Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#2472 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 October 2007 - 05:46 PM

ИМАХ ПРЕДВИД НА КОЕ МЯСТО ПО ТЯЛОТО.

#2473 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 October 2007 - 07:17 PM

Цитат

ИМАХ ПРЕДВИД НА КОЕ МЯСТО ПО ТЯЛОТО.

Практикува се на ухото (май беше дясното,не си спомням), но някои слагат и на корема.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#2474 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2007 - 10:51 PM

Здравейте,

Преди 10 дни си взехме малка ротвайлерка Лиза, която преди 3 дни стана на 2 месеца. Голяма сладурана е и много живо кученце. От няколко дни се възпитаваме. Научи се да идва при нас . За 2 дни се научи на командите "седни" и "стой". Учим се с метода на награда, изпълнява командите 80% от случаите без да се налага да я примамваме и само я хвалим, през другите 20% непослушание или си играе или е сънлива - дано с времето се подчинява 100%. Обучавам я предимно аз, но вечерта карам другите членове на семейството да я карат да ги изпълнява и при тях. Слуша всички. Уча я на команди 30 минути преди да я нахраня при 2-3 от храненията и като види храната се опитва да си прави каквото си иска, но като види,че няма да и мине номерът преди да е изпълнила дадена команда правилно поне няколко пъти, се кротва и слуша и изпълнява. В момента почти я научих да седи неподвижно без да скача докато не и поднеса храната на 1 см от устата, както и да седи на пода повече от 30 секунди при положение,че аз съм на 10 метра от нея.Но имаме един голям проблем. Лиза отказва да се научи да изпълнява командата "Не". Имате ли някакви идеи как да я приуча и да и покажа значението на "Не"? От няколко дни насам гризе почти всичко и най-вече ръце, крачоли и пантофи, но пантофи,който са обути на краката и като ни ухапе боли много. Нормално ли е кученцето да хапе така?  :huh: :angry:Дали е от възрастта или е признак на агресия? Като я вдигна във въздуха да не ме хапе, тя започва да ръмжи. Как да я отуча от ръмженето и хапането? В момента отсъствам от вкъщи за 10 дни и днес разбрах,че пак е хапала. Разкъсала е една книга, че чак се е наложило да преградят едната врата с диван, за да няма достъп до книгите.... Сутрин не ме закача, но в момента, в който усети,че съм будна започва да качва лапи на леглото и да ми гризе косата и да ме лиже, докато при моя приятел си позволява понякога да го буди. Да уточня, не и е разрешено да се качва на леглото. Като и кажа " Долу" си прави оглушки и скимти и след 4-5 повтаряния слиза долу и ляга на пода обидена.... Дали Лиза ще се научи с времето да не хапе и да не ми скача на главата сутрин и да не ръмжи като я вдигнем ако хапе. Ако я вдигнем да я галим или подместим, не ръмжи, освен ако не е в игриво настроение...

Благодаря ви предварително за всичко!

#2475 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2007 - 10:55 PM

Цитат

Ако искаш да направиш на на Троя тату, няма как да стане, но можеш да й сложиш чип.

Ние вече говорихме с ветеринаря за поставяне на чип, но забравихме да попитаме в коя част на тялото се поставя чипът. Ще се видим с нашия ветеринат чак след 10  дни и чак тогава ще го питаме. Ще съм ви много благодарна ако може някой от вас да ми каже по-рано ......

#2476 Потребителят е офлайн   Darkyx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2007 - 09:15 AM

orchid ти направо си я изнасилила от команди...аз сигорно няма да мога да ги науча камо ли тя на 2 месеца...не, че е лошо, но тря неможе да научи 3000 команди...всичко с тарпение...А за агресията е нормално..то си играе сега и моята гризеше и хапеше кат малка

#2477 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 20 October 2007 - 11:00 AM

blagodaria na si4ki koito mi pomognaxa razreshih problema sas ri4i  :blink:

#2478 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 20 October 2007 - 12:29 PM

Здравей orchid,

Първо добре дошла в нашата група :yahoo:
Да ти е жива и здрава Лиза и да имате много положителни емоции заедно.
За мен беше удоволствие да прочета поста ти.
Не съм експерт ( само любител ), но методите, които използваш  на мен ми се струват съвсем правилни - за домашен курс на обучение.Ти май имаш представа от гледане на куче?!? ;)
Продължавай в същият дух. Не се притеснявай, че хапе, това не е агресия при едно 2 месечно куче-бебе. Всички кученца на тази възраст са такива. Просто такава им е играта и хапят, хапят... ;D, но това разбира се не трябва да се позволява от теб и от всички вкъщи.Не става от веднага, все пак Лиза е още много малка, за да различава правилното от грешното и точно ти трябва да я учиш да ги различава. Въоръжи се с търпение, упоритост и постоянство.
За командата "НЕ" - използвай я винаги, когато прави нещо нередно. Нормално е да не те послуша веднага, защото все пак тя е още бебе. За нея всичко е игра и не разбира кое е правилно и кое грешно.  Беше писала, че когато не слуша ти я вдигаш, а тя те ръмжи. По този начин тя ти показва, че е доминиращата и ще си прави каквото си иска.Точно това не трябва да й го позволяваш. Кажи й ясно НЕ и ако не спре хвани я за мъртвата кожа на врата ( въпреки, че ми се струва малко тежичка на тази възраст затова, но ти ще си прецениш)  и я разклати, колкото да ти усети силата и й кажи ясно и твърдо НЕ. Ако пак не се получи я натисни на пода с ръка или тяло, докато се укроти и успокои. Така й показваш, че ти си водачът на глутницата и вървят само твоите правила. Прави това ВИНАГИ, когато се опитва да ти се налага. Както и я поущрявай ВИНАГИ, когато си доволна от нея.
Това е което се сещам на първо време и се надявам да съм ти била полезна.
Много ще се радвам да ни я покажеш тая хубавица, а дотогава я намачкай хубаво от мен.

П.п. Относно чипът - той е голям, колкото оризово зърно и се имплантира осново на врата. Много е лесно и безболезнено. Ветът ви трябва да ви  сложи лепенка с № в паспорта, както и да ви даде медальон, слагащ се на нашийника, за да е винаги с вас.

Това е засега.
Поздрави!!!
User's Signature

#2479 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2007 - 01:25 PM

Цитат

orchid ти направо си я изнасилила от команди...аз сигорно няма да мога да ги науча камо ли тя на 2 месеца...не, че е лошо, но тря неможе да научи 3000 команди...всичко с тарпение...

Нямам намерение да тормозя животното с прекалено много команди. Като я взехме първия ден на шега и казвахме "Ела,Лиза", придружено с потупване с ръка и тя някак си сама почна да си идва. Тогава не целяхме още да я учим каквото и да е и то стана от само себе си. Искахме да и дадем време да свикне с новата атмосвера и с нас. Преди няколко дни реших да пробвам да я науча да сяда и видях,че учи много бързо ако имаш търпение с нея и с нейната упоритост.

#2480 Потребителят е офлайн   Darkyx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2007 - 01:33 PM

да допълня нещо в поста на dmm  :P

когато си играете винаги трябва ти (или който си играе ор семеиствто) да печели в играта, а не тя

примерно дърпате са с въже и нали се ти писва някога и пускаш важето и тя така разбира, че е по силна от теб , надвила те е и може да си позволи много неща като стане по големичка :-

аве ваще ротове когато ги пуснете и ако види някое бездомно куче сплашва ли го
моита бяга и и дига предните си лапи и трропва и изпърхва едно такоз ...се едно казва "бягаи от тук за да не си изпатиш"

#2481 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2007 - 01:46 PM

Цитат

Здравей orchid,

Първо добре дошла в нашата група :yahoo:
Да ти е жива и здрава Лиза и да имате много положителни емоции заедно.

Благодаря много за топлото посрещане.  :blink: Аз от две седмици само чета и чак сега се осмелявам да пиша.

Цитат

Не съм експерт ( само любител ), но методите, които използваш  на мен ми се струват съвсем правилни - за домашен курс на обучение.Ти май имаш представа от гледане на куче?!? ;)

Това ни е първото куче с приятеля ми. Прочетохме една книга за отглеждане на ротвайлера и там беше описано как да се заучават командите и се получи. Общо взето сега се учим. Харесах още една книга за възпитаване на кученца и ще си я поръчаме нея. Много ми помогнаха и постове и коментари от форума и от темата за ротвайлерите.... Доста неща ги прилагаме на практика.

Цитат

Много ще се радвам да ни я покажеш тая хубавица, а дотогава я намачкай хубаво от мен.

За жалост не мога да я намачкам, защото съм далеч от дома още седмица. Много ми липсва сладураната. С удоволствие ще покажа снимка. Кажете ми как да я кача снимката да ви я покажа нашата принцеса...

Цитат

П.п. Относно чипът - той е голям, колкото оризово зърно и се имплантира осново на врата. Много е лесно и безболезнено. Ветът ви трябва да ви  сложи лепенка с № в паспорта, както и да ви даде медальон, слагащ се на нашийника, за да е винаги с вас

Благодаря ти, успокои ме. Иначе ние питахме ветиринаря за табелка с името на кучето и той ни каза,че имало едни буренца, в който се слагало листче с името и информация, и щял да ни даде едно като отидем за 3 тата ваксина, която ще е след 10 дни.
Дали при ваксините ги боли много. Нашата стоеше много кротко в мен и нито издаде звук нито мръдна като я ваксинираха...

Аз да попитам само, до кога се хранят бебоците по 5 пъти дневно и кога се увеличава количеството храна. Ветеринарят ни каза да намалим порциите леко, защото Лиза качва много бързо - за една седмица е надала около 1 кг и сега тежи 4,800. Иначе за калиция ни каза да се дава постоянно без почивки за сега.

Вие с каква храна храните мъниците?

Поздрави на всички  :blink:

#2482 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2007 - 01:49 PM

Цитат

примерно дърпате са с въже и нали се ти писва някога и пускаш важето и тя така разбира, че е по силна от теб , надвила те е и може да си позволи много неща като стане по големичка

Аз за сега и взимам нещата от устата ако видя, че не ги пуска. Хващам я и и разтварям устата и от няма накъде тя пуска.

#2483 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2007 - 02:03 PM

Цитат

когато си играете винаги трябва ти (или който си играе ор семеиствто) да печели в играта, а не тя

примерно дърпате са с въже и нали се ти писва някога и пускаш важето и тя така разбира, че е по силна от теб , надвила те е и може да си позволи много неща като стане по големичка :-

Това не е вярно.И то именно за тази ситуация-като дърпате въже или парцалче-накрая кучето трябва да си го отнесе щото е плячка.Иначе да,трябва да можеш да вземеш винаги играчката,както и играта да свърши когато ТИ решиш,но не става с дърпане.
User's Signature

Качена снимка

#2484 Потребителят е офлайн   Stefo87 Икона

Публикувано: 20 October 2007 - 02:19 PM

Здравейте:)..
Имам няколко въпроса към вас ..
Наскоро си взех едно бебче на 45 дни..но тъй като сам малко неопитен се надявам да ми помогнете .. :)
1:во-След 1-вата ваксина и хапчета за Калций който му дават .. трябва ли да му давам нещо друго свъзрзано с растежа и здравето му?
2-ро:След като е толкова малко..трябва ли да бъде на много топло..или една стайна температура е достатъчна?
3-то:Едно обучаване от специалист колко струва?(Горе-Долу)
4-то:Докога трябва да яде специалните храни с витамини и т.н. Питам защото родителите ми са птицевъди и не ми проблем да го храня с варени кокали,патки и т.н.
Благодаря предварително,и се извинявам ако са задавани тези въпроси..прегледах доста от тази секция .. но е доста..извинявам се отнова ако сам го пропуснал:)

#2485 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 20 October 2007 - 02:25 PM

Цитат

За храненето - Между 2-4 месечна възраст малкото куче се храни 5 пъти на ден през интервал 3-3,5 часа, когато започне четвъртия  месец - 4 пъти дневно, а в периода от 6 до 12 - 3 пъти. След навършване на 12 месечна възраст храненето се намалява на 2 пъти ( сутрин и вечер ). На 14-18 месечна възраст растежът и развитието на младото куче спират и е добре след този период животното да се привикне към еднократно хранене ( обикновено вечер ).
Количеството и качеството на храната е необходимо да се коригира съобразно общото състояние на кучето, което трябра да се поддържа винаги в добра кондиция.

