Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#201 Потребителят е офлайн   Aleks Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 16 March 2006 - 05:58 PM

голяма грешка от моя страна
забравих да кажа че е на 40 дена а това има значение r)
Извиняваи Morti s)

#202 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2006 - 06:16 PM

Да, видях,че е на 40 дена:))Аз така хранех моето на тази възраст,но ако купуваш храна в чувал,на него си има дозировките за възраст.На теб 300 гр. на ден много или малко ти се вижда??не разбрах:)Аз в момента я храня с 400 гр. на ден а е на годинка!Но зависи от храната все пак.И задължително да е бебешка!

#203 Потребителят е офлайн   Nadq ampKarma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2006 - 07:49 PM

Защо всичките ми постинги ги няма!Няма ги и цели страници!

Не ми редактирай постингите!Можеше да ми го кажеш на л.с.

#204 Потребителят е офлайн   Kireto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 12:00 AM

ей здравейте отново.Аз съм с онова рошавото ротвайлерче дето преди месец някаде бях пуснал снимки дори на него.Както и да е...Някой от вас да е чувал за руски ротвайлер?Днес разбрах за този вид кучета-били като мойто(по дългокосмести и с по-рунтави уши).Ако някой е дочул нещо за тях нека драсне каквото знае... чао за сега и поздрави на всички :)

#205 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 17 March 2006 - 12:13 AM

Цитат

Не е необходимо да даваш друго,освен гранули и КАЛЦИЙ!А количеството храна зависи от самата храна.Напримен аз храня кучето си с Даймънд.Когато беше бебе я хранех с около 300 гр. на ден, разделено на 5 порции.Но ако нямаш възможност 5 пъти,то поне 3 пъти на ден трябва да се храни и задължително Калций,за да не израстне добре.Аз продължавам да давам калций всеки ден,а сме на годинка и 1 месец:)Чак след седмия месец се храни по 2 пъти на ден:)Хубаво е да го храниш след игра и разходка,за да не превърти стомах:)Не трябва да скача и играе ,когато му е пълно стомахчето.

Защо даваш гранули и калции едновременно?
Не виждаш ли на чувала че пише ка;ции еди колко си процента.
В случая Диаманд пъпи-1,2%калции.
Тоест ако ку'ето ти приеме дневна дажба храна ,то ще приеме необходимото количество калции.
Ако ти му даваш допълнително калции,какво става?
Знаеш ли какво става с кучето след прекомерно приемане на калции?
Какви са последствията върху екстериора?
http://amstaf.hit.bg

#206 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 12:22 AM

Цитат

Да ви попитам по знаещите какво разбирате под правилно хранене, аз имам ротвайлер и го храня както си пише по книгите сега е на 8 месеца и тежи 55 килограма, изобщо нее дебел физиката му е еднаква с куче на година и половина, само че аз не го храня с готови храни а с кайма, месо и кокали. Давам му редовно калций и витамини, сега му давам по два пъти на ден ама май трябва да мина на един. Виждал съм развити мъжкари 60-65 килограма, а моя е на 8 месеца и тежи 55 това нормално ли е? Ето и снимка тук е на 6 месеца, съжалявам че нямам с по-добро качество.

Това че тежи 55кг не значи нищо.
Световните шампиони в зряла възраст теgат от 50 до 60кг.
Но проблема не е в кг а в хармонията между отделните части на тялото.
С кокали и месо и калции става следното:
куче с криви крака,малка глава,и несъразмерно тяло.
Много болести,кожни проблеми и мн.др.

#207 Потребителят е офлайн   vorros Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 01:48 AM

за калция да питам!аз му давам на периоди от по 10 дни 10давам 10почивка но през почивката и давам едни холандски хапчета с витамини и малко калций голям проблем ли е ако дозата за калция се превишава леко?който знае да каже! b)а пък за храната давам малко гранули малко консерва и малко домашна но не пикантна или пържена!по поне 4пъти на ден!ШШШШШ ИЛИЕВ стига плаши хората бе сега ще спрат да си хранят кучетата!да питам докато е още малко задалжително ли трябва да се храни само с гранули или може по приложената от мен схема? b) b) b) fow
User's Signature

Ротвайлерът е много добър пазач,но лъвът е по добър!(animal planet)

#208 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 09:16 AM

Цитат

Цитат

Не е необходимо да даваш друго,освен гранули и КАЛЦИЙ!А количеството храна зависи от самата храна.Напримен аз храня кучето си с Даймънд.Когато беше бебе я хранех с около 300 гр. на ден, разделено на 5 порции.Но ако нямаш възможност 5 пъти,то поне 3 пъти на ден трябва да се храни и задължително Калций,за да не израстне добре.Аз продължавам да давам калций всеки ден,а сме на годинка и  1 месец:)Чак след седмия месец се храни по 2 пъти на ден:)Хубаво е да го храниш след игра и разходка,за да не превърти стомах:)Не трябва да скача и играе ,когато му е пълно стомахчето.

