересува,а след това започвате да се чудите от кой кладенец вода да донесете,когато видите,че кучето ви не не е съвсем същото като ротвайлерите дето гледате по картинките...еми сори.обичайте си го такова каквото е-с рунтави уши или кафяв цвят-без значение-това е вашето куче.и не му се сърдете,че не прилича на ротвайлер.сърдете се на себе си,че когато сте го избирали сте се доверили на случайни хора-вече е късно.и като ви е било все едно кои са родителите тогава защо сега толкова ви притесняват рунтавите уши...
Публикувано: 17 March 2006 - 05:04 PM
Публикувано: 17 March 2006 - 10:31 PM
Цитат
За Кирето: Това което правиш с храненето е адски вредно за стомаха на кучето ти.Консервите са много вредни и канцерогенни.Домашната храна надали му дава някакви витамини и подобни полезни нещица.Храни кучето си замо с ГРАНУЛИ.Иначе стомахчето му се чуди какво става- гранули, попари,гранули,попари- УЖАААААААААААСССССССС oleeee
как разбра че консервите са много вредни,ти знаеш че 30 % от кучетата по света се хранят само с консерви и обикновенно доживяват до дълбока старост.
Аз продавам храни за кучета от 15 години и познавам кучета които хранени с консерви са доживели 10-15години.
Публикувано: 18 March 2006 - 10:16 AM
Цитат
benyb,
там е работата, че ми е жал - ако се заключи и изпадне ще се загуби много скъпоценна информация. Но пък ако е 50 страници никой няма да си направи труда да я изчете. Не може заради тъга по някакви мнения, повечето от които не са за тук или са несъдържателни, да се решава, че по-добре да се изхвърли всичко, отколкото да се остави най-ценното.
Впрочем, не се и бутам да губя толкова много време за сортиране. Тази тема ми отне 40 минути. Ако и другите във форума ще ронят сълзици по такива мнения - просто ще заключваме. Което е пълна глупост според мен.
Публикувано: 18 March 2006 - 02:38 PM
Цитат
Аз друго съм чувала за кучета,които се хранят само с консерви - че умират о трак на стомаха още на 5 години.Това не значи,че всяко куче трябва да умре от рак!Но не съм чувала подобна статистика за куче хранено само с гранули:))Но това си е мое мнение!!!Колко собственици на кучета,които са " в час" хранят кучетета си с консерви???Аз не познавам нито един такъв:)
Публикувано: 18 March 2006 - 09:19 PM
Цитат
Цитат
Аз друго съм чувала за кучета,които се хранят само с консерви - че умират о трак на стомаха още на 5 години.Това не значи,че всяко куче трябва да умре от рак!Но не съм чувала подобна статистика за куче хранено само с гранули:))Но това си е мое мнение!!!Колко собственици на кучета,които са " в час" хранят кучетета си с консерви???Аз не познавам нито един такъв:)
Едно е да си чувала едно е да си вътре в нещата.
Ти знаеш ли какъв е контрола на запад за храните за животни.
Ако имаше такъв проблем то кои на запад би си хранил кучето с консерви.
Консервата е нищо повече от консервирано месо,обработено в автоклав.
Това месо е много по-безопасно ,защото е обработена при много висока температура.
Проблема на консервата е че излиза по-скъпо от гранулите,защото консервата е 80% вода а гранулата е 90 % сухо вещество.
0,400гр гранула е достатъчна за 30кг куче,1,500кг консерва е достатъчна за същото куче.
Публикувано: 18 March 2006 - 11:13 PM
....мисля,че отиваме вече към тема храни,не Ротвайлер!!!