Съветвам те да й вземеш цял чувал от 14-15 кг. гранулирана храна и да я храниш само с това. Други лакомства да й даваш само за награда или занимавка. За различните марки храни, дневната дажба е различна. А на всяка добра храна има таблица спрямо възрастта и теглото, каква е дажбата. Когато й вземеш такава храна искай да ти датат и мерителна чашка. Храната трябва да е за подрастващи, т.е. Puppy, и с нея спокойно можеш да я храниш до 9-10 мес. възраст.
Ще ти пиша на лични марки храни, за да не правя реклама тук.

П.п. Ако си от София, в магазина на ул. "Солунска" можеш да си направиш медальон, на който да има име на Лиза и тел. ви за връзка, но чипът е достатъчен (според мен).

Това беше адресирано до orchid , но Stefo87  НЕ ДАВАЙ кокали на едно малко куче. Много са опасни и могат да го убият. Щом имате възможност му давай само чисто месо, без мазнини и кости. Хляб също не давай. Вари ориз, слагай в него зеленчуци ( предимно моркови). Слагай в храната винамини SA-37 и 1/2 л. олио, за предпочитане е зехтин. Калций - по принцип се дава по лек. предписание, или по 1 към 10, т.е. 1 таб при 10кг. Имаше някъде тема за даването на калций във форума, но не ми се търси сега. По-добре ти потърси и се информирай.
Все пак и на теб препоръчвам суха храна, защото там всичко е балансирано като витамини, калций, фосфор,протеини, мазнини и изобщо всичко необходимо за правилния растеж на едно подрастващо.
User's Signature

#2486 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2007 - 02:38 PM

Цитат

Ще ти пиша на лични марки храни, за да не правя реклама тук.

П.п. Ако си от София, в магазина на ул. "Солунска" можеш да си направиш медальон, на който да има име на Лиза и тел. ви за връзка, но чипът е достатъчен (според мен)

Можеш ли да ми пишеш за храните и на мен, ако не те затруднявам. Благодаря за информацията за медальона. За съжаление не съм от София, но от време навреме имаме път натам. Може ли да ми дадеш координатите на въпросното място. Колко време трае гравирането?

#2487 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 20 October 2007 - 03:18 PM

Цитат

Може ли да ми дадеш координатите на въпросното място. Колко време трае гравирането?

Магазинът е до пл. Славейков, който и да питаш там ще те упъти, а гравирането преди време отнемаше един ден, но сега може и да са съкратили процедурата. Нямям представа.
П.п. Виж си ЛС
User's Signature

#2488 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2007 - 03:41 PM

Цитат

Цитат

Може ли да ми дадеш координатите на въпросното място. Колко време трае гравирането?

Магазинът е до пл. Славейков, който и да питаш там ще те упъти, а гравирането преди време отнемаше един ден, но сега може и да са съкратили процедурата. Нямям представа.
П.п. Виж си ЛС

Благодаря ти за двата ЛС-а. Отговорих ти  :blink:

#2489 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 20 October 2007 - 03:50 PM

Цитат

Благодаря ти за двата ЛС-а. Отговорих ти  :blink:

;)
User's Signature

#2490 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2007 - 04:09 PM

Да попитам още нещо. Вие с вашите сладури правили ли сте тренировка на сухо за водене на каишка преди първото излизане? Ние след две седмици ще излизаме на разходка, та се почудих дали няма да е добре да пробваме за малко у дома с повод 2-3 дни преди да излезе и да е напълно неподготвена....

#2491 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 20 October 2007 - 04:23 PM

О да, това дори се препоръчва да го почнеш отсега, но не с повод, а с нашийника първо почни. Ти като й го сложиш, тя ще има да се чуди какво е това чуждо нещо около врата й. Ако много се стресира й го махаш, но й го остави да го души и да си играе с него. По-късно пак й го слагаш и така лека-полека увеличаваш времето, в което да е с него. И чак накрая, когато е свикнала с нашийника, можеш да правиш "сухи" тренировки с повода.
User's Signature

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена