Ротвайлер(стара тема)
Публикувано: 20 August 2007 - 05:09 PM
infetka ето го рамко на около 35 40 дена(не сам сигурна)сас приятелката му която бе6е с 10 дена по голяма от него.аз моя си го взех на толкова маи на 35 ия ден и сега е голяма здраво 10 месе4но мом4е w)
Прикачени файлове
-
Sasha_i_Ramon.jpg (83.9K)
Брой сваляния: 39
Публикувано: 20 August 2007 - 05:41 PM
Здравей infetka,
Желателно е кученце да се вземе, когато е около 2 месеца, защото през това време е с братчетата, сестричките и майка си. Всички са заедно, играят си, хапят се и си ръмжат, а мама ги учи да бъдат кучета. Това се казва социализация и е много важна при изграждането на характера на малкото кученце. Това е причината да се задържат до два месеца при мама, което повярвай ми не е изобщо лошо.
Когато малкото отиде при новите си стопани също е добре да не е самичко, но това в днешният напрегнат ден е почти невъзможно. Ако не можеш да му осигуриш присъствие, трябва задължително да му оставиш много играчки, за да се занимава с нещо през времето, в което не спи и е само. Добре е и тогава да бъде в помещение, където да не е с ценни мебели и да няма кабели, но в никакъв случай това да не е банята.
Това е общо взето.
Желателно е кученце да се вземе, когато е около 2 месеца, защото през това време е с братчетата, сестричките и майка си. Всички са заедно, играят си, хапят се и си ръмжат, а мама ги учи да бъдат кучета. Това се казва социализация и е много важна при изграждането на характера на малкото кученце. Това е причината да се задържат до два месеца при мама, което повярвай ми не е изобщо лошо.
Когато малкото отиде при новите си стопани също е добре да не е самичко, но това в днешният напрегнат ден е почти невъзможно. Ако не можеш да му осигуриш присъствие, трябва задължително да му оставиш много играчки, за да се занимава с нещо през времето, в което не спи и е само. Добре е и тогава да бъде в помещение, където да не е с ценни мебели и да няма кабели, но в никакъв случай това да не е банята.
Това е общо взето.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 20 August 2007 - 05:59 PM
Цитат
Забравих да ти покажа един вариант за гушкане с твоят дог
Абре тез не бяха ли хищници... как става тоз номер, че и аз искам да прегърна един тигър и да си го гледам в къщи.... ;)
Публикувано: 20 August 2007 - 06:03 PM
Цитат
infetka ето го рамко на около 35 40 дена(не сам сигурна)сас приятелката му която бе6е с 10 дена по голяма от него.аз моя си го взех на толкова маи на 35 ия ден и сега е голяма здраво 10 месе4но мом4е w)
35 дена е много малко е... то рамкото е легнал ..толкоз е малак , че не варви...иначе са мн игриви
аз моита я взех на 45 дена
мисля , че това е желана "дата" даже ако е оште по големо ште е по добре
ште е свикнало с чужда храна и оште др работи
Публикувано: 21 August 2007 - 07:37 AM
Цитат
Абре тез не бяха ли хищници... как става тоз номер, че и аз искам да прегърна един тигър и да си го гледам в къщи.... ;)
те наистина са хищници.можеш да си гледаш такова котенце ама ми се стува,че ще ти бъде трудно с храненето-все пак те ядат по 5-6 кг. месо на ден.може и да се справиш ако имаш кланница.и другото мн. важно нещо е ,че трябва да си преместиш къщата някъде в гората/иначе съседите няма да са много съгласни с твоя домашен любимец/ l) ако все пак решиш да си вземеш тигърче-обади се.ИСКАМ И АЗ ДА ГО ПОГУШКАМ b)
Публикувано: 21 August 2007 - 07:47 AM
Цитат
нямам още куче, но щях да си взимам този юни, но го отложих докато започна да живея сама. Прочела съм всичко възможно за обучение и дисциплина в форума, но това така и не ми стана ясно. Вие оставяли ли сте ги сами под 4 месечна възраст
Другия въпрос е, повечето от развъдниците дават кученцата си на 2 месеца, но на мен ми изглеждат мнооого големи на 2 месеца, имам чувството, че няма да имам време да му се нарадвам докато е малко, можете ли да постнете снимки на вашите 2 месечни ротчета да преценя колко са големи. Мерсиискам да ви попитам, като кученцата ви бяха малки, как гиоставяхте сами вкъщи и имало ли е проблеми, защото това много ме притеснява
аз
Другия въпрос е, повечето от развъдниците дават кученцата си на 2 месеца, но на мен ми изглеждат мнооого големи на 2 месеца, имам чувството, че няма да имам време да му се нарадвам докато е малко, можете ли да постнете снимки на вашите 2 месечни ротчета да преценя колко са големи. Мерсиискам да ви попитам, като кученцата ви бяха малки, как гиоставяхте сами вкъщи и имало ли е проблеми, защото това много ме притеснява
аз
кученцето трябва да остане при майката колкото може по-дълго.освен,че се социализира то получава от кърмата на майкаси първата и най-важна"ваксина".имунните тела се предават през кърмата.т.е. колкото по голямо бебе си вземеш толкова по здраво и силно ще бъде то.и не се притеснявай ще имаш достатъчно време да му се радваш.зависи от теб колко време ще му оттделяш.според мен поне в началото не трябва да го оставяш само.то ще има нужда от твоята нежност и любов.та то ще бъде отделено от мама и от средата в която е свикнало.и ако все пак решиш да оставяш бебето си в къщи- трябва да бъде постепенно.за 10мин.,за 30мин, за 1 час и задължително да си наблизо поне в началото
Публикувано: 21 August 2007 - 11:12 AM
толкоз позволява да го дигнеш моито кюфте w)
Прикачени файлове
-
Picture_012.jpg (87.53K)
Брой сваляния: 39
Публикувано: 21 August 2007 - 11:13 AM
не си даваме топката worthy
Прикачени файлове
-
Picture_013.jpg (62.27K)
Брой сваляния: 35
Публикувано: 21 August 2007 - 06:25 PM
ето кка се мазним като ни се скарат