Защо даваш гранули и калции едновременно?
Не виждаш ли на чувала че пише ка;ции еди колко си процента.
В случая Диаманд пъпи-1,2%калции.
Тоест ако ку'ето ти приеме дневна дажба храна ,то ще приеме необходимото количество калции.
Ако ти му даваш допълнително калции,какво става?
Знаеш ли какво става с кучето след прекомерно приемане на калции?
Какви са последствията върху екстериора?

Благодаря за загриженоста господин Илиев:))А вие чували ли сте за кръвен тест за съдържаие на калций:)))Спокойно.За кучето ми се грижат ветеринарите от Ита Вет,имам им пълно доверие и кучето ми расте със "страхотни крака":))Бих посъветвала всички собственици на Ротвайлери да дават по 1 таблетка калций дневно поне до 1.5 година.Все пак 1 таблетка се дава на 10 кг., а моето куче е минимум 30 кг.Което значи,че аз само подсилвам леко калция от храната,а не предозирам:)))

За Кирето: Това което правиш с храненето е адски вредно за стомаха на кучето ти.Консервите са много вредни и канцерогенни.Домашната храна надали му дава някакви витамини и подобни полезни нещица.Храни кучето си замо с ГРАНУЛИ.Иначе стомахчето му се чуди какво става- гранули, попари,гранули,попари- УЖАААААААААААСССССССС oleeee

#209 Потребителят е офлайн   Aleks Икона

Публикувано: 17 March 2006 - 09:32 AM

Цитат

Да, видях,че е на 40 дена:))Аз така хранех моето на тази възраст,но ако купуваш храна в чувал,на него си има дозировките за възраст.На теб 300 гр. на ден много или малко ти се вижда??не разбрах:)Аз в момента я храня с 400 гр. на ден а е на годинка!Но зависи от храната все пак.И задължително да е бебешка!

Морти bravoS
Мерси за съвета,а 300 гр. ми се струва нормално.Коремчето му малко се издува но предполагам е нормално това.А за калции все още не съм почнал но в понеделник ще ходим на 1-ва ваксина и ще взема.А казаха ми също и за някакви витамини мисля че СА 32 или нещо подобно,които били комплексни,някакви коментари за тези витамини или да ми препоръчаш някакви ! cheers

#210 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 09:44 AM

Цитат

А казаха ми също и за някакви витамини мисля че СА 32 или нещо подобно,които били комплексни,някакви коментари за тези витамини или да ми препоръчаш някакви ! cheers

Ми не мога да ти кажа нищо за тези витамини,защото не съм давала.Аз давам освен гранулите замо калции и кучешка Бирена мая за хубава и лъскава козина, а и намалява скубането:)Посъветвай се с ветеринар има ли нужда от витамини.Ти с каква храна храниш?

#211 Потребителят е офлайн   vorros Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 03:52 PM

Морти мерси за инфото още от днес спираме ! ако може препоръчай ми какви гранули да давам сега е на 3 месеца !
User's Signature

Ротвайлерът е много добър пазач,но лъвът е по добър!(animal planet)

#212 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 04:16 PM

Цитат

Морти мерси за инфото още от днес спираме ! ако може препоръчай ми какви гранули да давам сега е на 3 месеца !

Аз храня с храна на Даймънд- Пъпи.Тя е бебешка и до година и половина е добре да се храни с такава кучето.Освен на Даймънд можеш да храниш и с Роял Къникг,но е доста по-скъпа.Както працениш.Аз съм доволна от тази и след 4 месеца ще минем на Даймънд за големи кучовци:)

#213 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 04:59 PM

Цитат

ей здравейте отново.Аз съм с онова рошавото ротвайлерче дето преди месец някаде бях пуснал снимки дори на него.Както и да е...Някой от вас да е чувал за руски ротвайлер?Днес разбрах за този вид кучета-били като мойто(по дългокосмести и с по-рунтави уши).Ако някой е дочул нещо за тях нека драсне каквото знае... чао за сега и поздрави на всички :)

Прочети стандарта на ротвайлера.Това е критерия.И няма руски,италиански,северно-корейски или южноамерикански вид.няма ротвайлери с рошави уши,нито такива дето били по 80см високи и т.н-тоест сигурно има такива кучета,но те са брак ако имат документи за произход-в противен случай просто не са ротвайлери.
много ми е интересно-когато си взимате кучето се биете в гърдите,че понеже не сте сноби някаква си хартийка не ви интересува,а след това започвате да се чудите от кой кладенец вода да донесете,когато видите,че кучето ви не не е съвсем същото като ротвайлерите дето гледате по картинките...еми сори.обичайте си го такова каквото е-с рунтави уши или кафяв цвят-без значение-това е вашето куче.и не му се сърдете,че не прилича на ротвайлер.сърдете се на себе си,че когато сте го избирали сте се доверили на случайни хора-вече е късно.и като ви е било все едно кои са родителите тогава защо сега толкова ви притесняват рунтавите уши...
User's Signature

Качена снимка

#214 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 05:04 PM

insult,предлагам когато темата стане толкоз дълга,за да няма недоволни от триене и прочие(а и за да се спести работа и на модератора защото не ми се вярва,че най-приятното нещо е да се подбира,прегрупира и прочие променя тема писана месеци назад)та-предлагам като стане много дълга темата просто да се пуска нова.ако трябва старата да се заключва,за да не я вдигат отново.
User's Signature

Качена снимка

#215 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 05:24 PM

УУУУУуу, я каква реч е дръпнала Бени super best :))Но е права за жалост ouu

#216 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 10:31 PM

Цитат

Благодаря за загриженоста господин Илиев:))А вие чували ли сте за кръвен тест за съдържаие на калций:)))Спокойно.За кучето ми се грижат ветеринарите от Ита Вет,имам им пълно доверие и кучето ми расте със "страхотни крака":))Бих посъветвала всички собственици на Ротвайлери да дават по 1 таблетка калций дневно поне до 1.5 година.Все пак 1 таблетка се дава на 10 кг., а моето куче е минимум 30 кг.Което значи,че аз само подсилвам леко калция от храната,а не предозирам:)))
За Кирето: Това което правиш с храненето е адски вредно за стомаха на кучето ти.Консервите са много вредни и канцерогенни.Домашната храна надали му дава някакви витамини и подобни полезни нещица.Храни кучето си замо с ГРАНУЛИ.Иначе стомахчето му се чуди какво става- гранули, попари,гранули,попари- УЖАААААААААААСССССССС oleeee

как разбра че консервите са много вредни,ти знаеш че 30 % от кучетата по света се хранят само с консерви и обикновенно доживяват до дълбока старост.
Аз продавам храни за кучета от 15 години и познавам кучета които хранени с консерви са доживели 10-15години.

#217 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 March 2006 - 10:16 AM

Цитат

предлагам когато темата стане толкоз дълга,за да няма недоволни от триене и прочие ... като стане много дълга темата просто да се пуска нова.ако трябва старата да се заключва,за да не я вдигат отново.

benyb,
там е работата, че ми е жал - ако се заключи и изпадне ще се загуби много скъпоценна информация. Но пък ако е 50 страници никой няма да си направи труда да я изчете. Не може заради тъга по някакви мнения, повечето от които не са за тук или са несъдържателни, да се решава, че по-добре да се изхвърли всичко, отколкото да се остави най-ценното.
Впрочем, не се и бутам да губя толкова много време за сортиране. Тази тема ми отне 40 минути. Ако и другите във форума ще ронят сълзици по такива мнения - просто ще заключваме. Което е пълна глупост според мен.
User's Signature

Качена снимка

#218 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2006 - 02:38 PM

Цитат

как разбра че консервите са много вредни,ти знаеш че 30 % от кучетата по света се хранят само с консерви и обикновенно доживяват до дълбока старост.

Аз друго съм чувала за кучета,които се хранят само с консерви - че умират о трак на стомаха още на 5 години.Това не значи,че всяко куче трябва да умре от рак!Но не съм чувала подобна статистика за куче хранено само с гранули:))Но това си е мое мнение!!!Колко собственици на кучета,които са " в час" хранят кучетета си с консерви???Аз не познавам нито един такъв:)

#219 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2006 - 09:19 PM

Цитат

Цитат

Аз друго съм чувала за кучета,които се хранят само с консерви - че умират о трак на стомаха още на 5 години.Това не значи,че всяко куче трябва да умре от рак!Но не съм чувала подобна статистика за куче хранено само с гранули:))Но това си е мое мнение!!!Колко собственици на кучета,които са " в час" хранят кучетета си с консерви???Аз не познавам нито един такъв:)

Едно е да си чувала едно е да си вътре в нещата.
Ти знаеш ли какъв е контрола на запад за храните за животни.
Ако имаше такъв проблем то кои на запад би си хранил кучето с консерви.
Консервата е нищо повече от консервирано месо,обработено в автоклав.
Това месо е много по-безопасно ,защото е обработена при много висока температура.
Проблема на консервата е че излиза по-скъпо от гранулите,защото консервата е 80% вода а гранулата е 90 % сухо вещество.
0,400гр гранула е достатъчна за 30кг куче,1,500кг консерва е достатъчна за същото куче.

#220 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2006 - 11:13 PM

да, не съм навътре в нещата,но факт е,че консервите, независимо кучешки или човешки са канцерогенни,нали?Та ако храним кучето само с консерви,вероятността да заболее от рак на стомаха е много висока.Не говорим тук за съдържанието на самата консерва.А за него са ми казвали производители,че е 95 % вода, не 80%.

....мисля,че отиваме вече към тема храни,не Ротвайлер!!!

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни