Ротвайлер(стара тема)
Публикувано: 24 October 2007 - 05:04 PM
Публикувано: 24 October 2007 - 05:45 PM
Прикачени файлове
-
P8310047.JPG (776.73K)
Брой сваляния: 34 -
P8310047.JPG_thumb (46.58K)
Брой сваляния: 20
Публикувано: 24 October 2007 - 05:46 PM
Прикачени файлове
-
P8310050.JPG (778.21K)
Брой сваляния: 27 -
P8310050.JPG_thumb (54.72K)
Брой сваляния: 22
Публикувано: 24 October 2007 - 06:00 PM
Сбъркал си форума, тук съвети за това как да си научиш кучето да се бие няма да намериш.
Че и речник и неграмотно писане като твоето не се толерират.
Мод
Публикувано: 24 October 2007 - 07:14 PM
puxat,каквото съм искала да кажа съм го казала,който могъл-разбрал B).Язък за кученцето и искрени съчувствия на този,от когото си го взел-ако изобщо му пука разбира се.
Публикувано: 24 October 2007 - 07:33 PM
Цитат
куче от раздъвник ще се купува само и единствено за да се гледа вкъщи.
за да се гледа само и единствено от мен
Цитат
зщо си мислите, че животът на кечуто в автокъщата е лош?
е......... сигурно представата ви за куче в автокъща е мивкар с подвита опашка, спящ до някоя кофа или в най-добрия случай под кола
както споменах в един пост кучетата, който зе взимат за такова нещо са доста добре гледани (поне то нас. Вярно има колеги тирани)
въпросният г-н дори не изяви желание да види на какво място евентуално биха живели кутретата, но веднага заклейми живеенето на куче в автокъща като проклятие
както отново споменах в горен мой пост - ние тези кучета ги уважаваме.......
ако си купите 12 елитни кутрета....и им давате най-добрата храна и ветеринари......... пращате ги на едногодишно обучение.....
бихте ли си позволили лукса да се държите недобре с тях........
да го обясня по друг начин - ако сте шофьор мърляч - взимате си ..... москвич или жигула........
ако сте човек, който обича колата си и се грижи за нея - купувате си БМВ
понеже едва ли ще мога да го обясня по-добре .......... се надявам да са ме разбрали хората достатъчно правилно за да не продължава спора

Когато човек използва правото си да замълчи, тогава на истина има какво да каже!!
Публикувано: 24 October 2007 - 07:35 PM
ако приемаш съвети :
не татуирай само главата, защото според мен няма да има достатъчно светлосенки
на мен ми се върти нещо от рода на....стилизирано кутре в стойка ;) ;)

Когато човек използва правото си да замълчи, тогава на истина има какво да каже!!
Публикувано: 24 October 2007 - 08:12 PM
Не е необходимо да се спори и обижда, та нали този форум е за Ротвайлера и всичко свързано с него.....
didkata_s , разбирам много добре, че си обидена от разговора и начина, по който ти е отговорено във въпросният развъдник и имаш основание. Но без да оправдавам никого ( не взимам ничия страна ;) ), наистина няма да можеш да намериш Ротвайлер (а и не само от тази порода), от който и да е утвърден развъдник, за да се гледа в автокъща. Целта на всеки себеуважаващ се развъдник не е да си продаде кутретата, а да се намерят най-подходящите хора за "произведеното" от него куче. Така е навсякъде и това се е опитал да ти обясни Х-развъдчика, макар "малко" грубо и по не най-разбираемият за теб начин. Разбираемо е, че си угорчена и имаш право, но гледането в автокъща никъде няма да се приеме добре. Вярвам, че си искренна в думите си и ще дадеш всичко необходимо, за да може твоето куче да е добре, но това не е достатъчно. Хората не те познават и гледат скептично на идеята - куче в автокъща.
Опитай с обявите във форума, интернет и пресата. Със сигурност има предлагане и ще намериш куче, но искай да видиш и двамата родители, за да добиеш представа какво ще стане като порасне. А всяко паленце е хубаво и сладко като малко, но не се знае как ще изглежда после. Питай за болести, алергии, дисплазия и всичко свързано със здравето, защото болестите се предават по наследство и след време ще се покаже и при поколението. Гледай и в какви условия е живяло. Това също е от значение.
Желая ти успех в търсенето!!!
Много се надявам да съм правилно разбрана :blink:

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 24 October 2007 - 09:38 PM
Цитат
Да, това е от лакомия. И мойта често го прави. Ротвайлерът е много лакомо животно.
По този повод се сетих нещо, което не е коментирано в нашата тема, а именно времето за храненето при кучета.
Съветвам всички собственици на ротове, които са над 4-5 мес. възраст да хранят любимците си минимум 30-40 мин. след разходка. Причината е, че спадат към едрите породи и са склонни към превъртане на стомаха. Храната трябва да се консумира след като кучето е отпочинало и в спокойно състояние. Затова моят скромен съвет е: след разходка и кратка почивка от нея.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 25 October 2007 - 10:02 AM
Цитат
бихте ли си позволили лукса да се държите недобре с тях........
.......... се надявам да са ме разбрали хората достатъчно правилно за да не продължава спора
Купуването на скъпа и хубава храна не е никаква гаранция,че кучето ще живее добре:)Пращането на едногодишно обучение- още по-малко!- значи,че нямаш време за кучето си,което много обичаш,а го пращаш някой друг да се занимава с него:)
Преди да си взема куче с родословие и аз мислех като теб B) След това обаче видях хората от развъдниците колко труд и любов влагат в работата си и как внимателно подбират стопаните на кучетата си,как поддържат връзка с тях и как се радват,когато кучето не потъне в трета глуха,а се води на изложби,за да се оцени и съответно за продължи рода:)Аз го изпитах преди 2 месеца като продадох бебетата на моето куче!И също бих отказала да дам куче за пазач!!!
С този си пост не искам да подновя спор.Само да изкажа мнението си!
Публикувано: 25 October 2007 - 10:07 AM
Цитат
.................... :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o
ти би ли могла да се занимаваш с 12 кучета едновременно???
значи оп тая логика хората не си обичат собствените деца, щом ги ращат ан училище а нямат време сами да ги учат така ли???